Ritkaságokat is ígér a ma induló búcsúturnéra a Black Sabbath

Megállapodtunk benne, hogy akarunk csinálni egy utolsó nagy turnét”, mondja a turné kezdetén Geezer Butler basszusgitáros. „Mindannyian elértünk egy bizonyos kort, és mivel még zeneileg és esztétikailag is abszolút csúcsformában vagyunk, úgy éreztük, ez lesz hozzá most a megfelelő időpont.” A zenekar ennek szellemében természetesen főleg a kihagyhatatlan klasszikusokra, ezek közül is elsősorban a legnagyobb slágerekre koncentrál majd a koncerteken, de az alább megtekinthető turnébeharangozó videóban az is látható, amint például a Paranoid lemezes Hand Of Doomot próbálják, ez pedig a ’70-es évek óta nem volt műsoron – vagyis ritkaságok is előkerülhetnek. A dobos ismét Tommy Clufetos lesz a három nagy öreg, Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler mögött.

Ozzy egyébként esküszik rá, hogy tényleg nem lesz később több Sabbath-turné, és azt is megerősítette, hogy ha a The End kör lefutott, ismét önálló albumot készít. „Nem fogunk megint összejönni három éven belül, amikor épp elfogyott a készpénz, vagy ilyesmi. Nem áll szándékomban ilyesmi, ez itt most tényleg a dolog vége. Ami a szólókarrieremet illeti, nem tudom, pontosan mi lesz a helyzet. Nagyon durva turnézást már én sem akarok csinálni, mert egyszerűen nem bírok már ki egy teljes évet az úton. Szóval ezzel felhagytam. De lesznek koncertek, kisebb turnék, meg mindenféle. És egy bizonyos szintig remélhetőleg mindig aktívan zenélek majd.” Így van ezzel Tony Iommi is, akinek egészségi állapota miatt elsősorban fel kell hagyni az aktív koncertezéssel: ő egyes hírek szerint akár egy másik régi Sabbath-frontemberrel, Tony Martinnal is játszhat majd, ha lementek a koncertek.

A csapat a bulikon egy The End című, speciális anyagot is árusít majd, amelyre négy stúdiós dal és négy koncertfelvétel kerül fel. A kiadatlan szerzemények mind 2011 és 2012 környékén születtek, és a 13 lemez munkálatai idején rögzítették őket Brad Wilk dobossal, illetve Rick Rubin producerrel, míg a koncertfelvételek az album turnéján készültek, már természetesen Clufetosszal, illetve Adam Wakeman billentyűssel.

0115bsA dallista így fest:

01. Season Of The Dead
02. Cry All Night
03. Take Me Home
04. Isolated Man
05. God Is Dead? (Sydney, 4/27/13)
06. Under The Sun (Auckland, 4/20/13)
07. End Of The Beginning (Hamilton, 4/11/14)
08. Age Of Reason (Hamilton, 4/11/14)

A Black Sabbath magyarországi koncertje június 1-jén lesz a Papp László Budapest Sportarénában. Aki esetleg több állomásra is elmenne, az hetekkel a magyar buli után, június 28-án a bécsi Stadthallében, illetve június 30-án a prágai O2 Arénában is megnézheti a bandát. A magyar koncert hivatalos, a hazai szervező Live Nation által létrehozott facebookos eventje itt található. Noha hivatalosan még nem jelentették még be a Sabbath részéről, ki lesz az előzenekar mifelénk, a bandát Amerikában és Ausztráliában is elkísérő Rival Sons kiadója, az Earache honlapján már Budapest és az európai állomások is ott szerepelnek.

- shockmagazin.hu -

Rockhírock

 • 2019, december 1

  Szabott öltönyök, limuzinok
  Finom hotelek, nagy szivarok
  Megvehető mind egy árban,
  Ahol a konzumlányok
  táncolnak az éjszakában...tovább!>>

 • 2019, december 1

  Hosszú betegség után elhunyt Marie Fredriksson, a Roxette svéd duó tagja - adták hírül a svéd lapok.

  Fredrikssonnál 2002-ben diagnosztizáltak agydaganatot. Családja, férje és két gyermekük gyászolják. A svéd Expressnek

 • 2019, december 8

  „Biztos valami őrült fog kinyiffantani.”
  (John Lennon)

  1980. december 8-án gyilkolta meg Mark David Chapman a legendás The Beatles zenekar egykori tagját, John Lennont. A súlyos

 • 2019, december 4

  A Deep Purple a heavy metál és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, noha eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra.

  A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal

 • 2019, november 1

  Phil X, a kétezres évek második felében az első Youtube gitáros volt, később pedig ő váltotta Richie Sambora-t Bon Jovi-ban. A világhírű rock zenekar mellett olyan emberekkel dolgozott, mint Chris Cornell, Avril

Oldalak