Kronos Mortus

Feliratkozás Kronos Mortus hírcsatorna csatornájára
metal ezine
Frissítve: 3 óra 46 perc

Palmetta – Megjelent a Kavalkád című jubileumi lemez

szo, 12/08/2018 - 12:23

November 30-án jelent meg a PALMETTA rég várt “Kavalkád” című új nagylemeze. 
A zenekar 10 éves jubileumát ünnepli ebben az évben, ennek apropójából készült el az ünnepi album, mely Digipack csomagolásban érkezik, és megrendelhető a metalshop.hu-n, illetve a zenekar honlapján is. 
Online valamennyi népszerű platformon (Spotify, Tidal, Deezer, Amazon, Google Play) elérhető.

Palmetta - Túl a vizen... (stúdió klip) www.youtube.com/watch?v=xJiAbkkNlhw

Az album címe is arra utal, hogy az előzőekhez képest a dalokat a zenekar kicsit más felfogásban álmodta meg. A “Kavalkád” lemez egy igazán változatos (rock, akusztikus dalokkal és népzenei betétekkel tűzdelt) kiadványra sikeredett, megannyi vendégénekessel, vendégzenésszel. Az album igényes digipack csomagolásban érkezik. A lemezen a zenekartól már jól megszokott 13 dal lesz hallható, melyből 10 új, a felvételek pedig a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek Boros Béla irányítása alatt. A dalokat Cserfalvi “Töfi” Zoltán keverte és maszterelte. A borító és a korong grafikája Salamon Roland és Boros Béla munkája.

❒ Palmetta - Kavalkád az online felületeken:
songwhip.com/album/palmetta/kavalkad

❒ Palmetta - Kavalkád rendelés a metalshop.hu felületén:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=20812

❒ Palmetta - Kavalkád rendelés a zenekar honlapján:
palmettazenekar.hu/termek/palmetta-kavalkad-jubileumi-cd/

Hogy egy kicsit érintsük az elmúlt 10 évet is, előző lemezeinkről egy-egy dalt újra hangszereltünk. Ami rock volt, azt akusztikusan, ami akusztikus volt, azt pedig rockba dolgoztuk át a mai kor igényeinek megfelelően, de meghagyva a dal eredeti szerkezetét.

Palmetta: Kavalkád(Hammer Music / Hadak Útja Kiadó 2018) 

 1. Hej tulipán, tulipán
 2. Szép holdvilág volt az este...
 3. Esik eső szép csöndösen csöpörög...
 4. Átvezető
 5. Túl a vízen...
 6. Látod édesanyám...
 7. Indulj el egy úton...
 8. Árvalányhaj lengedez...
 9. Úgy elmenyek arra helyre...
 10. Csillagok, csillagok...
 11. Átvezető
 12. Édes-kedves feleségem...
 13. Szivárványos az ég alja...
 14. Átvezető
 15. Ha kimegyek a doberdói harctérre...
 16. Nincsen rózsa... (népzene)

Több vendég művészt is meghívtunk hazai ismert zenekarokból. Az elmúlt 10 évben megjelent 5 Palmetta lemezen szándékosan nem voltak hallhatóak népi hangszerek, ellenben most a Berbence népi zenekar is tiszteletét tette Délvidékről, Temerinből különleges hangulatot adva a színvonalhoz. Összegezve, ezen a lemezen a húzós rocktól a finoman hangszerelt akusztikus dalok és a csodálatos népzene is egységet alkotva szólalnak meg! Ajánljuk mindenkinek kortól, nemtől függetlenül, valljuk, hogy mindenki megtalálja a lemezen a szívéhez legközelebb álló dalokat!

Az albumon szereplő vendégek:

Laczik Fecó (Beatrice)
Binder Laura (Dalriada)
Ficzek András (Dalriada)
Nagy László (Örökség)
Szijártó Zsolt (Kárpátia)
Cserfalvi “Töfi” Zoltán
Bimbó Brigitta 
Jekkel Judit 
Szolnoki Népdalkör
Berbence népzenekar

❒ Palmetta Facebook:
www.facebook.com/palmettazenekar

❒ Palmetta hivatalos honlap:
palmettazenekar.hu

❒ Hammer Records Facebook:
www.facebook.com/HammerRecordsHungary

MOOD – video a 19 éves Wombocosmic újravett verziójához

szo, 12/08/2018 - 12:18

Friss videoval jelentkezett klasszikus, 1999-ben megjelent “Wombocosmic” című lemezének címadó dalára hazánk kultikus doom bandája, a Mood.

MOOD - Wombocosmic (2018 - re-recorded)
youtu.be/1P0miuQYrgw

Az újrafelvett dal az alábbi linken keresztül elérhető a digitális zeneáruházak felületein is:
songwhip.com/album/mood/wombocosmic

Holdampf Gábor (ének) az alábbiakat nyilatkozta:

"Már a tavaszi induláskor terveztük, hogy promociós céllal újra felvesszük valamelyik dalunkat: a Wombocosmic-ra esett a választás, hiszen az anno az egyik igazi Mood-himnusznak számított. Hidasi Barnával bevonultunk a Pannónia stúdióba és a zenekar történetében első ízben abszolút élőben, egyben vettük fel, mintha egy próbát rögzítettünk volna…”

Mindeközben rohamosan közeledik a 2019-es év egyik legnagyobb underground eseményének dátuma - 17 év szünet után egyetlen önálló koncert erejéig újra színpadra áll az idén decemberben 25 éves zenekar.

“Az elmúlt 16 évben már jó néhányszor felmerült annak az ötlete, hogy jöjjünk össze, leginkább mások szorgalmazták. Volt, hogy egészen közel jutottunk a megvalósításhoz, de aztán mégsem realizálódott. Most viszont azzal, hogy december 18-án lesz 25 éve annak, hogy a Mood megalakult, úgy gondoltuk, hogy ez megfelelő alkalom arra, hogy tisztelettel emlékezzünk meg az elhunytról, és legalább a tetszhalál állapotába hozzuk vissza, egy időre. 
Így aztán 17 év után, jövő év elején színpadra áll a Mood. Egyetlen önálló hazai koncertről van szó, amennyiben viszont olyan lehetőség adódna, elsősorban külföldön, amely annak idején, mivel nem léteztek még tematikus fesztiválok, nem is merülhetett fel még lehetőségként sem a zenekar számára, azzal természetesen élni szeretnénk. Néhány hónapot szánunk erre, azután lezárul a történet, ez a terv. Nagy örömmel térünk vissza... egy időre.

Raise the flag of doom high ! \m/\m/

Sanyi / Kolos / Gábor / Balázs / Tamás”

A koncert alkalmából újra elérhetőek lesznek a Mood albumok, a Barba Negrás buliról pedig koncertfelvétel is készül. 

A január 4-i koncertre az alábbi linkeken keresztül még elérhetőek jegyek.

MOOD reunion színes, nyomdai koncertjegy a metalshop-on:
bit.ly/2G58jsP

MOOD reunion on-line koncertjegy a Rock1 hálózatában:
jegy.rock1.hu/mood_20190104

A koncert Facebook eseménye:
bit.ly/2L2u9vL

Rock FM - Mood interjú:
www.facebook.com/moodtheband/videos/304734733711220/

MOOD Facebook:
www.facebook.com/moodtheband

Hammer Records Facebook:
www.facebook.com/HammerRecordsHungary

Négy nevet rakott a csizmákba a FEZEN Mikulás – újabb fellépőket jelentett be a székesfehérvári fesztivál

szo, 12/08/2018 - 12:15

A Mikulás hozzánk is betért, és pakolt a csizmánkba négy újabb fellépőt. A 2018-as FEZEN fesztiválon itt lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal, és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is. A rock-metal nevek után, hamarosan poposabb fellépőkkel érkeznek a FEZEN szervezői, de a döntést érdemes minél előbb meghozni, december 24-ig extra kedvezménnyel kaphatók a bérletek és a napijegyek.

30 éves jubileumukat ünneplik a FEZEN-en a Life of Agony tagjai. Rögtön bemutatkozó albumukkal olyan munkát tettek le az asztalra, amit 25 év távlatából sem lehet elfelejteni, a River Runs Red című korongot a Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb metalalbuma közé is beválogatta. A viharos múltba persze két szünet is tartozik, de a Keith-ből közben Mina Caputová váltó régi-új énekesükkel, a szintén alapító Joey Z.-vel és Alan Roberttel, valamint Veronica Bellinoval fellálló banda aktívabb, mint valaha. Joey Z. szerint hamarosan új lemezzel jelentkeznek, és hiába vannak 30 éve a pályán, még mindig tele vannak tűzzel: "ha felmegyünk a színpadra, mindent beleadunk, 110 százalékig megőrülünk minden este." Minden bizonnyal így lesz ez július 26-án is, a FEZEN-en.

Ozzy Osbourne gitárosa, Gus G. járt már a FEZEN-en, 2014-ben szóló produkciójával érkezett Székesfehérvárra, most power metal zenekarával, a Firewinddel jön július 27-én a fesztiválra. A görög gitárhős még első demóihoz verbuválta össze a zenekart Szalonikiben, és igazi szerelemprojekt lett belőle. Arch Enemy, Dream Evil, Ozzy... volt elfoglaltsága Gus-nak az elmúlt években, de a Firewindre mindig maradt ideje. Nyolc stúdióalbummal a hátuk mögött a FEZEN zárónapján érkeznek Székesfehérvárra.

Három Grammy jelöléssel, MTV Music Awards díjjal és vadonatúj albummal érkezik a Queensrÿche Székesfehérvárra. A nyolcvanas években alakult, a kilencvenes években sikert-sikerre halmozó amerikai banda az alapító gitáros, Michael Wilton szerint "hosszú idő után a legmetálabb, legprogresszívebb albummal" jelentkeznek 2019 márciusában. Így borítékolható, hogy a július 27-én új dalokat is hoznak a FEZEN-re a régi slágerek mellett.

Egy év kihagyás után Paksi Endréék is visszatérnek a FEZEN-re. A magyar heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian idén többszörös jubileumot ünnepelt egy új balladaválogatással. Az acélszív lemez megjelenésének harmincadik, a zenekar újjáalakulásának huszadik évfordulója mellett, Paksi Endre hatvanadik születésnapja is 2018-ra esett. Jövőre a FEZEN-en július 27-én találkozhatunk velük.

Érdemes tovább követni a híreket, mert a szervezők közlése szerint az eddigi rock-metal zenekarok után egy poposabb bejelentéssel készülnek. Karácsonyig továbbra kedvezményes áron kaphatók a bérletek és a napijegyek.

