Hard Rock Magazin

Feliratkozás Hard Rock Magazin hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 4 óra 6 perc

Grammy 2019 – A Guns N’ Roses, a Greta Van Fleet és a Ghost is a jelöltek között

v, 12/09/2018 - 17:21

Ahogy azt már megszokhattuk, idén is az év végéhez közeledve kaptuk meg a jövő évi Grammy-díj esélyesek névsorát, melyek közül most is a számunkra érdekes kategóriák nevezettjeit találod meg a folytatásban.

tovább

King Diamond – Januárban koncertfelvétellel áll elő: 'Songs For The Dead Live'

v, 12/09/2018 - 15:35

Január 25-én jelenik meg King Diamond új DVD/Blu-ray kiadványa, a 'Songs For The Dead Live' a Metal Blade Recordsnál, melyen két koncert, a Graspop Metal Meeting fellépés és a The Fillmore-ban felvett előadás felvételét is megnézhetjük. Az elsőként bemutatott Sleepless Nights a The Fillmore-ból szól.

tovább

Duff McKagan – Már a végső simításokat végzi a szólólemezén

v, 12/09/2018 - 15:32

A Guns N’ Roses basszerosa aktív munkával töltötte az utóbbi időszakot, és ennek eredményét hamarosan a kezünkbe vehetjük.

tovább

Walter Trout – „John Mayall megérdemli, hogy bekerüljön a Rock And Roll Hall Of Fame-be”

v, 12/09/2018 - 15:29

Walter Trout szerint a 85 éves blueszenész már tett annyit a rockzenéért, hogy bekerülhessen a Rock and Roll Hall Of Fame-be.

tovább

Sum 41 – Jövőre visszatérnek Budapestre

v, 12/09/2018 - 15:12

2019-ben ismét Budapesten koncertezik a Sum 41. A csapat tavaly nyári emlékezetes fellépése után látogat el újból a Budapest Parkba.

tovább

Herman Frank – Hail & Row: itt a második dal az egykori Accept gitárostól

szo, 12/08/2018 - 20:13

Hail & Row címmel új dalt mutatott be Herman Frank. Az Accept egykori gitárosa jövő februárban adja ki új lemezét, a ’Fight The Fear’-t.

tovább

Children Of Bodom – Under Grass And Clover: az első dal az új lemezről

szo, 12/08/2018 - 19:57

Bemutatta első új dalát a Children Of Bodom. A finn banda jövő márciusban adja ki új lemezét ’Hexed címmel.

tovább

John Garcia – „Nem tudom, hogy végigcsinálom-e még egyszer”

szo, 12/08/2018 - 19:44

Január elején jelenik meg John Garcia új lemeze, aki az anyagról már a második új dalt is bemutatta.

tovább

Beth Hart: Live At The Royal Albert Hall (DVD)

p, 12/07/2018 - 18:06
Borí­tó: 

Megjelenés: 
2018
Kiadó: 
Mascot Label Group
Weblap: 
https://www.bethhart.com/
Stí­lus: 
blues rock
Származás: 
USA
Zenészek: 

Beth Hart – ének, zongora, akusztikus gitár
Jon Nichols – gitár, vokál
Bill Ransom – dob
Bob Marinelli – basszusgitár

közreműködik:

Sonny Landreth – gitár

Dalcí­mek: 

01. As Long As I Have A Song
02. For My Friends
03. Lifts You Up
04. Close To My Fire
05. Bang Bang Boom Boom
06. Good As It Gets
07. Spirit Of God
08. Baddest Blues
09. Sister Heroine
10. Baby Shot Me Down
11. Waterfalls
12. Your Heart Is As Black As Night
13. Saved
14. The Ugliest House On The Block
15. Spiders In My Bed
16. Take It Easy On Me
17. Leave The Light On
18. Mama This One's For You
19. My California
20. Trouble
21. Love Is A Lie
22. Picture In A Frame
23. Caught Out In The Rain

Bónusz:
Behind The Scenes Video
Beth Hart Interview

Értékelés: 

Úgy látszik, az énekesnő felgyorsult az élő felvételek kiadását illetően, hiszen a tavalyi ’Front And Center’ után újabb koncertalbummal jelentkezett. (2014-ben pedig Joe Bonamassával közösen adta ki az amszterdami Paradisóban lezajlott buli felvételét.) Nem is akárhol készült ez a hanganyag, hiszen Beth Hart a londoni Royal Albert Hallban lépett fel, ott, ahol tényleg a legnagyobbak koncerteznek. Bonamassa már 2009-ben készített itt egy kiadványt, Eric Clapton karrierje során több mint kétszáz koncertet adott itt.

