Kronos Mortus

Feliratkozás Kronos Mortus hírcsatorna csatornájára
metal e'zine
Frissítve: 59 perc 43 másodperc

Koncertajánló: Conan, Un, Sixes

6 óra 58 perc

“Valljuk be, november 7-én egy elég fajsúlyos estének nézhetünk elébe, hiszen visszatér hozzánk a caveman sludge / doom trió Conan, hogy masszívan legyaluljanak mindenkit, aki ellátogat a Dürerbe ezen az estén. Ha ez önmagában sem elég, hogy erősítők fognak háborút vívni egymással, a Conan még két zseni bandát fog magával hozni az UN és a Sixes személyében. Ha mondanak neked valamit az olyan nevek, mint a Bell Witch, Samothrace, Thou, vagy a Cough, akkor mindenképp csekkold le őket is!
Füldugó használata erősen ajánlott!
A lassan 3 évvel ezelőtti Dürer kistermes koncertet reméljük senki nem felejtette el, hiszen akkor a Downfall of Gaia, Hark és a High Fighterrel egyetemben romboltak le mindent.
Azóta még egy lemezzel büszkélkedhet a liverpooli trió, ami 2018-ban került napvilágra “Existential Void Guardian” címmel. A Conan az utóbbi évtizedben tökéletesen megtalálta a saját hangzását, ami mellé óriási dalok párosulnak. Jon Davis és Chris Fielding remekül kiegészítik egymást. Amíg Jon Davis a magasabb sikolyokat / üvöltéseket adagolja, addig Chris a mély tartományokat szolgálja ki. Dobos poszton is történt egy csere a zenekaron belül: Rich Lewist John King (Dread Sovereign, ex-Altar of Plagues) váltotta 2017-ben, és a legutóbbi anyagot már vele vette fel a zenekar. Sok helyen lehet olvasni, hogy az “Existential Void Guardian” lett a Conan eddigi legkiforrottabb lemeze mind zeneileg, és szövegileg is egyaránt. Szövegvilágot tekintve azt le lehet szögezni, hogy sokkal kifejtősebbek a mostani számok. Míg korábban akár egy-egy kifejezéssel hívták életre a mondanivalót, a hangulati képet, ami meghatározta az egész dalt, most a szöveg tökéletes részét képezi a zenének, és zseniálisan kíséri végig ebben a 7 számban.
Gondolom nem kell ecsetelni, mire képes ez a banda élőben, mert nem e világi a hangzás, amivel operálnak. Óriási háborúra kell számítani!
Viszont a Conan mellett két másik zenekart is megnézhetsz az este folyamán, akik nem kevésbé lesznek fajsúlyosak.

Például Seattleből itt lesz az UN nevű formáció, akik kőkemény doom metalban utaznak.
A 2012-ben alakult 4 tagú banda legelső anyaga (“The Tomb of All Things”) is sok helyre eljutott, illetve nem kisebb nevekkel játszottak eddig együtt, mint pl: a Hissing, a Body Void, a Fister, Usnea, Badr Vogu, vagy a Withered, viszont a tavaly kiadott “Sentiment” hozta meg a várva várt visszacsatolást az underground színtértől. Mázsás riffek, funeral doomba hajlás jellemzi őket, ami nem zárkózik el a death metaltól sem. Olykor Pallbearer-féle harmóniák ütik fel a fejüket, de inkább dallamvezetés formájában. Érzelmességben, dallamosságban nem mennek el azért addig. Hihetetlen, hogy még mindig tud újat mutatni ez a műfaj, aminek az UN az egyik legtökéletesebb példája. Dallamos, mégis borzasztóan letaszít a mélybe, mert olyan súllyal bírnak ezek a nóták, hogy nem igazán lesz kedve az embernek ezután már semmihez sem . A “Sentiment” óta egy splittel is büszkélkedhet a zenekar, ami ebben az évben februárban jelent az angol Coltsblooddal közösen.

Az este harmadik neve pedig a dél kaliforniai blackened sludgeban utazó Sixes lesz, akik 2016 óta aktívak, és azóta 2 lemezzel büszkélkedhetnek, amiből a második mestermű (“Methistopheles”) már a Black Bow Recordsnál jött ki.
Igazából az általuk kreált filozófiával lehet a legjobban megfogalmazni a Sixes zenéjét és soundját, meg alapból az egész estét: “Worship Amps, Not Gods.”

Ne maradj le az év egyik legsúlyosabb sludge / doom eseményéről!
Az elővételes jegyeket online + a Waveben tudod beszerezni!
Start: 19.30″

Esemény:
https://www.facebook.com/events/2292045401062072/  

Freedom Call, Visions of Atlantis, Seven Thorns – Koncertbeszámoló

k, 10/15/2019 - 13:49

2019. október 13. @ Budapest, Dürer Kert

FREEDOM CALL 20th Anniversary
M.E.T.A.L. TOUR 2019

Két éve volt, amikor sikerült az egész családomat felcsigázni, és rávenni egy német metal csapattal való személyes találkozóra. Egyikük sem bánta meg, de ez borítékolható volt, mert a germán kvartett egy nagyon szerethető, fülbemászó, de dögös zenét játszik, ők a Freedom Call.

A Chris Bay énekes/gitáros által vezetett csapat igazi örömzenét játszik, saját stílusban, amit ők egyszerűen csak HAPPY METAL-nak neveznek, és ez tényleg összefoglalja, mert nagyon vidám, életigenlő fémzenét tolnak az arcunkba. Ráadásul most ünneplik a húsz éves fennállásukat, stílusosan a tizedik lemezükkel.

Az estét a dán Seven Thorns heavy-power zúzása kezdte, és bevallom, nem ismertem őket, de a koncert előtt rájuk kerestem. A népszerű videómegosztón a legújabb dalaik megtekintése nem kúszott pár hónap alatt ötezer felé. Félve indítottam el az első klippet, mégiscsak itt vesztem el a S.T. szüzességemet. Minden aggodalmam alaptalan volt. Fantasztikus muzsikusok, jól felépített, dallamos power fémzene jön a hangszóróból. Megnézek még két számot, és rohanok a koncertre.

Már játszanak a dánok. Björn Asking énekes kiköpött Mark Osegueda, csak sokkal jobban énekel. Asger Nielsen olyan lágyan simogatja az előtte lévő hangszereket, hogy azok meghálálva a gondoskodást, csodákat hallatnak. Mondjuk Asger az egész koncert alatt nem volt elégedett a kontrollhangjával, aminek pofákat vágva adott hangot. Gabriel Tuxen egy szőke szépfiú, de akkora szólókat nyomott, hogy megvett kilóra. Mads Molbaek meg mintha az Ensiferumtól igazolt volna, akkor hévvel és viking lendülettel bűvölte öthúrosát. Lars Borup – Dániában minden dobos Lars? – halál pontosan tette a többiek alá a gyilkos kétlábgépes, okos dobtechnikáját. Nagyon rendben voltak. Az egyetlen érdekes, amit nem tudok hova tenni, hogy a koncertnek úgy volt vége, hogy az utolsó számban egyre halkultak, majd villany lekapcs, és lesétáltak. Semmi szevasztok, vagy mitomén. Mondjuk, később Chris mondta egy átvezetőben, hogy azért imádja ezt a dán bandát, mert olyan furcsán őrültek. Ez lejött. De kedves olvasós, ha eddig nem tette volna, hallgasson Seven Thorns-t!

Az „Atlantiszi látomásokat” már ismerősként köszöntöttem. Clementine még mindig a színpad királynője, és cseppet sem kopott sem a megjelenése, sem énektudása. Az együttes amolyan Európai Symphonic Metal Supergroup. Az énekesnő és a basszer osztrák, a férfi-szóló énekes olasz, a gitáros német, a dobos svájci. Nagyon kellemes, monumentális énektémákban bővelkedő dalaikat jól támogatja a power metal. A dobos srác, mintha most jött volna az edzőteremből, de dobol, mint az állat. A basszer egy barátságos óriás, ő leginkább rocker-fazon. A gitáros meg mintha egy Cure koncertről jött volna, közben meg akkorákat teker a gitárral, hogy miden elismerést megérdemel. A banda két énekessel operál, akik minden dalban kapnak is szerepet. A színpadot, és a dalokat persze Clementine gyönyörű szopránja uralja, amit nem fél használni. Michele pedig cseppet sem szorul háttérbe, nagyon jó kontrasztot ad a baritonjával a női éneknek. Az énekesnő egy nagyon karakteres arcú, törékeny lány, aki tudtában van minden fizikai jó tulajdonságával, és végtelenül profin bánik velük. A közönség soraiból meglepő módon a hölgyek ragadtatják el magukat jobban, úgy látszik, sokan tekintik ikonjuknak a szólóénekesnőt. Mondjuk, megértem. Ez a produkció már nekem nem ütött akkorát, mint a dánoké, de ezt tisztán betudom annak, hogy itt tudtam, hogy magas színvonalat fognak képviselni az előadók, így a meglepetés ereje elmaradt, de így is fantasztikus volt.

