Kronos Mortus

Feliratkozás Kronos Mortus hírcsatorna csatornájára
metal e'zine
Frissítve: 35 perc 9 másodperc

Slayer, Anthrax – Koncertbeszámoló

v, 06/16/2019 - 10:05

2019. június 11. @ Budapest, Papp László Aréna

Annak idején, a nyolcvanas évek végén, amikor még a külföldi kazettákat csak a heti piacon, a pult alól lehetett venni, vagy éppen a megyeszékhely félhivatalos könnyűzenei ellátó helyén minőségi SONY, TDK, BASF kazettákra átmásolt, színesen fénymásolt booklettel megtűzdelt csodákhoz lehetett 300 forintért hozzájutni, akkor akadt a kezembe a SLAYER South of Heaven című kiadványa. A hanghordozó igen lendületes tánczenét tartalmazott, és fiatal lelkemet átjárta, a nagy, pátosszal teli „ez de marha jó öregem” érzés. Nekem legjobban az ép ésszel fel nem fogható dobtémák ültek be először a szívem közepébe, és Dave Lombardo jóvoltából a mai napig ott is maradtak. De amikor kisvártatva kiadták a Season in the abyss lemezt, akkor eldöntöttem, hogy lesz, ami lesz, de leteszem a voksom a thrash metal mellett.

A nagy thrash metal négyes egyetlen megalkuvásoktól mentes tagja egy ideje már járja a világot, hogy annak rendje és módja szerint elbúcsúzzon a rajongóktól. Nem mondom, elgondolkodtam, hogy tavaly elmegyek én is Bécsbe, és megnézem őket, de vagy lusta voltam, vagy időm nem volt, már nem emlékszem, de kihagytam őket. Utólag azt mondom, nem kellett volna, mert kétszer annyi zenekart láttam volna sokkal olcsóbban, de ezt most nem nyitom ki.

Már decemberben megvettem a jegyeket, és csak ismételni tudom magam, ezt sem kellett volna, mert az esemény előtt egy héttel nagy leárazás volt, de jobb félni, mint megijedni, jó előre bebiztosítottam a kényelmes ülő helyünket. Tudom, hogy lehet egy thrash koncerten ülni, de higgye el kedves olvasó, lehet. Csak akarni kell!

A Papp László Budapest Sportarénában már voltam egyszer SLAYER koncerten, akkor a MEGADETH-tel közösen ügyetlenkedtek egy pár órát, és anno is a földről szedtem fel az államat, pont, mint most. Igaz, ha jól emlékszem, akkor csak az aréna fele volt a koncertre allokálva, de most majd minden ülőhelyre és természetesen a küzdőtérre is szükség volt, hogy az az egy-két tánczenekedvelő találkozhasson kedvenceivel. Nem állítom, hogy teltház volt, de ennyi embert ritkán lát a műértő úri közönség itthon egy olyan koncerten, ahol a fellépők nem folynak a rádióból percről percre. Most, hogy így belegondolok SLAYER számot egyetlen egyszer hallottam magyar rádióban, valamikor a múlt évezredben egy Nagy Ferós Garázs elején.

A tömeg vonult, mert bent mégis csak többet lehet látni és hallani. A nagy átengedő képességű motozókapuba nem álltunk be, hanem egy szélsőhöz somfordáltunk, így a 300 méteres sor helyett egy 8 méteresbe biztosítottuk a biztonságiakat, hogy semmiféle szúró és lőfegyver, vagy erre a célra átalakítható tárgy nincs nálunk. A jegykapuban már többet álltunk, de az is ment hamar. Kell sör, ott is sorba kellett állni. Később rájöttünk feleslegesen, mert a bejárattal szembeni büfépultnál elrettentő mennyiségű metal merch-ös fazon állt, de az életünk kockáztatásával megszerzett két korsó sörrel büszkén vonulván felfedeztük, hogy a helyünkig eljutva két büfé mellett is elmentünk, ahol senki nem állt sorba. Tanulópénz. Csak mondom.

Már bőven dübörgött a Caught in mosh, amikor a helyünkre cihelődtünk. Az ANTHRAX az előzenekar. Nem hozakodok fel vele, hogy sokak szerint ők a Big4 leggyengébb láncszeme, de ezt az estét rendesen hozták. Oldalt ültünk, nekem nem volt gondom a hangzással. A színpadkép rendben volt, jól volt világítva, mindenki látszott. Jöttek a klasszikusok az arcunkba, ahogy kell. A végén egy kis meddley-vel. Scott Ian is mikrofonhoz lépett, és feltette az este szerinte is leghülyébb kérdését: szeretitek a kib@szott thrash metalt? A közönség hümmögött, meg persze néhányan bekiabáltak, hogy egy kis smooth jazz-nak jobban örülnénk, de nem hatotta meg őket, nyomták tovább. Akkor meg minek kérdi, nem?

Scott lendületes, görkorizós ugrálásaival szántotta fel a színpadot, és úgy általában véve a húros hangszereken játszó zenészek showelemei pont passzoltak a hangulathoz, de valahogy Joey Belladonna-t nem tudom hova tenni. Hallottam, hogy annak idején felsőbb utasításra szállt be a Lépfenébe mert, te jó hangú gyerek vagy, ők meg lelkes rockerek, csináljatok valamit! De hogy majd negyven év színpadi rutin után se igazán érezzen rá a metal feeling-re, azért az elismerésre méltó. Pont olyan csajosan tartotta a kezét a metálvillába, mint a BabyMetal leánykái, és pont annyira volt súlytalan a színpadi jelenléte, mint amennyire bravúros a zenei teljesítménye. Mert azt ugye nem lehet letagadni, hogy énekelni, csókolom, azt tud.

Kitérhetnék persze a bravúros szólókra, a precíz ritmus szekcióra, az óramű pontos és fejleszakítós riffekre, de ha egyetlen pici dolgot kellene említeni – amihez persze olyan perverznek kell lenni, mint én –, hogy mi győzött meg, hogy ezek a srácok hihetetlen profik? Az volt, amikor a koncert végén Charlie Benante kijött a dobok mögül, hogy bedobja az ütőit a közönségnek, az egyiket úgy vágta a fölhöz, és kapta el visszapattanva, mintha az egy teniszlabda lenne.