Egyet Pesten, egyet Budán, egyet meg a Dunán!

szo, 12/08/2018 - 11:46

A 2019-ben, tizenötödik évét betöltő ROAD zenekar három koncertre készül Budapesten! Az izgalmi faktort növeli, hogy mindhárom koncert más helyszínen és más tematikával lesz látható, persze három egymást követő márciusi napon. A domoszlói csapat mindig is híres volt arról, hogy képes a megújulásra, ha pedig valami jubileumot ünnepelhetnek, egészen biztos, hogy mindenkit képesek meglepni újszerű ötleteikkel. A jubileum jegyében egy hosszú hétvégén, három budapesti helyszínen, három, egymástól eltérő tematikájú bulival ünnepelnek majd.

Az első koncert Pesten, az AKVÁRIUM Nagy Halljában lesz, ahol a ROAD eddig még soha nem lépett fel. A második buli helyszíne mondhatni a ROAD törzshelye, a BARBA NEGRA Music Club, a harmadik állomás pedig az A38-as állóhajó, ahol eddig szintén nem koncertezett még a szülinapos csapat.

Még sosem játszottunk Pesten, az Akváriumban. – nyilatkozta Molnár Máté frontember. Sok jót hallottunk már erről a helyről, a rendszeresen fellépő zenekarok is elismerően nyilatkoztak az ottani bulik kapcsán, szóval úgy érezzük, itt az ideje, hogy 2019 tavaszán, március 22-én végre beugorjunk mi is az ‘Akvába’. Ráadásul egy igen speciális, nagyszabású ünnepi műsorral készülünk, ami terveink szerint ebben a formában csak itt és csak egyetlen-egyszer lesz látható/hallható a jubileumi évben. Felfrissítjük a korábbi repertoárt, lesznek egészen új átiratok, egy nagyobb formációval érkezünk és kizárólag akusztik dalokat játszunk majd.”

 Ennek az Akusztik műsornak egyébként az alapötlete és gerince az öt évvel ezelőtti, vagyis utoljára 2014-ben bemutatott, 10 éves jubileumára elkészített ‘Akusztik&Metal’ koncertsorozat volt. Ebből az akusztikus koncertből a múlt évben megjelent “TIZENHÉT” című Road CD-n is találni jónéhány tételt, illetve a zenekar YouTube csatornáján is bele lehet kóstolni az akkori koncertbe.

“Mindig vannak kedvenc dalok, melyek valami miatt kimaradnak, ki kellett hogy maradjanak egy-egy koncert, vagy turné repertoárjából.”- folytatta Máté a helyszínek ismertetését. “A március 23-i Barba Negra koncertünkre viszont ezúttal úgy készülünk, hogy ha törik, ha szakad, de semmi ki nem marad. Minden kedvenc színpadra kerül, amit szeretnénk eljátszani. Ahogy a jubileumi buli alcíme is üzeni, -15 év kedvenceit- hozzuk el ezen az éjszakán, hogy tényleg egy olyan ‘Best of Road’ koncertet adjunk, amilyet még sosem csináltunk. Azt akarjuk, hogy mindenki torka szakadtából ordítsa velünk végig az éjszakát és hogy utána legalább két hétig rekedt legyen!” – lelkesedett Máté.

Ezen az éjszakán azon daloké a főszerep, melyek nagyban meghatározták és befolyásolták a zenekar elmúlt tizenöt esztendejét. Olyan dalok, amelyek nélkül ma már nincs ROAD koncert és olyanok, amelyek ritkábban hallott igazán nagy kedvencek. Március 23-án tehát kizárólag a kedvenceké a főszerep.

A ROAD frontembere az igazán különlegesnek ígérkező “hajós” buliról is elárult néhány részletet: “Sokszor jártunk már az A38-on, de Road koncert még sosem volt. Mindig mondogattuk, hogy majd egyszer, de aztán sosem jött ki a lépés. Most viszont úgy állnak a csillagok, hogy végre nekünk is lesz hajós bulink. Nem is akármilyen! A 15 év alatti rajongóinkat várjuk szeretettel, ingyenes belépési lehetőséggel, az exkluzív jubileumi duplakoncertre. Bizony, merthogy Budapesten kizárólag, ezen az állomáson adunk egy nap két koncertet, az Akusztik és a Metal koncertek dalaiból válogatva. Pont olyan lesz ez is, mint a tavasz folyamán bármelyik jubileumi állomás, csak ez vasárnap délután, a hajón és a legfiatalabbaknak dedikálva. Ami fontos még, hogy kizárólag, felnőtt kísérővel látogatható és csak a 15 év alattiak számára ingyenes ez a jubileumi duplakoncert. Az előzetes regisztrációpedig kötelező.”

A 15 éves jubileumi koncertsorozatra az eseményeket a Mikulás hozta, a programokra a jegyértékesítés december 6-án indul.

Valamennyi koncertről részletes információ ITT:

https://www.facebook.com/events/549585022133719/
https://www.facebook.com/events/580815645672552/
https://www.facebook.com/events/1966863513615912/

Tripla Jubileum Teaser: 

https://www.youtube.com/watch?v=6EZZO8BffNY&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/roadzenekar

rock1.hu

Symphony of Symbols – The first Nation, the last Survivor videoklip

szo, 12/08/2018 - 11:38
https://youtu.be/j3eKUdrOBPY

Rauhnåcht – Full album stream

cs, 12/06/2018 - 17:00
Unterm Gipfelthron by RAUHNÅCHT Az “Unterm Gipfelthron” egy rejtett kincs, egy szélfútta erdő legmesszibb tájairól pengetett álom. Az album december 7-én jelenik meg világszerte, de előrendelésként már most elérhető bakeliten és cd-n a http://bit.ly/rauhnacht oldalon. Digitális letöltésre a Bandcamp oldalán van lehetőség. Order: https://www.debemur-morti.com/en/381-rauhnacht-shop Facebook: https://www.facebook.com/alpineblackmetal/

Tor Marrock – “The Belonging” (Official video)

cs, 12/06/2018 - 12:00

A lángok mély, bársonyos árnyékában alakok pörögnek és forognak, az érzékelés határán, rémisztően, de mégis vonzóan. Egy lágy, buja hang hív, hogy átlépj a lángokon a mögöttük lévő csábító bűnbe. Az ígéret és a rituálé szavai csavarodnak keresztül az éjszakai levegőn, hangok ezüstfonalán utazva, zenén, mely valami mély, ősi és elfeledett dologról mesél. A zene kapcsolatot kínál a rég ismert igazságokhoz, értelmen túli szenvedélyt és titkok feltárását ígéri. Tudás és gyönyör, erő és kinyilatkoztatás, transzcendencia az öröm által. A zene, ami a lángok mögül szól, a The Concept Of Self, a Tor Marrock mestereinek, a szörnyű varázslóknak harmadik kollekciója. Ezek a hipnotikus dalok lángra gyújtják a véred és a hálójukba kerítenek, amint még a szívverésed fölött is átveszik a kontrollt. Aztán a kegyetlen riffek elkezdenek boncolni téged, mint egy selyemköpenyből előhúzott fogazott penge. Borzongj meg Liv Free vendégénekes elsuttogott ígéreteitől a ‘(Let’s Make) Love In The Dark’-ban, érezz félelmet, amint rájössz, hogy nem találod a hazavezető ösvényt, míg a ‘The Dark In Your Eyes’ még beljebb ránt téged a feketeségbe. Végül emelkedj ki, véresen és újszülötten, örökre megváltozva, a ‘The Concept Of Self’-be, az album epikus lezárásába. TOR MARROCK – THE CONCEPT OF SELF KIADÓ: BLACK VULTURE RECORDS MEGJELENÉS DÁTUMA: 2018. DECEMBER 13. TRACKLIST: 1 – The Belonging 2 – Sacrifice The Flesh 3 – Angel (The Second Beast) 4 – (Let’s Make) Love In The Dark 5 – The Dark In Your Eyes 6 – Sultress 7 – Summer In Italy 8 – The Concept Of Self A 2005-ben alakult Tor Marrock a nyugat-walesi hegyekből származik, első demójuk a The Death Of Summer volt, mellyel az első pillantást vetették a vágytól vezérelt boszorkányság világába. Ezt két album követte újabb, a sötétségbe tett lépésként: A Gothic Romance (2007) és Destroy The Soul (2013). Most, hogy hosszabbak az éjszakák és újra itt a tél, a Black Vulture Records kész ismét meggyújtani a lángot és a The Concept Of Self-hez hívni mindenkit. December 13-tól a Tor Marrock új örömökkel hív titeket a lángokon túlról. Csatlakozz a tánchoz.

Tagok:

Tor Marrock – gitár, vokál Dio Davies – dobok Dean Vaughan – basszusgitár Liv Free vendégszereplésével – vokál a ‘(Let’s Make) Love In The Dark’-ban

További információ: www.facebook.com/TOR-MARROCK-161843921361/

“őszinte, ugyanakkor titokzatos; éteri, mégis az élet kifinomultságával van tele” METAL OBSERVER

Rockmaraton 2019 – Metal Church, Carach Angren, Gutalax

sze, 12/05/2018 - 13:08
A jövő évi program több mint a felét bejelentette már a Rockmaraton – ezúttal egy régisulis metal, egy horror/black alakulat és a cseh goregrind egyik jeles képviselője szerepel, 11 hazai banda mellett. A legendás power metal alakulat, a Metal Church december 7-én jelentkezik új albummal, mely saját bevallásuk szerint „egy nagyon erős kinyilatkoztatás, hogy miről is szól a Metal Church.” Egy kemény és agresszív old-school metal lemezt ígérnek – ebből is kapunk majd ízelítőt a Szalki-szigeten. A szimfonikus elemekkel kombinált teátrális black metalban utazó Carach Angren írt már lemezt hollandiai szellemkastélyról, feldolgozták a bolygó hollandi és Jancsi és Juliska történetét is, kellő borzongással fűszerezve. Júliusban nálunk is megmutathatják, hogyan szólnak élőben ezek a horror sztorik. A csehek szép számmal büszkélkedhetnek goregrind/pornogrind/grindcore műfajban alkotó csapatokkal, köztük is az egyik legmarkánsabb szereplő a Gutalax, akik nem először bizonyítanak a Rockmaraton színpadán – ezúttal sem fognak finomkodni, abban biztosak vagyunk! Hazai vonalról újabb 11 zenekarral bővült a lineup: Alcohol, Bornholm, Dorothy, Echonald, Fostartály, Jack, Leander Kills, Reason, Room of the Mad Robots, Samas, Shapat Terror. Országszerte a Ticketportál jegyirodáiban és online kaphatóak a jövő évi bérletek.​ Az eddig bejelentett program elérhető a http://rockmaraton.hu/programok oldalon.

