Kronos Mortus

Feliratkozás Kronos Mortus hírcsatorna csatornájára
metal e'zine
Frissítve: 1 óra 9 perc

460 év a Barba Negra Trackben

sze, 04/17/2019 - 16:59

Jubileumi dömping a Trackben! Lord, Pokolgép, Tankcsapda, Dinamit, Ismerős Arcok, Karthago, P. Mobil, Tátrai Band, Junkies, Road és a Fish! is a legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelyet választották jubileumi koncertjükre a nyáron. A Barba Negra Track idei szezonját izgalmas produkciók és különleges ünnepi koncertek övezik.

A Barba Negra Track hatodik évadát nagyon sok különleges jubileumi program színesíti. Május 3-án a Tankcsapda kezdi a sort, ugyanis 30 éves Magyarország legnépszerűbb rockzenekara. Sorban őket követi a Pokolgép, a zenekar gitárosa, Kukovecz Gábor 60. életévét tölti, amit a legendás gitároshoz méltó metalünnep keretein belül tesznek emlékezetessé május 11-én a fővárosi szórakozóhelyen.

Nem kell sokat várni a következő eseményig, hiszen a Lord zenekar óriási születésnapi bulit csap a 65 éves Pohl Mihály és Erős Attila tiszteletére. Május második felében pedig jön, amire már nagyon sokan várnak, a 37 év után eredeti felállásban színpadra álló, 40 éves Dinamit zenekar nagy ötöse. Még egyszer együtt a legendás felállásban május 17-én!

Végül, de nem utolsó sorban a Fish! zárja a hónap jubileumi bulijait. Az elmúlt két évtizedet foglalják össze, a könnyes szemű nosztalgiázás mellett bemutatja új lemezét is a zenekar.

Ugyanaz lesz, mint mindig: energikus punk-rock buli, petárdázás, és egyéb parasztvakítások nélkül, mert mi ezekben nem hiszünk. Emberek fognak zenélni embereknek.” – mondta Kovács Krisztián a zenekar énekese.

Rengeteg emlékezetes pillanat volt ahhoz, hogy egyet kiemeljünk. Azt fontos megjegyezni, hogy ez a 20 év inkább 2×10, mert a 2009-es első magyar nyelvű lemeznél indult el a zenekar úgy, ahogy mindig is kellett volna. Későn érő típus vagyunk.”

A június is a szülinapoktól lesz hangos. Kezdésként június 14-én a 30 éves Tátrai Band nyitja az ünneplők névsorát. A közönség újra a szenzációs, korosztályokon átívelő Tátrai Band slágerekkel töltheti az estét. Nem mellesleg ez lesz a nyár egyetlen bulija is a zenekarnak. Charlie és Tátrai Tibor neve garancia arra, hogy a közel harminc éves dalok megidézzék rég volt idők energiáit, a legendás zenészek pedig még ma is fiatalos lendülettel és élvezettel adják elő a kedvenc dalokat.

Idén azonban nem csak a 30+-os zenekarok lépnek fel, hanem június 15-én a 25 éves Junkies, 22-én pedig a 20 éves Ismerős Arcok is a húrok közé csap Magyarország legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelyén. Mindkét zenekar, pályafutásán átívelő születésnapi rock bulival készül.

A közel teltházas Aréna show után a 40 éves Karthago zenekar július 20-án az idei egyetlen budapesti koncertjét adja a Barba Negra Trackben. Őket követi a rockzenével már 50 éve házasságot kötő Schuster Lóri és a P. Mobil, továbbá jubileumi műsorral érkezik szeptember 7-én az ország egyik legnépszerűbb bandája, a 15 éves jubileumát tartó Road is.

Ha jól számoljuk, összesen a hazai rockzene 460 éve elevenedik meg idén nyáron a Barba Negra Trackben.

Bővebb infók:

www.barbanegra.hu

www.facebook.com/barbanegrahungary

Tankcsapda 30: https://www.facebook.com/events/2171596776387259/

Pokolgép: Kuko 60: https://www.facebook.com/events/293341424863705/

Lord: Pohl-Erős 65: https://www.facebook.com/events/976212932572552/

Dinamit 40: https://www.facebook.com/events/949237131938901/

Fish! 20: https://www.facebook.com/events/234807614071205/

Tátrai Band 30: https://www.facebook.com/events/152098305681616/

Junkies 25: https://www.facebook.com/events/422665048477794/

Karthago 40 Ráadás: https://www.facebook.com/events/662319010877963/

P.Mobil 50: https://www.facebook.com/events/660262401060589/

Road 15: https://www.facebook.com/events/315661275784761/

Moby Dick – korhatáros videoklip érkezett az album címadó dalához, szombaton lemezbemutató koncert és dedikálás

k, 04/16/2019 - 19:04

TERÁPIA címmel pénteken érkezik a MOBY DICK 11. stúdióalbuma, a magyar thrash legendák 2014-es ‘Földi polkol’ lemezét 5 évvel követő visszatérő korongjához kedvcsinálóként pedig egy újabb, különleges  klipes nóta érkezett a címadó dalhoz, amelyben az album borítójának témáját maga a készítője, Havancsák Gyula elevenítette meg. A Terápia dalszövegeit a hagyományokhoz híven Pusztai Zoltán írta, az újabb nóta zenéjét pedig Smici szerezte.