Aztán jött negyven perc szünet, és megállapítottuk, hogy a merch pult nem magyar pénztárcához van kalibrálva. Újabb sör, és vissza a helyünkre. A színpadot egy hatalmas lepellel takarták el, és amikor megkezdődött a show, arra vetítettek. Először három keresztet… amik lassan megfordultak. Hatásvadász, de a közönségnek bejött. A színpad hátul egy hatalmas molinóval volt letakarva, amit a koncert során többször cseréltek, azaz egyszerűen lehullott, de mögötte volt újabb. A széleken egy-egy fémből készült SLAYER embléma, a sas mellén a négy kardos pentagram. Középen Bostaph, akit egyetlen percre sem láttunk a koncerten, mert vagy égett mellette a színpad (pirotechnika), vagy 30 m3 füstben úszott, de amúgy sem látszott ki a dobok mögül. Régi poén, ráadásul nem is az enyém, de üt: Paul ezen az estén is slayer dobolta magát. A lángok használata általános volt, mondjuk a Born of fire alatt meg szinte értelemszerű is. Tom középen, Kerry jobbra, Gary balra.

Tom Araya hangja valami félelmetesen erőteljes most is. Majdnem hatvan éves. Ritmusszekcióban a SLAYER mindig is világklasszis volt, de érdekes, hogy amíg Tom énekel/versel/hadar addig a bal keze a basszus nyakán nem nagyon mozog. A jobb annál inkább. Mr. King meg egy haragos, kis törpéhez hasonlított, mert amikor szólózik, annyira beleéli magát, hogy meggörnyed, és úgy nyúzza a hangszerét, de amúgy sem magas. Gary Holt, az Exodus atyja, pedig nagyon élvezi Slayer-es tagságát, és jól állnak neki Hanneman szólói és persze a sajátjai is.

A setlist szinte hibátlan volt, de hogy a Season in the abyss, War ensemble, Mandatory suicide, South of heaven, Rain in blood, Dead skin mask és az Angel of death is benne volt, azért külön köszönet.

Tom összesen két vagy három alkalommal szólt a közönséghez, akkor is annyit mondott, hogy nagyon köszönik, hogy eljöttünk, és nagyra értékelik. Utolsó mondata is az volt a koncert végén, „hiányozni fogtok”.

Nekünk is hiányozni fogtok! Köszönjük, hogy eddig kitartottatok, és maradtatok mindvégig azok, akik voltatok 1983-ban!

Anoxia – To The Lions (Official Video)

p, 06/14/2019 - 11:56

A dán Heavy Metal Anoxia zenekar bemutatja első dalát a „To The Lions” címűt a közelgő albumukról.

Anoxia:
Lars Frederiksen – Vokál / Gitár
Claus S. Nielsen – Gitár
Allan Nielsen – Basszusgitár
Søren Frederiksen – Dob

Facebook

Jubileumi szuperbulira készül a 25 éves Junkies – soha nem látott felállásban csap a húrok közé a banda

sze, 06/12/2019 - 09:39

Nagyszabású koncerttel ünnepli 25. születésnapját a Junkies. A zenekar június 15-én a budapesti Barba Negra Trackben lép fel, méghozzá olyan felállásban, amilyenre még nem volt példa azelőtt. A jubileumi eseményen a banda korábbi tagjaival egészül ki a csapat, Csordás Tibi, Schvéger Zoltán és Somogyi Csaba közreműködésével. A hangzásban és látványban is különlegesnek ígérkező produkció előfutáraként egy vadonatúj klippel is előrukkoltak a zenészek – a videó az egyik legnépszerűbb Junkies-klasszikushoz készült.

Junkies 25 Barba Negra Facebook-esemény:
www.facebook.com/events/422665048477794/

Jubileumi évet ünnepel idén a Junkies. A budapesti punk rock zenekar, mely 1994-es alapítása óta igen szép sikereket tudhat maga mögött, a negyedszázados évforduló apropóján nagyszabású születésnapi koncertre készül. A különleges eseményre június 15-én, a budapesti Barba Negra Trackben kerül sor, ahol olyan felállásban áll színpadra a csapat, amilyenre a banda történetében még nem volt példa azelőtt. A koncerten ott lesznek a zenekar egykori tagjai, köztük a Junkies korábbi énekese, Csordás Tibi, aki később a Fiesta együttes frontembereként tett szert országos népszerűségre, de fellép az alapítótagként ismert Somogyi Csaba, valamint Schvéger Zoltán, aki jelenleg Demjén Ferenc csapatában dobol.

„Huszonöt év nagyon sok idő – mindenképp szerettük volna megadni a módját az ünneplésnek. Ez a koncert teljesen más lesz, mint amit a közönség megszokott a zenekartól. Olyan produkcióra készülünk, ami minden szempontból újat ad” – magyarázza Szekeres András, a banda frontembere. „A dalokat úgy válogattuk össze, hogy a pályafutásunk minden fontos szakaszát érintsük, közülük néhányat a Junkies korábbi tagjaival adunk majd elő. Nemcsak a közönségnek, nekünk is egy időutazás lesz az egész.”

Az esemény hangzásban és látványban is sok izgalmat ígér – a pirotechnikai showelemek mellett igazi fényarzenálra számíthat a közönség. A Junkies régi tagjai mellett ráadásul egy extra vendégművész is érkezik: a Jetlag frontembere, Molnár Tamás csatlakozik a születésnaposokhoz a koncerten.

Hogy kellőképp megteremtsék a hangulatot, a napokban egy klipet is forgattak a zenészek. A videó egy olyan Junkies-klasszikushoz készült, amely a banda pályafutása során eddig szinte minden koncerten előkerült.

„A ’Miattad iszom te állat’ című dal a ’97-es Nihil lemezünkön jelent meg és azóta is nagy közönségkedvenc, sosem maradhat ki a műsorból. Bár annak idején készült klip a dalhoz, úgy gondoltuk, forgatunk hozzá egy újat, hogy ezzel is érzékeltessük, milyen hosszú ideje működik, honnan indult és hová jutott a zenekar” – magyarázza Szekeres.