…és jött a Freedom Call. Őket jó tíz éve ismerem. Először a The land of crimson dawn lemezük jött velem szembe, és rántott be a málnásba. Azért imádom őket, mert ugyan ízig-vérig fémzenét nyomnak, és nagyon sok számuk az a tipikus arénarock, csordavokállal, de a szövegek mondanivalója mindig szívmelengető. Itt egy metal himnusz nem arról szól, hogy „éljenek a rocker-ek, a többiek meg le vannak sz@rva”, hanem – idézek – „hail to everone”.

Ez egy ünnepi turné, a fentebb említett okokból, és a dalok között Chris, a banda motorja, lelke hosszasan beszél a közönséghez. Én egyetlen másodpercét nem untam, mert olyan közvetlen a pasas, hogy mindenki a tenyeréből eszik. Mesél mindenről, ami eszébe jut. Dicséri a magyar közönséget, sztorizgat a turnéról. Elmondja, hogy túl méltatlannak találta mindig, hogy a bandatagokat az együttesek csak a koncertek végén mutatják be, így ő a második szám után bemutat mindenkit. Annál is inkább, mert a dobok mögött ülő Timmi, és a talján basszer gyerek új jövevény.

Minden dalt végig énekel velük a közönség, amit egyszerűen tátott szájjal élvez a zenekar. A Dürer nagyterme rendesen tele. Büszke bejelentés következik: három nagy, német fémzenei szaklap is írt az új lemezről (M.E.T.A.L.), és mindenhol meg is kapták az előkelő utolsó helyet. Pont leszarja, mert minden bulijuk teltházas, és a közönség kívülről fújja minden dalukat, régit és újat. Egyetértek.

A nagy kedvencek mellett, ott vannak a friss számok, az 111 (ami ugye egy fricska a 666-ra), az Ace of Unicorns (csak hogy érezzük a komolyságot), és persze a címadó M.E.T.A.L., ami alapvetése a közönségénekeltető számoknak: „Give me an ’M’ – M! Give me an ’E’ – E! Give me a ’T’ – T! Give me a ’A’ – A! Give me a ’L’ – L! What does it mean? METAL!!!!”

A közönség inkább középkorú, sok a hölgy, sokan a banda logójának arcukra festésétől sem riadnak vissza. Van, aki egyenesen unikornisnak öltözve jött. Én is felvettem a Freedom Call pólómat, amit még a múltkori koncerten vettem, mert a fiam azt mondta, hogy itt a rockerek között szégyenszemre úgy nézek ki, mint aki most jött a bankból. Amúgy pont akkor jöttem a bankból, ez van. Vettem egy pólót.

Tizenkét szám után levonulnak, de visszataps van, és még nyomnak az arcunkba három jófajta headbangelős nótát. A koncert után a merch pultnál dedikálás. Csak a gitáros Lars nem jött ki, a többiek szignója megvan. Chris a színpadon, azt mondta, hogy ez alatt a húsz éve alatt, ő csak azt akarta, hogy jókedvet csaljon az emberek arcára, nem kívánta ő megváltani a világot. Amikor aláírattam vele egy CD-jüket, és megfogtam a kezét, azt mondtam neki, legyen szíves nem beszélni hülyeségeket, nagyon sok embernek változtatta meg az életét. Az enyémet, miénket (család) biztosan.

Még húsz ilyen évet, Freedom Call! Köszi Dürer, köszi Concerto!

Tales of Evening – meghallgatható a Miracle of Mine a novemberben érkező angol nyelvű lemezről!

h, 10/14/2019 - 18:37

Októberben koncert az A38 Hajón a Nova Prospect és a Leecher társaságában

Miracle of Mine című dalhoz készült új szöveges videóval vezeti fel a TALES OF EVENING a novemberi HammerWorld Magazin CD mellékleteként érkező új nagylemezét – az A New Dawn Awaits az eddig megjelent 3 magyar nyelvű nagylemez kedvenc dalait tartalmazza angol nyelven, teljesen új felvételen és újra hangszerelve, amelyen most a stúdióban is bemutatkozik a szimfonikus metalosok hatodik és legfrissebb tagja, Varga Krisztián gitáros, aki nyáron csatlakozott a zenekarhoz. A Fény nyomában című legutóbbi nagylemezhez hasonlóan Sebastian “Seeb” Levermann (Orden Ogan) felelt a maszterelésért, a lemez hangulatát kiválóan tükröző borító pedig Mihályfi-Tóth Alex (Redart Illustrations) munkája.

Tales Of Evening – Miracle Of Mine (Official Lyric Video)
youtu.be/qsERn23c2To

Ádám Attila billentyűs/zenekarvezető A New Dawn Awaits lemezről:
Új lehetőségeket keresve, és azért, hogy minél több emberhez eljusson a zenénk és a mondanivalónk, úgy éreztük, hogy fontos egy angol nyelvű lemez. Szeretnénk minél több országba eljutni és koncertezni. Az általunk felvett, újrahangszerelt és kevert zenét Sebastian “Seeb” Levermann maszterelte, akinek nagyszerű munkáit többek között az Orden Ogan zenekarból jól ismerhetjük, és nagyon elégedettek vagyunk a lemezzel!

A Tales of Eveningre jellemző varázslatos billentyűs szólamokat Dudás Ivett énekesnő dallamos és dinamikus énekhangja teszi egésszé, a már jól ismert dalok most minden eddiginél jobb felvételen szólalnak meg A New Dawn Awaits lemezen, kihangsúlyozva zenéjük különleges hangulatát. Magyarország legismertebb szimfonikus metalt játszó zenekara ezidáig 3 nagylemezt készített, amivel bevéste magát a hazai metal világba, és állandó fellépői a magyar rock és metal fesztiváloknak és kluboknak, amivel párhuzamosan folyamatosan növekedett a nemzetközi érdeklődés is a Tales of Evening iránt. Az angol nyelvű dalokhoz az első kedvcsináló még tavaly decemberben érkezett, a Flower of Frost a Jégvilág című dal angol változata, ez kakukktojásként magyar nyelven is szerepel az albumon, hiszen eddig még hivatalosan nem került kiadásra, így most bónusz dalként itt is hallható lesz mindkét verzióban, szintén friss felvételen.

Tales Of Evening – Flower of Frost (Official Music Video)
youtu.be/MhhGQqjf5L4

A Fény nyomában turné zárásaképp október 26-án az A38 Hajón egy nagyszabású koncertre készül a zenekar, ahol 2 vendég, a Nova Prospect és a Leecher társaságában fognak fellépni, és még a koncert előtt új videoklippel terveznek jelentkezni. 

Tales Of Evening / Nova Prospect / Leecher – Budapest A38 Hajó
www.facebook.com/events/2453173594905960/

Jegyek online:
tixa.hu/Tales-Of-Evening-2019-10-26-A38Hajo-Budapest

Tales of Evening: A New Dawn Awaits
2019 / Nail Records (HMR Music Kft.) / NAILCD305
01. Torn Apart
02. Miracle Of Mine
03. Winds Will Rise
04. Shelterless Soul
05. Dreaming Again
06. Delusion
07. Out Of Reach
08. Rebellious Soul
09. Wasted
10. Halls Of Peace
11. Eye Of The Storm
12. The Life I Had
13. Flower of Frost
14. Jégvilág

Tales of Evening a Facebookon:
www.facebook.com/talesofevening/

Hammer Music Hungary a Facebookon:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Death metal, black metal és egy kis heavy metal – újabb nevek a Rockmaratonon

h, 10/14/2019 - 12:13

Három nemzetközi és 10 hazai zenekarral folytatódik az előzetes névsorolvasás a jövő évi, jubileumi fesztiválon.

A 2020-ban 30 éves fesztivál a korábban bejelentett 40 fellépőhöz újabb neveket hozott nyilvánosságra.

Érkezik az amcsi melodik death metal nagyágyú, a The Black Dahlia Murder, és a pusztítóan könyörtelen black metal svéd helytartói, a Dark Funeral. A legjobb Manowar nótákat a zenekar legendás, alapító gitárosa, Ross The Boss saját formációjával prezentálja 2020-ban.

Ezúttal se marad el a hazai mezőny, biztosan játszik nálunk az Agregator, a Bloody Roots, a Fegyelmező Részleg, a Junkies, a Kill with Hate, a Magor, a Phoenix Rt, a Salvus, a Sleepless és a Stubborn.

2020. július 6-11. között változatlanul a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont a Rockmaratonnak – bérletek 16.990 Ft-ért válthatóak a születésnapi összejövetelre – jegyvásárlás és további részletek a rockmaraton.hu oldalon.

T30 – Boldog születésnapot Tankcsapda!

h, 10/14/2019 - 09:07

Ma hivatalosan is 30 éves az ország egyik legismertebb rockzenekara a Tankcsapda. A debreceni trió népszerűsége az elmúlt évtizedekben folyamatosan emelkedett és ezt napjainkban is őrzi. A nyári fesztiválok stabil nagyszínpados szereplője, albumaikat a mai napig több ezer példányban veszik meg vagy töltik le, a jubileumi évet pedig a Los Angeles-i Whisky a Go Go koncert után hat városban, nagyszabású Körszínpados Aréna Turnéval zárják. Jelenleg egy debreceni meglepetés koncertre készülnek, miközben megjelent a „Liliput Hollywood” című új album is.

