Kronos Mortus

Feliratkozás Kronos Mortus hírcsatorna csatornájára
metal e'zine
Frissítve: 3 óra 19 perc

Mytra – dalpremier a februárban érkező Logos nagylemezről: N.I.R.A

cs, 01/09/2020 - 20:01

Több, mint 5 év telt el a MYTRA bemutatkozó nagylemeze óta, az elektronikus, progresszív és death metalos elemeket, domináns szintetizátordallamokat és effekteket sci-fi ihlette dalszövegekkel tálaló zenekar most viszont egy újabb friss dallal vezeti fel a februári HammerWorld Magazin mellékleteként érkező “Logos” nagylemezt. A “N.I.R.A.” című dalhoz készült szöveges videó már meghallgatható; ez a második új szerzemény a friss korongról, hiszen a december-januári HammerWorld Magazin CD mellékleteként kapható Hammered 2019 téli válogatáslemezen debütált első ízben az albumról a “Make Me Free”.

Mytra – N.I.R.A. (Official lyric video)
youtu.be/E4hCTS8BI_g

Hocza Róbert énekes-gitáros a friss dalról:
A N.I.R.A. című dal témája röviden az ember-gép szimbiózisról szól. Ez ma már nem számít tudományos fikciónak, mivel már számos kísérleten vagyunk túl és eredményesnek bizonyultak a számítógép és az emberi agy közötti kapcsolat létrehozására tett erőfeszítések. Belátható időn belül a jelenleg még kézben, asztalon, zsebben tartott digitális eszközeink testünk alkotóelemeivé válnak majd, és állandó segítőtársként fogják a komfortzónánkat növelni. Viszont ez a technológiai előrelépés nagy valószínűséggel meg fogja adni a kegyelemdöfést a jelenleg is már haláltusáját vívó társadalmi kapcsolatoknak, így történelmünk hamarosan egy új történelmi korszakkal fog gazdagodni: a digitális magány ciklusával.

A “Logos” a zenekar szerint az előző lemezhez képest lényegretörőbb, keményebb és kompaktabb lett, illetve a női és vokóderes ének mellett ezúttal már férfiének is hallható az újabb szerzeményekben. A hanganyag az előzőhöz hasonlóan mind a felvétel, mind a keverés és mind a mastering tekintetében otthoni körülmények között készült, és körülbelül egy évnyi munkát foglal magába.

Öt évvel a “Beta” megjelenése után útjára engedjük az egyenesági folytatását az említett albumnak “Logos” címmel. Mind a felállás terén, mind zeneileg jelentős változásokon ment át a csapat, de a ránk jellemző hangulat- és hangzásvilág továbbra is alapkövei az új dalainknak. Senkit nem akarunk bevinni a már követhetetlen stílusbehatárolások útvesztőjébe, ezért mindenkire egyénileg rábíznánk, hogy önmaga helyezze el az anyagot az általa hallgatott zenék palettáján.

MYTRA – LOGOS
2020 // Nail Records // NAILCD311
01. Exogen
02. Human Race
03. In Vain
04. Make Me Free
05. Terminal
06. N.I.R.A.
07. Twelfth
08. The Artificiers
09. Initium
10. Enigma
11. Reditus

Az aktuális Mytra felállás:
Hocza Viktória – ének, billentyűk
Hocza Róbert – ének, gitár
Bidlek István – gitár
Lovas Roland – basszusgitár
Tóth Tamás – dobok

Mytra online:
www.facebook.com/MytraOfficial/

Hammer Music Hungary Facebook:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Doomraiser – “The Dark Side Of Old Europa” videopremier

cs, 01/09/2020 - 18:00

A 2004-ben alakult, a római székhelyű együttes rögtön a doom metal sajátságos figurája lett azok számára, akik szeretik, ha ez a műfaj új irányzatokat fedez fel. Az évek során a zenekar olyan bandákkal játszott együtt, mint az Electric Wizard, a Reverend Bizarre, a The Gates of Slumber vagy az Orange Goblin, többek között olyan hatásokkal kísérletezve és megfertőződve, mint a nyers heavy metal vagy a pszichedelia.

A banda január 24-én megjelenő “The Dark Side of Old Europa” album címadó dalát nézhetitek meg az alábbi videoklipben.

"Európa legsötétebb eseményeinek felfedezésekor egy homályos hangot fogalmaztunk meg, amely a Doomraiser ‘heavy drunken doom’ védjegyeire támaszkodott: olyan, monolitikus ütemben játszott heavy metal-t, ahol a gyors és a lassabb, komor, introspektív részek gyakran ütköznek. A végeredmény nagyon 'élő hangzású', minden hangszer gonosz hangokat csal ki magából, miközben egy nagyon feszes hangzás épül fel. Ezúttal a dalok hosszát is csökkentettük annak érdekében, hogy erősítsük azok hatását és intenzitását."

“The Dark Side of Old Europa” tracklist:

01. Passage
02. Chimera
03. The Dark Side of Old Europa
04. Tauroctony (The Secret Cult of Mithras)
05. Terminal Dusk
06. Häxan
07. Continuum Pt. 1 (Suspended in Darkness)
08. Loathsome Explorer Interpolation

A banda tagjai:

Nicola Rossi – Vokál/Billentyű
Marco Montagna – Gitár
Giuseppe Nantini – Gitár
Andrea Caminiti – Basszusgitár
Daniele Amatori – Dob

Discography:

HEAVY DRUNKEN DOOM – Demo – CD (Self-Released – 2004)
THE OLD MAN TO THE CHILD – Single – 7” (Obscura Release/Ghost Records – 2006)
LORDS OF MERCY – Full-Length – CD (Iron Tyrant – 2006) + 2LP (BloodRock Records – 2007)
BEHIND THE SAME CROSS – Split w/Midryasi- 7” (Iron Tyrant – 2008)
ANNO DOMINI DDVIII – Promo – CD (Self-Released – 2008)
ERASING THE REMEMBRANCE – Full-Length – CD/2LP ( BloodRock Records – 2009)
GUARDIAN OF THE GREAT EYE – Split w/Erthride – 7” (BloodRock Records – 2010)
MOUNTAINS OF MADNESS – Full-Length – CD/LP (BloodRock Records – 2011)
DREAM KILLERS – Split w/Caronte – CD (Lo-Fi Creatures Rec. – 2013/Van Records – 2014) + 12” (BloodRock Records – 2013)
REVERSE (Passaggio Inverso) – Full-Length – CD/LP (BloodRock Records – 2015)
LORDS OF MERCY (10th Year Anniversary) + HEAVY DRUNKEN DOOM – 2CD (BloodRock Records – 2016)

DOOMRAISER

http://www.facebook.com/doomraiser/ http://www.instagram.com/doomraiserofficial/ http://www.youtube.com/user/doomraiserband

Morhord – megjelent az új klip!

sze, 01/08/2020 - 21:22

Kereken tizedik születésnapját ünnepli a dunaújvárosi banda, a jeles alkalomból pedig egy vadiúj klippel is előrukkoltak, ami hamarosan megjelenő, Bloodsheed című lemezük nyitó szerzeményéhez, az Inner Awakening című dalhoz készült.  