Reece – Two Coins And A Dead Man (Official Video)

sze, 12/05/2018 - 07:00
Valami újat akartam alkotni ezzel a videóval. Kicsit valami olyan rövidfilm-szerűt. Az album dalai közül ez az elsők között íródott és végig úgy éreztem, ennek a dalnak vizuális megjelenést is kellene adni a hangzás mellé. A rendező Valerio Fea-ra Fiorella Scatena-n keresztül találtam rá, aki a billentyűsünk, Andrea Vergori párja. Valerio nagyon jól megragadta a dallal kapcsolatos elképzeléseimet. Az eredeti modellünk megpattant a forgatás napján, így az én csodálatos feleségem, Nadia ugrott be a szerepre (remélhetőleg mostmár ő és Knives is biztonságban vannak?). Lena Angioni, Malte Frederik Burkert, Martin Jepsen Andersen és Marco Angioni csillogtatták meg tehetségüket a fekete-fehér felvételeken. Nagyon örülök a visszajelzéseknek, mert ezek alapján úgy tűnik, hogy a dal a rajongók és a média kedvencévé vált, úgyhogy élvezzétek, emberek, és maradjatok reziliensek!” A «Two Coins And A Dead Man» a Mighty Music WW gondozásában, LTD Red LP-n, CD-n és digitálisan megjelent új REECE albumról, a "Resilient Heart"-ról származik.

Dinamit koncert eredeti felállásban

k, 12/04/2018 - 16:51
Erős koncert kínálat, benne máris több teltházas buli az év utolsó hónapján a Barba Negra klubban. Road, Kowalsky meg a Vega, Edda, Republic, Hobo, hogy csak néhány hazai kiemelt nevet említsünk, The Dead Daisies, Pretty Maids, Marillion a nemzetközi kínálatban. Egy hónap és jön az újév, 2019-ben a klubszezon tovább dübörög, miközben már alakul a májusban induló Barba Negra Track felhozatala is. Jó érzés már most arra gondolni, hogy a mínusz fokok után, milyen lesz májusban a Tankcsapdával ünnepelni, vagy egy igazi rock legendát, a Whitesnake-et budapesti színpadon látni. A rock legendák sorozatnak ráadásul ezzel még nincs vége, 2019. május végén meglepetés vendég érkezik. 1979-et írtunk mikor egy igazi ’szupergroup’ alakult Magyarországon. A Dinamit a korszak legismertebb zenészeiből állt össze, népszerűségüket több százezres lemezeladások igazolták, megalakulásuk után, mai szemmel nézve, felfoghatatlan tömegeket mozgattak meg rövid idő alatt. 2009-ben ugyan nem eredeti felállásban, de újjáalakult a csapat, 2010-ben új albumot adtak ki, mind a mai napig folyamatosan koncerteztek és most nagy dobásra készülnek. Hosszú tervezés és egyeztetés után, ha csak egy koncert erejéig is, de végre ismét összeáll május 24-én, az 1982 elején feloszlott, eredeti felállás a Barba Negra Trackben. Eredeti felállásban, Vikidál Gyula (ének), Papp Gyula (billentyű), Szűcs Antal Gábor (gitár), Németh Alajos (basszusgitár) és jómagam ünnepeljük a 40 éves jubileumunkat.”- mondta Németh Gábor a Dinamit dobosa. „Több mint tíz éve fogalmazódott meg bennem, hogy össze kellene hozni ezt a felállást. 1982 óta nem lehetett látni így ezt a zenekart, és nagy valószínűséggel ez az egyetlen egy alkalom lesz május 24-én Budapesten a Barba Negra Trackben. A próbák még nem kezdődtek el, de már beszélgetünk a dalokról, mi legyen a koreográfia, túl vagyunk egy fotózáson, nagyon komoly kétórás bulira készülünk.” A Dinamit igen gyorsan a népszerűség kapujában találta magát. Ennek titkát a zenekar is próbálta megfejteni, de tökéletes recept természetesen ez esetben sem létezik. „Szerintem a sikert a ’Tinédzser-dal’ hozta meg, de a többi dal is népszerű lett a közönség szempontjából.”- vázolta Németh Gábor. „Átlagban havi negyven előadást játszottunk teltházak előtt. Volt olyan, hogy egy hatszáz fős faluban, háromszor töltöttük meg a kultúrházat, mert a környékről mindenki beáramlott. Nagyon népszerű volt a zenekar.” A Dinamit tehát 2019-ben újra eredeti felállásban lép színpadra. A különleges műsorban természetesen a 2009-ben újjáalakult formáció tagjai is részt vesznek, így a rajongók találkozhatnak Rudán Joe énekessel és az Eddából, P.Boxból, Beatricéből ismert Zselencz László basszusgitárossal is. https://www.facebook.com/events/949237131938901/ barbanegra.hu facebook.com/barbanegrahungary

The Iron Maidens – Női Maiden tribute májusban a Dürerben

k, 12/04/2018 - 16:48
Jövő tavasszal egy különleges koncertre készülhetnek az Iron Maiden és az igazi heavy metal rajongói: a világ legjobb Iron Maiden tribute zenekara, a The Iron Maidens egyenesen Kaliforniából érkezik majd a Dürer Kertbe május 4-én. Az elnevezés ebben az esetben azért is helytálló, mert a 2001 óta működő csapatot csak nők alkotják, név szerint Kirsten “Bruce Chickinson” Rosenberg énekes, Linda “Nikki McBURRain” McDonald dobos, Courtney “Adriana Smith” Cox és Nikki “Davina Murray” Stringfield gitárosok, és Wanda "Steph Harris" Ortiz basszeros. Technikai tudásukat a számos elismerés mellett az is szemlélteti, hogy korábbi gitárosuk, Nita Strauss 2014 óta Alice Cooper zenekarát erősíti, ekkor ékezett Nikki Springfield a helyére. A csajok a Maiden minden korszakát lefedik műsorukkal, így a legnagyobb slágerekre és olyan himnuszokra is számíthatunk, mint a Hallowed be thy Name, a The Trooper és a Fear of the Dark. Ráadásul a produkció részeként az sem kizárt, hogy maga Eddie is megjelenik majd a színpadon. Akinek maradt még kérdése, annak az alábbi videó megtekintését ajánljuk: https://youtu.be/da3NPCaohGg a Concerto Music bemutatja: 2019. május 4., szombat 19 óra Budapest, Dürer Kert The Iron Maidens koncert Belépő: 3900 Ft elővételben Jegyek kaphatók a Dürer Kertben, a www.tixa.hu oldalon, valamint postai utánvéttel a www.concerto.hu oldalon, továbbá a CD Pince és Headbanger üzletekben. Kapcsolódó weboldalak: http://concerto.hu/ https://www.facebook.com/concertoconcerts https://www.facebook.com/events/2232571330089072/