Egy magunkfajta rock ’n’ roll banda, aki fiatalon elkezd zenélgetni, akkor nem gondolkodik azon, hogy mi lesz tíz, húsz vagy harminc év múlva.” – jellemezte a Tankcsapda indulását Lukács Laci. „Inkább azon gondolkoztunk, hogy honnan lehetne a következő sört megszerezni. Természetesen aztán az évek alatt egyre jobban előtérbe került a tudatosság, és az a fajta minden mindegy alapon történő ösztönösség ezzel párhuzamosan egyre kisebb szerepet kapott a zenekar életében. Mind a mai napig megvan természetesen, csak az arányok mások.”

A koncertek és a megtett kilométerek számát már csak becsülni lehet, az biztos, hogy a Tankcsapda diszkográfiában eddig közel 200 dal, 14 stúdióalbum (ebből kettő bakelitlemezen is megjelent), 5 könyv, 4 válogatásalbum, 3 koncertlemez, 11 videó anyag és 10-nél több kislemez található.

Nem csak a harminc évet illetően, hanem úgy általában sem egy múltba révedő zenekar vagyunk.” – összegezte az elmúlt éveket a frontember. „Nyilván harminc év alkalmat adna arra, hogy nagyon okos dolgokat mondjunk, meg sztorizgassunk, vagy a múltba merengjünk, de mi sokkal inkább a jelenben élünk és a jövőt fürkésszük, a szó legszorosabb értelmében.”

Az elmúlt évtizedek alatt a zeneipar és a zenefogyasztói szokások is jelentősen megváltoztak. Változott és változik a Tankcsapda is, ezzel együtt állandóan fókuszban vannak a zenészek, bármilyen megmozdulást, legyen az egy új album, vagy egy Tankcsapdához kötődő esemény, elég nagy figyelem kíséri.

Szeretjük az embereket arra emlékeztetni, hogy a Tankcsapdának nagyon sok oldala van, és elég viccesnek tartjuk, hogy az emberek azon vesznek össze, hogy melyik oldala az igazi a zenekarnak.”– fejtette ki Fejes Tamás. „Miközben minden oldal igazi, hiszen a ’Legjobb méreg’ ’Mennyország Tourist’, vagy egy ’Agyaroszág’, ’Jönnek a férgek’, vagy a ’Köpök rátok’ és a ’Szevasz Öcsém’ is ugyanúgy Tankcsapda dal és merőben teljesen más mindegyik. Ez a zenekarnak az ereje, ezért tud ennyi réteget, ekkora tömeget megmozgatni. Egyébként meg nagyon nagy keresztje is, hiszen az emberek az internet korában borzalmasan meg tudják fejteni. A Tankcsapdához mindenki ért, talán már jobban is, mint mi. Ez ezzel jár. Három ember akkor tud hiteles maradni, hogyha kompromisszum nélkül dolgozik, és kompromisszum nélkül alkot. Onnantól kezdve, hogy megfelelési kényszer vagy alkotói kényszer van egy művészen, hiteltelenné válik a dolog, hiszen valakinek meg akar felelni. Mi senkinek nem akarunk megfelelni, ragaszkodunk ahhoz, hogy azt csináljuk, amit akarunk, és olyan dolgokat csináljunk, amiket mi akarunk. Az egész rock ’n’ rollnak pont az a lényege, hogy azt csinálod, amit akarsz!”

MEGJELENT A LILIPUT HOLLYWOOD

A zenekar múltidézés és „bestof” kiadvány helyett a jubileumi év hivatalos születésnapjára elkészítette a „Liliput Hollywood” című új albumot. Az album érdekessége, hogy a CD borítója lentikuláris nyomatot kapott, azaz a ma már retró kategóriás kacsintós pénztárcához hasonlóan megelevenedik a kétdimenziós felület, a frontoldalon mozgatásra a három zenész átváltozik. A MOL töltőállomásain beszerezhető „Liliput Hollywood” a CD mellett Pendrive formátumon is megjelent, igényes dobozban, „dögcédula”alakú USB-tárolón hallgatható meg a 10 új dal.

Nyolc év alatt ez a negyedik stúdiólemezem a Tankcsapdában.”– kezdte Sidlovics Gábor Sidi. „Talán erre volt a legtöbb időnk felkészülni és talán ez készült jó értelemben a legnyugodtabban, kapkodás nélkül és szerintem ez nagyon hallatszik is a lemezen.

Amikor bevonultunk annak idején a stúdióba, 16 dalnak volt a váza felvéve, amiből végül 11-et rögzítettünk, 10 került fel az albumra. Én nagyon örülök, hogy sikerült visszakanyarodnunk több dal erejéig is ehhez a lazább és különösebb megfejtések nélküli Tankcsapdához, de vannak rajta olyan dalok is, amik viszont olyan szinten beledöngölnek a földbe, hogy nehéz lesz belőle felállni. Nagyon sokszínű lemez mind hangszerelésileg, mind szövegileg.”

Ez az a 10 dal, ami nagyon jól és méltóképpen tükrözi a Tankcsapdát 2019-ben.” – folytatta Lukács Laci. „Az új dalok kiválóan illeszkednek abba a sorba, hogy nem volt két egyforma lemezünk soha a zenekar semmilyen korszakában, mert mindig is benne volt a Tankcsapdában az, hogy igyekszünk új utakat keresni, új dolgokat megtalálni, azzal együtt, hogy ha valaki meghallgatja, akkor azonnal tudja, hogy ez egyébként egy Tankcsapda lemez.”

Tankcsapda Nap Debrecenben

Október 15-én a hivatalos születésnap másnapján Debrecenben, az idén 20 éves Lovarda Kulturális Központba szervez rajongóinak meglepetés koncertet a zenekar, amire nem lehet jegyet vásárolni, csak a Tankcsapda csatornáin lehet bejutni az eseményre.

Ez az este inkább a közönségről szól nem rólunk.”– összegezte Fejes Tamás. „Alapjában véve azt, hogy a zenekar 30 évet megélhetett és, hogy ilyen szinten működik és megy, folyamatosan próbáljuk a Tankcsapda rajongóknak mindig meghálálni. A szeretetet, a lojalitást, amivel mögöttünk állnak. Azt gondolom, hogy ezt az ilyen akciók erősítik, amivel maximálisan próbálunk egy olyan pluszt adni a rajongóknak, ami pénzért nem megvehető. Október 15-e Debrecenben, a közönség felé szóló tiszteletről, tiszteletadásról, fejhajtásról szól, hiszen mi úgy vagyunk 30 évesek, hogy 30 éven keresztül mögöttünk áll a közönség.”

JÖN A T30 KÖSZÍNPADOS ARÉNA TURNÉ

A 2017-es Papp László Budapest Sportaréna, valamint a debreceni Főnix Csarnok koncertek sikere után a 30 éves jubileumi évben izgalmas turnéra készül a zenekar. Novemberben és decemberben hat nagyváros csarnokában és arénájában látható majd ez a nagyszabású produkció, melyre leginkább a megnövelt küzdőtér, és a minden oldalról egyformán látható, hallható zenekar jellemző.

Az Arénában és a Főnix Csarnokban már tudtuk, hogy ennek valami folytatása lesz.”– nyilatkozta Sidi. „Mivel annyira pozitív volt akkor a közönség fogadtatása, hogy most szeretnénk megmutatni ezt több vidéki városban is. Rengeteg technikai kérdést vetett fel az, hogy a körszínpadot hová tudjuk elvinni. Végül hat vidéki helyszínen tudjuk technikailag megoldani olyan színvonalon, ami a világ bármely pontján megállná a helyét hangzásban, látványban. Már csak nekünk kell megtanulni zenélni.:)”

facebook.com/tankcsapda * tankcsapda.com

Új klip:

Új dal:

MAG – Új EP a debreceni progmetal zenekartól: Fusion

h, 10/14/2019 - 09:02

A progresszív metalt játszó, debreceni MAG új EP-t jelentet meg, Fusion címmel. A három dalt tartalmazó anyagon egy régebbi szerzemény énekes verziója (Systematic Disorder II), és két vadonatúj felvétel (Dark Mercy, The Kraken) hallható. A felvételek a MAG saját stúdiójában, az AHS-ben, illetve a hajdúszoboszlói RockSpa Recording Studióban készültek. A mix és a master a No Silence Studios, a borító pedig Sivák Enikő Asha munkájának eredménye.

A célunk, hogy az újonnan született dalainkat kisebb adagokban rögzítsük és publikáljuk. Ennek első, még nem tudatos lépése a Disappear volt még 2016-ban. A Fusion esetében már célirányosan ezt a megjelenési formát választottuk” – mondta Karácsony András dalszerző-szólógitáros.

A MAG EP-bemutatója november 30-án (szombaton) a debreceni Café Conca Doro 2.0-ban lesz, a budapesti Mars Told a Secret társaságában.

