Som Lajos az utolsó időkig hitt a visszatérésben

Som Lajos október 30-án, egy hónappal a 70. születésnapja után halt meg. Bár már régen nem lépett színpadra, az utolsó hónapokig bízott a visszatérésben. 

Som Lajos október 30-án, hétfőn halt meg. Azt már nagyon régóta lehetett tudni, hogy nincsen rendben, egészségi állapota már évekkel ezelőtt megrendült. Már a Piramis 2006-os dupla koncertjén sem tudott 100 százalékosan ott lenni Révész Sándorékkal a színpadon, helyette Török Ádám Minijéből Paróczai Attila állt be basszusgitározni. Som 
csak a koncertek elején és végén jelent meg a színpadon. 

Som Lajos egészségi állapotán csak rontott, hogy hat évvel később, 2012-ben kirabolták. Úgy a földre lökték, hogy kifordult a lába, és ezzel a sérüléssel élete végéig bajlódott, emiatt járt bottal az utolsó években. 2017 nyarán éppen ezzel a lábával került kórházba. Azt mondta, hiába szenved évek óta azzal lábával, olyan rossz állapotban még nem volt, mint júliusban: 

"arra ébredtem, hogy nem működik a jobb lábam, de nem akartam rögtön dokihoz menni. Azt gondoltam, elmúlik." 

Som Lajos végül segítséggel orvoshoz jutott. Már alig tudott lábra állni. Akkor radikális gyógytornát írtak elő neki, amit állítólag egyedül is tudott végezni, és azt mondta: 

"Még nem adtam fel, hogy visszatérjek a színpadra."

a végsőkig kitartó reménynek tudható be az is, hogy Som Lajos 2016 végén visszavette híres Rickenbaker gitárját, amelyet még 2014-ben maga ajándékozott az angyalföldi Rockmúzeumnak másik két gitárja mellett. A Blikknek nem árulta el, hogy pontosan mi a célja a gitárral, de arról sem beszélt, hogy 8 napon belül visszavinné a gitárt a múzeumnak, ahogy arra az általa is aláírt ajándékozási szerződés egyébként kötelezné őt.

Utolsó születésnapján, október elején több barátja, többek között az egykori Piramis-társ, Závodi János is meglátogatta. 

Egy nagy magyar rocklegenda távozott. Legyen neki könnyű a föld.

Rockhírock

Oldalak