A zenekar előző, Pre-Bloodshed című korongjának koncepcióját folytatja majd az új anyag: ez is a gonosz Morhord ténykedéséről fog szólni. „Az előző lemez ott ér véget, hogy mindenki halottnak hiszi Morhordot. Az Inner Awakeningben kiderül róla, hogy annyira gonosz, hogy a lelke nem tud nyugovóra térni, ezért feléled, majd figyelme egy ápolóra összpontosul, akit a végsőkig hajszol. Morhord lelke ezután lángra kap, és egy ártatlan gyermekben látja meg önmagát.”

Ahol biztos találkoztok velük:

– Február 14: Dunaújváros, Kaptár – 10 éves jubileumi koncert

https://facebook.com/events/2409858266009746/?ti=icl

– Március 13: Székesfehérvár, 8as Műhely

https://facebook.com/events/2486911211628494/?ti=icl

– Március 21: Pápa, Klastrom

https://facebook.com/events/1154359101422245/?ti=icl

Facebook: https://www.facebook.com/morhordband

Lord Of The Lost – új klipes dal érdezett a január végén az Equilibrium vendégeként Budapesten is koncertező csapattól

k, 01/07/2020 - 18:51

Renegades” címmel augusztus 16-án jelent meg az epikus folk és melodic death metalt ötvöző német EQUILIBRIUM hatodik albuma, amely az első lemezük az új basszusgitáros – énekessel, a Skar Productions Youtube csatornáról ismerhető Skarral, azaz Martin Bergerrel, és az új billentyűssel, Skadi RosehursttelJanuár 28-án a lemezt és az új felállást Budapestre is elhozzák majd, a Dürer Kertben vendégeik a dark rock vonalas, szintén német LORD OF THE LOST és a melodic death metalban erős NAILED TO OBSCURITY lesznek.

LORD OF THE LOST most egy friss klippel jelentkezett, amit a 2018-as “Thornstar” lemez “Under The Sun” című dalához forgattak. 

Lord of the Lost – Under the Sun (Official Video)
youtu.be/O9t8ViSAr70

A koncert hivatalos esemény Facebookon:
www.facebook.com/events/338792140142703/

Equilibrium közlemény korábban a turnéval kapcsolatban:
Alig várjuk, hogy újra útra keljünk és a zenénket, illetve annak üzenetét tovább terjesszük ezekben a csodás országokban! Büszkék vagyunk arra, hogy a Lords Of The Lost és a Nailed To Obscurity is csatlakozik hozzánk a 2020-as turnén. Mindegyik zenekar nagyon különleges a maga nemében és az egész csomag egy olyan speciális élményt garantál, amit bizonyosan nem akartok kihagyni!

A Hammer Concerts bemutatja:
EQUILIBRIUM (DE)
Lord Of The Lost (DE)
Nailed To Obscurity (DE)

2020. január 28.

Budapest, Dürer Kert, Nagyterem

Jegyek:
6999 Ft – elővételben
7999 Ft – a koncert napján és a helyszínen

Jegyek online:
jegy.rock1.hu/equilibrium-durerkert_20200128

✔ A zenekarok online:
www.facebook.com/equilibrium/
www.facebook.com/lordofthelost/
www.facebook.com/nailedtoobscurity/

✔ Hammer Concerts online: 
www.facebook.com/hammerconcerts/
www.instagram.com/hammerconcertshungary

The Night Flight Orchestra – dal- és klippremier a márciusban Budapesten koncertező zenekartól

h, 01/06/2020 - 19:05

A svéd THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA legutóbb 2018 nyarán jelentkezett friss lemezzel, a ‘80-as évek hangulatát elképesztő hitelességgel felidéző AOR / dallamos rock csapat – melynek tagságát erősíti a SOILWORK énekes Björn “Speed” Strid és az ARCH ENEMY basszer Sharlee D’Angelo is – most elkészült a következő koronggal: február 28-án, “Aeromantic” címmel érkezik a folytatás, erről a 12 friss dalt tartalmazó anyagról hallgatható most meg az első előzetes új dal, a “Divinyls”, melyhez René U Valdes (Bravo Bravo Films) rendezésével forgattak videoklipet.

The Night Flight Orchestra – Divinyls (Official Music Video)
youtu.be/hUh5iyl0Pyw

Szóval, azt hitted, hogy tudod mi is az a The Night Flight Orchestra? Biztos voltál abban, hogy ez a banda a szórakozásról szól, a boogie woogie-ról, a rádióbarát AOR zenéről? A francba, tévedtél. Az egyetlen dolog, amely ilyen sokáig életben tartotta az öregedő svéd szíveket, a Dráma! Belső konfliktusok, külső konfliktusok, pletykák és túlzások.

A Divinyls arról szól, hogy megteszed a lehetetlent, és a megéled a legbelsőbb álmaidat, úgy, hogy tudatosan azok szerint éled az életed, és így teljes mértékben irányítod a saját jövődet. A videóban két fiatal jégkorcsolyázót láthatunk, akik kemény edzőjük miatt rájuk nehezedő nyomás alatt teljesítenek, s így valósítják meg álmaikat. A történetben felfedezhető utalás Tonya Harding és Nancy Kerrigan konfliktusára, azzal a kivétellel, hogy az itt szereplő két fiatal hölgy végül barátok lesznek.”

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA tavasszal visszatér Budapestre, március 22-én, a Dürer Kertben adnak koncertet, ahol vendégük az utóbbi évek nagy meglepetéseként visszatérő Surm Und Drang-torok André Linman zenekara, a dallamos rockot játszó finn ONE DESIRE lesznek. A 2017-es bemutatkozó album folytatása már készen van, a “Midnight Empire” lemez 2020 első negyedében fog megjelenni.

One Desire – Apologize (Official Music Video)
youtu.be/hxlJZtYk1Zk

The Night Flight Orchestra // One Desire Facebook esemény:
www.facebook.com/events/2522174901373640/

A 2018-as “Sometimes The World Ain’t Enough” lemez folytatásán a Nordic Sound Labs stúdióban dolgoztak, ahol ugyanazt a dobcuccot használták, amellyel az ABBA ultrasikeres 1980-as lemeze, a “Super Trouper” készült. Legutóbbi lemezükkel 2018 decemberében az A38 Hajón adtak egy nagyszerű koncertet.

A Hammer Concerts bemutatja:
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
One Desire

2020. március 22.
Budapest, Dürer Kert

Jegyek:
– 6.999 Ft elővételben
– 7.999 Ft a koncert napján és a helyszínen

Jegyek online:
jegy.rock1.hu/the-night-flight-orchestra_durerkert_20200322

✔ Hammer Concerts Facebook oldal: 
www.facebook.com/hammerconcerts/

✔ Hammer Concerts Instagram oldal: 
www.instagram.com/hammerconcertshungary

Imminence – új lemezét mutatja be Budapesten a svéd metalcore csapat

h, 01/06/2020 - 18:59

Az eddigi legnagyobb turnéja keretében érkezik hozzánk a svéd Imminence január 31-én, hogy bemutassa a harmadik, Turn The Light On című nagylemezét a Dürer Kertben, az Acres és a The Oklahoma Kid nyitása után. Az album a német 100-as toplistára is felkerült, a banda pedig napjaink egyik legizgalmasabb zenekarának számít. A srácok szép lassan headlinerként is bebiztosítják a helyüket – ezt az is mutatja, hogy a turné több állomására már most elfogytak a jegyek.