MAG – Fusion EP (full stream): https://youtu.be/ieUkDBDfEqY
MAG BandCamp-fiók: http://magzene.bandcamp.com/
MAG Facebook: https://www.facebook.com/mag.metal.band/

Zártosztály – holnap koncert a Trip hajón, Csuka születésnapját ünneplik és bemutatják az új EP-t!

cs, 10/10/2019 - 19:28

Új, 4 számos EP-vel jelentkezik holnap az Edda-legendák alapította ZÁRTOSZTÁLY, melyet rögtön be is mutatnak Budapesten, a TRIP Hajón. Szöveges videó készült a dinamikus és fogós Szétszakítva című dalhoz, illetve helyet kapott rajta a lassabb Színpad, melynek szerzője a Petőfi díjas “Év billentyűse”, Szebényi Dániel. Mellettük szerepel a már tavasz óta videoklippel együtt nyilvánosság elé tárult Lassíts, és a korábban a gitáros, Csillag Endre szólólemezén hallható A szívem visszavár, melyet most Schrott Peti hangjával is élvezhetünk.

▶ Zártosztály: Szétszakítva(Hivatalos szöveges videó)
youtu.be/6E8Z1gyOx9M

▶ Zártosztály – Lassíts! (Hivatalos videoklip)
youtu.be/-byR81jGEBo

A Batthyány tér mellett álló TRIP hajón Csuka születésnapját is megünneplik és a Szétszakítva EP-t is itt lehet majd először beszerezni, és ingyenes a belépés azoknak, akik doktor úr, vagy nővérke öltözékben jönnek a koncertre.

Zártosztály őszi nagykoncert // TRIP Facebook esemény:
www.facebook.com/events/349373045960606/

Jegyek online:
trip.jegyx1.hu/eloadas/196/zartosztaly

ZÁRTOSZTÁLY – Szétszakítva EP
(2019 / Hammer Records)
01. Szétszakítva02. Színpad03. A szívem visszavár04. Lassíts

Zártosztály tagok:
Schrott Péter – ének (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére)
Csillag Endre – gitár (Edda, Bikini, HBB)
Mirkovics Gábor – basszusgitár (Edda, Fix, Hard, Kard)
Lázár Zsigmond – billentyűs hangszerek
Hirleman Bertalan – dobok (Edda, Bikini,Beatrice, Telegram)

☐ Zártosztály Facebook:
www.facebook.com/zartosztalyzenekar/

☐ A kiadó Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Zártosztály: Holnap koncert a Trip hajón, megjelenik az új, négyszámos EP, Csuka születésnap – Őrült este a Zártosztály zenekarral

Hajóra szállnak az őrültek! Október 11-én, a Batthyány tér mellett álló TRIP hajón ad koncertet a Zártosztály zenekar. Az egykori EDDA tagok – Mirkovics Gábor „Zserbó” és Csillag Endre „Csuka” által alapított formáció a tavalyi énekes kereső casting győztesével, Schrott Péterrel (Continoom, ex-Tűzmadár) a fronton áll színpadra, akivel egy új, négydalos EP is készült, és ami az eseményhez időzítve jelenik meg. A Szétszakítva címet kapott kiadvány bemutatásában és a bulira hangolódásban a hétvégén születésnapját ünneplő gitárfenomén, Csuka volt segítségünkre.

Mielőtt hajóra szállnánk, mutasd már be kérlek a Szétszakítva EP dalait! Kezdjük a Lassíts című nótával – igaz, az a korong utolsó tétele – hiszen azt már áprilisban a nagyközönség elé tártátok egy imidzsklip formájában, és az a hír járja, hogy egy több évtizede talonban lévő riffre épül.

Igen, az a fő gitár riff 1987 nyara környékén született. A Változó idők albumhoz íródott, próbáltuk is, de nem dolgoztuk ki, nem lett belőle konkrét nóta, és én ugye ’88 februárjában mentem ki Ausztriába. És amolyan útmutatónak, jelzésnek tökéletes, mert ha akkor itthon maradok, akkor valószínűleg ebbe a zenei irányba mentünk volna el az Eddával. Most Barbaró Attila hozott hozzá egy szöveget, ami Petinek is tetszett. Ez utóbbi azért fontos – és emiatt tisztelem is –, mert ő csak olyan nótákat „hajlandó” elénekelni, amikkel azonosulni tud, azokat tudja előadni igazán.

Hogy volt meg neked ez a téma?

Csak a fejemben. Attila és Göme akkoriban felvette a próbákat, sőt, még utazás közben, szállodákban is dolgoztunk zenéken, ötleteken, de ez a téma biztos nem lett rögzítve. Egyszerűen megmaradt az agyamban… most meg beugrott. (nevet) De ez már nem először fordul elő velem, a szólólemezemen megjelent – Deák Bill Gyula által elénekelt – Hol a határ? blues-os témáját már 19-20 évesen megírtam, azóta őriztem magamban. És milyen az élet, 2015-ben került lemezre.

Jó is, hogy szóba hoztad a Csillagok és gyémántok CD-t. A szívem visszavár Pataky Attila énekével került fel anno erre, viszont ez a nóta volt a tavaly októberi Zártosztály casting „kiadott” száma, amit ugye már akkor is hallhattunk Schroti előadásában, és azóta már koncerten is játszottátok. Ezért került fel most is erre az EP-re?

Nem kimondottan. Egyszerűen ezt tartottuk az egyik legslágeresebb nótának, és szeretnénk, ha Peti hangjával rögzülne a hallgatóságban, most már lemezről is. Az EP-n újra felénekelve, és a dobokat is újra felvéve, bizonyos részeiben megeditálva jelenik meg, sokkal hard rockosabb a hangzása az eredeti verzióhoz képest. Gömét is megkérdeztem, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy a refrénben hallható vokáléneke megmaradjon, és ő nagy örömmel rábólintott. 

A címadó Szétszakítva című dal is elérhető néhány napja, azt szöveges videóként publikáltátok.

Ez az első Csillag Endre/Schrott Péter szerzemény! A zenei rész ötlete itt sem teljesen friss, már akkor megvolt, amikor a szólólemezt csináltam. Azon az albumon egy lassú, kissé módosított verzióban valósult meg, most viszont elővettem az eredeti ötletet, és sikerült egy fogós nótát faragni belőle. Lehetne mondani, hogy tipikus Csuka dal, de mit csináljak, ilyen vagyok. (nevet)

És végül, a CD-n másodikként helyet kapott Színpad című dalról mit kell tudnunk?

Ezt Zserbó hozta. Szebényi Dani és Bátky Zoli ’BZ’ szerzeménye még a H.A.R.D. zenekarból. Megvolt a szövege, és a dal majdnem teljes váza is, de nem játszották, és nem került kiadásra sem. Mi meg igazítottunk rajta itt-ott, és befejeztük. Szenzációs egy nóta, mondom ezt annak ellenére, hogy nem egy dögös hard rock tétel, hanem egy zongorára és énekre épülő dal. Meglepetés lesz a lemezen, az biztos!

A bulin hány dalt vesztek ezekből elő?

Mindegyiket! (nevet)

Picit szándékosnak érzem az összecsengést a téren, hogy tavaly októberben volt a casting, és az eredményhirdetés, hogy Schroti a befutó, most pedig, majdnem pontosan egy év elteltével jött el az idő az ő „rendes” fővárosi bemutatkozására, hiszen a júliusi Trackes buli nem önálló koncertetek volt.

Jól látod. Ez az első igazi önálló fővárosi bulink együtt! És gyorsan hadd tegyem hozzá, hogy az a nyári koncert szinte az utolsó pillanatban esett be, a Piramis kért fel, hogy lépjünk fel azon az estén, részünkről nem volt előre betervezve.

A TRIP hajón egy igazi Zártosztály őrület várható! És nem mellékes, hogy a koncertre ingyenes a belépés azoknak, akik doktor úr, vagy nővérke öltözékben jönnek el. Peti egy jóképű, jó hanggal rendelkező gyerek, aki ráadásul nagyon illik közénk. Mondjuk, még nem annyira őrült, mint mi, lehet, hogy egy kicsit itatni kellene. (nevet) Egyébként, én évekkel ezelőtt már játszottam vele, egyszer meghívtak vendégként egy Tűzmadár koncertre, és már ott felfigyeltem rá, hogy mennyire színpadra született ember.