Junkies – Miattad iszom, te állat (hivatalos videoklip)
www.youtube.com/watch?v=cyBXQgDPLh0

A „Miattad iszom te állat” című dal felfrissített változata a Junkies jubileumi kiadványán is szerepel, amit április 5-én „Negyedszázad kockázat és mellékhatás” címmel jelentetett meg a zenekar. A 73 perces exkluzív válogatásalbum összesen 13 újravett klasszikust és 6 új szerzeményt tartalmaz, amelyek nagy része biztos, hogy a születésnapi koncerten is elhangzik majd. zenészek június 15-én este 20.30-kor állnak színpadra a Trackben – előttük a Macskanadrág és a Franciaországból érkező High-School Motherfuckers csapata melegíti a közönséget.

Junkies Facebook:
www.facebook.com/Junkiesmusic/

Junkies Instagram
www.instagram.com/junkies_zenekar/

A kiadó Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Premier: Left Hand Path EP stream

k, 06/11/2019 - 09:34

A romániai székhelyű Progressive Extreme metált játszó LEFT HAND PATH hat számos debütáló anyaga streamként meghallgatható, amely június 17-én fog megjelenni a Loud Rage Music kiadónál!

Szénasi Attila (basszus) – biztos hallottad már játszani Negura Bunget-tel, ahol egy bő évtizedet töltött, és a brutális Malpraxis death metál bandával

José Morales (dob) – egyenesen Dél-Afrikából ült a dobok mögé José, aki a Marchosias és Dark Aevum után csatlakozott a bandához

Ádám András (gitár) – rengeteg gitáros fellépés után a The Hourglass és Toy Machines kíséretében most készen áll hogy újat hozzon a modern metálba

Wágner Tamás (gitár) – Tamás a Malpraxisban gitározott, a Spiritual Ravishmentben pedig basszusgitározott, és nagy rajongója a súlyos ritmusoknak és ütemes riffeknek

Cristian Aionese (vokál) – a Skullp volt énekese és a Malpraxis társalapítója mindenkinek leordítja, lemorogja, lekiáltja és levisítja az arcát! Igazi mészáros.

Pre-orders:

– jewel-case CD: http://shop.loudragemusic.com/left-hand-path-left-hand-path

– digital: https://loudragemusic.bandcamp.com/album/left-hand-path-left-hand-path

Magadnak taposod az utat, kevésbé járt ösvényen. Amit te irányítasz, nem pedig vakon követsz. Az út amit bejársz hogy megismerd magad és a titkokat amiket a világ tartogat számodra. A gondolat és lélek szabadsága. A balra vezető út.

Contact:

Left Hand Path
https://www.facebook.com/LeftHandPathRomania/

Loud Rage Music
www.loudragemusic.com
loudragemusic.bandcamp.com

Feretrum – megjelent a zenekar debütáló nagylemeze

h, 06/10/2019 - 14:34

Elkészült a nagykanizsai Feretrum első nagylemeze, “In the Eternal World” címmel. Az anyag 8 sötét black metal tételt tartalmaz, amelyek közül 2 meghallgatható a bandcamp oldalon: http://feretrumhun.bandcamp.com

Az anyag elérhető CD-n, a zenekar facebook oldalán megrendelhető. Egyelőre szerzői kiadásban jelent meg.

http://www.facebook.com/feretrumhun

Júliusban a Suppression fellép az Aurórában

h, 06/10/2019 - 13:45

Júliusban eléggé bele fog húzni a Tukker Booking, hiszen 1 héten belül 3 olyan bulit is megnézhetsz, amit egyhamar nem fogsz kiverni az emlékezetedből. Ebből a hármasból az első csapás július 5-re esik, amikor is az Auróra fog otthont adni a nyár egyik leggyorsabb estjének.
Ezúttal egy olyan banda látogat el hozzánk, akik 2003-ban már jártak a Kultiplexben a Darkest Hour oldalán, és akkor jó páran bizonyára megjegyezték a nevüket egy életre.

A két tagú noise / powerviolence Suppression nyári Európa turnéja bizony hozzánk is el fog látogatni.
Az eredetileg ’92-ben alakult zenekar eredeti felállása rengeteg anyagot tudhat a háta mögött, ami nem kevés kiadónál került napvilágra. Többek között olyan bandákkal működtek közre közösen, mint a Despise You, Grief, Facialmess, vagy a Cripple Bastards.
A jelenleg két tagú richmondi zenekar 2000-ben alakult újjá és a hagyományokat követve szintén termelte magából a keményebbnél keményebb kiadványokat. Ezzel a felállással olyan nevekkel is spliteltek, mint például a Reeking Cross, Landfill, Sulfuric Cautery, Sedem Minut Strachu, Energumeno, vagy a Flvx Capacito.
2018-ban a saját kiadójukon keresztül jelentettek meg egy teljes hosszúságú anyagot “Placebo Reality” néven, amivel beturnézták az USA-t.
Jelenleg a szintén zseniális Mellow Harsherrel közös lemezen dolgoznak. 
Ez a banda élőben egy totális zaj apokalipszis, ami a felvételeiken is átjön, de élőben fejti ki igazi erejét. Ha képben vagy az extrém zenékkel, akkor egy igazi csemege lesz ez az este Neked, illetve, ha nem igazán ismered őket, akkor maga az élményért muszáj lesz ellátogatnod az Aurórába ezen a napon.

Ám itt még nem fog megállni az élet, hiszen az angol színtér is képviseltetni fogja magát 3 kiváló zenekar személyében. A közös turnén lévő hardcorepunkban utazó The Migraines, a powerviolence Skinners és a szintén pw hatásokkal megtűzdelt Meth Camp fog még odacsapni ezen az estén. Ha szereted az olyan bandákat, mint az Infest, a Void, vagy a Charles Bronson, akkor ezt a hármast neked találták ki!
Hazai részről pedig a suttyó punkban működő Haramia fogja nyitni az estét!

A sok zenekarra való tekintettel korai kezdés lesz (19.00), mivel este 10-ig be kell fejezni a bulikat!