Az énekes-hegedűs Eddie Bergből, a gitáros Harald Barrettből, a dobos Peter Hanströmből, a basszusgitáros Christian Höijerből és a gitáros Alex Arnoldssonból álló Imminence eggyel magasabb szintre lépett az alternatív színtéren: a 2019-es Turn The Light On című nagylemezük jelentős mérföldkőnek számít a karrierjükben. Az album a zenkar sokszínűségéről árulkodik, amely a tiszta erő és a törékenység egy kivételes kompozíciója, nem ismerve határokat és kényszert.

Az új Imminence album címe Turn The Light On, ami arra bátorít, hogy derítsünk fényt a bennünk lakozó sötétségre. A lemez szövegei a belső konfliktusokról, az önmagunkban való kételkedésről, a depresszióról és az önpusztításról szólnak. Ez a vallomásom a mentális ’beteg-egészségemről’. Ez a leginkább lelket lecsupaszító, legszemélyesebb és legfontosabb munkánk, amit valaha készítettünk” – nyilatkozott Eddie Berg a lemezről.

Az Imminence 2010-ben alakult és több kislemezt is kiadott, mielőtt a 2015-ös The Sickness című dalukkal elérték volna a vágyott áttörést. A 2017-es This Is Goodbye című nagylemezzel csak fokozták ezt az ismertséget, ma pedig már Svédország egyik legígéretesebb zenei „exportcikkének” számítanak. A Lighthouse című dal videóját itt láthatjuk: https://youtu.be/mh4GQq3cL7Y

A banda egyik előzenekaraként egyenesen Angliából érkezik az Acres, akik augusztusban hozták ki a Lonely World című debütáló albumukat, az A Wolf At Your Door Records gondozásában. Az album atmoszférája egy fogalom köré épül: őszinteség. „Olyan dalokat szeretek írni, amik mindenkihez szól, amikhez mindenki tud kötődni, hogy az emberek a bandához is tudjanak kötődni olyan értelemben, hogy tudják: nem ők az egyetlenek, akik ilyesmin átmennek” – mondta Ben Lumber énekes-frontember. A zenekar a Casey-vel, a Hellions-szal és a Silent Planettel turnézott korábban és a Wacken fesztiválon is fellépett. A Lonely World album címadó dalához készült videoklipet itt nézhetjük meg: https://youtu.be/S-bTO8qcrl4

A német metal színtér egyik képviselője, a The Oklahoma Kid is tiszteletét teszi a bulin, akiknek lélegzetelállító modern metal zenéje egy hidat épít a bonyolult, technikás zene és az energizáló ritmusok közé. A csapat 2012-ben alakult, 2014-ben pedig kihozta első EP-jét Fortuneteller címmel, ami lenyűgözte a színteret a műfajok sajátos keverése miatt: „A Fortuneteller a post-hardcore és a metalcore műfajok esszenciáját vegyíti, de hatásosan egybefonja a tech metalt és a djentet is” – írta az albumról a Bandcampen Kenny McGalem.

Egy évvel később a banda kihozta a második anyagát Doppelganger címmel, amivel megszilárdították zenei elképzeléseiket. Később többek között a Stick To You Guns-szal, a Carnifex-szel és a Hatebreeddel turnéztak, majd 2017-ben nekikezdtek a Solarray című lemez megírásának, ami végül 2019 szeptemberében jött ki. A korong minden egyes dala szenvedélyről és elkötelezettségről árulkodik, amitől egy igazán különleges élmény meghallgatni. A The Oklahoma Kid megváltoztatja az elképzeléseinket arról, mire képes a metal zene. Az új album egyik dalához, a Feed Me Fearhez készült videoklipet itt láthatjuk: https://youtu.be/wqEiWDTvqW8

A Concerto Music bemutatja: Turn The Light On Tour Pt. II
2020. január 31., péntek 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Imminence, Acres, The Oklahoma Kid koncertek
Belépő: 4900 Ft
Jegyek kaphatók a https://www.tixa.hu weboldalon, és postai utánvéttel a www.concerto.hu oldalon, valamint a Dürer Kertben és a Ticketportal hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu
https://www.imminenceswe.com
https://www.acresofficial.com/
https://theoklahomakid.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/421974631999361/

A Phoenix Music Hungary bemutatja: The Toy Dolls – 40th Anniversary Tour

h, 01/06/2020 - 18:46

A brit sajtó kezdetben egyslágeres bandának nevezte őket és csak legyintett rájuk – mára 40 év, 13 stúdióalbum, pár feloszlás és újjáéledés után világszerte töretlen a The Toy Dolls népszerűsége és lendülete.

A happy punk ikonjai közel 60 évesen változatlanul nem veszik magukat véresen komolyan – szeptember 10-én Budapestre is elhozzák azt vidáman polgárpukkasztó, üdítő kavalkádot, ami miatt igazán kihagyhatatlan egy-egy Toy Dolls buli.

Esemény: The Toy Dolls (UK) ≣ 40th Anniversary Tour

Unreqvited interjú

szo, 01/04/2020 - 18:48

Helló, nagyon örülök, hogy készíthetek veled interjút! Mostanában hogy telnek a napjaid?

Köszönöm, jól vagyok. A zeneírás köt le mostanában teljesen.

Tőlünk a nagyon távoli Kanadában élsz. Érdekes bandákra szoktam bukkani arról a részről. Van jó pár québec-i kedvenc zenekarom is! Kérlek mutasd be az Unreqvited zenéjét!

Québec-ben tényleg sok, hihetetlenül jó banda látott napvilágot, különösen a black metal területén. Az Unreqvited az én poszt-black metal / poszt-rock szóló projektem, 2016-ban, a Disquiet nevű bemutatkozó lemezemmel vette kezdetét. Ezt még jobbára a depresszív black metal inspirálta, de az évek alatt sok más, új hatás is érte a zenémet. Minden albumomnak megvan a saját hangzásvilága és témái; a Stars Wept to the Sea anyagon leginkább a nagyzenekari befolyás érződik, a Mosaic I nagyon könnyed, ezt főleg a poszt-rock inspirálta, míg a Mosaic II az eddigi legsötétebb Unreqvited album. Szeretem úgy jellemezni a zenémet, mint ami “depresszív és felemelő”, annak a kettősségnek köszönhetően, ami a zenémben is gyakran megjelenik.

Folyamatosan fejlesztetted magad, ahogy ezt az albumok fejlődéséből is látni. Honnan indultál és hol tartasz jelenleg a fejlettségi szintet nézve? Szerinted 5 év múlva milyen úton fogsz járni?

Köszönöm, örülök, hogy így gondolod. Nos, már eleve úgy nőttem fel, hogy közben végig különböző együttesekben zenéltem, de ahogy említettem, a Disquiet az első anyag, amit teljesen egyedül készítettem, az írás és a rögzítés szempontjából is. A zenémmel kapcsolatban nagyon szeretem, hogy megvan ez a kreatív kontroll, miközben csinálom, és szeretném is folytatni ezt még nagyon-nagyon sokáig. A következő öt évben a dalírásom és a lemezkiadásom remélhetőleg tovább fog fejlődni, így a lehető legjobb anyagot fogom tudni elkészíteni a közönségnek. Lassan végzek a Mosaic II-t követő album megírásával, ami néhány olyan, új elemet is tartalmaz majd, amik eddig sosem szerepeltek az Unreqvited zenéjében. Remélem, ez alkalommal is úgy tudom majd feszegetni a határokat, hogy az Unreqvited zenéje az Unreqvited zenéje marad.