K. T .A.

Moby Dick – A Terápia lemezbemutató koncert keretében az 50 éves Gőbl Gábor basszusgitárost is köszöntik

sze, 10/09/2019 - 09:39

Nagyszabású lemezbemutató koncertet tart október 12-én, most szombaton a Moby Dick a Barba Negrában. Az aranylemezek sorához elsőként csatlakozott Terápia lemezt népszerűsítő turné tetőpontján az alapító énekes-gitáros Schmiedl Tamás fiával közös zenekara, a Bloody Roots, illetve a szintén alapító gitáros Mentes Norbert formációja, a napokban vadonatúj albummal jelentkezett Hungarica is fellép, és csatlakozik hozzájuk az Innistrad, valamint különlegessé teszi az is, hogy a zenekar basszusgitárosa, Gőbl Gábor 50. születésnapját is megünneplik, aki videóban hívta hadba a rajongókat:

Moby Dick – Hungarica – Bloody Roots: Gőbl 50 koncert kedvcsináló:
youtu.be/jgwGTcDdXh8

Moby Dick // Hungarica // Bloody Roots ➽ Gőbl 50(Facebook esemény)
www.facebook.com/events/495391491002916/

A Moby Dick a Terápia lemez áprilisi megjelenése óta kifejezetten aktívan tesz közzé videókat az új lemezről, legutóbb egy hónappal ezelőtt készült el a Program videoklipje, ami már az ötödik a sorban. A Hungarica pedig az előző héten adta ki Blitzkireg című új nagylemezét, amiről szintén több stúdiós videó jelent meg. Mindkét zenekar legfrissebb képanyagai elérhetőek az alábbi lejátszási listákon.

Moby Dick klipek a Terápia albumról:
bit.ly/MobyDickTerapiaYT

Moby Dick: Terápia online felületeken:
songwhip.com/album/moby-dick/terapia

Hungarica klipek a Blitzkrieg albumról:
bit.ly/hungarica_blitzkrieg_playlist

Hungarica: Blitzkrieg online felületeken:
songwhip.com/album/hungarica/blitzkrieg

Jegyek:
3999 Ft ▲ Elővételben – 2019.10.11-ig
4499 Ft ▲ A koncert napján

Online jegyvásárlás:
▲ Barba Negra rendszerében ▲
jegy.rock1.hu/gobl50_20191012

▲ Ticketportal rendszerében ▲
www.ticketportal.hu/event/GOBL-50-Moby-Dick-Hungarica-Bloody-Roots

▲ Broadway Jegyiroda rendszerében ▲
broadway.jegy.hu/program/gobl-50-moby-dickhungaricabloody-roots-107954/587610

További Moby Dick turnéállomások:
10. 12. Budapest, Barba Negra – Gőbl 50
10. 25. Pécs
10. 26. Szekszárd
11. 01. Karcag
11. 23. Sopron
11. 30. Kaposvár

▶ Moby Dick Facebook:
www.facebook.com/mobydickzenekar/

▶ Hammer Records Facebook:
www.facebook.com/HammerRecordsHungary/

Ösztönből szóló új supergroup – megjelent a Woodstock Barbie első EP-je

k, 10/08/2019 - 10:18

Örvénylő, sodró és nagyon dögös az új hazai supergroup, a Woodstock Barbie bemutatkozó EP-je. Stoner-blues és soul-sludge, avagy itt a Never Gonna Fall in Line!

A négytagú formáció jó pár évig kereste egymást és a megfelelő hangzást, mire végül összeállt a bemutatkozó anyag, ami nem mindennapi zenei stíluskavalkád, ám ennek ellenére is letisztult tud maradni és a földbe döngöl. Az eredetileg kizárólag Grizzly tagokból álló Woodstock Barbie célja az volt, hogy kipróbálják a grizzly engine-t egy énekes csaj alatt. „Püré rögtön ösztönből, gondolkodás nélkül meg tudott szólalni a zenére úgy, hogy kirázott mindenkit a hideg és folyt a könnyünk. Püré nem olyan, amilyennek első ránézésre látszik, hanem olyan, mint a mascarponés krém a mocskosul édes triplacsokis brownie tetején.” – mesélte Horváth Arián.

Amikor először beléptem a próbaterembe, láttam a srácok arcán, hogy nem tudják eldönteni, mi fán terem ez a nőstény. Majd később, ahogy elkezdtünk dumálgatni, jammelgetni, rögtön megvolt a közös hangnem.” – tette hozzá Szandra.

Pádár Alexandra ‘Püré’ elsősorban a jazz, swing, pop, r&b világából érkezett, az X-Faktor táborok és a Star Academy döntőse volt. Horváth Arián ősidőktől fogva a sludge-stoner Grizzly gitárosa. Vilczek Áron ‘Roti’ bő két éve került a Grizzly-be basszerozni, a Run Over Dogs-nak pedig alapító-gitárosa. A dobok mögött Gilinger Ádám ül, aki négy évig a Bohemian Betyarsban, két évig az Antonia Vai Band-ben dobolt, beugrott a Császári Pillanatművekbe és a Nagy Edi Projektbe is, január óta pedig a Dungaree állandó tagja.

A most megjelent EP címadódalához már klip is készült, ami október elején jelent meg. „Számomra ez a dal mindenképpen valamiféle lángoló nyughatatlanságot közvetít. Egy üvöltő hangorkán, ami ápol és elsöpör.” – mondta el Szandra a dalról.

Klip: https://www.youtube.com/watch?v=rgYArBKLIDA

A klip után pedig itt a kislemez is, amit Miskolczi Mártonnal rögzítettek a Kepler stúdióban és a NOW Books & Music gondozásában jelent meg.

YT: https://www.youtube.com/playlist?list=PLl8nR7__fsVsmfULs86qS9EKOZnehaMQ3
BC: https://woodstockbarbie.bandcamp.com/album/never-gonna-fall-in-line

A zenekar élőben október 26-án a Desszert feszten (https://www.facebook.com/events/468837067285474/), december 12-én pedig a Robotban (https://www.facebook.com/events/497461531031094/) játszik majd egy csomó nagyon jó zenekar társaságában. Nézzétek meg őket élőben is!

Linkek:
fb: https://www.facebook.com/woodstockbarbieband/
in: https://instagram.com/woodstockbarbieband/
yt: https://www.youtube.com/channel/UC45wWcCzHuZgmXk4VFmbjyg
w: http://www.nowbooks.hu/woodstock-barbie/

BLACK SHEPHERD – United Evil Forces

h, 10/07/2019 - 11:22

BRIEF SUM: Under the guidance of Roel van Reijmersdal, the Dutch Vic Records which has been in operation since 1993 has released another forgotten treasure: a selection of 17 songs by the Flemish occult thrash brigade Black Shepherd. This rare and demanding publication is recommended to all die-hard thrasher heartily, of course with a maximum score.

A Black Shepherd nevezetű flandriai thrash metal formáció gyökerei egészen 1983-ig nyúlnak vissza, amikor is BEELZEBUB néven létrehozták pokoli alakulatukat. 1984-ben megváltoztatták a már fentebb említett Black Shepherd-re, s 1985 elején Willy Verbelen basszusgitáros csatlakozásával teljessé vált a flamandok felállása. A demós korszakuk alatt olyan hordákkal játszottak egy színpadon, mint az Onslaught, a Kreator és az Angel Dust. 1986 februárjában rögzítették az underground körökben azóta kultikussá vált „United Evil Forces” demójukat. 1988-ban leszerződvén a Punk Etc. belga kiadóhoz, rögzítették és ki is adták az első és egyben egyetlen nagylemezüket, az „Immortal Agression-t”. 1989-ben a Black Shepherd még felvett egy utolsó demót „Welcome” címmel és a basszus-gitáros/énekes Yvan Verhaegen ezzel le is tette a ’lantot’. A Black Shepherd hattyúdala az 1989-es októberében történő Zaandijk-beli fellépése volt Hollandiában…

A flamand thrasherek utolsó ismert felállása a következő tagokból állt: Alain Verhaegen (dob), Igor Pint (gitár), Michael Olijf (gitár), Yvan Vehaegen (basszusgitár/ének).

Egy nagyon kedves holland barátom Roel van Reijmersdal az 1993 óta folyamatosan működő Vic Recordsszal iszonyatos nagy munkát végez, ez a válogatás CD is neki köszönhető, a 17 nótát kegyetlen hangzással megáldva újrakeverték a görögországi Suncord Audiolab-ban idén márciusban. Roelról és a Vic Records-ról kapcsolatban még annyit említenék meg, hogy többek között olyan csapatok anyagait adta ki, mint a Sear Bliss, Pestilence (demok), Sacrosanct (az ex-Pestilence-gitáros Randy Meinhard bandája), a legendás svéd Mefisto demóválogatását….

Nos die-hard thrash metal rajongóknak mindenképp érdemes beszerezniük ezt az igényes kiadványt, s nem csak a 80-as évekbeli nosztalgiám miatt adom a Black Shephedre a maximális pontszámot…

Kedvenc dalok: Kill the Priest, Preacher of Death, Lord of Darkness

Kiadó: Vic Records
Kiadás éve: 2019
Stílus: Thrash Metal

Tracklist:

 1. Kill the Priest
 2. Make Love War
 3. Preacher of Death
 4. Lord of Darkness
 5. Animal
 6. Black Shepherd
 7. Kill the Priest (live)
 8. Black Shepherd (live)
 9. Total Supreme (live)
 10. Lord of Darkness (live)
 11. Animal (live)
 12. Another Day to Die (live)
 13. I Am Your Fate (live)
 14. Corpses (live)
 15. Make Love War (live)
 16. Preacher of Death (live)
 17. Evil Revenge (live)
Pontszám: 10

Church of Miseryvel és Dopelorddal folytatódik a Desszert Feszt

h, 10/07/2019 - 10:47

Az Eyehategod és az Om koncertjével szó szerint rárobbantotta az ajtót Budapestre a negyedik Desszert Feszt, vagyis az augusztustól december végéig tartó klubbulisorozat. Ezeket a kegyetlen bálokat viszont muszáj volt kipihenni némi koncertszünettel, illetve rákészülni az ősz második felére.Mostantól ugyanis nincs kegyelem. A Desszert Feszt október második hetében becuccol a Dürer Kertbe, hiszen egymás után két este is riffektől fognak repedezni az öreg épület falai.