Start: 19.00
Zenekari támogatás: 2000 HUF

Esemény: https://www.facebook.com/events/414046589385664/

UPCOMING SHOWS:
Sumac (usa), The Austerity Program (usa), Daniel Menche (usa)  // Dürer Kert  – June 17 
Noisem (usa), Corrupt Moral Altar (uk) + more  // Dürer Kert – June 30
Suppression (usa), The Migraines (uk) + more // Auróra – July 5 
Full of Hell (usa), The Body (usa) + more // Dürer Kert – July 9
Frontierer (uk-usa) + more // Dürer Kert – July 11
Thou (usa), Yautja (usa) + more // Dürer Kert – July 27
Torso (usa) + more // Auróra – July 29
Hexis (dk), The Arson Project (swe) + more // Dürer Kert –  August 2
Spirit Adrift (usa), Sanhedrin (usa), Haw // Auróra – September 18
Conan (usa), Un (usa), Sixes (usa) // Dürer Kert – November 7

Beatrice – új videó a 40 éves DVD-ről, júliusban nagykoncert egy különleges vendéggel

cs, 06/06/2019 - 22:38

Az “ős-Ricse” egyik tagjával, Gidófalvy Attilával (Karthago, Fáraó, ex-Lord) lép színpadra július 5-én a Barba Negra Trackben a 40 éves BEATRICE. Ezt követően Gidó és Nagy Feró a Várkert Bazáros Ős-Bikinikoncerten látható egy színpadon legközelebb.

Ricsések! Gidó újra velünk lesz! Az ilyen alkalmak mindig felejthetetlenek, legutoljára az Arénában álltunk együtt színpadra! Erre a koncertre is sok meglepetéssel fogunk készülni! Várunk titeket!” – írta a zenekar hivatalos Facebook oldalán.

▶ Beatrice (vendég: Gidófalvy Attila) @ Barba Negra Track Facebook esemény:
www.facebook.com/events/394062198084243/

A héten egy újabb koncertvideot tett elérhetővé a zenekar a májusban megjelent “40 – Aréna Koncert”, albumról, ami megjelenésekor a MAHASZ toplista 3. helyén nyitott, és azóta is folyamatosan a Top 10-ben szerepel, valamint továbbra is országszerte kapható a Relay és Inmedio újságárusoknál, illetve megrendelhető a metalshop.hu felületén. A Nagyvárosi farkas című dal megtekinthető az alábbi linken:

▶ Beatrice – Nagyvárosi farkas (A “40 – Aréna Koncert” DVD-ről)
www.youtube.com/watch?v=EWQ627f9HtU

▶ Beatrice CD és  DVD rendelés:
beatrice.band/arena/

További 2019-es koncertek:
06. 07. Bodajk, Móri Motoros találkozó
06. 08. Rimaszombat (Felvidék), Júniusfeszt
06. 10. Szekszárd, Hal- és vadünnep
06. 14. Vitnyéd, Sportpálya
06. 15. Egyházkarcsa (felvidék), Falunap
06. 22. Tiszakanyár
06. 29. Tiszaeszlár
06. 30. Börvely (Erdély)
07. 05. Budapest, Barba Negra Track
07. 08. Miskolc, Lovagi Tornák Terme – Ricse, Ricse, Beatrice (Rock Musical)
07. 25. Sirok, Bike Week Sirok Motoros Fesztivál
08. 21. Alsóörs, Zorall Sörolimpia
08. 22. Zamárdi, Strand fesztivál
09. 12. Budapest, Várkert Bazár – Ős-Bikini koncert
09. 20. IX. Zalaegerszegi Sörfesztivál
10. 12. Pécs, EXPO Center
11. 15. Stuttgart, Németország, Juha Hallschlag

▶ Beatrice Facebook:
www.facebook.com/NagyFeroBeatrice/

Kelet-Európa ősi dallamaival nyitja a fesztiválszezont az Old Buso Productions

cs, 06/06/2019 - 11:21

Június 19. az ősi pogány nyárközépi ünnepkör és a csillagászati nyár kezdete. Ez alkalomból idén az Old Buso Productions szervezésében Kelet-Európa archaikus dallamai három nagyon különböző, mégis sokban hasonlító folk metal zenekar előadásában csendülnek fel a Dürer Kert középső termében, a Room 041-ben.

A jászsági-budapesti Kylfingar az északi témákat, a viking és a pogány metal elemeit ötvözik modern és death metalos ízekkel – kiváló recept ahhoz, hogy jól induljon az este. 19:00-val nem csak e buli, hanem a kölpény vitézek nyári turnéja is elindul, hogy két hazai és egy erdélyi fesztivál során megünnepeljék legutóbbi lemezük, a Világok Határán egyéves születésnapját.

Különleges visszatérőbulival készül a Niburta fővárosi csapata: ismét élőben fognak megszólalni a jellegzetes népi hangszerek és új szerzeményekre is számíthatunk balkáni és közel-keleti dallamvilágot felhasználó modern metal, djent és metalcore úttörőitől. A koncert egyébként terv szerint az új lemez kiadása előtti utolsó klubbulijuk is lesz egyben, így nem érdemes kihagyni!

A másfél évvel ezelőtti, nagy sikerű Folk Metal Marathon után ismét visszatér hozzánk az orosz Grai(Грай). A tatárföldi horda új lemezét hozza el számunkra a Summer Haze Tourra keresztelt turnéjuk során. Ahogy megszokhattuk már tőlük, a legfrissebb Ashes (Пепел) lemezen is a szláv népzene és letisztult, modern dallamos metal kitűnő ötvözete hallható gyönyörű női énekkel, többszólamú tradicionális orosz kórusokkal, elbűvölő népi fúvóstémákkal, kemény groove-okkal, tört riffekkel és erőteljes hörgésekkel, ezúttal egy kicsit elkalandozva a legdélibb szlávok területeire is.

Mivel a turné magyarországi állomása szerdai napra esik, a kiadós, teljes hosszúságú koncertek mellett is éjfél előtt véget ér a rendezvény, tehát pontos kezdés várható. Ne maradjatok le róla!