Egyértelműen metal zenéről van szó, de inkább nevezem most a zenédet művészetnek. Nagyon sok minden kapunk és hallunk az Unreqvited hallgatása során. Hogyan készül el egy dal? Hogyan rakod össze és csiszolod tökéletesre?

Ez attól függ. Néha órák alatt, máskor heteket vesz igénybe egy-egy dal megírása. Többnyire éjszaka dolgozom, ilyenkor vagyok a leginkább inspirált, ekkor tudok a lehető legtöbb dalt megírni. Minden dalnak megvan a saját maga kis története, ez az, amit írás közben nekem is fel kell fedeznem. Általában már megvan a fejemben, miről és hogyan fog szólni az album, mielőtt hozzákezdek a dalíráshoz. Ez utóbbival nagyon gyorsan szoktam haladni, de maga a lemezgyártás azért elég időigényes folyamat.

Az évek teltek és jöttek a lemezek. A korábban megjelent „Mosaic I” folytatásaként jelenik meg januárban a „Mosaic II”. Én csak jót tudok nyilatkozni róla. Nagyon telitalálat nálam. Azt hiszem kiemelkedtek a nagy zenei átlagból. Légyszi beszélj az új albumról!

Köszönöm, ez nagyon sokat jelent nekem. Azt hiszem, az évek alatt engem ért zenei hatások, amiket most a saját zenémbe oltok, teszik kiemelkedővé azt, amit csinálok, a poszt-black metal színtér résztvevői közül. Próbálok minden albumot a többitől kicsit eltérővé alkotni, és ez alól a Mosaic II sem kivétel. Ez az album a 2018-ban kezdett ön-terápiám második része. Abban az évben mindazt az örömöt, szeretetet, eufóriát, amit éreztem, a Mosaic I-be öntöttem, és azután minden haragot, szomorúságot, depressziót a Mosaic II-be. Alapvetően a hangulatom diktálja, éppen milyen albumon dolgozom. Így, a Mosaic II egy nagyon sötét állapotban született. Ezen a lemezen kísérleteztem egyébként a legtöbbet a különböző hangzásokkal és műfajokkal, néhány ezek közül lehet, hogy kicsit sokkolja is a hallgatókat.

Jó albumhoz, jó kiadó dukál. A Prophecy az underground zenéket nagyon jól támogatja, mozgatja. Kezdésnek a korábbi kiadványokat feltuningolva újra megjelenítik. Gondolom nagy öröm ez számodra? Mit fűznél hozzá az újrakiadásokhoz, lehetőségekhez?.

Nagyon izgatott vagyok, amiért sikerült leszerződnöm a Prophecy-vel ezekhez a kiadásokhoz. Ők azért egy elég masszív területet fednek le, így a zeném is biztosan sokkal szélesebb körben lesz elérhető. Nagyon izgalmas annak az albumnak az újra kiadása, amivel ez az egész kezdődött nekem. A Disquiet volt az első zene, amit valaha is megpróbáltam egyedül, a hálószobámban rögzíteni, úgyhogy ez az album nagyon különleges helyet foglal el a szívemben. Van rajta egy bónusz dal, amit még szintén a nagyon korai időkben írtam és vettem fel, körülbelül akkor, amikor a Stars Wept to the Sea megjelent.

Leginkább a szorongás, harag, kétségbeesés jellemzi a zenéteket. Legtöbb ember ennek hallatán elfordul tőletek, pedig folyamatosan jelen van az emberek életében ez a jelenség. Véleményem szerint, pedig nagyon sokat segíthet egy ilyen zene. Te hogy vélekedsz erről? Miért választottad annak idején az efféle muzsikát?

Ki kell, hogy adjam ezeket az érzéseket, máskülönben megőrülnék. Ez egy teljesen kívülálló formája a művészetnek, szóval teljesen meg tudom érteni, ha valaki nem akarja az eltorzított gitárok és a nyüszítő vokál hangját hallgatni. Ami egyébként nagyon katartikus tud lenni azoknak, akik szeretik ezt a fajta zenét. Sokaktól hallom azt, hogy a zenémen keresztül kerültek kapcsolatba az egész műfajjal, és ez teljesen hihetetlen számomra. Nem tudom pontosan, miért épp ezt a műfajt választottam, miért ebben alkotok, szerintem teljesen magától kezdett vonzani ez a dolog.

A Post-Black Metal talán az egyik legkedveltebb alfaja a sötét zenének. Elég sok minden belefér egy ilyen stílusba, már-már nem is metálnak mondható elemek is. Szerinted mennyire nevezhető fejlett zenének egy ilyen stílus? Mennyire kell művészléleknek és mennyire kell zenei hozzáértésnek lennie a zenésznek?

Szerintem ez teljesen szubjektív. Először is, én egyáltalán nem próbálom a zenéimet bármely műfaj korlátai közé beszorítani. Tehát nem törekszem arra, hogy szándékosan “poszt-black metal-t” írjak, ez csak egy fogalom, ami alá a zeném többé-kevésbé betehető. Szerintem minden zenésznek azt kellene alkotnia, amit csak szeretne, addig, amíg hű tud maradni a saját művészi elképzeléseihez. Ha képzett zenész vagy, az mindenképpen segít, de kellő szenvedéllyel szerintem bárki meg tudja ezt csinálni.

Kicsit mondanál magadról is pár szót? Milyen embernek képzeljünk el? Az átlagos jelző mennyire áll távol tőled :)?

Többnyire nagyon csendes és szorongó ember vagyok. Megtartok magamnak, amit csak tudok. Az időm kb. 75%-át zeneírással töltöm. Azt szeretem, ha az Unreqvited-et magával a zenével, és nem a mögötte álló emberrel azonosítják, szóval ezért sem adok ki túl sok információt magamról.

A jövőt illetően mit szeretnél véghez vinni? Mit várhatunk tőled?

Elég sok zenén dolgozok most, úgyhogy 2020 mindenképpen egy nagyon elfoglalt év lesz az albumkiadások szempontjából. Nem tervezek túlságosan előre, így nem kell feltétlenül tudnom, mit tartogat számomra a jövő. Csak azt tudom, hogy jelen pillanatban annyi zenét akarok kiadni, amennyit csak lehetséges, erre mindenképp számíthattok tőlem. Az előző albumokat más formátumban szintén ki fogom adni

Köszönöm az értékes perceidet. Örültem a válaszaidnak. Sok sikert!

Én is örültem. Köszönöm a lehetőséget, hogy az albumról beszélhettem, nagyon örülök neki! Vigyázz magadra!

WEB: https://www.facebook.com/unreqvited

Angol nyelven elérhető itt: https://kronosmortusnews.com/2020/01/04/unreqvited-interview/

Mezmerized – “Shutdown” videómegjelenés

p, 01/03/2020 - 19:07

SHUTDOWN címmel jelent meg a MEZMERIZED elektronikus metal formáció harmadik dala. A zenekar nem tétlenkedik, az októberben megjelent első, nagysikerű DESIRE videóklipjüket decemberben egy szöveges videó követte (SATELLITE), most pedig ismét videóklip kíséretében jelentették meg harmadik kislemezüket, a SHUTDOWN-t. A dal lendületes rock n’ roll hatását erős, merész elektronika kíséri. A videó az Instant Cinema rendezésében készült.