▶ Moby Dick: Terápia (Hivatalos videoklip)
www.youtube.com/watch?v=GdN9F-y73Gw

Smici így mesélt az új klipről:
Erre a dalra eredetileg egy teljesen másfajta klipet terveztünk, de a borítót készítő Havancsák Gyula előállt egy 20 mp-es részlettel és látva az eredményt, kivétel nélkül rácsodálkoztunk, mert úgy tudjuk, mindössze egy telefon és tablet segítségével hozta létre. Annyira egyedi, merész és kreatív volt a Gyula által létrehozott képi világ, hogy más dalra, szövegre ezt nem lehetett átültetni. A videó témáját a lemezcím és az album borító grafikája adta.  Így végül maradt a Terápia, a forgatási terveinkkel kapcsolatban meg úgy döntöttünk, új koncepciót keresünk és más dalt választunk!

A zenekar a megjelenés napján, pénteken Debrecenben, a Roncsbárban tart lemezelőzetes koncertet, majd másnap, április 20-án, Budapesten a Barba Negra Music Clubban a KALAPÁCS és az INVADER társaságában került sor a lemezbemutató koncertre. Az eseményen dedikálás is lesz, a rajongók 20:10 és 20:40 között a pult mellett találkozhatnak a zenekarral.

▶ Moby Dick – Terápia lemezbemutató és dedikálás + Kalapács + Invader / Barba Negra Music Club Facebook esemény:
www.facebook.com/events/295704834467646/

Moby Dick: Terápia
(2019 / Hammer Records)

 1. Valóság
 2. Program
 3. Okos világ
 4. Terápia
 5. Minden egy
 6. Meghalni se érsz rá
 7. Nem az vagyok
 8. Alkonyzóna
 9. Küldhetnél egy jelet
 10. Biorobot
 11. Egyedül
 12. Hazudni nem nehéz
 13. Predator
 14. Zárszó

▶ Moby Dick Facebook:
www.facebook.com/mobydickzenekar/

▶ Hammer Records Facebook:
www.facebook.com/HammerRecordsHungary/

Vége az első felvonásnak – Folytatódik a Road jubileum

k, 04/16/2019 - 15:29

Hazai pályán, Gyöngyösön zárta jubileumi koncert sorozatának első részét a Road. A minden várakozást felülmúló 12 várost érintő ’Akusztik & Metal’ névre keresztelt turné érdekessége volt, hogy valamennyi városban dupla előadást tartott az ország egyik legnépszerűbb rock zenekara. A koncertek első felében egy különleges akusztikus műsorral, majd egy igazi zúzós metal programmal tették teljessé a jubileumi estéket.

„Minden túlzás nélkül, eddigi életünk legnagyobb szabású, legmerészebb, legizgalmasabb turnéján vagyunk túl! – összegezte a zenekar az elmúlt heteket. „Tényleg imádtuk az egészet Onnantól-Eddig!”

A 15 éves jubileumi Road ’Akusztik&Metal’ dupla koncertes tavaszi turné a pécsi E78-ban indult és szombaton stílusosan a zenekar szülőföldjén, Heves megyében, a gyöngyösi Sportcsarnokban ért véget. Az évfordulós meglepetéseket nem aprózta el a csapat. A koncertek mellett, rögtön egy turnényitó, visszaemlékezős videóval kísért új dalt is bemutattak „Onnantól – Eddig” címmel. A tavaszi turné csúcspontja Budapesten volt, ahol három egymást követő napon, három különböző helyszínen, más-más tematikával koncerteztek a 15. születésnap alkalmából.

A Road ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül tartják az egyik legnépszerűbb magyar rock-metal zenekarnak. Ez a különleges dupla ünnepi műsor minden várakozást felülmúló fogadtatásban részesült. Az először 2014-ben, a zenekar tizedik jubileumára készült és bemutatott ’Akusztik&Metal’ turné formabontó volt a maga nemében, ez volt az első teltházas turnéja a zenekarnak, így nem volt kérdés, hogy öt év elteltével, egy felfrissített, ráncfelvarrott, megújult műsorral nyissák meg a 15. évet.

Sajnos rossz hír a rajongóknak, hogy a műsort ebben a formájában, a hétvégén láthatták utoljára színpadon. De természetesen a 15 éves jubileumi sorozatnak közel sincs vége. A Road hamarosan elkezdi a fesztiválszezont, és még idén újabb születésnapi meglepetésekkel készülnek. A 15 éves jubileum legnagyobb eseménye pedig már biztos, hogy a fővárosban várható, 2019. szeptember 7-én a Barba Negra Trackben.

“Budapesten, egy fülig érő, igazi, nagy szülinapi koncerttel készülünk szeptember 7-én a Barba Negra Trackben! Lesz majd sok-sok meglepetés, a sosem hallott, meg a nagyon ritkán játszott dalok mellett, természetesen elővesszük a legnagyobb kedvenceket is.” – mondta Molnár Máté a Road frontembere. „Sőt, több ismerős vendég feltűnik majd mellettünk a színpadon. Ami pedig az őrületes ünneplést illeti, mi egészen biztosan nem csak pezsgőt fogunk durrantani, és aki velünk tart aznap este, annak egy felejthetetlen, látványos, 15 éves jubileumi Road koncertet ígérünk! Találkozzunk a Trackben, szeptember 7-én!”

További infók:

https://www.facebook.com/BARBA.NEGRA.HUNGARY/

https://www.instagram.com/barbanegrahungary/

Jegyek:  https://jegy.rock1.hu/road15_20190907

Húsvéti Összefogás Party – Székesfehérvár

k, 04/16/2019 - 15:12
Idén áprilisban egy új kezdeményezéssel rukkolunk elő, amit már nagyon régóta terveztünk megvalósítani.
21-én, azaz húsvét vasárnap egy jótékonysági koncert kerül megrendezésre Székesfehérváron a Nyolcas Műhelyben.
A bulit Húsvéti Összefogás Party névre kereszteltük, melynek keretein belül az alábbi szervezeteknek tartunk gyűjtést:
-Heti Betevő
-Aska Állatmenhely
-Fejér megyei Szent György Kórház – Gyermekosztály
 
Az esemény napján már kora délután várunk benneteket a Nyolcas teraszán, ahol a zenekarokkal közös főzést, beszélgetéseket, lazulást tervezünk.
Szeretnénk, ha minél többen kilátogatnátok hozzánk és támogatnátok az alapítványokat, így természetesen sok szeretettel várunk titeket még akkor is, ha csak a  délután folyamán, vagy akár csak esti órákban tudtok velünk tartani.
A belépés ingyenes, a koncertek 19:00-kor kezdődnek.
 
