A U2 a legjobban kereső koncertbanda 2017-ben

A Pollstar turnézó zenekarok, előadók koncertbevételei alapján tette közzé, kik kerestek a legtöbbet 2017-ben.

December végén a Pollstar közzétette a turnék Top 20-as listáját, ami csak előzetese a majd végleges Worldwide Top 100 Tours Chartnak, de az első 20 helyen nem várható változás. Összességében a Top 20 turné mintegy 2,64 milliárd dollár bevételt hozott, ami rekord nagyságú összeg, és 241 millió dollárral haladja meg a 2016-os turnék bruttó bevételét. Vagyis azért a koncertezés még mindig a legnagyobb bevételi forrása az előadóknak.

Az első helyen U2 áll, a Joshua Tree Tour 316 millió dollárt hozott nekik, ami 2,71 millió jegy eladásából származott.

Ha a teljes húszas listát nézzük, feltűnhet, hogy elég nagy a stíluskavalkád. A Metallicatól Justin Bieberig hosszú az út. Nem bíbelődtek műfajokra bontással, aki a pop/rock kategóriába belefért, az itt szerepel. Ez talán nem is baj, mert a lista így a műfajok közötti eladhatóságot, vonzerőt is tükrözi, valamilyen szinten.

1. U2 
2. Guns N’ Roses
3. Coldplay
4. Bruno Mars
5. Metallica
6. Depeche Mode
7. Paul McCartney
8. Ed Sheeran
9. The Rolling Stones
10. Garth Brooks
11. Celine Dion
12. Justin Bieber
13. Roger Waters
14. Lady Gaga
15. Billy Joel
16. The Weeknd
17. Tim McGraw / Faith Hill 
18. Red Hot Chili Peppers
19. Ariana Grande
20. Tom Petty & The Heartbreakers

Rockhírock

 • 2018, október 22

  Kevés olyan magyar banda van, amely a Piramishoz hasonló őrületet váltott ki a tömegekből. Révész Sanyi és társai valami olyasmit jelentettek a magyar tiniknek, mint a jóval szerencsésebb angolszászoknak a Black Sabbath vagy a Led Zeppelin.

 • 2018, október 15

  Noha már az 1969-es Woodstock előtt is voltak hasonló rendezvények (Monterey Pop Festival, Isle Of Wight Festival), mégis szinte mindenki a – hivatalos nevén – Woodstock Music & Art Fairt tartja a mai zenei fesztiválok ősatyjának. A Woodstock 50.

 • 2018, szeptember

  Rocktörténelmi helyszínné lett az abonyi vasútállomás melletti kiskocsma 1984. április 6-án. Itt és ekkor lépett fel a P. Mobil több rekesz Kőbányai világosért és több tányér pacalért. S egy nagy alumínium fazéknyi

 • 2018, szeptember

  Radics Béla (Budapest, 1946. február 6. - Budapest, 1982. október 18.) gitárvirtuóz sorsa szimbolikusan jeleníti meg a diktatúra évtizedeit, a rendszer által támogatott munkásosztály gyermekének lehetőségeit. A magyar Jimi Hendrixként is emlegetett, progresszív és blues zenét játszó gitáros első együttesével, a Sakk-Mattal még felléphetett a Budai Ifjúsági Parkban, önálló lemezt azonban nem

 • 2018, szeptember

  Nagyon úgy fest, hogy mostanra már kész tényként kezelhető két dolog:
  - Tényleg lesz új AC/DC-lemez.
  - A leghosszabb ideig egyben levő felállás rögzíti, azaz Angus Young, Malcolm Young, Phil Rudd, Cliff Williams és Brian

Oldalak