A csapat első fizikai EP lemeze január 20-án jelenik meg ENTER címmel. Az EP az eddig megjelent 3 dal mellett 2 bónusz számot is tartalmaz. Az ENTER már előrendelhető a zenekar hivatalos oldaláról.

Dallista:

1. SATELLITE
2. DESIRE
3. SHUTDOWN
———————-
4. DESIRE (acoustic)
5. DESIRE (instrumental)

A Mezmerized eddig megjelent dalai elérhetőek a legnagyobb online zeneszolgáltató platformokon.

Mezmerized Hivatalos Oldal
Mezmerized Facebook Oldal

Darkest Hour – 25. születésnapját ünnepli a metalcore csapat a Dürer Kertben

cs, 01/02/2020 - 16:29

Január 29-én érkezik Budapestre a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Darkest Hour. Erős bulinak nézünk elébe, hiszen a Washingtonból érkező csapaton kívül még négy zenekar játszik majd a Dürer Kert színpadán: a progresszív death metal műfajban tevékenykedő Fallujah, a hardcore punk stílusú Bloodlet, a komor metalcore-ban utazó Une Misère és a csépelős hardcore nótákat játszó Lowest Creature.

A kilencvenes évek közepén a punk/metal/hardcore mozgalomból született a Darkest Hour, amely az említett műfajokra jellemző energiát a speed/thrash/death metal sebességével és dühével vegyítve hozott létre egy teljesen új zenei irányzatot a tengerentúlon: ők az amerikai modern metalcore úttörői, akiknek lényegében az újhullámos amerikai metalt köszönhetjük. Ez az új stílus a nyolcvanas évek nyers, kemény punkjából táplálkozott, de a kilencvenes évek skandináv death metalja is hatással volt rá.

A banda összesen 9 lemezt adott ki az elmúlt 25 évben és szerte a világon turnézott; a 7 kontinensből 6-ot már kipipálhatnak. Sok zenekar adta fel időközben, a Darkest Hour viszont olyan erős rajongói bázissal rendelkezik, amely ennyi év után is lehetővé teszi, hogy töretlenül haladjanak előre. Erre remek példa a 2017-es Godless Prophets & the Migrant Flora című lemez, amelyet crowdfundinggal, azaz közösségi finanszírozás segítségével adott ki és terjesztett a banda. Az album igazi metal klasszikusnak számít, melynek célja, hogy megszilárdítsa a Darkest Hour örökségét. Nyers, zeneileg összetett, dallamos, precíz anyag lett a végeredmény, amiről biztosan hallhatunk majd pár dalt a januári koncerten. Az Enter Oblivion című szám videóját itt nézhetjük meg: https://youtu.be/IdqOoHwht_E

Ezen az estén a kaliforniai Fallujah is tiszteletét teszi; a csapat nemrég hozta ki az Undying Light című lemezét, amely egy nagy ugrás előre, hiszen ezen a korongon már az új énekes, Antonio Palermo énekel. Bár az előző, Dreamless című lemezük is nagy sikert aratott, az új anyag semmiképpen sem annak a folytatása. „Az Undying Light dalai nyersek, magabiztosak és újak” – mondta a gitáros-dalszerző Scott Carstairs. – „A legutóbbi pár albumnál sok időt töltöttünk kísérletezéssel, például tiszta vendégénekkel, szintetizátorokkal, vagy különböző instrumentális elemekkel. Most már az elejétől fogva tudtuk, hogy ennek a lemeznek nyersnek és őszintének kell lennie.” A csapat Ultraviolet című videóját itt láthatjuk: https://youtu.be/qS-bPdlbqd8

A floridai hardcore punk színtér képviselőjeként lép színpadra a Bloodlet, ami 1992-ben alakult. Zenéjükben a metalcore elemei is felfedezhetők, melyek keverednek egy kis sludge metallal; nagy hatással volt a banda a kilencvenes évek underground hardcore színterére és létrehozott egy olyan mintát, amelyet más metalcore zenekarok is nagy sikerrel használtak utánuk. A Bloodlet életében ezután bekövetkezett egy hosszabb csend: a tagok szétszóródtak és csak 3 évvel később, 2001-ben kezdtek el újra próbálni. Ekkor született a Three Humid Nights In The Cypress Trees című lemez, amit mindössze 9 nap alatt vettek fel. A végeredmény egy nyers, gonosz metalcore album, amelyet a paranoia, a konfrontáció és a megvilágosodás táplál. A zenekar azóta nem hozott ki teljes hosszúságú albumot, csak az első lemezüket, az Entheogent adták ki újra, továbbá egy limitált live albumot és egy 1994-ben felvett, elfeledett dalt, az Embrace-t. A csapat egy régi klasszikusa itt látható: https://youtu.be/vEmAHTJlCxs

Vendégként érkezik a bulira a 2016-ban alakult izlandi Une Misère, akiket onnan ismerhetünk, hogy megnyerték a 2017-es izlandi Wacken Metal Battle tehetségkutatót. A csapat novemberben adta ki a Sermon című debütáló lemezét a Nuclear Blast gondozásában. Műfajukat nehéz meghatározni; valahol a black metal elemekkel vegyített hardcore és az agresszív metal között mozognak. A zenekar tagjai mind más-más műfajok rajongói, így jöhetett létre ez az izgalmas fúzió, ami élőben hatalmas feszültséget képes felépíteni. Koncertjeik nem csak szimpla koncertek, hanem a zenei művészet és érzelem őszinte megnyilvánulásai. A Sermon videója nemrég jelent meg: https://youtu.be/5Ox7sCuQftY

Az estét a svéd Lowest Creature nyitja majd, akik a májusi debütáló lemezüket, a Sacrilegious Paint hozzák el a bulira. A csapat a nyolcvanas évek thrash metalját keveri a hardcore pusztító erejével, amely a szövegekkel kiegészülve egy rosszindulatú és könyörtelen világot fest le. A banda a 2013-as megalakulás óta főként Európában turnézik és számos kiadványuk jelent már meg az első teljes hosszúságú albumuk előtt. Az új lemez címadó dalát itt hallgathatjuk meg: https://youtu.be/R5sFmPpk78o

A CONCERTO Music bemutatja: DARKEST HOUR 25th ANNIVERSARY TOUR 2020
2020. január 29., szerda 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Darkest Hour, Fallujah, Bloodlet, Une Misere, Lowest Creature koncertek
Belépő: early bird jegyek 4900 Ft, elővételben 5900 Ft, a koncert napján 6500 Ft
Jegyek kaphatók Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában és a www.tixa.hu weboldalon, valamint a CD Pince és Headbanger üzletekben, és a Dürer Kertben.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu
http://officialdarkesthour.com
http://fallujah.bandcamp.com
https://www.unemisere.com
https://lowestcreaturehc.bandcamp.com

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/2141151896188616

Orient Fall – végre megjelent a zenekar új négyszámos kiadványa – EP premier!

cs, 01/02/2020 - 16:20

“a kontraszt, amely össze tart bennünket” – üzeni a zenekar új dalaival

A fővárosi Orient Fall az elmúlt évek alatt egy összetett és kiforrott új kétrészes EP dalain dolgozott, melynek nyitófelvonása az újév első napján jelent meg rajta négy, a zenekar új korszakát hirdető dallal. Az elmúlt években publikált Mankind és a The Devil’s Trade-el közösen készült Weaving Spiders-t magában foglaló kislemez mellé két vadonatúj dal került fel. Az egyik a Turbo zenekarból ismert Tanka Balázzsal közösen alkotott Resonate című dal, mely immáron évek óta formálódott a zenekar műhelyében, a másik az Oppressed, mely pedig a közelmúltban adott koncertek súlyos nyitányaként lehet ismerős a zenekar rajongóinak. Az előbbi dal animációs videója Rivasz Gergő keze-munkáját dicséri, míg utóbbi egy szokatlan koprodukciója volt három hazai fotósnak. A zenekar által felvett és kevert lemezhez a csapat énekese készített egy nem szokványos vizuális arculatot, mely immáron Bandcampen keresztül erősen limitált gyűjtői kazetta formájában fizikailag is elérhető!