Október 9-én, szerdán rögtön a sorozatgyilkosokról komplett lemezeket készítő, japán doomszamuráj-különítmény, a Church Of Misery annektálja a színpadot. A Tatsu Mikami bassuzusgitáros körül pár éve teljesen kicserélődő brigád előtt ráadásul az az amerikai Nebula játszik, amit a Fu Manchut annak idején otthagyó Eddie Glass gitáros-frontember alapított, hazai részről pedig a Murmansk melegít majd.Jobb, ha szólunk előre, hogy másnapra – a gyengébbek, illetve a rend kedvéért: október 10. , csütörtök -, jobb, ha mindenki szabadságot kér. Az aznapi koncertet ugyanis még arra hivatkozva sem illendő kihagyni, hogy előző nap Church Of Misery-Nebula-kettős riffjeitől kifröccsent az agyvelőnk, illetve a gyomrunkat is a füleink köré tekerték a megfontolt lábdobrúgások. Csütörtökön, vagyis október 10-én – ismétlés a tudás anyja , a lengyel Dopelord érkezik, hogy a hipnotikus doomukkal hintsenek sót a Church Of Misery-ék keze által szerdán szakított sebekre. A Dopelord előtt pedig az Entrópia Architektúra játszik, akiket szintén érdemes elcspíni, hiszen szertartásszerű fellépéseik mindig letaglózóak.

——————————
10. 09. Dürer Kert – kisterem
Church of Misery (jap) /// 22:20
Nebula (usa) /// 20:50
Marmunsk /// 20:00

Belépő:

2900 Ft /// SOLD OUT!
3900 Ft /// UTOLSÓ DARABOK!!!
fb.: https://www.facebook.com/events/638351103342933/

——————————

10. 10. Dürer Kert – kisterem
Dopelord (pol) /// 21:20
Entrópia Architektúra/// 20:30

Belépő:

1.900 ft /// SOLD OUT!
2.900 ft /// Tixa, Wave
fb.: https://www.facebook.com/events/811685979213949/

Pennhurst – “WTSD” szöveges videó

h, 10/07/2019 - 07:36

A Pennhurst egy újabb dalt tett közzé szöveges videó formájában, a jövő márciusban megjelenő debütáló nagylemezről! 

A WTSD címre keresztelt szerzemény ezen a linken látható/hallható: https://www.youtube.com/watch?v=KQNmrRkrlmw

Horváth Imre gitáros a következőket mondta:
Bár a lemez megjelenését most őszre-télre ígértük, de a kiadónkkal való közös egyeztetés után, úgy gondoltuk, hogy jövő tavasszal rukkolunk elő vele! Mindenképpen jót fog tenni az anyagnak ha érlelgetjük még kicsit! Nagyon fontos változás, hogy az angol nyelvről magyarra váltottunk, így az eddigi angol nyelvű dalaink is magyarul fognak megszólalni a lemezen!
Ami biztos, hogy igazi arcletépős, brutál anyag készül

Invader – megjelent a harmadik nagylemez, elindult a turné az Ossian vendégeként!

szo, 10/05/2019 - 13:30

Megjelent az új INVADER lemez, a tavalyi “Egyszer élsz!” és a tavaly év végi “Változás” című EP folytatása, a Valóságelvonó. A lemezen már a zenekar frontjára 2016-ban visszatért Nachladal István (ex-Wisdom) énekel, az alapító Lahovicz Zoltán “Puccer” (Ego Project) gitároson kívül pedig Munkácsi Tamás (End of Paradise) gitáros, Krcsmarik István “Steew” (Noa Rock) basszusgitáros és Nagymihály Lajos dobos erősítik a csapatot. 

Az “Adj, Uram!” című dalhoz forgatott klipen felül számos szöveges video vezette fel a harmadik nagylemezt, ezek meghallgathatók a kiadó, illetve a zenekar Youtube csatornáján, valamint egy helyen az alábbi lejátszási listán:

▶ Hivatalos Valóságelvonó lejátszási lista:
bit.ly/invader_valosagelvono_playlist

Az INVADER az OSSIAN ma startoló őszi turnéjának állandó kísérője lesz, a részletes dátumok és koncertek facebookos eseményei alább megtekinthetők. Az új korong már elérhető minden népszerű online felületen, illetve megrendelhető a metalshop.hu oldalán is.

▶ Invader – Valóságelvonó online streaming:
songwhip.com/album/invader/valosagelvono

▶ Invader – Valóságelvonó lemez rendelés
bit.ly/invader_valosagelvono_rendeles

INVADER – Valóságelvonó
(2019. 10. 04. – Nail Records)
01. Adj Uram…!
02. Amennyit az Isten
03. Valóságelvonó
04. Félig sem egész
05. Nem leszek
06. Szédül a világ
07. Változás
08. Városkór
09. Védtelen
10. Nem lakik itt senki

Invader 2019:
Nachladal “Nahi” István – ének 
Lahovicz “Puccer” Zoltán – gitár, vokál 
Munkácsi Tamás – gitár, vokál 
Krcsmarik “Steew” István – basszusgitár, vokál 
Nagymihály Lajos – dobok

Invader koncertek Facebook eseményei:
bit.ly/invader_turne

OSSIAN – A Reményhozó őszi turné // Vendég: INVADER
2019. október 4. (péntek) Békéscsaba, Csabagyöngye Kultúrális Központ
2019. október 5. (szombat) Kaposvár, Hang-Ár
2019. október 19. (szombat) Győr, Molnár Vid Bertalan Sportcsarnok
2019. október 26. (szombat) Debrecen, Lovarda
2019. november 2. (szombat) Szeged, Ifjúsági Ház
2019. november 9. (szombat) Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház
2019. november 15. (péntek) Nagykanizsa, Kodály Zoltán Művelődési Ház
2019. november 16. (szombat) Szombathely, Agora Sportház
2019. november 22. (péntek) Jászberény, Ifjúsági Ház
2019. november 23. (szombat) Sopron, GYIK
2019. december 7. (szombat) Pécs, Expo Center

▶ Invader Facebook:
www.facebook.com/Invaderzenekar/

▶ Hammer Music Hungary a Facebookon:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Október végén Street Sects koncert a Dürer Kertben!

szo, 10/05/2019 - 08:05

Október 27-én nem más, mint a kortárs experimentális színtér egyik nagy ígéretessége, az austini Street Sects fogja tiszteletét tenni a Dürer Kertben!

Az indusztriális káosz és noise megtestesítői történetük először járnak majd nálunk. A nem mindennapi performanszaik mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni, amit neked is át kell élned!
A Nine Inch Nails legkeményebb pillanatait szorozd meg legalább kettővel és betekintést nyerhetsz a Street Sects világába! A lemezeik borítóit nézve olyan érzése támad az embernek, mintha egy bűnügyi regényben lenne benne, amit zenéjük csak még jobban alátámaszt, hiszen a modern kori társadalom szenvedéseinek egy neo-noirisztikus disztópiájával állunk szemben, ha a duó lemezeibe temetkezünk. A 2013-ban Leo Ashline és Shaun Ringsmuth olyan célból alakította a Street Sectset, hogy mindamellett a szónikus pusztítás mellett az élet negatív aspektusaira is felhívja a figyelmet. A két hibátlan nagylemez (“End Position”, The Kicking Mule”) mellett számos kislemez is része az életműnek, beleértve a Gentrification szériát, ami egy 5 EP-ből álló koncept-sorozat. Az elektronikus hatások mellett megkérdőjelezhetetlenül jelentkeznek a hardcore / punk gyökerek, főképp mondanivaló, rendszer kritikusság terén. Az artworkök ötletei Ashline fejéből pattannak ki, de a gyönyörű és egyedi borítókat A.J. Garces Bohmer neve fémjelzi. Nem érdemes nagyon más zenekarokhoz hasonlítgatni a Street Sects stílusát, mert nincs még egy ilyen, de akinek kapásból bejönnek az olyan zenék, mint a Youth Code, a Big Black, az Agoraphobic Noisebleed, vagy a korábban említett Nine Inch Nails, akkor habozás nélkül tegyen velük próbát. Élőben valószínűleg a maradék életkedvedet is el fogják venni és maradandó halláskárosodással fogsz távozni a koncertjükről.

Hazai részről is elég erős lesz a felhozatal, hiszen olyan nevekkel találkozhattok még az este folyamán, mint Kálmán Pongrácz zajprojektje, a Fixateur Externe és az Entrópia Architektúra frontemberének dark ambient / drone őrülete, a Der Zunder.

Elővételes jegyek a Waveben kaphatóak!