Az est tervezett menetrendje:
18:30 – kapunyitás
19:00 – 19:45 – Kylfingar
20:00 – 20:45 – Niburta
21:00 – 23:00 – Grai (RUS)

Kylfingar (HUN):
– Jötünheim Kürtjei: https://www.youtube.com/watch?v=rK93DOamfSA
– Örök Vadászat: https://www.youtube.com/watch?v=R-3X1XTSUKI

Niburta (HUN):
– Two Faced: https://www.youtube.com/watch?v=y3u7rd6WvAo  
– Awakening: https://www.youtube.com/watch?v=gNUErr-3pS8

Grai (RUS):
– Shade: https://www.youtube.com/watch?v=ZjOdqbXP5fI
– In the Arms of Mara: https://www.youtube.com/watch?v=yicTUvDVTHA

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/577020959431094/

A rendezvény házigazdája az Old Buso Productions, fő támogatója a Folk Metal Hungary.

Aurora – csütörtökön koncert a Barba Negra Trackben, elérhető a teljes Petőfi TV-s akusztikus koncert felvétele

cs, 06/06/2019 - 09:50

Az M2 Petőfi TV vendégeként az AURORA zenekar teljes hosszúságú akusztikus koncertet adott, amely már megtekinthető az alábbi linken. A különleges Akusztik műsorukban kiegészültek pár zenésszel is, mint például a Firkin zenekar fuvolása és hegedűse, illetve a Quimby legnagyobb slágerét, a Most múlik pontosan című dalt punkosították meg.

▶ Aurora – Akusztik teljes adás (M2 Petőfi TV – 2019. 06. 03.)
bit.ly/aurora_petofitv_akusztik

30 éve jelent meg az Aurora zenekar országos ismertségét is hozó első nagylemeze Viszlát Iván címmel. Ez a kiadvány, miután hosszú ideig nem volt elérhető, idén újra megjelent az 1988-as demoval együtt; utóbbi korongon immáron a ‘98-as első újrakiadásról lemaradt, a csupán az eredeti kazettán szereplő “Sötét a kép” című dal is helyet kapott. 
A sikeres múltidéző turné után az Aurora június 6-án Viszlát Iván ráadáskoncerttel tér ismét vissza a Barba Negra Track színpadára, ahol a 2 órás koncertet adnak.

▶ Aurora: Viszlát Iván 30 Ráadás / Barba Negra Track Facebook esemény:
www.facebook.com/events/427854117954009/

▶ Aurora linkek:
www.facebook.com/auroratheband
aurora.hu

Moby Dick – a Testament előtt augusztusban a Barba Negra Track-ben!

cs, 06/06/2019 - 09:38

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Chuck Billy vezette Bay Area thrash legenda TESTAMENT tavaly novemberi koncertje után augusztus 7-én tér vissza Budapestre, hogy a crossover thrash/punk metal vonalas IRON REAGAN társaságában egy különleges, nyári, szabadtéri bulit adjon a BARBA NEGRA TRACK-ben. 

Ezúttal pedig örömmel jelentjük be, hogy a bulit a honi thrash legenda, a MOBY DICK nyitja majd. A csapat friss korongja áprilisban jelent meg Terápia címmel a Hammer Records gondozásában.

TESTAMENT – “The Pale King” (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
www.youtube.com/watch?v=wkHT86Ei7DY

IRON REAGAN – “Take The Fall” (Official Music Video)
www.youtube.com/watch?v=PN4BPqhqxu8

Moby Dick: Terápia (Hivatalos videoklip / Official music video)
www.youtube.com/watch?v=GdN9F-y73Gw

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
TESTAMENT
IRON REAGAN
MOBY DICK
2019.08.07.
BARBA NEGRA TRACK

❒ JEGYÁRAK:
7999 Ft – early bird, december 31-ig
8999 Ft – elővételben
9999 Ft – a koncert napján és a helyszínen 

❒ ONLINE JEGY: 
jegy.rock1.hu/testament_20190807

❒ FACEBOOK ESEMÉNY:
www.facebook.com/events/218528149063098/

❒ LINKEK:
www.facebook.com/testamentlegions/
www.facebook.com/IRONREAGAN/
www.facebook.com/mobydickzenekar/

Rém – Telet úsztat (szöveges videó)

sze, 06/05/2019 - 11:27

A RÉM nevű egyszemélyes zenekarnak igazából nincs semmilyen konkrét célja. A belőlem előtörő hangulatok egyfajta zenei leképeződése, amelynek fókuszában a rám nagy hatással bíró emlékek, helyszínek, és érzések állnak. Ezt az origót igyekszem felhasználni a szövegek és a hozzájuk tartozó zenék megírásához, amelyeket együtt próbál egységbe és keretbe fogni a RÉM megjelenése. A zene a stílusát tekintve tág értelemben vett nyers, primitív black metál keretein belül igyekszik mozogni, amely most, és a későbbiekben is részleteiben mindig az adott anyag témájához igazodik.

Az első bemutatkozó EP tematikája már évekkel ezelőtt, életem első busójárása kapcsán megfogalmazódott bennem, amikor volt szerencsém Mohácson járni és belekóstolni ebbe az elképesztően látványos és magával ragadó ősi tradícióba, amely méltán képezi részét a világ kulturális szellemi örökségének. A RÉM első, Poklade című EP-je négy számot tartalmaz, amelyek mind a busójárás egy-egy fontos szakaszát mutatják be. A telet, a busókat, a koporsóúsztatást, és a máglyagyújtást. A Telet Úsztat című nóta, amelyhez az alábbi szöveges videó készült, a tél számára ácsolt koporsó vízre bocsájtásáról szól, amely a busójárás egyik rendkívül fontos pillanata.

Mr. N.

