Tony Iommi - "lehetséges, hogy kiújul a rákom"

'Napról napra élek és igazából minden nap győzelem. Meglátjuk'

A Black Sabbath gitárosa Tony Iommi azt nyilatkozta, hogy a rákja valószínűleg ki fog újulni.

Iommi-nál 2012 elején lymphoma-t diagnosztizáltak. 2016 augusztusában bejelentette, hogy a rák remisszióban van, de a tavalyi év végén műtétet kellett rajta végrehajtani egy, a torkában lévő jóindulatú daganat miatt. 

A Black Sabbath búcsúturnéjáról szólva - amely az év elején zárult le - Iommi felfedte, hogy ez egy "folyamatos kemény utazás volt" a diagnózisa után.

"mivel ezt a betegséget diagnosztizálták nálam, óvatosnak kell lennem, nem szabad túl későn feküdnöm, pihennem kell, de ezt nem tudtam megtenni, hisz a show után utaztunk" - mondta Iommi a Loudwire-nek. - "Szóval amikor megérkezel a szállodába, reggel három vagy négy óra van. Én rendszerint korán ébredek - ha világos van felébredek - így hát nem sokat alszol"

"- De tudod, nem akarok erről semmi rosszat mondani. Szeretek zenélni az úton, szeretek a zenekarban lenni, szeretek a rajongóknak játszani, de ez csak az egyik oldala a dolgoknak. Csak akkor tudod megtenni, ha megteheted, mert a fizikum a másik oldal és elfáradsz. És ennyi show után igazán elfáradtam."

"Számomra soha nem fog eltűnni, ez mindig előttem lesz - folytatta tovább, a rák diagnózisáról - az onkológusom, a professzor szerint ki fog újulni. Szóval nehéz azt mondani, 'Ó, hát minden ragyogó lesz ezután' de napról napra élek és igazából minden nap egy győzelem. Meglátjuk. Remélem, nem újul ki, de soha nem tudhatod."

Rockhírock

 • 2018, október 15

  Noha már az 1969-es Woodstock előtt is voltak hasonló rendezvények (Monterey Pop Festival, Isle Of Wight Festival), mégis szinte mindenki a – hivatalos nevén – Woodstock Music & Art Fairt tartja a mai zenei fesztiválok ősatyjának. A Woodstock 50.

 • 2018, szeptember

  Rocktörténelmi helyszínné lett az abonyi vasútállomás melletti kiskocsma 1984. április 6-án. Itt és ekkor lépett fel a P. Mobil több rekesz Kőbányai világosért és több tányér pacalért. S egy nagy alumínium fazéknyi

 • 2018, szeptember

  Radics Béla (Budapest, 1946. február 6. - Budapest, 1982. október 18.) gitárvirtuóz sorsa szimbolikusan jeleníti meg a diktatúra évtizedeit, a rendszer által támogatott munkásosztály gyermekének lehetőségeit. A magyar Jimi Hendrixként is emlegetett, progresszív és blues zenét játszó gitáros első együttesével, a Sakk-Mattal még felléphetett a Budai Ifjúsági Parkban, önálló lemezt azonban nem

 • 2018, szeptember

  Nagyon úgy fest, hogy mostanra már kész tényként kezelhető két dolog:
  - Tényleg lesz új AC/DC-lemez.
  - A leghosszabb ideig egyben levő felállás rögzíti, azaz Angus Young, Malcolm Young, Phil Rudd, Cliff Williams és Brian

 • 2018, augusztus

  A Kex egyszeri, megismételhetetlen zenekar volt a magyar rockéletben, amely 10 évvel megelőzte korát és a zenei közízlést, hogy aztán másfél éves csillagszóró tündöklés után nyomtalanul tűnjön el a hetvenes évek langyos slágerhullámaiban

Oldalak