A fellépők listája:
-King Furia
-Devoid
-Omega Diatribe
-Sleepless (speciális feldolgozás buli, vendégekkel.)
 
Annak érdekében, hogy tényleg egy rendhagyó vasárnapot hozzunk nektek össze, a Sleepless zenekekarral egy másik régi álmunk is megvalósítjuk.
Csatasorba állítottuk pár kedves barátunkat és megtanultunk néhány feldolgozás dalt. Ősszesen 17 mű került be végül a repertoárba és így egy elég változatos programot sikerült összeraknunk.
Olyan zenekaroktól hallhattok tőlünk dalokat, mint pl: Insane, Fürgerókalábak,Cadaveres, Watch My Dying, Limp Bizkit, Sepultura, Slipknot, Parkway Drive, Whitechapel, Suicide Silence stb.
Szerencsére mindenki nagyon pozitívan állt hozzá a felkéréshez, olyannyira, hogy a végén annyian lettünk, hogy 1-1 budapesti és fehérvári próbát tudtunk csak összehozni. 
A vendég zenészek listája: Völgyesi Ádám (első sor)Hájer Gergő, Höflinger Tamás, Szathmáry Ákos (Omega Diatribe), Waldmann Szilárd, Macher Zoltán (Devoid), Körmöczi Péter, Pápai Zsolt (Cadaveres), Pencs Tamás, Matolcsi Péter (Absent Distance), Csörgő Ákos, Páncél Krisztián, Kelner Péter (ex-Eradication) Pécsi Ádám (Rupert), Lakos Ferenc (ex-Sleepless), Potkovácz Márk, Juhász Misel (Stabbed), Nemes Nimód (Vendetta)
Nekik ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást!
 
És amivel segíthettek:
➡Heti Betevő:
Tartós élelmiszerek, illetve kiteszünk egy remélhetőleg már jól ismert Heti Betevős urnát, amibe pénzt dobhattok.
➡Fejér Megyei Szent György Kórház – Gyermekosztály:
Játékok, mesekönyvek, mese DVD-k, kifestők, rajz- és íróeszközök, társasjátékok, kártyajátékok.
➡Aska állatmenhely:
Tápok, pórázok, nyakörvek, vitaminok.
 
Tehát most vasárnap, április 21-én sok szeretettel várunk titeket Székesfehérváron a Nyolcas Műhelyben!
Gyertek el és mutassuk meg együtt, hogy mekkora erőt képviselünk!

Zenekari linkek:

King Furia:
https://www.facebook.com/KingFuriaOfficial/ 
 https://www.youtube.com/watch?v=7fWrFnGLBIU

Devoid:
https://www.facebook.com/d3v0id/ 
 https://d3v0id.bandcamp.com/album/devoid?fbclid=IwAR3Qn9nYPJcnBZ38vQRMijT6yi4erHCw3c-4FoGn7nsb0KSMPKvHq-MeT-Q

Sleepless:
https://www.facebook.com/sleeplesshorde/ 
 https://www.youtube.com/watch?v=vozjHnQYkas

Omega Diatribe:
https://www.facebook.com/omegadiatribe/ 
 https://www.youtube.com/watch?v=k7tj11_KTE8
https://www.youtube.com/watch?v=cYT-URJD3Pc  

The Shabs – Tom And Phillip’s Song (Official Music Video)

k, 04/16/2019 - 11:49

A Dél-afrikai The Shabs skate-punk zenekar a mai napon a rajongók elé tárja a “Tom And Phillip’s Song” dal videóját, amely az új “Can You Hear Us at the Back” albumukról származik. A lemez március 1-jén jelent meg a Just Music-on keresztül.

A zenekar nemrég tért vissza egy sikeres négy hetes európai turnéból, amely Németországban, Ausztriában, Csehországban és Svájcban zajlott. A hazájukban az országos turnéra ebben a hónapban fognak elindulni, utána pedig az Egyesült Királyságba utaznak május végén!

A “Can You Hear Us at the Back” elérhető digitálisan az alábbi linken: https://song.link/album/i/1451547553

(Photographer – Luke Daniel)
Facebook
Twitter
Instagram
Website

Húsvéti metalkodás – Omen & Záróra Nyíregyházán és Hajdúszoboszlón

h, 04/15/2019 - 19:27

A nyíregyházi és a hajdúszoboszlói metalosoknak szeretnénk egy igazi ütős programot ajánlani a húsvéti hétvégére.

Halálfogytiglan címmel májusra várható az Omen új albuma. Erről az albumról hallhatnak ízelítőt azok, akik részt vesznek az Omen tavaszi bulijain, köztük április 19-én, Nyíregyházán és április 20-án Hajdúszoboszlón. Az új korong címadó dalára decemberben már elkészült a mozi, így azt már biztosan kívülről fújják a rajongók.

Ahogy a Záróra Miért? című dalát is, ami néhány hete debütált a zenekar Youtube csatornáján. A készülő albumra a bemutatkozó dalhoz hasonló ütős rock és metaldalok kerülnek majd fel, melyeket a bulin az érdeklődők meg is hallgathatnak.

Omen és Záróra tehát újra egy színpadon, a nyíregyházi Club Hollywoodban és a hajdúszoboszlói Rock Caféban.