Részletekért kattints ide: https://orientfall.bandcamp.com/

A korábban megjelent két dal és a hozzátartozó klipek:
– Weaving Spiders (ft. The Devil’s Trade)https://youtu.be/45AjbFoYo3A
 
 
A zenekar elérhetőségei:
https://www.facebook.com/orientfall/

AdryA – új videóklip: Insomnia

cs, 01/02/2020 - 07:20

A budapesti frontcsajos AdryA zenekar egy energikus metal dallal zárta az óévet.

A banda 2019 nyarán Kóczán Péter gitáros csatlakozásával öt tagúra bővült, igy az “Insomnia” videóklipjét már az új felállással forgatták le. A rendezői feladatokat ezúttal is Bán István (Unlimited Pictures) látta el.

A csapat legközelebb a “Female Fronted Rock Night” névre keresztelt rendezvényen (https://www.facebook.com/events/1435255579972683) lesz látható élőben a budapesti S8 Underground klubban.

Facebook: https://www.facebook.com/adryamusic Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCP6hkpMoH6ui3WpBwU5ry-Q Instagram: @adryaofficial

Subscribe – “Lotus for Oblivion” dalpremier

k, 12/31/2019 - 15:29

Lotus for Oblivion címmel új dalt jelentetett meg a Subscribe. A dal a tavasszal megjelenő négyszámos EP előhírnöke. A koncept-EP Odüsszeusz utazásait dolgozza fel, ami metaforaként feletethető meg a zenekar múlt- és jelenbeli morális útkeresésében. A már korábban megjelentetett Darken the Vermilionhoz hasonlóan az EP minden dalához festményt készít Tripsánszky Dávid (Tripo), ezekből az alkotásokból később kiállítás is nyílik. A zenekar új szerzeményeit élőben a Budapest Parkban május 22-én mutatja be, a vinyl előrendelés pedig a hivatalos honlapon indul hamarosan.

http://www.subscribe.hu/

Koncertajánló: Rotten Sound, Jack, Mass Reaction

v, 12/29/2019 - 10:07
Photographer: Mika Aalto info: rottenmika@gmail.com http://mika-aalto.squarespace.com/

A 2020-as évre is tartogat számunkra pár ígéretes bulit a Tukker booking. Az első csapás január 22-én lesz esedékes, amikor újból eljön hozzánk, immáron harmadik alkalommal a finn grindcore pionír Rotten Sound. Legutoljára majdnem két éve láthattuk őket az Exhumed és az Implore társaságában, de ezúttal egyedül látogatnak el a Dürer kertbe, hogy a tavalyi “Suffer to Abuse” mellett még jó pár számot eldaráljanak mindannak, aki ellátogat ezen az estén a Dürerbe. A ’93-ban alakult zenekar fő csapásiránya a láncfűrész grindcore olyan zenekarokat megnevezve fő hatásainak, mint a Napalm Death és az Extreme Noise Terror, de a svéd vonal sem maradhat el (Nasum, Victims) dalírás, és főképp hangzás szempontjából. A HM-2 alapjain nyugvó svéd hangzás már szinte védjegye a Rotten Soundnak, ami mellé egy könyörtelen előadásmód párosul. Aki látta őket élőben, az tudja miről beszél az ember, egyszerűen átmennek rajtad, mint az úthenger. Keijo Niinimaaék zenéjében mindig az volt a különleges, hogy a punkos, old school grind hatásokat remekül kombinálták az extrém metálos, sludgeba hajló döngölős témákkal. A zenekar a rövid, összesen 5 koncertet magában foglaló keleti kiruccanása után fog csatlakozni a Napalm Death, Misery Index, Eyehategod, Bat turnéhoz, ami azért valljuk be, elég nagy dolog. 

Hazai részről két kiváló banda, a grindcore / punkban utazó Jack, és a d-beat nagyágyúi. a Mass Reaction fogja bemelegíteni az estét.

Jegyek a Waveben kaphatóak!

Start: 20.00

Esemény: https://www.facebook.com/events/1983282045108230/

NECROCHAMBER – Ceremonies for the Dead

szo, 12/28/2019 - 13:46

BRIEF SUM: Nocturnal Overlord (guitars, vocals, bass, synths, songwriting, lyrics) and Tyson “Wotan” Jupin (drums) have created a hellishly devastating opus “Ceremony for the Dead” debut album, for which I am rewarded with a big 10, for me this is the year’s best black metal material.

Nocturnal Overlorddal még 2017 szeptemberében sikerült személyesen megismerkednem a Melechesh session basszusgitáros-háttérénekeseként a szlovákiai Homonnán. A koncert után váltottunk pár szót, majd később sikerült egy hosszabb interjút készítenünk vele, ráadásul még azon esztendőben, ahol elmondta, milyen saját csapatokban érdekelt, továbbá kiderült, hogy egy kis saját kiadót/disztrót is működtet Mythos Occultus néven. Az egyik ilyen saját csapata az irgalmatlan black metalt játszó Necrochamber, melynek története egészen 1998-ig nyúlik vissza. A 2 éve adott válaszaiból akkor megtudhattam, hogy a Necrochamber debütáló nagylemeze már rögzítve lett, csupán a keverés és a masterelés hiányzott. Nos, ezeket a death/black metalos körökben jól ismert svéd mester, Dan Svanö végezte el később az Unisound Studios AB-ben. További érdekességként megemlíteném, hogy az LP-t mindössze Nocturnal Overlord (ének, gitárok, basszusgitár, billentyűs hangszerek) és Tyson „Wotan” Jupin dobos (aki többek között az amerikai Vile zenekarból lehet ismerős a death metalosok számára) vette fel, nem is akárhogyan. A Necrochamber logóját egyébiránt Christophe Szpajdel tervezte meg, a „Ceremonies for the Dead” borítója pedig Joe Petagno keze munkáját dicséri.

A San Diego-i feketefém horda bemutatkozó anyaga 10 számból áll, több mint 37 percben, s a Mythos Occultus-nál lett kiadva idén február 22-én. A borzongatóan szép intro („Death’s Salvation”) után aztán nem sokat teketóriáznak a zenészek, egy pusztító, egyben mégis gonosz dallamokból álló vérbeli black metal anyagot kap a hallgató. A „Ceremonies for the Dead” produceri teendőit Nocturnal Overlord végezte el, ami kiváló hangszeres tudása mellett újabb pozitívumként értékelhető. Jobbára gyors tempók uralják a mesteri éjsötét szerzeményeket, de találkozhatunk középtempósabb, ’menetelősebb’ részekkel is, egyszóval jó kis változatos produktumot alkottak. Csak ajánlani tudom a black metal rajongóknak a Necrochamber pokoli, dallamokat sem nélkülöző opusát, a pontszám egy pillanatig sem lehetett kétséges, egy irdatlan nagy 10-sel jutalmazom a „Ceremonies for the dead” albumot.