Slayer, Lamb Of God, Anthrax, Obituary – Koncertbeszámoló

h, 12/03/2018 - 09:26

2018. november 23. @ Ausztria - Bécs, Wiener Stadthalle Mikor meghallottam, hogy búcsúturnéra készül a Slayer, azonnal tudtam, hogy nincs mese, ezen bizony ott kell lennem! Sajnálattal vettem tudomásul azonban, hogy magyar állomás ezúttal nem került a programba, de ez sem tántorított el a tervemtől, így a hozzánk legközelebb lévő Bécs városa lett kiszemelve, ahol a részvételem realizálni tudtam. Így sem volt egy kis vállalkozás, mert az ország másik végéről, pontosabban Nyíregyháza mellől kellett eljutnom az osztrák fővárosba. Eddig mindössze kétszer volt lehetőségem élőben látni a Slayert, 2011-ben és 2013-ban, mindkétszer a tokaji Hegyalja fesztiválon. Azt nem mondanám, hogy ők a kedvenc metal zenekarom, de bátran ki merem jelenteni, hogy az egyik legjobbak, akiket valaha láttam, mert – bár számos kedvencemet sikerült azóta megtekinteni - ezt a két koncertet azóta sem nagyon tudta überelni nálam senki. A szintén nem éppen kis nevekből álló előzenekarok közül pedig a floridai Obituary volt számomra a rendezvény másik húzóneve, akiket ugyancsak két alkalommal, tavaly és tavalyelőtt is volt szerencsém elcsípni, majd ráadásul mindkét esetben az év koncertjeként végeztek az aktuális év végi személyes toplistámon. Szóval nagy örömmel konstatáltam, hogy erre most ismét lehetőség nyílik – még akkor is, ha nyitó banda lévén csak egy nyúlfarknyi szettel állnak majd a színpadra. Bevallom őszintén, én az Anthrax zenekart nem igazán kedvelem, a Lamb Of God zenéjét pedig egyelőre csak felületesen ismertem, de utóbbira is nagyon kíváncsi voltam, mert vannak kifejezetten ütős témáik, így joggal gondolhattam, hogy jól érvényesülhetnek majd itt is. Hosszú hónapok után végre eljött a nagy nap, izgatottan vágtam neki a várva várt kalandnak. Budapestig autóval, majd onnan a Todi jóvoltából egy kifejezetten kellemes, családias hangulatú társaságban, busszal folytattam az utam három kedves cimborámmal egyetemben. Bevallom, eddig még sosem jártam Bécsben, de különösebb városnézésre nem igazán nyílt lehetőségem, ugyanis az érkezésünk után csak egy szűk óra állt rendelkezésünkre a kezdésig, amibe mindössze egy gyors kocsmázás fért bele bemelegítésképpen. A stadion előtt hosszan kígyózó sor ellenére a bejutás viszonylag gyorsan és gördülékenyen megtörtént. A szervezés és lebonyolítás teljesen korrektnek tűnt, sem a mosdó, sem a ruhatár előtt nem kellett sokat várakozni, mellesleg mindkettő ingyenes, illetve becsületkasszás volt. Mondjuk, a büféárak a magyar ember pénztárcájához mérten nem túl barátiak, de úgy gondolom, erről nem az osztrákok tehetnek. A koncertek csúszás nélkül, időben kezdődtek, a fellépő zenekarok műsorai közt csak rövid szüneteket tartottak, amik éppen csak arra voltak elegendőek, hogy az ember gyorsan elmenjen a toiletre, a büfébe, vagy épp a stadion külterületére cigarettázni. A 16 ezer fő befogadására alkalmas Wiener Stadthalle egyébként jócskán megtelt emberrel, megítélésem szerint olyan 10-12 ezren lehettünk, de meggyőződésem, hogy ennek közel egyharmada magyar volt. Sajnos a kiemelt „front of stage” jegyről lemaradtam, így csak normál álló helyem volt, amit utólag nagy hibaként könyveltem el, ugyanis a színpad előterében félkörívben elkülönített rész jóval nagyobb volt, mint amire számítottam, ezért csak meglehetősen messziről volt lehetőségem az előadásokat végignézni. Az estét a death metalban utazó Obituary nyitotta 17 óra 45 perces kezdéssel. Korábban már ránéztem, hogy miket játszottak a turné előző állomásain, és sajnálattal vettem tudomásul, hogy a személyes kedvencemről, a Cause Of Death albumról egyetlen szám sem szerepelt a listán. Ehhez képest - nagy örömömre - mégis bekerült a programba a Chopped In Half/Turned Inside Out és a Find The Arise is, ami mellett további két dal csendült fel a debütáló Slowly We Rot lemezről is, mégpedig a 6 számból álló, igencsak kurta setlistet nyitó Deadly Intentions, illetve zárásképpen a címadó dal. Ezen kívül felcsendült még a Sentence Day a tavaly megjelent „self-titled” lemezről, valamint a ’92-es The End Complete korong I’m in Pain című tétele is. A hangzás teljesen rendben volt, minden hangszert szépen, tisztán hallottam, különösen a dobokat. Donald Tardy egyébként is elemében volt, és nemcsak hogy jól dobolt, de többször is a szerkó mögül felállva buzdította a közönséget, tovább fokozva a még csak kialakuló félben lévő hangulatot, míg bátyja, John a tőle megszokott módon, hatalmas hajzuhataga mögül hallatta bestiális hörgését. A Trevor Peres mellé csak néhány éve csatlakozott Kenny Andrews gitáros szólói is kiválóan törtek felszínre a súlyos, mocsárban dagonyázós riffek alól. Basszusgitáron a 3 éve elhunyt Frank Watkins utódja, Terry Butler játszott, aki 2010 óta tagja a bandának. Sajnos mire igazán belejöttem volna a zúzásba, már vége is volt a produkciónak, de bemelegítésnek tökéletesen megfelelt. Nem volt tökölés, rövid szünet után máris színpadra állt a második fellépő, az Anthrax. Mint azt korábban említettem, nem igazán fogott meg soha ezt a banda, ezért túl sokat nem is tudok mesélni róluk. Az esélyt azért megadtam, de sajnos nem csak műfaját tekintve voltak számomra ők a legkevésbé érdekesek. Joey Belladonna énekstílusa eleve nem az esetem, de ráadásul még a hangzást illetően is ez jelentette az este mélypontját. Szerintem totális káosz volt, ahogy szóltak (legalább is a keverőpult környékéről, ahol éppen akkor én álltam)! Mivel számomra ez a produkció így egyáltalán nem volt élvezhető, ezért a műsoruk második felét inkább arra használtam, hogy kimenjek egy kis friss levegőt szívni és hazatelefonálni a feleségemnek némi helyzetjelentés céljából. Mondjuk, a végtelenül szimpatikus, ugri-bugri Scott Ian riffeléseit szívesen megnéztem volna közelebbről is, de erre sajnos nem volt lehetőségem. A dobok mögött Charlie Benante helyett mellesleg ezúttal is Jon Dette ült. Érdekesség, hogy a műsorukat (az Iron Maidentől kölcsönzött intro után) az egyik legnagyobb kedvencem, a Pantera Cowboys From Hell riffjeivel kezdték és zárták, amire mellesleg alig ismertem rá a már említett tökéletlen hangzás miatt. Számomra meglepő módon a 7 számból álló setlistbe (Caught in a Mosh, Got the Time, Efilnikufesin (N.F.L.), Be All End All, Fight ‘Em ‘Til You Can’t, Antisocial, Indians) két feldolgozás is bekerült, őszintén szólva nem is igazán értem, hogy miért. Újabb rövid szünet után a Lamb Of God következett. A tömeg elkezdett sűrűsödni, ekkor már jóval nagyobb kihívás volt előre kerülni, nem is nagyon erőltettem. Valahol középtájon álltam meg, és kíváncsian vártam, hogy vajon mennyire tudnak majd beindítani a srácok. Azt kell, hogy mondjam, számomra kellemes meglepetése volt az estének, kellőképpen visszahozták a hangulatom, és szerencsére a hangzás is sokat javult az előzőhöz képest. Húzós, tökös riffjeikkel nem ritkán késztettek headbangelésre, egyszer-kétszer még a Panterát is eszembe juttatták. Az estnek ez a szakasza nekem valamiért hosszabbnak tűnt, mint a korábbiak, bár szerintem időben nem sokkal játszhattak többet. Háttérinfóim sajnos egyáltalán nincsenek a bandával kapcsolatban, egyéb mondanivalóm se nagyon, szimplán csak jó volt és kész. A setlist: Omerta, Ruin, Walk With Me in Hell, Now You've Got Something to Die For, 512, Engage the Fear Machine, Blacken the Cursed Sun, Laid to Rest, Redneck. 21 órára végre elérkezett az est fénypontja, a Slayer. Felcsendült a Repentless intro-ja felvételről, a színpad hátterében tűzszőnyeg lobbant, óriási lángoló logó jelent meg, a magasban méretes kivetített pentagramok cikáztak, miközben a zenekar tagjai hatalmas üdvrivalgás közepette felvonultak a színpadra, majd a legutóbbi album címadó dalával rögtön el is kezdődött a kegyetlen zúzda. A hangzásba nem igazán tudnék belekötni, az óriási hangerő ellenére is viszonylag tisztán szóltak, ennek köszönhetően egy igen élvezetes és energikus produkciót hallhattunk, ami időnként majdhogynem még a fejemet is leszaggatta! Mivel Obsitos Attila barátomnak a színpad alatti első sorból kiváló minőségű videókat sikerült készítenie, a vizuális hiányosságaimat utólag ezekből a felvételekből volt lehetőségem pótolni. Bizony, nagyon sajnálhatom, hogy én ezt nem onnan élvezhettem, mert látványban is rendesen odatették magukat a fiúk! A koncertet végig komoly pirotechnika kísérte, a hatalmas és igencsak dekoratív háttérparavánokat többször is cserélték, nem beszélve arról, hogy ezeknek a legendás zenészeknek a közelsége már önmagában felér egy nem mindennapi élménnyel. Tom Araya – megszabadulva bozontos ősz szakállának nagy részétől – látszólag jócskán megfiatalodva üvöltözött a mikrofonba. Jobbján a köpcös Kerry King bólogatott kopasz fejével, derekáról a térdéig hatalmas láncok lógtak, miközben B.C Rich gitárjával könyörtelenül zúdította a tömegre brutális riffjeit. A másik oldalon az Exodus soraiból átszerződtetett Gary Holt tépte a húrokat, akit Jeff Hannemann sajnálatos betegsége okán 2011 óta tudhatunk a Slayer soraiban. Szokás szerint most is „Kill The Kardashians” pólót viselt a színpadon, de még a pengetőin is ez a felirat szerepel (azt nem igazán tudom, hogy miért vannak ennyire a begyében, de számomra ez egy kicsit túltolt, gyerekes imidzsnek tűnik). A háttérben a bőröket pedig Paul Bostaph püfölte, aki – bár én Dave Lombardo játékát jobban kedveltem – kiválóan helyettesítette az egykori dobos félistent. Az ízlésesen összeválogatott, nagyjából a teljes munkásságukat felölelő 19 tételes setlist első felében szinte minden lemezről elhangzott legalább egy szám. (Delusions Of Saviour, Repentless, Blood Red, Disciple, Mandatory Suicide, Hate Worldwide, War Ensemble, Jihad, When the Stillness Comes, Postmortem, Black Magic, Payback), míg a második fele már kizárólag az úgynevezett klasszikus korszak dalaira épült, ami gyakorlatilag a ’80-as években készült első 5 albumot foglalja magában. Sőt, még a ’84-es Haunting The Chapel kislemezről is hallhattunk egyet, történetesen a Chemical Warfare-t, amire a rájátszásban, egészen pontosan a koncert utolsó előtti dalaként került sor. Bevallom, jómagam is inkább a korai anyagaikat preferálom, ezért az összeállításban szereplő nóták sorrendje számomra kifejezetten kedvező volt, ugyanis – talán mondanom sem kell – a nézőtér itt már fullon volt, így nem kis vállalkozás volt újra előre kerülni a hatalmas, sűrű tömegen keresztül. Mivel nem kenyerem a túl erőszakos tolakodás, ez a művelet el is tartott legalább fél óráig. Egyébként elárulom, hogy aki nem ijed meg egy kis lökdösődéstől, az a moshpit-et elérve, illetve azon keresztül vágva hamar a 3-4. sorban találhatja magát. Én rendszeresen ezt használom ki, hogy minél közelebb kerüljek a színpadhoz. Slayer bulikon a pit szinte borítékolható, most is hatalmas pogó ment a lendületesebb thrash nóták közben – sokszor az átlagostól talán még jóval durvább formában is. A személyes kedvencem, a Seasons In The Abyss című dalra meg is érkeztem a második sorba (egy honfitársamnak köszönhetően, aki volt olyan kedves, hogy maga mellé engedett), ahol a végleges pozícióm elfoglaltam. Egyébként továbbra is a ’normál álló’ hely keretein belüli területről beszélek, a színpadtól sajnos még így is nagyon messze voltam. Innentől kedve már sokkal felszabadultabban koncentrálhattam a zenére, ami a Dittohead, Dead Skin Mask, majd az alapszakaszt záró Hell Awaits folytatódott, míg én az előadás túlnyomó részét leginkább heves fejrázással és léggitározással töltöttem, vagy éppen a pólómba törölgettem izzadtságtól tajtékzó arcomat. Egy rövidke szünet után a négy számból álló rájátszást a South Of Heaven-nel kezdték, amit az egyik legnagyobb erejű sláger, a Raining Blood követett (amit az idén egyébként már hallottam egyszer élőben a Body Count is előadásában is nyáron a Budapest Parkban). Eszméletlen zúzás volt! Az este utolsó Angel Of Death alatt pedig a háttérben megjelent a hatalmas Heineken sör mintájára készült Hannemann logó, ezzel a szép gesztussal tisztelegtek az immár 5 éve elhunyt, egykori alapító gitáros előtt, aki mellesleg ennek a közkedvelt nótának a szerzője is egyben, ha jól tudom. Azt hiszem, ez emlékezetesen hatásos pillanat volt mindenki számára, és kiváló befejezése ennek a bő másfél órás, elsöprő erejű koncertnek. Talán mondanom sem kell, a hangulat fergeteges volt! A zenekar tagjai rendkívül szimpatikus módon elköszöntek a rajongóktól, szétdobáltak néhány pengetőt és dobverőt a közönség közé, míg Araya zsebre dugott kézzel, perceken keresztül csak bámulta a tömeget. Hatásos pillanatok voltak ezek is, még most is libabőrős vagyok, ha visszanézem! …és ezzel le is zárult egy fantasztikus korszak, de bátran kijelenthetjük, hogy méltó módon búcsúztak az öreg mesterek! Örülök, hogy részese lehettem! közeli fotók: Obsitos Attila távoli fotók: Keczán Krisztián