Facebook események:

Nyíregyházi esemény: https://www.facebook.com/events/371611277026336/

Hajdúszoboszlói esemény: https://www.facebook.com/events/1296950137123205/

Zenekari oldalak:

https://www.facebook.com/Omenzenekar/

https://www.facebook.com/zarora.zenekar/

Aurora – ingyenes akusztikus koncert holnap az A38 Hajón

h, 04/15/2019 - 18:58

Ingyenes akusztikus koncertet tart az AURORA április 16-án, kedden 13 órakor a budapesti A38 Hajón, ahol a zenekar egy eddig sehol nem hallott, teljesen új dalt is bemutat. A rendezvényre a belépés díjtalan, viszont a TV-s felvétel miatt előzetes regisztrációhoz kötött (link alább) – a hely korlátozott befogadóképességére való tekintettel nem érdemes halogatni! 

▶ Aurora akusztikus koncert / A38 Facebook esemény: www.facebook.com/events/341553203141773/

▶ Előzetes regisztráció az eseményre: 
www.a38.hu/hu/program/aurora-akusztik-hu

Az EDGE Records gondozásában az év elején hosszú idő után az 1988-as demóval együtt újra kiadott 30 éves “Viszlát Iván” rájátszó bulija június 6-án a Barba Negra Trackben lesz, amire hosszú, 2 órás programmal készül a zenekar, melyen élőben lesz hallható az Aurora három évtizedes pályafutásának legtöbb klasszikusa.

▶ Aurora / Viszlát Iván 30 Ráadás / Barba Negra Track
www.facebook.com/events/427854117954009/

▶ Aurora Facebook oldal:
www.facebook.com/auroratheband/

▶ EDGE Records Facebook oldal:
www.facebook.com/EdgeRecordsHungary/

Soul Glo, Lord Snow, Touch koncert az Aurórában

h, 04/15/2019 - 18:36
A 2019-es év Tukker szempontból csak Májusban fog elkezdődni, de onnantól kezdve elég nagy gyakorisággal fogjátok kapni a koncertinfókat.
Az első esemény május 13-án lesz esedékes az Auróra klubjában, ahol két turnézó bandát nézhettek meg az USA-ból.
 
A chicagoi és a philadelphiai hardcore / punk színtér aktív és kiemelkedő zenekarai, a Soul Glo és a Lord Snow neve ismerősen csenghet mindazoknak, akik követték az utóbbi évek underground felhozatalát. A Lord Snow járt már korábban Európában, viszont a budapesti koncert az első alkalom lesz a részükről. Az ő zenéjük a szélvész screamo szerelmeseinek fog kedvezni, akik minden bizonnyal már kívülről fújják a frissen megjelent ‘Shadowmarks’ LP dalcsokrát. Az új anyag óriásit megy, ami talán az eddigi legerősebbre sikerült és mindezek mellett a hangzás egy óriási pluszt ad az összképhez. Élőben teljes megőrülés várható!
 
Philadelphiából a Soul Glo is most fog debütálni, akik hamarosan új anyaggal fognak jelentkezni.
Az őrült hardcore / punkban utazó négyes szövegei gyakran boncolgatják a rendőri elnyomás és a rasszizmus problémakörét, amivel sajnos napi szinten szembesülnek ők is az Államokban és ezt a frusztrációt, dühöt élőben valami elképesztő módon adják át. 
 
Hazai részről a szupportot a dispolgár utódzenekara és a méltán híres Touch fogja adni.
 
Kezdés: 19.30 (pontosan)
A buli 22.00-ig fog tartani!
 
Zenekari támogatás: 1500 HUF’
Esemény:

Oaken klippremier

h, 04/15/2019 - 10:00

Az Oaken zenekar a következő híreket küldte:

Ez úton szeretnénk ajánlani nektek első hivatalos videoklipünket, mely a múlt héten került rögzítésre. A video egy reflexió Emilijan Sztanev Antikrisztus című könyvének cselekményére. Hamarosan megjelenő kiadványunk egy split lemez jövő héten kezdődő turnénk másik fellépőjével, a Wasted Struggle zenekarral. A kazetta a zenekarok saját kiadásában jelenik meg a Tortured Tree Productions segítségével.

A Thrust című szám egy másik tétellel együtt EP formában jelenik meg vinyl lemezen a későbbiekben.

Video link:

ZENEKARI OLDALAK:
www.oaken.bandcamp.com
www.facebook.com/oakenpunk/

Női mellekben gazdag The Prodigy feldolgozásvideóval jelentkezett az Omega Diatribe

v, 04/14/2019 - 09:10
Váratlan anyaggal rukkolt elő a budapesti extrém groove metal csapat, hiszen kevesek fejében fordulhatott meg a gondolat, hogy éppen egy Prodigy feldolgozással fogják örvendeztetni a nagyérdeműt. Pedig így történt.
A HangSúly zenei díj kategóriái közül ‘az év koncert zenekara’, valamint ‘az év stúdióprodukciója’ díjat is bezsebelő zenekar, jelenleg a 4 országot érintő Rise Above The Sky Turnéja utolsó állomásai előtt állnak, így ha még el akarjátok csípni őket a fesztiválszezonig, az alábbi helyen megtehetitek:
 