Facebook: https://www.facebook.com/rem.the.horde

Jigokü – Molten Glass (Official Video)

sze, 06/05/2019 - 10:12

Molten Glass:
Az utóbbi évek, évtizedek közeléti beszédmódja nem igazán enged teret rugalmas véleménykülönbségeknek. a dolgok rideggé, egyszerűvé, bárgyúvá és üressé váltak. az emberek frusztráltak és haragosak. ez nem erősség, bárki is próbálja bizonyítani az ellenkezőjét. “this too shall pass”  

FACEBOOK – https://www.facebook.com/jigokrew/
INSTAGRAM – https://www.instagram.com/jigokrew/

Third Cross – Hyperfollow:  https://distrokid.com/hyperfollow/jigok/third-cross
Molten Glass – Hyperfollow: https://distrokid.com/hyperfollow/jigok/molten-glass-2

Spotify: http://tinyurl.com/jigokrewSpotify
Apple Music: http://tinyurl.com/jigokuAppleMusic
iTunes: http://tinyurl.com/jigokuiTunes
Deezer: http://tinyurl.com/jigokuDeezer
Bandcamp: https://jigokrew.bandcamp.com/

Ukk & Roll 2019 – Még egy hétig tudsz akciós bérletet és napijegyet vásárolni!

k, 06/04/2019 - 10:04

Már csak egy hetük van a kedvezményes jegy és bérlet vásárlásra azoknak a rock és metalrajongóknak, akik június 19-22. között az Ukk & Roll Fesztiválra szeretnének látogatni. Nézzük akkor a programot még egyszer!

Idén Ukkon tartja aranylakodalmát a P. Mobil. A régiót lassan kinövő rendezvény egyik fő attrakciója lesz ez a buli, ami a P.Mobilosok nemzetközi éves találkozója is lesz egyben. A nagyszínpad fellépőit erősíti még a Zorall, a Rudán Joe Band, a Rómeó Vérzik, az AWS, a Depresszió, a gödöllői Helo Zep!, a székesfehérvári Burnout és a Stula Rock is.

A kis színpad programjában is mindenki megtalálja majd a neki kedvére stílust és bandát. Sőt! Jubileumi koncertre és különleges produkciókra is sor kerül majd. A fesztiválon ünnepli majd 20. születésnapját a Tűzmadár, és szintén eme jeles évforduló alkalmából áll össze, egy koncert erejéig a Halor, és az újra aktív Disco Express is helyet kapott a programban.

A megrögzött Ukkerek visszatérő bandákkal is találkozhatnak majd. Idén újra meghívást kapott a Subcortic, az Amberjack, a Samas, a Pair O’ Dice, a Continoom, a Hátsó Ajtó, a Deresedő Wild Gerlicék, és a Rammstein Show by Feuer Frei.

Junkies Maratonnal érkezik majd Szekeres András és Barbaró Attila, és a 0. napon a főszervező is színpadra lép, a V2 Riders Band frontembereként.

A Tunyogi Péter Emlékzenekar a fesztivál egyik meglepetése lesz. Olyan hitelesen adják elő Tunyogi Péter dalait, hogy ha csukott szemmel hallgatjátok a bandát, szinte Őt érzitek a színpadon.

A tavalyi line-uphoz képest új fellépő a Rocken Dogs, az Antal, a Chrome RT. és az Üzemi Terület, az Angyalszemek,  a legnagyobb AC/DC nótákkal pedig érkezik az ÉD/ÁSZ.

A fesztivál szervezői három zenekar erejéig a közönségre bízták a szervezést. A szavazás alapján a Skoge, a Mennydörgő Madár, és az Innistrad kap fellépési lehetőséget az idei Ukk&Roll Fesztiválon.

A szervezők akusztikus programmal is készültek. A Szekeres/Barbaró akusztik maratonon kívül, érkezik Tűzmadárból és a Continoomból ismert Schrott Péter érkezik a Schrotify névre keresztelt performanszával, pénteken a Bícs Bojz akusztik szórakoztatja majd a korán kelőket, szombaton pedig Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik frontembere alapozza meg a fesztivál utolsó napjának hangulatát.

Link a jegyvásárláshoz: https://jegy.rock1.hu/ukkandroll-2019

Facebook oldal: https://www.facebook.com/RockandRollCamp/

Esemény: https://www.facebook.com/events/268938050322348/

Új The Morning Star videó

v, 06/02/2019 - 07:29

Itt vagyunk az új album második saját dalával. A Great Greed Grind dalhoz forgattunk egy komor, a magyar rögvalóságra hajazó videót. Van, aki szerint baljós hangulatú, kíváncsiak vagyunk, mit gondoltok. Ismét Híresember barátunk öntötte formába, a lemez zenéjét és a tagok végtagjait, ha élhetek ezzel a képzavarral.

Június 16-án itt vagyunk a teljes lemezzel Youtube és Bandcamp csatornánkon. CD-kel, pólókkal és stream szolgáltatással a Metal.hu-n.

Azt kapjátok, amit megérdemeltek:
The Mornintg Star – Great Greed Grind (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=8MZ0mMBGffM

Jövő héten itt az ELEVE című harmadik, 2015-es albumunk modernizált formában a Youtube és Bandcamp oldalunkon!

Július 8-án 21:45-től pedig a Rockmaraton, lemezbemutató koncert.

Cheers!

Az új lyric videó url címe MEGVÁLTOZOTT audio minőségi problémák, miatt!!!

Bazsó László ” Ren”  / The Morning Star Band /Hungary/

http://www.themorningstar.hu
https://www.facebook.com/themorningstargroup
http://www.youtube.com/user/tmshungary

Új Archaic EP – Lyrics videókkal

cs, 05/30/2019 - 16:31

Archaic 2019-ben nagy lépésekkel halad előre, nem pihen egy percet sem! Több nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, horvát, német, román fesztiválokon túl ott leszünk az idei Rockmaratonon is, bemelegítjük a közönséget a Jungle Rot előtt, ősszel turnéra indulunk belföldön és külföldön egyaránt. Jövő évre is már van pár nemzetközi fesztivál meghívásunk….és talán még egy lemez is elkészül idén…? 

Ám most vasárnap ott leszünk a Wacken Metal Battle-n, ahol a Ti szavazaitokkal eljuthatunk a világ legnagyobb Metal fesztiváljára, a 2019-es Wacken fesztiválra. Gary Holt üzenete után egyenesen küldetésnek érezzük, hogy a Wackenen találkozzunk vele! Gyere el, és támogass minket, nehogy a szőrős bácsi szomorú maradjon.  

Ezért hoztunk minden rockernek, minden metalosnak egy vadonatúj nótát, melynek címe: BACK AT YOU!  

És az első lemezről is leporoltunk és felburbóztunk nektek egy nótát! Headbang ON

Ne feledjétek, vasárnap – BarbaNegraTrack! #VoteForArchaic. 