Elkerülhetetlen a párhuzam a tavalyi lemezzel. A ’Front And Center’ koncertjét intimebb környezetben rögzítették, visszafogottabban játszik a zenekar, és Beth Hart sem engedi magát annyira szabadjára. Viszont most a hely is inspirálhatta az előadókat, hiszen egy rendkívül dinamikus, szenvedélyes előadást hallunk. Beth szívét-lelkét kiteszi, nemcsak énekben, hanem a dalok közti kommentárokban is személyes tapasztalatait osztja meg a néppel, legyen az drogfüggősége, a bipolaritása, az otthon melege, Isten jelenléte – tulajdonképpen a dalok is ezekről a témákról mesélnek.

Már a kezdés mindent visz, az As Long As I Have a Song kíséret nélküli énekverziójával – eredetileg zongorakíséretet játszik alatta Beth – előre jelzi, hogy itt a zene segítségével egy kétórás érzelmi vihar várható. Lágyan, halkan, hangosan, kiabálva – mindent kiad magából, kicsit úgy, mint Janis Joplin tette lassan ötven éve. Kevés hozzáfogható énekes rohangál a bolygón, aki ennyire szívből és lélekből énekel.

Hosszan beszél több esetben is, egy alkalommal elsírja magát, méghozzá a 2003-as album, a ’Leave The Light On’ címadója előtt, ezt férjének, Scottnak és jó barátjának, menedzserének, David Wolffnak ajánlja. Zenésztársai – a névsor ugyanaz, mint tavaly – is jobban elemükben vannak. Jon Nichols nagyon ízes, bluesos szólókat enged el, nem hiányoznak a hard rockos gitártépő témák sem. A ritmusszekció is színes, nem csak az ütemet biztosítják, és ez alól nem kivétel a második lemezen felcsendülő akusztikus-zongorás blokk sem. Sok esetben egy koncert leül, ha a közepére berámolnak egy csendesebb szettet, ám itt erről szó nincs. Beth éneke izgalmas, bárhogyan is bánik hangjával, akármilyen kíséretet is használ, csak ez van a fókuszpontban. És nincs hiány lassú bluesban sem, a zárótételben, a drámai Caught Out In The Rainben is minden érzelem ott fészkel, tanítani lehetne.

Az a csodás ebben az énekesnőben, hogy a színpadon rendkívül eredeti módon visszaadja életének vidám vagy tragikus pillanatai. És mi, a hallgatók ott vagyunk vele együtt a dolgok közepében, átéljük, tapasztaljuk, elhisszük azokat.

Kimondhatjuk, egy életmű koncertet kagylózhatunk, hiszen egészen a korai időkből, az 1996-os ’Immortal’ albumról is felcsendül egy szerzemény és a legutóbbi stúdióalbum, a nagyszerű ’Fire On The Floor egyes részeit is halljuk, ám ezt inkább a végén. Meglepően sok a dal a ’Bang Bang Boom Boom’-ról, valamint a ’Better Than Home’-ról. Ez utóbbi talán a legszemélyesebb Beth Hart-album. Itt egyébként egy kissé populárisabb zenei elemeket alkalmazott, nekem annyira nem is tetszett a lemez. Persze nem hiányozhatnak a dalok, melyeket Joe Bonamassával rögzített eredetileg, bár napszemüveges, öltönyös gitárnyúzó csávó most nem penget mellette. 

Összegzés: 

Beth Hart már 1996-ban kiadta ’Immortal’ albumát, ami magyarul annyit tesz: Halhatatlan. Bár már akkor is nyilvánvaló volt nem mindennapi tehetsége, az azt követő huszonkét évben tevékenységével beírta magát a rocktörténelem legfontosabb fejezeteibe. Ez a fantasztikus koncertlemez útikalauz Beth Hart életéhez, mely fehéren-feketén bemutatja azt a csúcsokkal és kátyúkkal tarkított utat, melyen még mindig ott halad, ám most már nem annyira önveszélyesen, mint azt tette akkoriban.

Dátum: 
2018. december 7
Pontszám: 
9.5
Szerző: 
Bigfoot

Dream Theater – Dalpremier: Untethered Angel

p, 12/07/2018 - 15:11

Felgyorsulni látszanak az események a 'Distance Over Time' népszerűsítése kapcsán, az első teljes dalt meghallgathatjuk a tizennegyedik Dream Theater-albumról a lapozás után. 

tovább

Avantasia – Február 15-re halasztották a megjelenést

p, 12/07/2018 - 14:42

A korábban február 1-jére beharangozott új Avantasia lemezre, a 'Moonglow'-ra a Nuclear Blast legújabb közleménye szerint további két hetet kell várnunk, viszont az első hangokat már most meghallgathatjuk a vadonatúj felvételről.

tovább

Nightwish – Itt egy friss kisfilm Tarja utolsó Nightwish bulijáról

p, 12/07/2018 - 14:06

Ma került a lemezboltoka az új kiadása az ’End Of An Era’ koncertfelvételnek, melyet a megjelenés napján a Wish I Had An Angel klipjével is népszerűsítenek.

tovább

Tony Iommi – A Black Sabbath gitárosa a Candlemass lemezén

p, 12/07/2018 - 12:22

Nem tud pihenni az öreg! A svéd doom metal legenda, a Candlemass 12-ik lemezét jelenteti meg február 22-én 'The Door To Doom' címmel a Napalm Recordsnál, Tony Iommi pedig elvállalt egy rövid vendégszereplést az egyik dalban.