04.21 – Székesfehérvár, Nyolcas
04.27 – Komló, Zrínyi Klub
 
A zenekar alapító gitárosa, Hájer Gergő az alábbiakat nyilatkozta a dal kapcsán:
“Nem hiszem, hogy bárkinek is meglepő lesz az átdolgozásunk apropója. A nemrégiben elhunyt Keith Flint és az egész Prodigy iszonyatosan nagy hatással volt ránk már a kezdetek óta, mind attitűdben, mind zenei revolúció tekintetében, ezért kötelességünknek éreztük azt, hogy ilyen formában tisztelegjünk a formáció oszlopos tagja előtt, aki saját kezével vetett véget életének március 4-én.
Az átdolgozás ötlete mégis teljesen spontán jött. Miközben a Prodigy bakeliteket nyálaztam át gyászolás gyanánt, szembetűnt, hogy a Baby’s Got A Temper maxin van egy acapella verzió a dalból. Azonnal jött a sugallat, hogy ez mennyire súlyosan hatna a mi hangszerelésünkbe átültetve, úgy, hogy Milán orgánuma adja az ellenpólust a refrénben. Rögtön vázoltam is az ötletet a többieknek, akik elsőre nem igazán tudták hova tenni a dolgot, de miután pár nap múlva küldtem nekik egy demót, hogy mi lenne az elképzelés, mindenki egyöntetűen úgy gondolta, ezt meg kell csinálnunk! A dal mind felvétel tekintetében, mind pedig keverés/masztering tekintetében az 515 Stúdiónkban zajlott az én vezetésemmel.
A videó koncepciója a basszusgitárosunktól, Ákostól, illetve az egyik videós cimboránktól, Spengler Lászlótól származik, akivel már az első lemezünk óta együtt dolgozunk. Amolyan görbe tükröt szerettünk volna tartani a napjainkban működő tejüzemeknek, ami egyébként szorosan kapcsolódik az eredeti kliphez. A klip főszereplője egy kedves hölgyismerősünk, aki örömmel fogadta a felkérésünket, miután vázoltuk neki, hogy miről lenne szó. Az anonimitását megőriznénk. 

Karthago – “Valahol” klippremier, szombaton 40 éves jubileumi óriáskoncert az Arénában

cs, 04/11/2019 - 20:00

10 év elteltével februárban új nagylemezzel jelentkezett hazánk legendás, 40 éve változatlan felállásban működő hard rock zenekara, a Karthago – a “Valahol” című lírai dalhoz videoklipet is forgattak a Forward Productions stábjával kooperálva, mely az alábbi linken tekinthető meg:

Karthago – Valahol (hivatalos videoklip)
youtu.be/EvCCEdgcUV4

Az “Együtt 40 éve!!!” album a megjelenés hete óta előkelő helyet foglal el a MAHASZ listán, a zenekar iránti hatalmas érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, hogy a kiadvány a napokban az eladások alapján elérte az aranylemez státuszt, melyet a holnaputáni budapesti koncerten méltóképp meg is ünnepel a banda a Papp László Budapest Sportaréna falai között.

A rendezvényre még korlátozott számban kaphatóak elővételes jegyek az alábbi linken keresztül:
bit.ly/2UcfXmT

Karthago – 40 éves jubileumi óriáskoncert Facebook esemény:
www.facebook.com/events/674456249607596/

A koncerten ismét lesz Karthago shop, melyben a hanghordozókon (CD-k, DVD-k, vinyl lemezek) kívül az eseményhez kapcsolódó ruházati termékek is fellelhetőek lesznek baráti áron (női / férfi pólók, kapucnis pulóver). 

A tegnapi nap folyamán Szigeti Ferenc és Takáts Tamás a Petőfi TV “Én vagyok itt” című könnyűzenei / kulturális műsorának vendégei voltak, az adás az alábbi linken visszanézhető:
bit.ly/2VBDMWM

Hivatalos Karthago termékek a metalshop.hu-n:
bit.ly/2UbHg0B

Karthago az on-line felületeken:
songwhip.com/artist/karthago

Az albumhoz kapcsolódó, eddig megjelent videok linkjei:

Karthago: Rock a vérünk (hivatalos szöveges video / official lyric video)
www.youtube.com/watch?v=FnDTg1cl3SI

Karthago: Semmiért lázadtál (hivatalos szöveges video / official lyric video)
www.youtube.com/watch?v=7z_hZzB2Svg

Karthago: Nincs határ (hivatalos szöveges video / official lyric video)
www.youtube.com/watch?v=6APukZak9mI

Pectora – Collide (Official Music Video)

cs, 04/11/2019 - 10:00

A dán Pectora heavy metal banda új videója a “Collide” című dal.

A “Collide” a hamarosan megjelenő “Untaken” albumon található.

Az album CD, LP és digitális formában jelenik meg a Mighty Music kiadónál május 3-án.

Az album keverését és maszterizálását a német producer Sebastian “Seeb” Levermann (Orden Ogan, Rhapsody Of Fire, Riot V) végezte.

Pectora májusban Svédországban kezdi turnéját az amerikai THEM metál bandával, majd folytatja a koncerteket Dániában és Németországban.

PECTORA LIVE 2019
13/4 – BETA2300, Amager (DK) / with Screamer
02/5 – Anchor Pub, Stockholm (SE) / with Them
03/5 – Backstage Rock Bar, Trollhättan (SE) / with Them
04/5 – Bomber Bar, Motala (SE) / with Them
16/5 – Dark Mental Festival 2019, Valby (DK)
17/5 – Hads Herred Rockfestival 2019, Gylling (DK)
18/5 – Kansas City, Odense (DK)
07/6 – Aalborg Rock & metal Fest, Aalborg (DK)

Line-up:
Vokál: Kenneth Steen Jacobsen
Gitár: Morten S. Nielsen
Gitár: Søren Weiss Kristiansen
Basszusgitár: Laurids Leo Münier
Dob: Nicolas Kraunsøe Frandsen

https://www.facebook.com/Pectora/

Koncertajánló: Leechfeast, Octopoulpe, Oaken

sze, 04/10/2019 - 19:14

Májusban 3 bulival fog visszatérni a Tukker booking egyszemélyes szervezőcsapata, amiből a harmadik 29-én kerül megrendezésre szintén az Auróra klubjában.

