Tony Iommi - "lehetséges, hogy kiújul a rákom"

'Napról napra élek és igazából minden nap győzelem. Meglátjuk'

A Black Sabbath gitárosa Tony Iommi azt nyilatkozta, hogy a rákja valószínűleg ki fog újulni.

Iommi-nál 2012 elején lymphoma-t diagnosztizáltak. 2016 augusztusában bejelentette, hogy a rák remisszióban van, de a tavalyi év végén műtétet kellett rajta végrehajtani egy, a torkában lévő jóindulatú daganat miatt. 

A Black Sabbath búcsúturnéjáról szólva - amely az év elején zárult le - Iommi felfedte, hogy ez egy "folyamatos kemény utazás volt" a diagnózisa után.

"mivel ezt a betegséget diagnosztizálták nálam, óvatosnak kell lennem, nem szabad túl későn feküdnöm, pihennem kell, de ezt nem tudtam megtenni, hisz a show után utaztunk" - mondta Iommi a Loudwire-nek. - "Szóval amikor megérkezel a szállodába, reggel három vagy négy óra van. Én rendszerint korán ébredek - ha világos van felébredek - így hát nem sokat alszol"

"- De tudod, nem akarok erről semmi rosszat mondani. Szeretek zenélni az úton, szeretek a zenekarban lenni, szeretek a rajongóknak játszani, de ez csak az egyik oldala a dolgoknak. Csak akkor tudod megtenni, ha megteheted, mert a fizikum a másik oldal és elfáradsz. És ennyi show után igazán elfáradtam."

"Számomra soha nem fog eltűnni, ez mindig előttem lesz - folytatta tovább, a rák diagnózisáról - az onkológusom, a professzor szerint ki fog újulni. Szóval nehéz azt mondani, 'Ó, hát minden ragyogó lesz ezután' de napról napra élek és igazából minden nap egy győzelem. Meglátjuk. Remélem, nem újul ki, de soha nem tudhatod."

Rockhírock

 • 2018, augusztus

  A Kex egyszeri, megismételhetetlen zenekar volt a magyar rockéletben, amely 10 évvel megelőzte korát és a zenei közízlést, hogy aztán másfél éves csillagszóró tündöklés után nyomtalanul tűnjön el a hetvenes évek langyos slágerhullámaiban

 • 2018, július 30

  Hosszú, súlyos betegség után 75 éves korában elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere - jelentette be Littvay Imre zenekarvezető.

  Első, 100 Folk Celsius című lemezük 1982-ben

 • 2018, július 28

  Van egy dal, amely nélkül nincs Karthago-koncert. A Requiem egy fiú emlékére íródott, aki a zenekar székesfehérvári koncertjén halt meg 1981-ben. De ki volt ő, és mi okozta a halálát? Ennek a rejtélynek járt utána Hatala Csenge, és egy

 • 2018, július 25

  Cső alakúra szűkített farmernadrág és térdig érő kockás flaneling, alföldi papucs és western csizma, műbőrdzseki és szimatszatyor, biztosítótű és bőrékszer, almabor és Technokol Rapid, no meg a kedvenc együtteseket ábrázoló kitűzők és

 • 2018, július 21

  Beszélgetés Som Lajossal(†) a Piramis egykori alapítójával

  A Taurus ex-T:25-75-82 és a Piramis alapítója alighanem

Oldalak