tovább

Geddy Lee – Nincs új anyag a láthatáron

p, 12/07/2018 - 12:19

A Rush baszusgitáros-énekese, Geddy Lee azt mondta egy vadonatúj interjúban, hogy nem tervez új anyagot kiadni a közeljövőben.

tovább

20. Harley-Davidson Open Road Fest – Parádés jubileumra készül az Open Road Fest, ezerrel hasít az Early Bird jegyakció (x)

p, 12/07/2018 - 11:19

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja, a Harley-Davidson Open Road Fest 2019-ben ünnepli fennállásának 20. jubileumát. A különleges alkalomra parádés show-val készülnek a szervezők, amelyre már most akkora az érdeklődés, hogy alig több mint 1 óra alatt kapkodták el a Super Early Bird hetijegyeket. Ráadásul ez még csak a kezdet.

tovább

Kedvenc lemezeim – Bródy János: Az Illés szekerén (és egyéb újrakiadások)

cs, 12/06/2018 - 13:33

Vannak előadók, akiket nem a hangjukért szeretünk. Ott van például Bob Dylan, aki a popzene meghatározó alakja 50 éve, a háborúellenes és polgárjogi mozgalmak költője, vagy a magyarok közül Hobo, aki nemcsak költő-műfordító (gondoljunk Allen Ginsberg, Jim Morrison vagy Vlagyimir Viszockij verseire), de már a HBB előtt megírta a Kex Csillagok, ne ragyogjatok és a P. Mobil Honfoglalás című műveinek szövegét. Ilyen Bródy János is, aki számomra a magyar könnyűzene Hofi Gézája, az örök reakciós, örök ellenzéki, aki minden rendszernek, minden hatalomnak be tudott szólni szatirikus formában, vagy éppen Jelbeszéddel. Aki akarta, megértette.

tovább

FEZEN 2019 – Négy nevet rakott a csizmákba a Mikulás (x)

cs, 12/06/2018 - 13:27

A Mikulás hozzánk is betért, és pakolt a csizmánkba négy újabb fellépőt. A 2019-as FEZEN fesztiválon itt lesz a brooklyni Life of Agony, a Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is. A döntést érdemes minél előbb meghozni, december 24-ig extra kedvezménnyel kaphatók a bérletek és a napijegyek.

tovább

Richie Kotzen – Jövőre a Barba Negra Trackben játszik (x)

cs, 12/06/2018 - 12:24

Amikor Richie Kotzen gitározik, hallani lehet, hogy ő az. A gitárvirtuóz, énekes és dalszerző olyan egyedi stílussal rendelkezik, mely azonnal felismerhető és megfogja az embert. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a Fender már két saját modellel is kifejezte megbecsülését Richie iránt.

tovább

Starbreaker – „Tony hangja jobb, mint valaha!”

cs, 12/06/2018 - 12:05

Új dallal jelentkezett a Starbreaker. Tony Harnell és Magnus Karlsson harmadik közös albumáról ezúttal a  How Many More Goodbyes hallgatható meg.

tovább

Visions Of Atlantis – Koncertfelvétellel jelentkeznek jövőre

cs, 12/06/2018 - 11:42

Első alkalommal jelentet meg koncertfelvételt a szimfonikus metalban utazó Visions Of Atlantis. A banda új anyaga ’The Deep & The Dark Live @ Symphonic Metal Nights’ néven érkezik következő év elején.

tovább

Oldalak

Rockhírock

 • 2018, december 8

  1980. december 8-án Chapman békésen várakozott John Lennon New York-i lakása, a Dakota-ház előtt. Kezében a művész legújabb lemezét szorongatta. Délután az egykori beatle és párja, Yoko Ono megjelent a ház kapujában, és a közeli lemezstúdióba indultak. A

 • 2018, december 2

  Nemrég felkerült egy igazi rocktörténeti kincs a YouTube-ra: Nagy Feróék 1980-as Kisstadion-beli koncertje.

  A Lángoló Gitárok írta meg először, hogy Hunya László nyilvánosságra hozott egy igazi ritkaságot: egy csaknem teljes,

 • 2018, november 1

  A Messland történetének kezdete 2016 márciusára nyúlik vissza, ekkor találkozott Szakács Györk (dob) és Kőszegi Máté (ének, gitár), akik azóta is együtt zenélnek és írják a rock és metál műfaj között valahol fél úton andalgó dalaikat.

  A stílus a

 • 2018, november 4

  A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar

 • 2018, október 22

  Kevés olyan magyar banda van, amely a Piramishoz hasonló őrületet váltott ki a tömegekből. Révész Sanyi és társai valami olyasmit jelentettek a magyar tiniknek, mint a jóval szerencsésebb angolszászoknak a Black Sabbath vagy a Led Zeppelin.

Oldalak