Ismerősen csenghet pár embernek a holland Leechfeast neve, hiszen kétszer is jártak már nálunk (legelőször pont az Aurórában), és mindkét alkalommal a földdel tették egyenlővé a helyet. Gond nélkül Európa egyik legkeményebb sludge bandájáról beszélhetünk, ha szóba jön a nevük, hiszen nem elég, hogy a tavaly kiadott ‘Neon Crosses’ minden szempontból rájuk szegezte a kemény zenei médiumok és rajongók figyelmét, de igazán élőben demonstrálja a zenekar, hogy mire is képes valójában. Az USA-ból nemrég visszatért négyes a tavasz folyamán tervezi megjelentetni a soron következő anyagát, ami egy EP lesz és a “Village Creep” névre fog hallgatni. Ám az este még mindig tartogat meglepetéseket, hiszen Seoulból nem más, mint Octopoulpe fogja tönkretenni a hallójáratokat egyszemélyes őrületével. A multifunkciós úriember egyszerre képes ura lenni a gitárnak, a dobnak, illetve az elektromos, vizuális elemeket is ő tartja életben, és eme zsenialitás élőben csak sokszorozódni fog. A 2017-es kiadású “Man Won” lemezre mindenképpen érdemes rámenni, ha éled a The Locust, a Daughters, vagy a Lightning Bolt-féle gyönyörűségeket. Hazai részről az Oakenes srácok fognak odacsapni mindenkinek, akik nemsokára Európa turnéra indulnak és ezen a koncerten minden bizonnyal a turnéból merítve fognak maradandó élményeket okozni.

A bulinak este 10-ig vége kell, hogy legyen, ezért pontos kezdés várható!

Start: 20.00

Támogatás: 1500 HUF

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1268823979932761/

Szijártó Zsolt – “Stoppos a Galaxisban” klippremier, május elején érkezik a gitáros első szólólemeze

sze, 04/10/2019 - 19:02

Május 3-án érkezik a Kárpátia soraiból ismert Szijártó Zsolt (ex-Akela, ex-Omen, ex-After Rain) szólólemeze, melynek címadó tétele máris meghallgatható.

Szijártó Zsolt – Stoppos a Galaxisban (hivatalos videoklip)
youtu.be/Kf6O04OTPXs

Ezzel egyidejűleg elindult a lemez előrendelése is – a digipak csomagolású korong 10 instrumentális tételt tartalmaz, melynek borítója (csakúgy, mint a hamarosan megjelenő friss Moby Dick album esetében) Havancsák Gyula munkája, a felvételek pedig a szolnoki Denevér Hangstúdióban zajlottak Cserfalvi “Töfi” Zoltán és Boros Béla irányítása alatt.

Szijártó Zsolt – Stoppos a Galaxisban előrendelés
bit.ly/szijartozsoltstopposagalaxisban

Az album különlegességéhez a nem mindennapi, instrumentális mivoltán túl hozzátesz a temérdek zenész vendég, akik közreműködtek az album felvételeinél, név szerint:

Dobosok – Borlai Gergő (All Star), Geröly Mátyás (Ganxsta Zolee), Ratkai ”Retek” Miklós (Alcohol, ex-Akela), Talabér Gábor (ex-After Rain), Kiss Viktor (ex-After Rain)

Basszusgitárosok – Havancsák Gyula (ex-Bornholm), Cserfalvi ” Töfi ” Zoltán (Iron Maidnem), Boros Béla (Palmetta), Petrás János (Kárpátia), Juhász Péter (Deals), Kőrös Tamás (Wellhello), Vincze Róbert (ex-After Rain) 

Gitárosok – Bäck Zoltán (Kárpátia) Kovács ”Pókember” Attila (ex-Akela), Pálfi Tamás (Végvár)

Billentyűk – Beke Márk (Lord)

Szijártó Zsolt – Stoppos a Galaxisban 
(2019 / NAIL Records)

 1. Ne ess pánikba!
 2. Űrhajótörött
 3. Földfogyatkozás
 4. Ha felhő jön, Zsolti megy!
 5. Már elégtünk volna
 6. Léghajóval a Napba
 7. Szabadesés a nyárba
 8. Stoppos a galaxisban
 9. 4 G 6-ás
 10. Sörútrendszer

NAIL Records Facebook:
www.facebook.com/NailRecordsHungary

Addicted To Darkness – Jön a Subcortic bemutatkozó albuma

sze, 04/10/2019 - 18:06

Május 3-án, a Nail Records gondozásában jelenik meg a székesfehérvári, dark metalban utazó Subcortic debüt albuma. A korongra 13 darkos/progos nóta kerül majd fel.

A 2015-ben alakult zenekarról talán az ars poeticajuk mond el a legtöbbet:

„Ha az emberi létnek létezik tudatalatti szférája, akkor léteznie kell egy a tudat fölötti régiónak is. 
De vajon készen állunk-e arra, hogy szembenézzünk és megküzdjünk az alulról feltörő szörnyeinkkel és meghalljuk a felülről jövő intelmeket vagy pedig félelmeinktől, szorongásainktól, önzőségünktől elvakulva egyre mélyebbre süllyedünk a saját tudattalanunkba? Az inspirációink, motivációink, késztetéseink, tetteink honnan, melyik szférából fognak kivetülni a külső világunkra? 
Alkotásainkat leginkább ezek a kérdések inspirálják. Zenénk az emberi tudat mélyéről, sötét oldalából tör felfelé. A dalaink által megidézett közös utunk, a legelveszettebb, legkilátástalanabb helyről indít. Onnan ahol a népmeséinkben a legkisebb királyfi története kezdődik, bízva abban, hogy gondolataink, történeteink során sikerül újra és újra olyan ívet leírnunk, amely a sötétségből a világosság felé mutat. Nos, hát erre a közös útra invitálunk Téged is. Készen állsz? Velünk tartasz?”

