Tony Iommi - "lehetséges, hogy kiújul a rákom"

'Napról napra élek és igazából minden nap győzelem. Meglátjuk'

A Black Sabbath gitárosa Tony Iommi azt nyilatkozta, hogy a rákja valószínűleg ki fog újulni.

Iommi-nál 2012 elején lymphoma-t diagnosztizáltak. 2016 augusztusában bejelentette, hogy a rák remisszióban van, de a tavalyi év végén műtétet kellett rajta végrehajtani egy, a torkában lévő jóindulatú daganat miatt. 

A Black Sabbath búcsúturnéjáról szólva - amely az év elején zárult le - Iommi felfedte, hogy ez egy "folyamatos kemény utazás volt" a diagnózisa után.

"mivel ezt a betegséget diagnosztizálták nálam, óvatosnak kell lennem, nem szabad túl későn feküdnöm, pihennem kell, de ezt nem tudtam megtenni, hisz a show után utaztunk" - mondta Iommi a Loudwire-nek. - "Szóval amikor megérkezel a szállodába, reggel három vagy négy óra van. Én rendszerint korán ébredek - ha világos van felébredek - így hát nem sokat alszol"

"- De tudod, nem akarok erről semmi rosszat mondani. Szeretek zenélni az úton, szeretek a zenekarban lenni, szeretek a rajongóknak játszani, de ez csak az egyik oldala a dolgoknak. Csak akkor tudod megtenni, ha megteheted, mert a fizikum a másik oldal és elfáradsz. És ennyi show után igazán elfáradtam."

"Számomra soha nem fog eltűnni, ez mindig előttem lesz - folytatta tovább, a rák diagnózisáról - az onkológusom, a professzor szerint ki fog újulni. Szóval nehéz azt mondani, 'Ó, hát minden ragyogó lesz ezután' de napról napra élek és igazából minden nap egy győzelem. Meglátjuk. Remélem, nem újul ki, de soha nem tudhatod."

Rockhírock

 • 2017, november 2

  5 ezer ember meghallgatás után, az amerikai X-Faktorból ismert Jeff Gutt lett a befutó. Hivatalosan is ő a Stone Temple Pilot új énekese.

  Az együttes eredeti énekesét, az azóta kábítószer

 • 2017, november 2

  Brian Johnsont is lesújtotta Malcolm Young hétvégi halála. Az AC/DC volt frontembere nyilatkozatában megerősítette a tényt, amit sokan a mai napig nem tudnak: Malcolm volt a zenekar igazi agya.

 • 2017, november 1

  Se szeri, se száma a visszaemlékezéseknek, bejegyzéseknek, rövid, személyes mondatoknak Malcolm Young halála kapcsán. „Nagyon szomorú vagyok, hogy egy újabb barátom haláláról értesültem. Nagyon hiányzik majd”, tette közzé Ozzy Osbourne.

 • 2017, november 1

  Meghalt Malcolm Young rockzenész, gitáros, dalszövegíró, az AC/DC alapítótagja – tudatta a zenekar Facebook-oldalán. Ő volt az, aki testvérével, Angus Younggal 1973 novemberében létrehozta a legendás bandát, amelynek ritmusgitárosa, vokalistája és dalszerzője is volt

 • 2017, november 1

  Harmadszor esnek egymásnak gitáros sztárjaink

  Harmincegy esztendeje annak, hogy hat gitáros mérte össze tudását a Petőfi Csarnok színpadán. Az akkori frenetikus sikeren felbuzdulva Felkai Miklós másodszor is nekiveselkedett a csörtének, amelynek

Oldalak