Esemény:
https://www.facebook.com/events/371214933568123/ 

Hungarica – Hallgasd végig a ma megjelent Blitzkrieg lemezt!

p, 10/04/2019 - 19:20

A mai napon jelent meg a HUNGARICA legfrissebb korongja, a Blitzkrieg, ami már a zenekar nyolcadik albuma,  és 13 tétel hallható rajta, ebből 4 dal lengyel nyelven is. A stúdió felvételek egy legendás helyszínen készültek, amit még a 70-es évek végén a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat Törökbálinton egy kastélyból alakított át és világszínvonalú technikával szerelte fel. A stúdiófelvételek alatt folyamatosan forgott a kamera, így minden dalt rögzítettek képileg is. Korábban már négy dal, a címadó “Blitzkrieg”, a “Lance do boju” címen, lengyel verzióban is megjelent “Büszkén szól”, az “Az út maga a cél” és a “Szabadság” kapott stúdiós videót, illetve több felvételt is közzétettek a Mentes 50 koncertről, melyek mind megtekinthető a zenekar Youtube csatornáján az alábbi lejátszási listákon:

Blitzkrieg lejátszási lista:
bit.ly/hungarica_blitzkrieg_playlist

Mentes 50 koncert lejátszási lista:
bit.ly/mentes50_playlist

Mentes Norbert gitáros:
A figyelemfelkeltő borító és a címadó dal is arra utal, hogy mind a magyar, mind a lengyel nemzet a történelme során sokszor volt (és van) két tűz között. A címadó dal is erről szól!  A >blitzkrieg< kifejezés azután terjedt el, hogy az angol Time magazin a németek által vezetett villámháborút a II. világháborúban így nevezte el. A „blitzkrieg” elnevezés a „rock and roll” szótárában is közismert, ilyen címmel jelent már meg Metallica feldolgozás, illetve Ramones dal is.

Blitzkrieg lemez 3 formátumban jelent meg: CD, CD + DVD és vinyl verzióban is kapható már. A bónusz DVD-n a zenekar nagyszabású tavalyi budapesti koncertjét tartalmazza, amelyen az alapító gitáros, Mentes Norbert 50. születésnapját ünnepelték meg.

❒ Hungarica: Blitzkrieg online felületeken:
songwhip.com/album/hungarica/blitzkrieg

❒ Hungarica: Blitzkrieg rendelés:
www.hungaricamusic.hu/

A következő napokban Lengyelországban turnézik a HUNGARICA, október 12-én pedig Budapesten a Barba Negra Music Clubban már hallhatjuk élőben is az új dalokat a lemezbemutató koncerten. A különleges esemény főzenekara a MOBY DICK, melynek szintén a gitáros Mentes Norbert az egyik alapítója, a basszusgitáros Gőbl Gábornak pedig ekkor ünneplik az 50. születésnapját, illetve fellép még a Moby Dick énekes-gitáros Schmiedl Tamás formációja, a BLOODY ROOTS is.

Moby Dick // Hungarica // Bloody Roots ➽ Gőbl 50
www.facebook.com/events/495391491002916/

Az album érdekessége, hogy a felvételek a stúdióban egy 40 éves 24 sávos AMPEX szalagos magnóra készültek, ám nem csak a rögzítés analóg, hanem az összes utómunka, keverés és mastering is, a zenekar ezzel a lehető legjobb minőséget tűzte ki célul, illetve az analog vinyl lemez gyűjtőknek ezzel szeretnének plusz örömet szerezni. A Hungarica törzsrajongók pedig bármelyik előrendelt formátum mellé meg fogják kapni a master szalag egy darabját emlékül, ajándékként.

“A 700 méternyi hosszú szalagot felszeleteltük, lehet, hogy valakihez egy gitárszóló vagy az énekből egy sor kerül a 24 sávból amit a szalagra rögzítettünk! Nem kell megijedni, a felvételt archiváltuk, hogy a jövőben ha muszáj hozzá tudjunk nyúlni, ezért nyugodt szívvel őrizzétek meg aki, megtisztel bennünket, hogy előrendeli ezt a különleges kiadványt annál jó helye lesz.“ – tette hozzá a zenekar.

A  lemezborítót Havancsák Gyula készítette, aki nemzetközi szinten elismert  zenekarokkal (Accept, Stratovarius, Annihilator, Kreator, Blind Guardian, Destruction, Wintersun, Grave Digger, stb.) dolgozott együtt.

Hungarica: Blitzkrieg
(2019 – Hadak Útja Kiadó)
01. Toborzó – Kossuth nóta
02. Blitzkrieg
03. Szabadság
04. Büszkén szól
05. Az út maga a cél
06. Nem kapsz kulcsot
07. Csak te vagy velem
08. Hordom a keresztedet
09. Blitzkrieg (lengyel verzió)
10. Wolnosc
11. Lance do boju
12. Sama droga jest celem
13. Trianon (Ossian cover) (bónusz dal)

❒ Hungarica online:
www.facebook.com/hungarica/
www.hungaricamusic.hu/

❒ A kiadó Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Intoxicate – “Retention Rumba” videopremier

p, 10/04/2019 - 15:00

A Göteborgból származó dallamos Thrash Metal zenekar 1988-ban alakult és most visszatértek! Erősebbek mint valaha, erre jó bizonyíték a legújabb videoklipjük, amely a “Retention Rumba” dalra készült!

A dal az október 11-én megjelenő “Cross Contamination” albumról származik. A lemez keverését Anders Backelin (Lord Belial) a maszterelését Andy LaRoque végezte. A megjelenést pedig a Downfall Records kiadó biztosítja!

Tracklist:

 1. Caravan of Hate
 2. Cross Contamination
 3. Inertia (Creeps)
 4. Crawling Forward
 5. Doors and Corners
 6. Eyes Unwilling
 7. Posthumous Posthuman
 8. Retention Rumba

A borítót K. Raimo és T. Daniel készítette!

A zenekar az elsők között ott volt a Thrash-metal idején!

WEB: https://www.facebook.com/intoxicategbg

Dying Wish – friss szöveges videoval jelentkeztek, megjelent az Üvöltő sötét nagylemez!

cs, 10/03/2019 - 18:39

Az októberi HammerWorld Magazin ajándék CD mellékleteként, illetve digipak formátumban, támogatói csomagban, pólóval együtt is megvásárolható a DYING WISH legfrissebb nagylemeze, amely az Üvöltő sötét címet kapta. A dinamikus hangzású, modern -és melodic death metalt ötvöző zenekarnak ez a negyedik albuma, az Árnyékvilág című dalhoz készült videó pedig már meg is tekinthető a Hammer Music Youtube csatornáján.

Dying Wish – Árnyékvilág 
(Hivatalos szöveges videó)
youtu.be/fgZXEHiB2Tc

Az októberi szám “Saját szavaikkal” rovatában Ács Sándor gitáros és Dömötör Balázs énekes be is mutatják a teljes albumot – Balázs az alábbi gondolatokat fűzte az Árnyékvilág dalhoz:

Van pár mániám, ami többször visszaköszön a szövegekben, és egyelőre nem eresztenek. Ilyen ez a “tegnap, ma, holnap” kérdéskör is, vagy a közhelyesnek ható; honnan jövünk, mit csinálunk most, hova és miért arra megyünk. És miközben azon lamentálok, hogy beleveszünk abba, ami volt, és nem rágjuk eleget inkább, hogy mi lesz, valójában a legkényelmesebbnek tűnő, és egyben menekülő utat, a mába való belefeledkezést választom, mert az biztos, nem kell annyira összetörjük magunkat az elemzéssel, tervezgetéssel. Mindez persze önámítás, menekülés, és nagyjából kivitelezhetetlen.

A lemezen több ismert zenész is vendégeskedett, a keverésért és masteringért felelős Cserfalvi “Töfi” Zoltán a “Wishtrumetal” dalban gitározott Szíjártó Zsolttal (Kárpátia, ex-Omen, ex-Akela, stb.) és Kemencei Balázzsal (Wall of Sleep, Stonedirt) együtt, a lemez hangmérnöke, Boros Béla az Árnyékvilág című tételhez játszott fel egy basszusgitár szólót, Perge Adrián és Hocza Róbert (Mytra) pedig több dalban is a billentyűs hangszerekért feleltek. A felvételek a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek.

A zenekar jövő hét pénteken csatlakozik a “Fergeteg” lemez 15. születésnapját ünneplő Dalriadához, és a Game Over album 25. születésnapját ünneplő Nevergreenhez a Barba Negrában, ahol az “Üvöltő sötét” nagylemez dalait is bemutatják élőben, ami támogatói csomagban és pólórendeléssel együtt is elérhető a metalshop.hu felületén. 