A csapat a megjelenéshez új videoklippel is készül, tehát mindenképp érdemes keresni és szeretni őket a Facebookon is: https://www.facebook.com/subcortic/

Zenei ízelítő: 

Sühnopfer – “Je Vivroie Liement” dalpremier

sze, 04/10/2019 - 18:00

A black metál tombolás megtestesülése

A “Je Vivroie Liement” kicsit különbözik az album többi dalától, hangzás szempontjából talán a legklasszikusabb (a riffeket nem sokkal az “Offertoire” után komponálták), hangulat szempontjából pedig egyértelműen a legközépkoribb: az akusztikus gitárok mellett a 14. század újradolgozott dallamait is beleépítették a dalba. A dalban a Spellbound (AORLHAC) is vendég-énekel, mellette pedig ott van Guyal kórusa is – mely előtte már szerepelt a “Nos Sombres Chapelles” és “Offertoire”-ban is (Ardraos).

Debemur Morti debütjével a SÜHNOPFER hibátlanul ötvözi a királyi Bourbon tombolást a klasszikus black metál dühvel.

A teljességében Ardraos által 2013-2018 között írt, komponált és megalkotott “Hic Regnant Borbonii Manes” összesen hat – plusz az intró – dallamos black metál gyöngyszemből áll:

1. Invito Funere
2. Pénitences et Sorcelages
3. Hic Regnant Borbonii Manes
4. La Chasse Gayère
5. Je Vivroie Liement
6. Dilaceratio Corporis
7. L’Hoirie de mes Ancestres

Ennek a fennséges forgatagnak masterelését év elején végezték az Upload Stúdióban, a képeket és dizájnt pedig Valnoir / Metastazis készítette.

A “Hic Regnant Borbonii Manes” album május 10-én jelenik meg világszerte speciális bakeliten, CD-n és digitális letöltés formájában a Debemur Morti jóvoltából. Előrendelés itt érhető el.

Norsemen – Evil Master (Official Lyric Video)

sze, 04/10/2019 - 11:35

A NORSEMEN első albuma “Bloodlust” címmel 2019 április 29-én a Time To Kill Records kiadónál jelenik meg. Elöljáróban exkluzív premierként az “Evil Master” dal szöveges videóját nézhetitek meg!

A NORSEMEN csapat 2017-ben alakult Észak-Olaszországban. A stílust leginkább Death Metalhoz lehet hasonlítani, amiben az ősi vikingek agressziója és mondanivalója megtalálható. A brutális zenéjük olyan csapatéhoz hasonlítható, mint az Unleashed és az Amon Amarth.

Tracklist:

 1. Intro
 2. Evil Master
 3. Black Mountain
 4. Fenrir
 5. Bloodlust
 6. Odin
 7. Serpent
 8. Surtur
 9. Warrior’s Fate
 10. Time Wrecked Kingdom

Felállás:

Antonio Brignoli – Gitár
Giuseppe Bergamaschi – Basszusgitár
Guido Genovesi – Gitár
Paolo Munziello – Dob
Federico Rota – Vokál

https://www.facebook.com/NorsemenOfficial/
https://officialnorsemen.bandcamp.com/

Zord – Transylvania Tour 2019 – Április 18-20.

sze, 04/10/2019 - 11:12

Három állomásos lemezbemutató turnéra indul a Zord. A csapat harmadik albuma, a Peripheria tavaly ősszel látott napvilágot, ezt az albumot turnéztatja most a miskolci thrash banda három erdélyi városban. A turné állandó vendége a Went lesz, és két helyi zenekar, az L.S D. és a Crusader is csatlakozik majd a Zordhoz. A helyszíneken természetesen megvásárolható lesz az új korong is.

A turnéállomások:

Április 18. Csíkszereda, Ami Pince

https://www.facebook.com/events/2258100807575482/

Április 19. Székelyudvarhely, Fészek

https://www.facebook.com/events/298928960790953/

Április 20. Marosvásárhely, Jazz&Blues Club

https://www.facebook.com/events/378059116372725/

A Zord nemrégiben  új klippel jelentkezett, melyet alább meg is tekinthettek.

Zord a Facebookon: https://www.facebook.com/zordmetal/

Zord Web: http://www.zord.hu/

Zord Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCGmmMcy6PYEfDQm1oLB-oZw

Hello Szolnok Fesztivál – Április 19-20.

k, 04/09/2019 - 15:16

Több helyszínen, és ingyenesen kerül megrendezésre április 19-én és 20-án a Hello Szolnok Fesztivál. A Szolnoki DAL szervezésében megvalósuló rendezvény célja a szolnoki könnyűzenei élet és közösség építése és támogatása, és az idei rendezvénnyel a Kéz A Mancsért Egyesületet is támogatni szeretnék. A helyszíneken belépő nincs, viszont az egyesület javára száraz tápot és konzerveket gyűjtenek majd.

A koncertek a Bagoly Rendezvényházban, a Váróterem Klubban, a Sárga Sörözőben, a Söráriumban, a Siesta Clubban, a Cafe Freiben és a Harmónia Házában kaptak helyet, és több mint 30 zenekar illetve előadó kap majd lehetőséget a fesztiválon való bemutatkozásra.

A fesztivál szervezői a rendezvényt a nemrég elhunyt zenésztársuk, Zombori Sándor emlékének ajánlják.