Kedvenc dalok: Fleshripper, Black Wings and Demons Blood, Rise of the Phantasm

Kiadó: Mythos Occultus
Kiadás éve: 2019
Stílus: Black Metal
Weboldal: http://www.necrochamber.com/

Tracklist:

 1. Death’s Salvation
 2. Lord of the Deceased
 3. Void of Infinite Darkness
 4. Necrochamber
 5. A Ceremony for the Dead
 6. Fleshripper
 7. Lunar Hallucinations
 8. Black Wings and Demons Blood
 9. Rise of the Phantasm
 10. Return of the Ancient Ones

IN PAIN – The Sound of Death

szo, 12/28/2019 - 13:37

BRIEF SUM: In the early ’90s, the Swedish death metal horde In Pain’s “The Sound Of Death” album will appeal to all fanatics whose heart beats for the oldschool, and the sound of the material is guaranteed by the name of golden-handed legendary producer, Tomas Skogsberg.

A svédországi régi iskolás death metal horda, az In Pain nem manapság kezdte a szakmát: Micke Andersson még 1992-ben alapította meg egy társával a zenekart, elkészítettek két ígéretes demot, a „Pole of Torture”-t (1993) és a „Corpse Crusade”-t (1994), aztán évekre nyomuk veszett, bár Micke elmondása szerint sohasem oszlott fel a csapat. A 2010-es évek közepétől kezdve újabb kiadványokkal jelentkeztek („A Call from the Grave” EP, 2015, „Summoning the Dead” EP, 2018), s bár jócskán átalakult a tagság, mit sem kopott a töretlen elkötelezettség a műfaj iránt. Idén két anyagot is megjelentettek, a brazil Chemical Desaster-rel egy split kiadványon szerepeltek együtt („Pain of Chemical Sufferings”), s szeptember 27-én végre megjelent a banda első nagylemeze „The Sound Of Death” címmel. Néhány egyáltalán nem elhanyagolható információ az LP-vel kapcsolatosan: az aranykezű death metal szakember, Tomas Skogsberg volt a producer, a borítót a Chainsaw Design készítette el, melyen az In Pain tagsága kifejezte tiszteletadását a legendás svéd mesternek, maga a debüt pedig Micke Andersson saját kiadójánál, a Southcoast Productions-nál került megjelentetésre.

Az Anderslöv/Trelleborg illetőségű halálbrigád kellő gonddal megkomponált old school anyagot készített el 39 percben, s itt ragadnám meg az alkalmat, hogy felsoroljam a tagokat: Mattias – ének, Magnus – gitár, Nicklas – gitár, Matte – dob és végül, de nem utolsósorban Micke – basszusgitár. A kilenc számot tartalmazó korong mindazon korombeli, korai 90-es évek svéd death metal-ján pallérozódott fanatikusnak fog okozni kellemes perceket, aki szívesen hallgatja az efféle muzsikát manapság is, s nem csak nosztalgiából. A lemez megszólalásába, hangzásába, ha akarnék, sem tudnék belekötni, minderre garancia Tomas mester neve, a zene úgyszintén önmagáért beszél: az ’aranykornak’ megfelelő old school svéd death metalt kap a tisztelt zenehallgató a hagyományoknak megfelelően, a svéd kvintett ráadásul elkészített egy videót is, ugyancsak a ’hőskort’ megidéző szellemiségben. Akinek szíve csücske a 90-es évek death metalja és nem ismeri az In Pain-t, ajánlom szíves figyelmébe svéd hordát, s vele együtt a méltán kiérdemelt „The Sound of Death” elnevezésű, kompromisszummentes nagylemezét. Így a végére nem maradt más, mint a pontszám, s aligha fogok meglepetést okozni azzal, hogy egy kemény tízessel jutalmazom meg a svéd zenészeket.

Kedvenc dalok: Battle, Stabbed from the Inside, Zombie Front

Kiadó: Southcoast Productions
Kiadás éve: 2019
Stílus: Death Metal
Weboldal: https://www.facebook.com/inpain.sweden

Tracklist:

 1. Atrocity
 2. Shallow Grave
 3. Battle
 4. B.T.K
 5. It Was Meant to Die
 6. Stabbed from the Inside
 7. The Shadow from the Ancient Tomb
 8. Zombie Front
 9. Rise from the Deep

HAYSTACK – The Sacrifice

szo, 12/28/2019 - 13:13

BRIEF SUM: The Swedish trio (Ulf ‘Uffe’ Cederlund – vocals/guitar, Jonas Lundberg – drums, Patrik Thorngren – bass) have thrilled Power Noise Rock fans this year with some great material. The songs on the new album sounded pretty ‘dirty’, but that doesn’t hurt the quality, for me, the highest score on Haystack: “The Sacrifice” LP.

Az Entombed gitárosa, Ulf ’Uffe’ Cederlund még 1994-ben alapította meg a Haystack-et, amikor a legendás svéd csapat az Unsane-nel turnézott Észak-Amerikában. Ami a Haystack stílusát illeti, Uffe Power Noise Rock-ként definiálta az általa létrehozott trió zenéjét. Néhány tagcsere bekövetkezte után kialakult egy stabil felállás, Uffe énekes/gitáros mellé felsorakozott Jonas Lundberg (A-Bombs, The Maggots) dobos és Johan Blomqvist (Backyard Babies) basszeros. A trió két nagylemezt is rögzített a 90-es években: „Right at You” (1996, Outside Society Records), „Slave Me” (1998, Threeman Recordings / Music For Nations). 1998-ban Johan Blomqvist kiszállt a csapatból, hogy teljes erejével a Backyard Babies-re koncentrálhasson, Uffe pedig az Entombed-nak szentelte az idejét, így a Haystack majd két évtizedig passzivitásra ítéltetett. 2017-ben Cederlund és Lundberg elhatározták, hogy folytatják a zenekart, egy évvel később pedig basszusgitárosnak megnyerték azt a Patrik Thorngren-t, akivel Uffe már az Alpha Safari nevezetű bandában is együtt játszott. Miután megszilárdult a Haystack felállása, a csapat fellépett Stockholmban, hogy tudassa, újra beindult a gépezet, továbbá a svéd zenészek nekiláttak az új anyag írásának. Leírásuk szerint igyekeztek a spontaneitásra és a gyorsaságra fektetni a hangsúlyt az új nagylemeznél, csupán négy napot vett igénybe a felvétel és a keverés, de a megszólaláson abszolúte nem hallatszik, hogy összecsapták volna a nótákat, hiszen minden hangszer és Uffe énekhangja megfelelően szól.