Dalriada: Fergeteg 15 // Nevergreen: Game Over 25 // vendég: Dying Wish
www.facebook.com/events/467302793851455/

Dying Wish – Üvöltő sötét rendelés:
bit.ly/dyingwish_uvoltosotet

Dying Wish – Üvöltő sötét online streaming:
songwhip.com/album/dying-wish/uvolt-sotet

Dying Wish – Üvöltő sötét (2019. 10. 04.)
Nail Records (HMR Music Kft.) – NAILCD30
01. Intro
02. Árnyékvilág
03. Pokolból a mennybe
04. Szilánkok
05. Üvöltő sötét
06. Szövetségben az éggel
07. Kettészakítom
08. Wishtrumetal
09. Álarc
10. Outro

Tagok:
Dömötör Balázs – ének
Papp Lajos – gitár, ének, billentyűk
Ács Sándor – gitár
Belá Olivér – basszusgitár
Herczegh Csaba – dob

▶ Dying Wish Facebook:
www.facebook.com/dyingwishhungary/

▶ Hammer Music Hungary a Facebookon:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Uriah Heep – februárban ismét Budapesten az 50 éves zenekar

cs, 10/03/2019 - 18:09

50 éves a Uriah Heep! A legendás brit hard rock zenekar legutóbbi, 25. lemeze a 2018-as Living the Dream, mely a kerek évforduló mellett a 2020-as turné apropójaként is szolgál majd: Budapesten február 5-én, a Barba Negra Music Club színpadán láthatjuk majd őket.

Alakulását követően a Uriah Heep 1970-ben debütált “Very ‘eavy… Very ‘umble” című lemezével, mely ma már a hard rock műfaj igazi mérföldköve, a zenekar pedig több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. A mai napig folyamatosan turnéznak, egy évben akár 125 koncertet is adva, évről évre több mint félmillió ember előtt fellépve. Koncertjeiken egyaránt előkerülnek az első évek klasszikus dalai, és az elmúlt évek friss szerzeményei is.

A Led Zeppelin, a Black Sabbath és a Deep Purple mellett a Uriah Heep is a brit heavy metal úttörői között van, meghatározó hatást gyakorolva a ’70-es és ’80-as évek rockzenéjére. A Heep kiemelkedett a műfaj alapítói közül az összetett és gyakran fennkölt énekbetétek használatával, aminek köszönhetően viccesen a heavy metal Beach Boys-ának is nevezték őket. Szintén elsők között játszottak Hammond orgonán a dalokban, és Mick Box wah pedál használata is a hangzás kulcselemévé vált.

A zenekar 25 stúdiólemezt adott ki, melyek a Living The Dream a legfrissebb. Lemezeik 90 %-át az Egyesült Államokon kívül adták el, ami az intenzív turnézással együtt jól mutatja, hogy egy igazán globális, világszerte ismert együttesről van szó, amely Közép- és Kelet-Európában is híres: 1987-ben, Moszkvában már jó 180.000 ember előtt játszottak, az első nyugati zenekarok egyikeként.

A csapat Budapesten is rendszeresen játszik, legközelebb február 5-én láthatjuk őket a Barba Negra Music Club színpadán. Jegyek már kaphatók! A legutóbbi lemezen szereplő Grazed by Heaven című dal videója itt található: https://youtu.be/PHgDPxLlFW4

a Livesounds bemutatja: Uriah Heep – Living The Dream Tour 2019/2020
2020. február 5., szerda 20 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Uriah Heep koncert
Belépő: early bird jegyek 8500 Ft, normál elővételben 8900 Ft, a koncert napján 9900 Ft
Jegyek kaphatók a www.rock1.hu és a www.tixa.hu oldalakon, valamint a Ticketportal és az Eventim rendszerében.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.uriah-heep.com

https://www.facebook.com/livesoundProd
https://www.facebook.com/events/2432247390202206/

Koncertajánló: Ørdøg /// október 5. – Instant

sze, 10/02/2019 - 17:47

Egyetlen 2019-es budapesti önálló klubkoncertjét adja az Ørdøg most szombaton, október 5-én az Instantban. A zenekar épp öt évvel ezelőtt jött ki legelső dalával, a Melankóliával, amit aztán hamarosan követett a teljes debütáló nagylemez, a Tíz fekete dal, majd 2017-ben a Fonogram díjat is kapott Sötétanyag, és bár ez nem születésnapi koncert, mert az majd jövő tavasszal lesz, azért előkerül több olyan szám is, ami hosszú ideje nem volt az élő programban, sőt, olyan is, ami még soha. Az Ørdøg idén a VHK-val turnézik, a tavaszi kör után öt közös fellépés még jön ősszel is, de a zenekart több vidéki városban egyedül is el lehet csípni az év hátralévő részében. Mindeközben íródik a harmadik nagylemez. ennek megjelenése a jelenlegi állás szerint 2020 őszén várható, és legalább egy új dal már az év első felében napvilágot lát.

A szombati koncert két vendégzenekara a nemrégiben első magyar nyelvű anyagával jelentkező southern rock-alapvetés Asphalt Horsemen és a pszchedelikus grunge-doom Clue, amelynek három tagjából kettő, Nedoluha György basszusgitáros és Erdei Attila dobos a Superbutt utolsó felállásában játszott – az Ørdøggel való barátságuk tehát hosszú évekre nyúlik vissza.

2019. október 5., 19h 30

Budapest, Instant

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1122780114580523/

Zártosztály – 4 számos EP jelenik meg a jövő heti budapesti koncerten, itt a címadó új dal!

k, 10/01/2019 - 17:51

Új, 4 számos EP-vel jelentkezik jövő héten a ZÁRTOSZTÁLY. Szöveges videó készült a dinamikus és fogós Szétszakítva című dalhoz, illetve helyet kapott rajta a lassabb Színpad, melynek szerzője a Petőfi díjas “Év billentyűse”, Szebényi Dániel. Mellettük szerepel a már tavasz óta videoklippel együtt nyilvánosság elé tárult Lassíts, és a korábban a gitáros, Csillag Endre szólólemezén hallható A szívem visszavár, melyet most Schrott Peti hangjával is élvezhetünk.

▶ Zártosztály: Szétszakítva
(Hivatalos szöveges videó / Official lyric video)
youtu.be/6E8Z1gyOx9M

Az egykori EDDA tagok Mirkovics Gábor “Zserbó” és Csillag Endre “Csuka” által alapított zenekarnak tavaly jelent meg az Őrült érzés című DVD felvétele a ‘70-es és ‘80-as évek EDDA zenészeivel, a bakancsos és a 85-87-es felállás dalaival, ám ez az EP az első kiadványuk eredeti dalokkal, és Schrott Péter (Continoom, ex-Tűzmadár) énekessel. A zenekar legközelebb október 11-én, a Batthyány tér mellett álló TRIP hajón lép fel, ahol Csuka születésnapját is megünneplik és az új dalokat is előadják már. A Szétszakítva EP-t is itt lehet majd először beszerezni, és ingyenes a belépés azoknak, akik doktor úr, vagy nővérke öltözékben jönnek a koncertre.

Zártosztály őszi nagykoncert // TRIP Facebook esemény:
www.facebook.com/events/349373045960606/

Jegyek online:
trip.jegyx1.hu/eloadas/196/zartosztaly

ZÁRTOSZTÁLY – Szétszakítva EP
(2019 / Hammer Records
01. Szétszakítva
02. Színpad
03. A szívem visszavár
04. Lassíts

▶ Zártosztály – Lassíts! (Hivatalos videoklip)
youtu.be/-byR81jGEBo

Zártosztály tagok:
Schrott Péter – ének (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére)
Csillag Endre – gitár (Edda, Bikini, HBB)
Mirkovics Gábor – basszusgitár (Edda, Fix, Hard, Kard)
Lázár Zsigmond – billentyűs hangszerek
Hirleman Bertalan – dobok (Edda, Bikini,Beatrice, Telegram)

☐ Zártosztály Facebook:
www.facebook.com/zartosztalyzenekar/

☐ A kiadó Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Oldalak

Rockhírock

 • 2019, október 10

  50 éves a Uriah Heep! A legendás brit hard rock zenekar legutóbbi, 25. lemeze a 2018-as "Living the Dream", mely a kerek évforduló mellett a 2020-as turné apropójaként is szolgál majd: Budapesten február 5-én, a Barba Negra

 • 2019, október 7

  Nyolcvanéves korában elhunyt a rocktörténelem egyik legnagyobb dobosa,  Peter Edward „Ginger” Baker.  Legtöbben az Eric Clapton-féle Cream alapító tagjaként ismerték, mint a hatvanas évek klasszikus bluesrock stílusának mesterét, de

 • 2019, október 5

  A Beatles albumának új kiadásán az eredeti dalok mellett eddig nem hallott felvételek is szerepelnek.

  Megjelenése után 50 évvel ismét visszatért a slágerlista élére a Beatles Abbey Road című albuma az Egyesült Királyságban. Az

 • 2019, október 3

  A londoni pub rock-csoport nyilatkozata szerint Masters halála „hatalmas sokk a zenekar és a család számára”.

  Barrie Masters, az Eddie and the Hot Rods brit pub rock zenekarának frontembere 63 éves korában halt meg.

 • 2019, szeptember

  John Henry Bonham
  1948.05.31. - 1980.09.25.

  1980. szeptember 25-én alkohol hatására bekövetkezett légzészavarban meghalt John Bonham dobos. Ezzel a Led Zeppelin földi pályafutása véget ért - a tagok nem akarták Bonzo nélkül

Oldalak