A részletes programért katt az eseménybe:https://www.facebook.com/events/235159830692832/

Szolnoki Dal Facebook: https://www.facebook.com/szolnokidal/

Kéz a Mancsért Facebook: https://www.facebook.com/KezAMancsert/

Junkies – megjelent a Negyedszázad kockázat és mellékhatás album

h, 04/08/2019 - 18:53

Megjelent a 25. születésnapját ünneplő JUNKIES új korongja, mely a “Negyedszázad kockázat és mellékhatás” címre hallgat. Az EDGE Recordshoz visszatért zenekar digipak csomagolásban érkező 73 perces best of lemeze 13 újravett klasszikus nóta mellett 6 új szerzeményt is tartalmaz, melyből a “Szerelmes vagyok” friss változatához, és egy új dalhoz, a Béke térhez és a Sztkékhez készült korábban szöveges video. A friss korong megrendelhető a metalshop.hu felületén, illetve online is megvásárolható, meghallgatható a legtöbb népszerű digitális felületen.

▶ Junkies: ‘Negyedszázad kockázat és mellékhatás’ rendelés metalshop.hu-n:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=21129

▶ Junkies: ‘Negyedszázad kockázat és mellékhatás’ online felületeken:
songwhip.com/album/junkies/negyedszazad-kockazat-es-mellekhatas

Mindenképp egy olyan kiadvánnyal szerettünk volna előrukkolni, amely valamilyen szinten felöleli az elmúlt negyedszázadot, de egyben újat is ad a közönségnek. Ezért döntöttünk úgy, hogy néhány friss szerzeménnyel kiegészítjük az évforduló kapcsán rögzített best of albumot. A lemez egyik érdekessége, hogy a rajta szereplő nóták közül Riki Church, sőt ezúttal a dobosunk, Keresztes Viktor is énekel egyet, ráadásul egy igen hosszú, összesen 73 perces anyagot sikerült összeraknunk – alig fértek rá a dalok a CD-re.” – mesélte Szekeres András, a banda frontembere.

Az új albumot április 9-én exkluzív akusztikus minikoncerttel egybekötve dedikálják a budapesti Hard Rock Caféban a Junkies tagjai, június 15-én pedig nagyszabású születésnapi bulira készülnek a Barba Negra Trackben. A 2019-es év innentől kezdve egészen december végéig a negyedszázados jubileumról szól, amit a friss lemezre építve, egy látványban is megújult produkcióval tesznek még különlegesebbé a fellépések alkalmával a zenészek.

▶ Junkies 25 – Lemezdedikálás, Hard Rock Cafe-esemény:
www.facebook.com/events/2002839829838402/

▶ Junkies 25 Barba Negra Facebook esemény:
www.facebook.com/events/422665048477794/

▶ Junkies: Szerelmes vagyok (hivatalos szöveges video / official lyric video)
youtu.be/ecfs-dsj3eA

▶ Junkies: Béke tér (hivatalos szöveges video / official lyric video)
youtu.be/T7bLdvP8mpc

▶ Junkies: Szték (hivatalos szöveges video / official lyric video)
youtu.be/foSkpJMErNM

A zenekar pár napja meghívást kapott a Petőfi TV-be is, a velük készült interjú az új koronggal és a születésnappal kapcsolatban már meg lehet nézni a következő linken:

▶ Petőfi TV interjú:
www.youtube.com/watch?v=ilc_ilWZ0bg

Junkies: Negyedszázad kockázat és mellékhatás
(2019 / EDGE Records)

 1. Szték
 2. A szerelmedtől lettem ilyen
 3. Vesztettél
 4. Ennyi kell
 5. Mi vagyunk a többség
 6. Már csak a pénzért csinálom
 7. Nincs pardon
 8. Miattad iszom, te állat
 9. Bitter Candy
 10. A drog az rossz
 11. Halacska
 12. Maszk
 13. Recseg-ropog a rendszer
 14. Mese
 15. Ne ébressz fel
 16. Hiba van
 17. Minden álmom
 18. Szerelmes vagyok
 19. Béke tér

▶ Junkies Facebook:
www.facebook.com/Junkiesmusic/

▶ EDGE Records Facebook:
www.facebook.com/EdgeRecordsHungary/

Oldalak

Rockhírock

 • 2019, április 6

  Elszállt egy hajó a szélben, de a nyomdokvize megmaradt 
  A hatvanas-hetvenes évek progresszív kultúrájának van egy alig feltárt területe: a magyar pop-rock underground vonulata. 

  Az „enyhülő" államszocializmus évtizedei ma

 • 2019, április 4

  Két legendás zenekar, az Omega, illetve a Nazareth ad koncertet november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában. Az idén 57 éves Omega Tűzvihar című új turnéja ezzel ez esttel indul, a zenekar műsora előtt az 51 éves skóciai hard rock zenekar, a

 • 2019, március 28

  A könnyűzene történetében csak néhány előadó mondhatja el magáról, hogy nagyobb befolyása volt a popkultúrára, mint a TOTO muzsikusainak. A zenekar tagjai szólóban több mint 5.000 albumon hallhatóak, amelyek összesen közel fél milliárd példányban keltek

 • 2019, március 10

  A Karthago együttes eddigi 39 esztendős rockzenei munkássága, - minden idők legrégebben együtt muzsikáló tagjaival,- egy elképesztően tartós és töretlenül sikeres történet. Több évtizedes pályájuk abszolút egyedülálló és nem csupán Magyarországon, hanem

 • 2019, március 8

  Szűcs Antal Gáborral, a Dinamit gitárosával beszélgettünk

  -1979-ben a Dinamit két kislemezt is kiadott. Egyszerre két kislemezt nem volt szokás kiadni….
  Talán ezzel a két kislemezzel kezdődött, hogy a Dinamitra rásütötték az „állami

Oldalak