Kissin’ Dynamite – Különleges új klippel jelentkezett az árpilisban Budapesten koncertező zenekar

v, 12/02/2018 - 09:46
Mint ahogyan arról korábban már hírt adtunk, Ecstasy címmel július 6-án jelent meg a Metal Blade kiadóhoz szerződött KISSIN’ DYNAMITE új stúdióalbuma, a 2016-os Generation Goodbye lemez folytatása. A Hannes Braun énekes vezette glam / heavy brigád ősszel a Powerwolf vendégeként utazott Európában, így Budapesten is felléptek. A rajongóknak jó hír, hogy a novemberi buli után áprilisban önálló turnéjuk keretében térnek vissza hozzánk, ráadásul egy új klippel is előrukkoltak, melyet a lemez lírai dalára forgattak: KISSIN' DYNAMITE - HEART OF STONE (Official Video) www.youtube.com/watch?v=steNIx6JZYc&feature=youtu.beVendégük a német JOHN DIVA and The Rockets Of Love, az eredetileg a 80-as évek és a Van  Halen, a Mötley Crüe, az Aerosmith és Bon  Jovi előtt tisztelgő hajmetál csapat. Bemutatkozó lemezük februárban érkezik Mama  Said Rock  Is Dead címmel, az album előfutáraként pedig pár napja debütált a Lolita című tétel: JOHN DIVA & The Rockets Of Love 'Lolita' (Official Video) www.youtube.com/watch?v=5729JDpq4JI ❒ A Hammer Concerts bemutatja: KISSIN’ DYNAMITE vendég: JOHN DIVA and The Rockets Of Love
 1. április 18.
Dürer Kert - Room 041 ❒ EVENT: www.facebook.com/events/1443631285739976/ ❒ JEGYÁRAK: 3999 Ft ▲ Elővételben 4999 Ft ▲ A koncert napján ❒ JEGYLINK: jegy.rock1.hu/kissindynamite-durerkert_20190418 ❒ LINKEK: www.facebook.com/Kissindynamiterocks/ www.facebook.com/johndiva.rocks/

The Night Flight Orchestra – december 11-én az A38 Hajón, nézd meg a zenekar Annáinak üzenetét

v, 12/02/2018 - 09:44
A Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos rock csapata, a The Night Flight Orchestra a nyáron adta ki a negyedik albumát, a tavalyi Amber Galactic lemez folytatását. A Sometimes The World Ain't Enough című új albummal Európa-turnéra is indulnak, és lesz budapesti állomás: december 11-én az A38 Hajón. A zenekar vokalista hölgyei, azaz az Airline Annas videoban üzent a budapesti rajongóknak, mely alább megtekinthető: A HAMMER COCNERTS BEMUTATJA: THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Sometimes The World Ain't Enough - European Tour 2018 + Special Guests BLACK MIRROR 2018. December 11. - Budapest A38 Hajó Facebook esemény: www.facebook.com/events/217534458827085/ ✔ Hammer Concerts Facebook oldal: www.facebook.com/hammerconcerts/ ✔ Hammer Concerts Instagram oldal: www.instagram.com/hammerconcertshungary/

Hazai Gépmadár szárnyal a Dead Daisies előtt – Megvan a budapesti koncert előzenekara!

v, 12/02/2018 - 09:37
Alig több mint két hét, és ismét Budapesten duruzsol a rajongók fülébe a Dead Daisies. Az all-star rockbanda tagjai maguk választották ki a budapesti koncert vendégzenekarát: Doug Aldrichék előtt egy lendületes fiatal csapat, a veresegyházi Gépmadár játszik majd. A 2016-ban alakult öt tagú csapat stílusa blues, hard rock és heavy metal alapokat ötvöz, a dalok ikergitáros riffekkel, magyar szövegekkel és nagyívű dallamokkal válnak emlékezetessé. A kezdetben feldolgozásokat játszó Gépmadár ma már saját számokkal lép fel: bemutatkozó, saját nevük alatt kiadott nagylemezük szeptemberben jelent meg, a Tűz és víz című nóta klipjét pedig itt láthatjuk: https://youtu.be/Ec9Dfc5tfqM A december 12-ei koncertre persze nem csak a Gépmadár miatt érdemes időben érkezni: a Dead Daisies ugyanis a tervek szerint a két órás szédítő rock&roll műsor mellett egy exkluzív akusztikus szettel is meglepi az elsőként érkező 50 rajongót a Barba Negra Music Clubban. A koncertre novemberben még kedvezményes, elővételes áron szerezhetjük be jegyünket. a Livesounds bemutatja: Welcome To Daisyland – EU Winter Tour 2018 2018. december 12., szerda 19 óra Budapest, Barba Negra Music Club The Dead Daisies, Gépmadár koncertek Belépő: november 30-ig 6900 Ft, utána 7500 Ft Jegyek kaphatók a www.tixa.hu és http://jegy.rock1.hu weboldalakon, a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában, valamint CD Pince, Headbanger és Hammer Zenebarlang üzletekben, és a Barba Negra recepcióján. Kapcsolódó weboldalak: http://livesound.hu/ https://thedeaddaisies.com/ https://gepmadar.webs.com/ https://www.facebook.com/LiveSoundProd/ https://www.facebook.com/events/290034071759902/