OverloaD – “rising” klip bemutató

cs, 05/30/2019 - 16:26

Életjelet adott magáról az OverloaD zenekar. Hamarosan elkészülő Darkness Incomplete lemezükről, a ‘rising‘ cimű dalra jött ki a banda első hivatalos videója. A téma a pokolra jutás, a örök sötétség uralma, a frissen elhunytak útja a végtelen éjbe. A képi felvételek a miskolci Vasgyárban készültek, a hang pedig a SuperSize és a Juice-K studiókban. A nagylemez 10 dalt tartalmaz majd, néhány számcím: The burden of Sin, Longing back, Cold light, Drown in memories. A lemezboritót, Fülöp Miklós festőművész készíti, aki az előző, Suburbia – EP-ért is felelt.

Fulci “Tropical Sun” (FULL ALBUM) stream

cs, 05/30/2019 - 16:00

Kétség kívül rengeteg metálbanda esztétikáját ihlették Lucio Fulci horrorfilmjei. A “Tropical Sun” című új album a ZOMBI 2-re épít. A film egy trópusi paradicsomban játszódik ami hirtelen pokollá válik mikor valamiféle vudu szertartás vagy vírus miatt életre kelnek a holtak. A címben szereplő “Sun” is tulajdonképpen a benne tomboló tűzre utal. A film színhelyeit és hangulatát egy mélyen apokaliptikus/splatter stílusú dalszöveg narrálja. Szóba kerülnek a vudu rituálék és génkísérletek, pálmákkal és az élőholt hordákkal övezett temetők, és még egy vízalatti cápa kontra zombi harc is van benne! Fabio Frizzi eredeti zenei aláfestése által megihletve még belekerült a film néhány synth eleme és hangsávja ami segít a “Tropical Sun“-t egy igazi death metál dallá tenni.

A 2013-ban, dél-olaszországi Casertában alakult FULCI death metál banda a vérengzés mestereként legendássá vált Lucio Fulci rendezőről kapta nevét. (“Zombi 2”, “The Gates of Hell”, “The Beyond”, “The New York Ripper”, “The House by the Cemetery”, stb.)

FULCI az old school death metál riffeket ötvözi a pattogós ütemekkel és horrorisztikus hangsávokkal, létrehozva az irányított káosz ördögi egyvelegét mely még a holtakat is felébreszti! Egy megállás nélküli hangorkán a Skinless, Dying Fetus, Mortician, Suffocation, Obituary és Devourment rajongói számára.

A “Tropical Sun” album május 31-én jelenik meg a Time To KIll Records kiadónál!

“Tropical Sun” tracklist:

01. Voodoo Gore Ritual (instrumental)
02. Tropical Sun
03. Apocalypse Zombie
04. Splatter Fatality
05. Matul Tribal Cult
06. Legion Of The Resurrected
07. Palms By The Cemetery
08. Witch Doctor (instrumental)
09. Genetic Zombification
10. Eye Full Of Maggots
11. Church Of The Undead
12. Blue Inferno
13. Immortality Virus (instrumental)
14. March Of The Living Dead (instrumental)

FULCI tagok:

Dome – Gitár
Fiore – Vokál
Klem – Basszusgitár

Discography:

– Incubus in the Surgery Room / City of the Living Dead EP (2014)
– Opening the Hell Gates (2015)
– Tropical Sun (2019)

Bandcamp
https://tropicalsun.bandcamp.com/releases
 
Bigcartel
https://timetokillrecords.
bigcartel.com/product/pre-order-fulci-tropical-sun

Midller – Kell, hogy legyen… Jön a nagylemez, itt a következő dal a készülő korongról

sze, 05/29/2019 - 19:25

Texas címmel itt a következő nóta a Midller készülő nagylemezéről. A Kell, hogy legyen… névre keresztelt album címadó dalára készült mozi egy hónapja látott napvilágot, és most itt a Texas, melyre egy szöveges videó készült.

Az új korong várhatóan decemberre készül el, a srácok a koncertezés mellett folyamatosan stúdióznak. A Zorall vendég zenekaraként sűrű a koncert naptáruk, legközelebb most szombaton, azaz  június elsején Velencén zenélnek, a Jockey Jokers, a Pokolgép és a Zorall társaságában.

Texas klip

Middler a Facebookon: https://www.facebook.com/midller/

Metál Pedál Facebook esemény:  https://www.facebook.com/events/461422754396098/

Kell, hogy legyen… klip

The New Roses – a német hard rock banda ősszel Budapestre jön!

sze, 05/29/2019 - 17:54

2015-ben az Accept, majd 2017-ben a The Dead Daisies vendégeként lépett fel Budapesten az ígéretes német hard rock brigád, a The New Roses. A srácok új lemeze idén augusztusban lát majd napvilágot a Napalm Records gondozásában, így megérettek arra, hogy ősszel önálló turnéra induljanak. Ennek keretében november 14-én főzenekarként lépnek majd színpadra a Dürer Kertben!

THE NEW ROSES – Life Ain’t Easy (For A Boy With Long Hair) (Official Video) | Napalm Records
www.youtube.com/watch?v=geWBpXnUTS4

Előttük a Stray Train, a Ljublajnából érkező heavy blues rock banda melegít majd. Ők korábban egyébként még nem jártak nálunk.