„The Sacrifice” címmel adták ki a legújabb munkájukat, mely kilenc saját számból és egy Dead Can Dance feldolgozásból („Mesmerism”) áll, a játékidő majdnem 34 percet tesz ki. The Dogma Repertory Institute / Threeman Recordings jelentette meg egyébként a banda harmadik teljes hanghordozóját idén október 25-én, s érdekességként megjegyezném, hogy a Threeman Recordings főnöke Uffe régi társa, az Entombed-os Alex Hellid. Nos, ahogy már fentebb említettem, a Haystack Power Noise Rock-ban utazik, s ennek megfelelően a dalok átlagban három perc körül mozognak, valamint középtempóban lettek jobbára megírva, megfelelően piszkos garázsos hangulatban előadva, s ahogy említettem, mindez nem megy a minőség rovására. Cederlund jellegzetes riffjei rögvest felismerhetőek, az énekhangja is remekül passzol a szerzeményekhez, s akinek bejött annak idején az Entombed: „Same Difference” albuma, véleményem szerint nagyon gyorsan megkedveli a Haystack muzsikáját. Mindent egybevetve 10-esre értékelem az igyekezetüket, s remélhetőleg hamarosan újra hallok majd felőlük.

Kedvenc dalok: Enveloped In Darkness, Liquidate, Falling Through

Kiadó: Threeman Recordings
Kiadás éve: 2019
Stílus: Stoner Metal / Punk
Weboldal: https://www.facebook.com/Haystacktrio/

Tracklist:

 1. I’ve Seen Things
 2. Knowing
 3. Enveloped In Darkness
 4. Liquidate
 5. The Sacrifice
 6. Falling Through
 7. Alone
 8. Nut
 9. Take It Home
 10. Mesmerism (Dead Can Dance cover)

Aetherius Obscuritas – album előzetes és megjelenési dátum!

p, 12/27/2019 - 14:38

AETHERIUS OBSCURITAS a következő hírt küldte:

Már viszonylag sok infót csepegtettem az új lemezről, ami leginkább annak tudható be, hogy lassan készült. Míg én Székesfehérvárról irányítok, Zson, a dobosunk Németországba költözött – ez nagyban nehezítette és lassította a munkát, és nem csak a dobfelvételek miatt. Viszont most megjelenési dátumot is társíthatok a ‘Mártír‘ kiadásához, március végén jelenik majd meg, minden platformon egy időben! Addig is ezzel a bő 6 perces előzetessel tudtok hangolódni!

Beerzebub – “Bélyeg” új videoklip

h, 12/23/2019 - 20:12
Beerzebub hírlevél:

Yeah-YO!

Lemmy halálának idei évfordulóján lesz 2 éves a formáció, ezért újra forgott a kamera a Videokilled jóvoltából és elkészült egy mozgókép a legújabb dühöngésünkhöz!

Ars poetica, underground, hazai színtérkritika. Ennyiből áll az új dal, ömlesztve minden sztílót, ami igazán közel áll hozzánk.Továbbá ezt a tracket LONGI testvérünk emlékének ajánljuk, aki idén nyáron hagyott itt minket…

Köszönjük az elmúlt két évet minden zenekarnak, szervezőnek, klubnak, akikkel együtt dolgozhattunk és azoknak akik életben tartják ezt az egész földalatti mozgalmat!

Ezzel zárjuk a fennállásunk 2. évét és nyitjuk az új jövőképet!  Továbbra is a jótékonykodás, a zenei paletta erősítése és a tenni akarás lesz a cél a jövőben is!

Támogass egy megosztással! Köszönjük! PEACE

www.facebook.com/beerzebubmowar
www.instagram.com/beerzebubmowar
www.beerzebub.bandcamp.com
www.youtube.com/beerzebubhivatalos
www.beerzebub.bigcartel.com

Leecher – dal- és klippremier a jövőre érkező Deviant albumról!

v, 12/22/2019 - 16:27

A szimfonikus-cselló metalos LEECHER bemutatta első videoklipjét a februárban megjelenő, Deviant című második lemezéhez amit – már mondhatjuk, hogy szokás szerint – Gerócs Balázs készített. A “How Close is Too Far” című dal refrénjét egyedülálló módon Nagy Ádám szerezte, ellentétben a többi énektémával, ami Horváth Anett énekesnő munkája.

Leecher – How Close is Too Far (Official Music Video)
youtu.be/-tCC0f-5T8k

A forgatásról így mesélt a zenekar:
A videót egy nagyon hideg padláson vettük fel, csoda, hogy senki sem fázott meg, a gyertyák meggyújtása pedig elég sokáig tartott. Érdekesség, hogy a lemezborítót is sikerült néhány vágás erejéig életre kelteni, ami igazán érdekes élmény volt, és számunkra a szimbolikája is fontos. A dal azt a témát feszegeti, hogy meddig megyünk el azért, amit akarunk, és nem későn jövünk-e rá, hogy valójában nem is igazán akartuk. Tét nélkül álmodozni könnyű, de amikor valóban megtörténik, örülünk?” 

A Nail Records gondozásában érkező Deviant korong a keverésért és a maszterelésért is felelős Vári Gábor stúdiójában (Miracle Sound Studios) készült, a lemezborító pedig Mihályfi-Tóth Alex (Redart Illustrations) munkája. Korábban a “Get Over It” című dalhoz készült szöveges videóval vezették fel az albumot, ekkor így meséltek róla:

“Nagyon várjuk a megjelenést, igazán büszkék vagyunk az anyagra, amin kiváló munkát végzett Vári Gábor producer/hangmérnök. Úgy érezzük, mindent kihoztunk belőle, amit lehet, ezen a lemezen nincsenek “töltelék” dalok. Egyúttal őszintébbek is lettünk, felvállaljuk a fura gondolatainkat, nem véletlen a címadás.” 

Leecher: Get Over It (Official Lyric Video)
youtu.be/4qopgnN9vpw

Leecher: Deviant
Nail Records // 2020 // NAILCD307
01. Harvester of Calamity (Intro)02. Infinite Greed
03. One-Second Confusion
04. Rainmaker
05. How Close is Too Far
06. Messengers of Fear
07. Architect of Fate
08. Get Over It
09. Cassandra
10. Lake of Contradiction11. Celestial Alignment

Tagok:
Horváth Anett – Ének / Dalszerző, szövegíró
Nagy Ádám – Cselló, basszusgitár / Dalszerző, szövegíró
Bótyik Barabás – Cselló
Tamási Dávid – Dobok
Libisch Ábel – Dalszerző

Leecher online:
www.leechermusic.com/
www.facebook.com/leechermusic/

Hammer Music Hungary a Facebookon:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Oldalak

Rockhírock

 • 2019, december 1

  Szabott öltönyök, limuzinok
  Finom hotelek, nagy szivarok
  Megvehető mind egy árban,
  Ahol a konzumlányok
  táncolnak az éjszakában...tovább!>>

 • 2019, december 1

  Hosszú betegség után elhunyt Marie Fredriksson, a Roxette svéd duó tagja - adták hírül a svéd lapok.

  Fredrikssonnál 2002-ben diagnosztizáltak agydaganatot. Családja, férje és két gyermekük gyászolják. A svéd Expressnek

 • 2019, december 8

  „Biztos valami őrült fog kinyiffantani.”
  (John Lennon)

  1980. december 8-án gyilkolta meg Mark David Chapman a legendás The Beatles zenekar egykori tagját, John Lennont. A súlyos

 • 2019, december 4

  A Deep Purple a heavy metál és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, noha eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra.

  A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal

 • 2019, november 1

  Phil X, a kétezres évek második felében az első Youtube gitáros volt, később pedig ő váltotta Richie Sambora-t Bon Jovi-ban. A világhírű rock zenekar mellett olyan emberekkel dolgozott, mint Chris Cornell, Avril

Oldalak