Black Sabbath – 4 kiadatlan dal a 'The End' CD-n!

Az új, limitált kiadású CD, amely a ’The End’ címet viseli, kizárólag a legendás banda világkörüli búcsúturnéján lesz kapható, a jövő héten adják ki.

A lemezborítót az ’Obey Giant’ utcai grafikákról elhíresült Shepard Fairey tervezte, a CD 8 kiadatlan számot tartalmaz: 4 olyat, amely lemaradt a Gramy-díjas ’13’ albumról és 4 élő felvételt a ’13’ turnéjáról.

A lemezen természetesen Ozzy Osbourne énekel, Tony Iommi gitározik és Geezer Butler a basszer, Brad Wilk dobol a stúdió-, Tommy Clufetos pedig a koncertfelvételeken, és Adam Wakeman játszik a billentyűs hangszereken. A stúdiófelvételek a malibui Shangri La Studiosban készültek, ezek producere Rick Rubin, a keverést Andrew Scheps végezte a neves Punkerpad West stúdióban, a felvételvezető Greg Fidelman volt. Az élő felvételek hangmérnöke Greg Price, az utómunkálatokat Robert Vosgien végezte a Capitolnál.

A ’The End’ számlistája:

1. Season Of The Dead
2. Cry All Night
3. Take Me Home
4. Isolated Man
5. God Is Dead? (Live Sydney, Australia 4/27/13)
6. Under The Sun (Live Auckland, New Zealand 4/20/13)
7. End Of The Beginning (Live Hamilton, ON Canada 4/11/14)
8. Age Of Reason (Live Hamilton, ON Canada 4/11/14)

A Shepard Fairey-vel történő együttműködés túlmutat a lemezborítón, minden régióban más-más különleges plakáttal jön ki a Black Sabbath a ’The End’ turnén. A próbák netre feltöltött videójából kiderült, hogy Tommy Clufetos fog dobolni a búcsúturnén (ő játszott a 2013-as reunion turné során is), amely január 20-án indul Omahában (Nebraska állam/USA). A ’13’ albumot azonban mint tudjuk, nem ő dobolta fel, hanem Brad Wilk a Rage Against The Machine-ből, az említett próbatermi felvételt ma teszik közzé.

Ozzy szerint úgy volt, hogy Tommy dobol a lemezen is, amíg be nem mászott a képbe Rick Rubin: „Tommy volt a kiválasztott, amíg színre nem lépett Rick Rubin, mert ő másban gondolkodott, de ezt senki nem mondta, szóval volt egy kis kommunikációs zűrzavar. Tommy így várólistára került és nem is lett feladata a felvételek során, csak a turnén.”

Wilk és Clufetos azután került szóba, hogy a Black Sabbath alapító-dobosa kimaradt a reunionból, bár kezdetben egyetértés volt a részvételét illetően. Ward folyamatosan azt hangoztatta, hogy nem csatlakozik a Black Sabbath-hoz megfelelő szerződés nélkül, míg a banda nem tanácsolta Bill fizikai állapota miatt sem a stúdiózást, sem az egész turnét, bár ő váltig állította, hogy képes végigjátszani egy koncertet. Clufetos egyébként Ozzy szólóbandájában is dobol, korábban pedig Rob Zombie-val, Alice Cooperrel is játszott többek között.

- hardrock.hu -

Rockhírock

 • 2019, július 10

  Koncertsorozattal turnéznak, az év végéig egy új albumuk és a zenekarról szóló könyv is megjelenik.

  Az Omega együttes búcsúkoncertet még soha nem jelentett be és nem is fog, mert az Életfogytig rock ’n’ roll mottó lett, tehát, amíg bírjuk

 • 2019, július 8 -

  Óriásit megy a Cityrocks Hungary által szervezett dóm téri flashmob a nemzetközi közösségi oldalakon.

  A hazai online portáloknak és zenei szaklapoknak köszönhetően egy év alatt már több százezren nézték meg a SzegedRocks2018 rockzenei

 • 2019, június 22

  Ha vasárnap Budapesten lennék, természetesen én is elmennék a Hősök terére meghirdetett Szabadságkoncertre, mert a fellépők közel felét magam is bírom vagy bírtam egykor és szívesen megnézném a sajátos gigaprodukciót, mellyel csak egy hatalmas

 • 2019, május 15 -

  "Sok év kihagyás után új számmal jelentkezünk, ráadásul a stílusát tekintve egy rendhagyó dallal. Kevesebb benne a tekerés, mint a régi "Veszély" számokban, viszont annál mélyebb a mondanivalója. 
  Ez  egyfajta állásfoglalás részünkről egy olyan

 • 2019, május 14 -

  A magyar rockzene születésétől a hőskoráig kíséri nyomon az eseményeket könyvében Kovacsics András, az egyik szereplő. Az Omega-Universal, zenekartól az együttesig című kötet rengeteg régi fotóval, sztorikkal követi végig négy formáció történetét.

Oldalak