Stray Train – Heading for the Sun
www.youtube.com/watch?v=qNjDVvpyovM

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
“NOTHING BUT WILD” TOUR
THE NEW ROSES
STRAY TRAIN
2019.11.14.
Budapest
Dürer Kert

❒ FACEBOOK ESEMÉNY:
www.facebook.com/events/571533823376311/

❒ JEGYÁRAK:
2999 Ft – elővételben
3999 Ft – a koncert napján és a helyszínen

❒ ONLINE JEGY: 
jegy.rock1.hu/thenewroses-straytrain-durerkert_20191114

❒ LINKEK:
www.facebook.com/TheNewRoses/
www.thenewroses.com
www.facebook.com/StrayTrain/
www.straytrainband.com

Dr. Weisz – Abaházi Csaba hangjával meghallgatható az első dal a Rock Konzílium albumról

sze, 05/29/2019 - 17:23

Rock Konzílium címmel jelenik meg hamarosan Weisz “Kicsi” László (Kalapács, Dirty Dance, ex-Zorall, ex-Dance, ex-Carmen) következő nagylemeze, melyen az előzőhöz hasonlóan számtalan neves gitáros és énekes előadása színesíti a dalokat A 2015-ös Metal Konzílium folytatása a júniusi HammerWorld Magazin mellékleteként fog megjelenni 11 új szerzeménnyel. A felvétel, keverés és mastering Weisz Kicsi saját stúdiójában, az Ecseri Vasmű Stúdióban zajlott, a borítót pedig az előző koronghoz hasonlóan Gróf Balázs készítette. Weisz gitárjátéka mellett az albumon basszusgitáron Kovács Zoltánt (Depresszió) és dobok mögött Boros Pétert (Sing-Sing, ex-Beethoven, Zorall, Macskajaj) hallhatjuk.

Az albumról az első dal, az “Ez a nyár”, melyben Abaházi Csaba (ex-Sing Sing, MégEgyKör) énekel, illetve Jung Norbert (EGO, ex-Pokolgép, ex-Sing Sing) is gitározik, a dalszövegét pedig Barbaró Attila (Junkies) írta, már meghallgatható az alábbi linken.

Dr. Weisz – Ez a nyár (hivatalos szöveges video)
www.youtube.com/watch?v=J6Ouun3frRM

Weisz “Kicsi” László az új lemezről:
“Nagyon boldog vagyok, hogy immáron második alkalommal sikerült összehozni a Rock/Metal élet színe-javát. Igazából ez az egész erről szól. Olyan zenészekkel játszhattam együtt, akikkel idáig sosem, és ez nagyon megtisztelő! Az elv ugyanaz volt, mint a Metal Konzíliumnál. Minden dalt más énekel és más szólózik. Próbáltam most is odafigyelni, hogy eddig még együtt nem játszott zenészeket hozzak össze. Szerintem a végeredmény szuper lett!”

Az albumon közreműködő énekesek:
⚫ Abaházi Csaba (ex-Sing Sing, MégEgyKör)
⚫ Sípos Péter (Irigy Hónaljmirigy, Triász, ex-Zártosztály)
⚫ Koroknai Árpád (P. Box, ex-Omen)
⚫ Csordás Levente (Magazin, Shygys :), POP 84)
⚫ Kálmán György (Triász, B52,  ex-Dinamit, Vazul Vére)
⚫ Kovács Koppány (Rómeó Vérzik)
⚫ Sípos Tamás (Irigy Hónaljmirigy, Sing Sing)
⚫ Molnár Péter Stula (Omen, Stula Rock, ex-Mobilmánia, Vegas Mafia, Crazy Gránát)
⚫ Szekeres András (Junkies, Stereomilk)
⚫ Ördög Tibor Csipa (Hooligans, Dirty Dance, ex-Dance)
⚫ Juhász Marcell (Nomad)

Az albumon közreműködő gitárosok:
⚫ Jung Norbert (EGO, ex-Pokolgép, ex-Sing Sing)
⚫ Nagy Ádám
⚫ Koós József (ex-Cool Head Klan)
⚫ Magasvári Viktor (ex-Bomber, ex-Beatrice)
⚫ Szűcs Antal Gábor (Dinamit, Skorpió, Kalapács és az Akusztika, ős-Bikini, stb.)
⚫ Vámos Zsolt (Marathon, Hard, Kard, Run For Power, stb.)
⚫ Tornóczky Ferenc (ex-P. Mobil, ex-Deák Bill Blues Band, Coda, Póka Egon Experience)
⚫ Barbaró Attila (Junkies, Zorall, Macskajaj,stb)
⚫Tóth Tibor (Hooligans)
⚫ Lukács Peta (Bikini, European Mantra, Zoli Band, ex-The Rock Band)
⚫ Karácsony János (LGT, Generál, Gitárpárbaj, Komár, Presser, Zorán, stb.)

Dr. Weisz – Rock Konzílium
(2019 / Hammer Records)

 1. Ez a nyár
 2. Játszd el, hogy élsz
 3. Jó útra térek
 4. Miért?
 5. Kell, aki vár
 6. Bírom még
 7. Te nyertél
 8. Élvezem
 9. Szabad akarattal, szabadon
 10. Ördögcsók
 11. Kívánj bármit

A kiadó Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Dr. Weisz Facebook:
bit.ly/drweiszfacebook

Oldalak

Rockhírock

 • 2019, május 15 -

  "Sok év kihagyás után új számmal jelentkezünk, ráadásul a stílusát tekintve egy rendhagyó dallal. Kevesebb benne a tekerés, mint a régi "Veszély" számokban, viszont annál mélyebb a mondanivalója. 
  Ez  egyfajta állásfoglalás részünkről egy olyan

 • 2019, május 14 -

  A magyar rockzene születésétől a hőskoráig kíséri nyomon az eseményeket könyvében Kovacsics András, az egyik szereplő. Az Omega-Universal, zenekartól az együttesig című kötet rengeteg régi fotóval, sztorikkal követi végig négy formáció történetét.

 • 2019, május 13 -

  A 2011-ben alakult Hatsband már a megalakulásuk utáni években komoly sikereket értek el és  üde színfoltként jelentek meg a hazai rockzenei színpadokon. Felléptek olyan kiváló fesztiválokon, mint a Zorall Sörolimpia, a Vasszamarak Fesztivál vagy a

 • 2019, május 9 -

  A Led Zeppelin karrierjét Bernard MacMahon rendező viszi vászonra. „Amikor láttam, hogy Bernard mit alkotott az „American Epic”-ben mind hangzásban, mind pedig vizuálisan, egyből tudtam, hogy ő az, aki képes lesz elmondani a történetünket.”-

 • 2019, május 8 -

  A 72 éves zenész sajtósa megerősítette, hogy Demjén kórházba került, elmondása szerint múlt pénteken épp a csípőkorrekciós műtétje utáni második kontrollvizsgálatra ment be a kórházba, de annyira felizgatta magát, hogy a betegszállítóban rosszul lett,

Oldalak