Barshasketh Interjú

szo, 12/01/2018 - 09:38

(scroll down for English Version) A kérdésekre Krigeist válaszolt. A Black Metal több tekintetben is eléggé felhígult sajnos, de szerencsére és sokunk örömére, azért vannak még az underground színtéren mozgó olyan zenekarok napjainkban is, amelyek nemcsak hitelesek, elveikhez is hűek és még zeneileg is kimagasló. Ebben az interjúban a Barshasketh zenekarhoz szólnak a kérdések. Először is fogadjátok mély tiszteletemet és üdvözletemet Magyarországról. Szinte biztosan meglepő kérdéssel indítanék, mert többiektől is hallottam már...a Barshasketh név mit jelent pontosan és mi az eredete? A név a Klipotikus Kabbala szerinti pokol egyik, Be’er Shachat nevű bugyrának elnevezéséből ered, durván úgy lehetne fordítani, hogy ’a megvesztegetés helye’. Ez számunkra a pusztulás, a megtisztulás és az ellenséges újjászületés ciklikus folyamatát jelöli. Hogyan indult el a zenekar és hol pontosan, illetve mi volt ami inspirált a megalkotáshoz? 2007 körül alakult az együttes az új-zélandi Wellington-ban, a szóló projektem keretében alapítottam meg a bandát. Ekkoriban fedeztem fel a black metalt és ezt az ideológiát és rögtön erős késztetést éreztem, hogy felfedezzem ezt a dolgot magamnak. Mivel senkit nem ismertem a szakmán belül, úgy döntöttem, én viszem el valamennyi hangszert. A korai Gorgoroth, a Dissection, a Mayhem, a Sargeist és a Deathspell Omega néhány név azok közül, akik leginkább inspiráltak ebben a kezdeti időszakban. A felállásban több országból szerepelnek a zenészek. Ez hogyan alakult így? Nem okoz nehézségeket a próbák esetében mondjuk? 2010-ben Skóciába költöztem, ahol találkoztam GM-mel, aki hamarosan a zenekar állandó tagjává vált. Néhány csere után a basszerunk, BB is csatlakozott hozzánk. 2014-ben a bürokrácia miatt el kellett hagynom Skóciát és nem sok idő múlva a dobosunk, BH is lépett. A távozását követően MK jött hozzánk Finnországból, akit más bandákon keresztül már ismertünk. Ez a mostani az eddigi legerősebb felállás a Barshasketh-ben, a távolság pedig nem akadály számunkra. Folyamatosan csiszoljuk a tudásunkat, úgyhogy mikor a fellépéseken találkozunk, az már sima ügy. A Barshasketh összes megjelent zenéjét végighallgattam már (elég gyakori nálam most is). Az “Ophidian Henosis” lemezről tudsz egy kicsit beszélni? Milyen érzés volt azt az albumot készíteni? Az Ophidian Henosis egy olyan időszakban íródott, amikor kis híján elvesztettem a hitem a black metal-ban, meg úgy általában mindenben és az album megírása az ebből való kilábalás és egy minden eddiginél erősebb formához való visszatérés eszköze volt – ez a Barshasketh név jelentésének egy gyakorlati példája. Visszatérve a felvételre, rengeteg idő állt rendelkezésünkre, nekem ugye többek között ekkor kellett elhagynom Nagy-Britanniát. Az egész csúcspontja az volt, amikor BH távozott az együttesből nem sokkal az album kiadása után. A most megjelenő negyedik lemezt hogyan értékelitek? Elégedettek vagytok vele? Nagyon elégedett vagyok vele. Ez az album betetőzése mindennek, amit a Barshasketh a múltban csinált, emellett eddig érintetlen területeket is felfedeztünk az album írása során. Ha már zajlik ez az interjú, kicsit érinteném a Barshasketh, mondhatni testvér zenekarait is, név szerint a Belliciste és Brón zenekarokat. A Belliciste második lemeze tavaly jött ki a magyar Sigillvm Tenebrae Records által... A Belliciste hogyan alakult? Lesz még élő fellépés a Magyarországi VIII. Inner Awakening Fest és a két angliai koncertek után? Jól mennek a dolgok a Belliciste-tel. Már megírtuk az új albumot és már számos split lemezünk is készülőben van, némelyiket magyar együttesekkel közösen csináljuk. A Lepra, a Dunkelheit, az Os és még pár banda dobosa csatlakozott hozzánk, neki az új album kiadása lesz az első munkája az együttessel. A Brón-nal kapcsolatban is komolyan, minden elismerésem. Eszméletlen jó zenekar, de persze a maga stílusában, mivel az már ugye inkább az atmoszférikus, illetve depresszív Black Metal elemeit hordozza magában. A Brón létrehozása hogyan alakult és honnan jött hozzá az ötlet? Az elektronikusabb stílusú Brón forrása miből ered? Köszönöm, bár egyáltalán nem mondanám depresszívnek. A depresszív black metal egy olyan műfaj, amihez a gyengeség és az önsajnálat tartozik, és bár a Brón a bánat témájával foglalkozik, mégsincsenek meg benne ezek az aspektusok. A projekt gondolata az olyan ötletekből jött, amik egyik együtteshez sem passzoltak, amelyekben voltam. Ami az elektronikus megjelenést illeti, a Brón zenéjét általában egy-egy különleges hely inspirálta és ez a fajta black metal egyszerűen nem illett a fejemben egy városi környezetbe. Az elektronikus anyagot csak a magam kedvéért hoztam össze, az az időszak inspirált, amikor egy nagy, nyüzsgő városban éltem. Az, hogy Brón név alatt ki is adjam az anyagot, csak később jött. Úgy tudom, hogy igen szoros kapcsolat áll fenn a magyar Inner Awakening körrel. Sőt a Dunkelheit-ban is játszol gitárosként tavaly óta. Ez hogy alakult ki? Régóta tervben volt? Igen, mostanában csatlakoztam a Dunkelheit-hoz másodgitárosként, illetve az IAC keménymaggal már dolgozunk a Belliciste élő felálláson. Egy közös ismerős révén találkoztam velük és megkérdeztem őket, hajlandóak lennének-e segíteni a Belliciste színpadra állításában. Ezután egy erős kötelék alakult ki köztünk, mely további együttműködéshez vezetett. A Barshasketh most megjelenő új albumára egy kicsit visszatérve... Mi volt ami ihletet adott és pontosan miről szól most ez a lemez konkrétan? Ez az album egyfajta visszább lépés és rátekintés a Barshasketh-ciklus egészére, az együttes legkorábbi időszakától kezdődően. Azt hiszem, most látjuk először, mi is ez az egész pontosan és az album egyfajta reflexió erre, egyfajta missziós kijelentés. Inkább különböző élmények inspirálták, mint valamely konkrét ötlet vagy zene. A Barshasketh ahogy látom szakít az olyan elemekkel mint a corpse paint meg a sok szegecs stb., direkt így van kitalálva? Na nem mintha zavarna, mert szerintem ettől is egyedi a zenekar. Ezeket az elemeket egyszerűen soha nem gondoltuk feltétlenül szükségesnek. Nincsenek kifogásaink ezekkel a vizuális segédeszközökkel szemben, egyszerűen csak nem illenek hozzánk. Azok az emberek, akik Barshasketh-ként adnak elő a színpadon, ugyanazok, mint akik a mindennapi életben vagyunk, így nem is akarunk karakterek mögé rejtőzni, amikor a hitünket mutatjuk be. Amikor játszunk, az atmoszférának a zenénkből és az energiánkból kell jönnie, ami arra késztet minket, hogy ássunk mélyebbre önmagunkban, azért a megszállottságért, ami majd hatalmába keríti a nézőt is. Ha valakinek vizuális elemekre van szüksége ahhoz, hogy élvezze, amit csinálunk, az nagy valószínűséggel nem értette meg, hogy egyébként mit is akarunk kifejezni. Ugye te új-zélandi vagy. Nem hiányzik neked Új-Zéland? Mi a véleményed Magyarországról? Hogyan jutottál és maradtál Szerbiában? Tényleg új-zélandi vagyok, de nem mondanám, hogy nagyon hiányozna az ország. Még nem láttam annyit Magyarországból, amennyit szeretnék, de mindig élvezem az itt töltött időt. Az emberek, akikkel kapcsolatban vagyok az országotokból, sokkal dekadensebbek és elkötelezettebbek, mint a világ legtöbb részén, ahogy láttam. Igazi fanatizmus van abban, amit csinálnak. Amióta, lassan kilenc éve elhagytam Új-Zélandot, éltem már Skóciában, Szlovákiában és most Szerbiában élek. Egyszerűen ide vezetett az élet, semmi érdekes sztori nincs ezek mögött a váltások mögött. Milyen zenekarokat hallgatsz a legszívesebben? Magyar zenekarok közül is vannak amik tetszenek? A kedvenc együtteseimet túl hosszú lenne most felsorolni, de van néhány magyar együttes, akiket nagyon szeretek. Szükségtelen mondani, az IAC együttesei nagy kedvenceim. A Niedergang Átszellemülés című albuma az elmúlt évek nagy favoritja számomra. Nagyon különleges és egyedi gitárstílusuk van, egy-két igen rafinált megoldással. A Lepra szintén egyik kedvencem. Ezen a körön kívül, a Thy Funeral-nak például lenyűgöző anyaga van, különösen a Master of Rebellion, ahol ezt a gonosz lényeget nagyon sikerült elkapni a hangzásvilágban. A Svoid szintén mindig érdekes dolgokkal jön elő és a hangzásukkal ők is állandóan a határokat feszegetik. Biztos vagyok benne, hogy ezek után már meg sem kell említenem a Tormentor-t, a visszatérő koncertjük Budapesten valami elképesztő volt. Mivel gyakran megfordulsz Magyarországon, hogy érzékeled a magyar nyelvet? Tetszik? Meg tudnád tanulni úgy, hogy folyékonyabban is tudd beszélni idővel? A magyar szerintem egy nagyon érdekes nyelv, már csak a nyelvészeti furcsaság miatt is, merthogy nincsenek nagy rokonnyelvei, és így van beékelődve Európa közepére, a szláv és germán nyelvcsaládok közé. Tudok magyarul káromkodni és ismerek néhány más alap kifejezést is, de az esélyem, hogy folyékonyan beszéljem a nyelvet, majdnem egyenlő a nullával, különösen, mert ezt tartják az egyik legnehezebben tanulható nyelvnek a világon. Mennyi az esélye annak, hogy ismét felléptek Magyarországon? Nagyon sokan várunk már egy Barshasketh koncertet. Tényleg és Brón mennyire esélyes, hogy valaha színpadra áll bárhol? Már majdnem biztos, hogy így vagy úgy, de láthatjátok a Barshasketh-et Magyarországon 2019-ben. A szervezés folyamatban van. Annak, hogy a Brón valaha is fellépjen, nagyon kicsi az esélye. A sokrétegű billentyűsök miatt metronómmal és backplay-zenével kellene játszanunk, amit én elég ízléstelennek tartok. Illetve a gitárok multi-rétegeit szintén nehéz lenne élőben reprodukálni. Bár, ki tudja, mit tartogat még a jövő. Az tény és vitathatatlan, hogy zseniális zenész vagy és bármilyen hangszer kerül a kezedbe, abból csodát művelsz. Van valami zenei előképzettséged is? Vagy más oka van ennek szerinted? Köszönöm, mégegyszer. Leginkább saját magam tanítottam, de már régóta játszom. 12 éves koromban kezdtem zenélni, és már akkor sem érdekelt túlzottan a mások által írt darabok játszása. Együttesben játszani és zenét írni 13 évesen kezdtem, tehát mielőtt 19 éves koromban felfedeztem a black metalt, már volt némi zenei tapasztalatom, még ha más stílusokban is. Az utolsó kérdésem pedig... Mit üzensz a Magyarországi Barshasketh hallgatóknak? Helló, Sátán. Nagyon szépen köszönöm, hogy sikerült időt fordítanod erre az interjúra és továbbra is sok sikolyt, sok sikert kívánok! Unfortunately nowadays' Black Metal is quite watered down, we can say so... but fortunate and cheering fact that there are some bands on the underground scene who are genuine, true to their principles and musically outstanding also. In this interview questions go to Barshasketh band. Firstly, please accept my respect and greetings from Hungary. I may start with a surprising question: what is the origin of the band's name exactly and what does it mean? The name derives from the term Be’er Shachat, which is one of the seven divisions of Hell in the Qlipothic Qabalah. It roughly translates to Pit of Corruption. For us, this describes a cyclical process of destruction, purification and adversarial rebirth. What is the story of the band's forming? What did inspire you then? Where are you come from? The band dates back to around 2007, when I started the band as a solo project in Wellington, New Zealand. I had just discovered black metal and its associated ideologies and had an immediate compulsion to create it for myself. Not knowing anyone else into this form of music, I decided to handle all intstruments myself. Early Gorgoroth, Dissection, Mayhem, Sargeist and Deathspell Omega were some of the bands that inspired me in those early days. In the line-up there are musicians from several countries. How did it turn this way? Doesn't it cause difficulties, e.g. in terms of rehearsals? In 2010 I relocated to Scotland where I met GM who quickly became a permanent member of the band. After a few different bassists, BB joined as a full time member. In 2014 I had to leave Scotland for bureaucratic reasons and shortly after our drummer BH left. Following his departure we recruited MK from Finland who we knew through other bands. This is by far the strongest lineup Barshasketh has had and the distance causes no issues for us. We all hone our skills independently, so when we meet up to perform it is a smooth process. I've already listened to Barshasketh's all music and listening to it quite frequently. Could you tell us a bit about “Ophidian Henosis” album? How did you feel making that album? Ophidian Henosis was written during a time when I had almost lost faith in black metal and my beliefs and writing the album was a means for processing all of this and returning to form stronger than ever – an example of the name Barshasketh in a practice. Regarding the recording, it was a tumultuous time for all of us, with me having to leave Britain amongst other things. All of this culminated in BH leaving the band shortly after the album’s release. Your next disc is going to be the fourth in the row. Are you satisfied with the new album? Very satisfied. This album is a culmination of everything Barshasketh has done in the past as well as exploring avenues we’ve not touched on before. Let me touch upon Barshasketh's sibling bands to say so, namely Belliciste and Brón. Belliciste's second disc came out last year at Hungarian record label Sigillvm Tenebrae Records. How are the things going with Belliciste? Could we expect another live shows after the VIII. Inner Awakening Fest in Hungary and 2 shows in the UK? Things are going well with Belliciste. A new album has already been written and a number of splits are under way, some of which are with Hungarian bands. Cultist of Lepra, Dunkelheit, Os and many more has joined the band on drums and his first output with the band will be the next album. Regarding to Brón, please accept my heartfelt respect. It's an insanely good band in its genre, representing elements of atmospheric, depressive  Black Metal. Where is the idea of creating Brón came from? How did it happen and what is the source of Brón's more electronic style? Thank you, although I wouldn’t say it is depressive at all. Depressive black metal is a genre which suggests weakness and self-pity, and although Bron explores themes of sorrow, it has none of those aspects. The idea to form this project simply came from ideas that didn’t suit any other bands I was in. As for the electronic releases, Bron’s music is usually inspired by a specific place and this style of black metal simply isn’t suited to an urban setting in my mind. The electronic material was made just for myself, inspired by living in a large sprawling city and the decision to release it under the name Bron came later. If I know correctly, you're in a strong relationship with Hungarian Inner Awakening circle. In addition you're playing in Dunkelheit since last year. How did it happen, by planning or coincidence? Yes, I have recently joined Dunkelheit on second guitar and core IAC members make up the Belliciste live lineup. I met them through a mutual contact and asked if they would be willing to help me take Belliciste into a live setting. After this a strong bond was forged, which has led us on to further collaborations. Back to Barshasketh's new album: what inspired you and what the new disc is about? This album steps back and looks at the cycle of Barshasketh as a whole since the beginning of the band. This is perhaps the first time we’ve seen exactly what it is that we do and this album is a reflection of that, a mission statement of sorts. It was inspired by various experiences rather than any idea or music in particular. Barshasketh tear up with those elements like corpse paint, lots of sutds etc. as it seems. Is it directly invented as a mark of your style? These elements are simply something we never thought necessary. We have no objection to these visual aids, they just do not suit us. The same people who perform on stage as Barshasketh are the same people we are in everyday life and we have no desire to hide behind a character when presenting our beliefs. When we play, the atmosphere must come from our music and our energy, which forces us to dig deeper into ourselves for that possession to take hold. If someone needs a visual aspect to enjoy what we do, then it’s highly unlikely they understand what we are expressing anyway. Are you a New Zealander, aren't you? Don't you miss New Zealand? What's your opinion about Hungary? How did you get and stay in Serbia? I am indeed a New Zealander, but I can’t say I miss it much. I haven’t seen as much of Hungary as I would like, but I always enjoy my time there. The people I’m associated with there are far more decadent and devoted than most I know around the world, and there is a true fanaticism in what they do. Since leaving New Zealand almost nine years ago, I’ve lived in Scotland, Slovakia and now Serbia. This is just where life has led me, and there are no interesting stories behind any of the moves. What are your favourite bands? Are there also Hungarian bands that you like? My favourite bands would be too numerous to list here, but there are a few Hungarian bands I’m very fond of. Needless to say, I am very much into the IAC bands. Niedergang’s Átszellemülés album has been a favourite of the last few years. A very unique and identifiable guitar style with some very twisted ideas. Lepra is also a favourite of mine. Outside of that circle, Thy Funeral is stunning material, especially Master of Rebellion, which is pure evil essence captured sonically. Svoid are also doing some every interesting things and pushing boundaries with their sound. I’m sure I don’t even need to mention Tormentor here, but their comeback show in Budapest was astounding. Since you turn round in Hungary frequently, what do you think about our language? Do you like it? Could you learn a more or less fluent speaking Hungarian? Hungarian is a very interesting language to me, just because it is such a linguistic oddity, with no real related languages, yet somehow stuck in the middle of Europe between Slavic and Germanic speaking peoples. I can curse in Hungarian and know a few other basic phrases, but the chances of me becoming fluent in the language are almost zero, especially considering that its widely regarded as one of the most difficult languages in the world to learn. Lots of us here await for a Barshasketh show! Is there any chance of it? Will we going to see Brón on stage ever? You will almost certainly see Barshasketh in Hungary in 2019 in one way or another. Organisation is already underway. The likelihood of Bron ever performing is extremely low. The multiple layers of keys would mean we would need to play to a metronome and backing tracks, which is something I find quite distasteful. As well as that, there are multiple guitar layers which would be difficult to recreate live. However, who knows what the future holds. Undoubtely you are an ingenious musician, you can bring out miracles from any instrument. What is the cause of it? Do you have some previous experiences or pre-training? Thank you once again. I am mostly self-taught, but I have been playing for a long time. I started playing music when I was twelves years old, and never had much of an interest in learning cover songs. I started playing in bands and composing at age 13, so before I discovered black metal at 19 years old, I already had a few years experience in playing and composing, albeit in different styles. My last question is: what's your message for Barshasketh' Hungarian fans? Hail Satan. Thank you very much for your time and for this interview! I wish you lot of success and lot of screams! WEB: https://www.facebook.com/Barshasketh/ https://barshasketh.bandcamp.com/

SOLSTICE – White Horse Hill

cs, 11/29/2018 - 07:33

Kiadó: Invictus Productions Weboldal: @ Facebook Kiadás éve: 2018 Stílus: Epic Doom Metal Brief Sum: Life's real rhythm and beat can be found in White Horse Hill's songs. The album can show our real place in the world. Much more than just an acoustic experience.     Néhány perc erejéig meg kellett barátkoznom azzal a ténnyel, hogy nem a floridai death-thrash csapat friss lemezébe futottam bele. De tényleg csak rövid ideig voltam lehangolva, mert ahogy a White Horse Hill lemez kezdett kiteljesedni, úgy talált egyre több helyet a szívemben. Nem vagyok egy "tipikus" doom rajongó, viszont ahhoz képest, hogy a brit zenekarral ez volt az első randevúm, hamar szerelembe estem. Az őszinte, tiszta, sallangoktól mentes epikus költemények azonnal hatottak, Paul Kearns hangja pedig gyógyír volt a hétköznapi, dekadens, elkorcsosult világ által okozott sebekre. Sokszor jólesik brutális, fékevesztett zenékkel levezetni a napi szarságokat, de a Solstice dalai meg is tisztítanak, reményt és erőt is adnak. A szerzemények ritmusa, lüktetése a természetes élet, az eredeti, élő, lélegző természet letisztultságának lenyomata. Ugyanakkor ez annak bizonyítéka, hogy a Solstice nem a kazamaták áporodott, enyészettel teli levegőjéből meríti a muzsikáját. A zenekar által megkomponált dalok távolról sem csak elmúlásról, vagy az élet megtagadássáról szólnak, ez a doom metal kéz a kézben jár a kelta folklórral, nem ritkán akusztikus részek színesítik a felhozatalt, amelyek méginkább emelik az album epikusságát. A fennkölt dalok, magasztos pillanatokat szülnek. Azonban olyan ízléses a tálalás, hogy még csak árnyéka sem vetül a giccsnek az alkotásra. Amikor a For All Days, And For None-t hallgatom, úgy érzem, mintha egy középkori kastélyban lennék és a trubadúrok játékát élvezném. Személyes kedvencem, az Under Waves Lie Our Dead nem egyszer könnyeket csalt a szemembe. Illetve, ha már tálalás: az egyszerű, de mégis nagyszerű, és egyben kifejező borító mellett sem mehetünk szó nélkül el. A bevezetőmben már említettem, hogy ezidáig nem voltam képben a zenekarral kapcsolatban, de pótoltam, illetve pótolni fogom a hiányosságaimat. Az egyetlen eredeti tag, a gitáros, Richard M. Walker alapította 1990-ben a bandát. Számos demo, EP és split kiadvány mellett csak két(!) nagylemezük jelent meg korábban. Leginkább kora közékori csaták, összecsapások, a harcos életmód dicsősége és árnyoldalai voltak a témák, amelyeket a dalokba szőtték. A három nagylemezre három énekes jutott, de meg kellett állapítanom, hogy a jelenlegihez, Paul Kearns-hez a korábbaik nem érnek fel. Ez az orgánum mindent visz. Az első meghallgatás óta nem változott a véleményem a White Horse Hill-el kapcsolatban. Azt pedig alább, egy szám formájában prezentálom: SAMPLE: YouTube link Tracklist: 1. III 2. To Sol a Thane 3. Beheld, a Man of Straw 4. White Horse Hill 5. For All Days, and for None 6. Under Waves Lie Our Dead 7. Gallow Fen Pontszám: 10

Brit metal és ausztrál hard rock érkezik a 2019-es FEZEN-re – a fehérvári fesztivál is elkezdte a névsorolást

cs, 11/29/2018 - 07:22
Hard rock és black metal - ismét a keményebb arcát mutatjuk előszőr a 2019-es FEZEN-nek. Két zenekarral kezdjük a jövő évi FEZEN névsorolását: a bemelegítő szerdai napra érkezik a hetvenes évek hard rockját a kétezres évek lendületével újratöltő Airbourne, péntekre pedig a black metalt gótikában alaposan meghempergető Cradle of Filth. A FEZEN 2019-ben is két nagyszínpaddal és több kisebb zenei helyszínnel várja a fesztiválozókat Székesfehérvárra július 24-27. között. Az O'Keeffe testvérek nem nagyon titkolják, hogy kik voltak a zenéjükre legnagyobb hatással, a nagy előd AC/DC-hez hasonlóan szintén ausztrál Airbourne a hetvenes évek rockzenéjét tölti újra a kétezres évek lendületével, olyan koncertélményt nyújtva, ahonnan egy hard rock rajongó sem távozhat csalódottan. A FEZEN beköltözőnapján egészen biztosan annyi energiával töltik fel a közönséget, ami könnyedén kitart a fesztivál vasárnap reggeli zárásáig.   Az ausztrál hard rock brigád riffben úszó rock and rolljánál sokkal megtervezettebb, "színpadiasabb" koncertet várhatunk a brit Cradle Of Filth-től. Dani Filth és zenekara közel 30 éve csomagolja horrorköntösbe extrém metal zenéjüket, így mára a sokkolás valóban kifinomult eszköztárával rendelkeznek. Különleges zenekar az övé, rétegzenéjük ellenére is helyet kapnak a mainstream zenei magazinokban és a fesztiválok színpadain. A FEZEN-en július 26-án borzonghatunk a Cradle Of Filth vezetésével. Az első fecskék után hamarosan érkezik a többi is, még idén is jelentkezünk újabb nevekkel, nem csak a keményebb stílusokból. A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is egyaránt megtalálható lesz a rock-metal és a pop-rock stílus a FEZEN-en. Már kaphatók a bérletek és a napijegyek is a fesztiválra, és karácsony előtt extrakedvezménnyel juthatnak hozzá. FEZEN Fesztivál - 2018. július 25-28., Székesfehérvár, MÁV Pálya

Palmetta – Előrendelhető a “Kavalkád” című új lemez, megjelent az „Esztendőre vagy kettőre…” gyermekkönyv és videóban mesélnek az amerikai utazásról

k, 11/27/2018 - 07:27
November 30-án egy rég várt PALMETTA kiadvány jelenik meg, a zenekar 10. éves jubileumát ünnepli ebben az évben, ennek apropójából az idén egy új, “Kavalkád” című ünnepi Digipack nagylemezzel is jelentkeznek. Az album címe is arra utal, hogy az előzőekhez képest a dalokat kicsit más felfogásban álmodták meg. A „Kavalkád” lemez egy igazán változatos (rock, akusztikus dalokkal és népzenei betétekkel tűzdelt) kiadványra sikeredett, megannyi vendégénekessel, vendégzenésszel. Az album igényes digipack csomagolásban érkezik. A lemezen a zenekartól már jól megszokott 13 dal lesz hallható, melyből 10 új, a felvételek pedig a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek Boros Béla irányítása alatt. A dalokat Cserfalvi “Töfi” Zoltán keverte és maszterelte. A borító és a korong grafikája Salamon Roland és Boros Béla munkája. “Hogy egy kicsit érintsük az elmúlt 10 évet is, előző lemezeinkről egy-egy dalt újra hangszereltünk. Ami rock volt, azt akusztikusan, ami akusztikus volt, azt pedig rockba dolgoztuk át a mai kor igényeinek megfelelően, de meghagyva a dal eredeti szerkezetét. ❒ Palmetta - Kavalkád előrendelés: palmettazenekar.hu/termek/palmetta-kavalkad-jubileumi-cd-elorendeles/ Több vendég művészt is meghívtunk hazai ismert zenekarokból. Az elmúlt 10 évben megjelent 5 Palmetta lemezen szándékosan nem voltak hallhatóak népi hangszerek, ellenben most a Berbence népi zenekar is tiszteletét tette Délvidékről, Temerinből különleges hangulatot adva a színvonalhoz. Összegezve, ezen a lemezen a húzós rocktól a finoman hangszerelt akusztikus dalok és a csodálatos népzene is egységet alkotva szólalnak meg! Ajánljuk mindenkinek kortól, nemtől függetlenül, valljuk, hogy mindenki megtalálja a lemezen a szívéhez legközelebb álló dalokat! Vendégzenészek:Laczik Fecó (Beatrice), Binder Laura (Dalriada), Ficzek András (Dalriada), Nagy László (Örökség), Szíjjártó Zsolt (Kárpátia), Cserfalvi “Töfi” Zoltán, Bimbó Brigitta, Jekkel Judit, Szolnoki Népdalkör, Berbence népzenekarlabore. „Esztendőre vagy kettőre…” címmel jelent meg Magyarország első népi gyermekfoglalkoztató könyve, hozzá ajándék PALMETTA gyermek CD-vel. A könyvben a gyermekek számára figyelemfelkeltő és érdekes formában elevenítik fel a Kárpát-medence különböző tájainak jellegzetes öltözékeit, használati tárgyait, a magyar állat- és növényvilág kiemelkedő szereplőit. A zenei CD-n tizenhárom népi gyermekdal hallható zenekari kísérettel, a könyvben a dalokhoz kapcsolódó képek és feladatok várják a gyermekeket, valamint két népmese is helyet kapott rajta. Lehet énekelni, eddig ismeretlen dalokat tanulni, mindeközben jókedvűen rajzolni, színezni, kézműveskedni, számolni és amihez csak kedvünk támad.  “Esztendőre vagy kettőre…” gyermekkönyv + CD rendelés: palmettazenekar.hu/termek/esztendore-vagy-kettore-gyermekkonyv-cd/ ❒ Ízelítő a CD-ről: www.youtube.com/watch?v=Ahp3m020X0M ❒ Ízelítő a könyvből: palmettazenekar.hu/wpcontent/uploads/2018/10/palmetta_gyermekkonyv_2018_04_1000px.jpgPALMETTA októberben Amerikában is járt, az utazásról pedig videóban számoltak be. ❒ “PalmettAmerika” útifilm (2018. október) youtu.be/n7kKMEkdI4Q 2017 őszén kaptunk meghívást a XII. Sarasotai Magyar Fesztiválra, ahová hosszú szervezési munka után, 2018. október 10-én, nem kevés izgalommal indultunk el. Floridában töltött 10 napunk alatt adtunk két sikeres koncertet Sarasotában, valamint szabadidőnkben megtekinthettük többek között a Miami Beach-et, Tampa városát, Lido Key Beach-et, Siesta Key-t, valamint száguldozhattunk az Everglades Nemzeti Parkban. Érdekes és izgalmas utazásunkról készítettünk egy összefoglaló videót, tele élményekkel, mókával és érdekességgel. ❒ Palmetta Facebook: www.facebook.com/palmettazenekar/ ❒ Palmetta hivatalos honlap: palmettazenekar.hu/ ❒ Hammer Records Facebook: www.facebook.com/HammerRecordsHungary/

Fekete Zaj – Péntektől kaphatók a 2019-es fesztivál bérletei

k, 11/27/2018 - 07:24

2019-ben is lesz Fekete Zaj, amelyre Fekete Pénteken indul a bérletek értékesítése.

Az először éppen 10 éve, 2009-ben megrendezett mátrai fesztivál idén megújult koncepcióval és arculattal tért vissza. A különleges helyszín, a felejthetetlen koncertélmények és az összetartó, erős közösség életre szóló élményekkel gazdagította a 2018-as fesztivál látogatóit. Napfény, barátok és akusztikus koncertek a tó partján, éjszaka pedig olyan zenés szeánszok, amiktől igazán földbe gyökerezik a lábunk: ilyen volt az idei Fekete Zaj Fesztivál, amin többek között Anna von Hausswolff, a Crippled Black Phoenix, a Boy Harsher, az Alcest és az Igorrr is fellépett. A fesztivál aftermovie-ja itt látható: https://youtu.be/4uwD8XyXUrQ 2019-ben a szervezők extra nappal ünneplik a 10 éves évfordulót: augusztus 16–18. között teljes gőzzel zajlik majd a fesztivál, 19-én pedig az első éveket visszaidéző, nyugisabb programok várják a régi Zajos arcokat, és a Fekete Zaj Osztálykirándulások résztvevőit... meg persze mindenkit, aki szívesen maradna még egy napot a Sástó partján. Erre a napra a szervezők nem bérletet, hanem mellé egy kedvezményes árú, kiegészítő napijegyet kínálnak majd. Jövőre nemcsak a fesztivál helyszíne kap majd hangulatosabb dekorációt, hanem bővítik a vendéglátóhelyek kínálatát és a szálláslehetőségeket is: a helyszínként szolgáló Mátra kemping szomszédságában található ifjúsági tábor faházai is elérhetőek lesznek a fesztiválozók számára. Ráadásul egy negyedik zenei helyszín is bemutatkozik, ahol elsősorban live act-ek, és a Zaj szellemiségéhez passzoló elektronikus zenei előadók tűnnek majd fel. Az első fellépőkre a következő év első hónapjaiban derül majd fény, de a leghűségesebb zajongók már idén beszerezhetik a háromnapos bérletet, méghozzá extra kedvezménnyel: az első 100 bérlet 11.990 forintért talál majd gazdára, ami 6000 forinttal olcsóbb a helyszíni árnál. A jegyértékesítés november 23-án, azaz a Black Friday napján indul, 12 órakor. A Zaj szervezőitől persze elég távol áll a mesterségesen generált, hisztérikus fogyasztás propagálása, de úgy gondolják, hogy fesztivál hangulata, a zenei programok és a közösség élménye igazi feltöltődést és élményt kínál azoknak, akik már most tervezik a jövő nyári programokat. A Fekete Zajjal szimpatizálóknak egyébként nem kell jövő nyárig várni, ha találkozni szeretnének: december 28-án ugyanis szokás szerint megszervezik a téli Fekete Zajt is a Dürer Kertben, ahol 4 színpadon összesen 20 koncertre kerül sor, többek között a török She Past Away, a mexikói Rabia Sorda, az olasz Geometric Vision, a francia Dear Deer és a Vágtázó Halottkémek szereplésével. Fekete Zaj Fesztivál 2019 2019. augusztus 16-18. Mátra, Sástó kemping Háromnapos bérlet: early bird áron 11.990 Ft (csak 100 db!), normál elővételes áron március végéig 12.990 Ft, június végéig 14.990 Ft, augusztus 15-ig 16.990 Ft, a helyszínen 17.990 Ft. A napijegyek, a 4. napi jegy és a szállások értékesítése 2019-ben kezdődik. Bérletek kaphatók 2019. november 23. 12 órától a https://tixa.hu/feketezaj oldalon Kapcsolódó weboldalak: http://www.feketezaj.hu/ https://www.facebook.com/feketezaj/ https://www.facebook.com/events/2198669043733273/ Fekete Zaj Tél 2018 2018. december 28., péntek 19 óra Budapest, Dürer Kert Belépő: elővételben 4000 Ft, a koncert napján 4500 Ft Részletes program: https://www.facebook.com/events/580187782333162/

Oldalak

Rockhírock

 • 2018, december 8

  1980. december 8-án Chapman békésen várakozott John Lennon New York-i lakása, a Dakota-ház előtt. Kezében a művész legújabb lemezét szorongatta. Délután az egykori beatle és párja, Yoko Ono megjelent a ház kapujában, és a közeli lemezstúdióba indultak. A

 • 2018, december 2

  Nemrég felkerült egy igazi rocktörténeti kincs a YouTube-ra: Nagy Feróék 1980-as Kisstadion-beli koncertje.

  A Lángoló Gitárok írta meg először, hogy Hunya László nyilvánosságra hozott egy igazi ritkaságot: egy csaknem teljes,

 • 2018, november 1

  A Messland történetének kezdete 2016 márciusára nyúlik vissza, ekkor találkozott Szakács Györk (dob) és Kőszegi Máté (ének, gitár), akik azóta is együtt zenélnek és írják a rock és metál műfaj között valahol fél úton andalgó dalaikat.

  A stílus a

 • 2018, november 4

  A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar

 • 2018, október 22

  Kevés olyan magyar banda van, amely a Piramishoz hasonló őrületet váltott ki a tömegekből. Révész Sanyi és társai valami olyasmit jelentettek a magyar tiniknek, mint a jóval szerencsésebb angolszászoknak a Black Sabbath vagy a Led Zeppelin.

Oldalak