Som Lajos az utolsó időkig hitt a visszatérésben

Som Lajos október 30-án, egy hónappal a 70. születésnapja után halt meg. Bár már régen nem lépett színpadra, az utolsó hónapokig bízott a visszatérésben. 

Som Lajos október 30-án, hétfőn halt meg. Azt már nagyon régóta lehetett tudni, hogy nincsen rendben, egészségi állapota már évekkel ezelőtt megrendült. Már a Piramis 2006-os dupla koncertjén sem tudott 100 százalékosan ott lenni Révész Sándorékkal a színpadon, helyette Török Ádám Minijéből Paróczai Attila állt be basszusgitározni. Som 
csak a koncertek elején és végén jelent meg a színpadon. 

Som Lajos egészségi állapotán csak rontott, hogy hat évvel később, 2012-ben kirabolták. Úgy a földre lökték, hogy kifordult a lába, és ezzel a sérüléssel élete végéig bajlódott, emiatt járt bottal az utolsó években. 2017 nyarán éppen ezzel a lábával került kórházba. Azt mondta, hiába szenved évek óta azzal lábával, olyan rossz állapotban még nem volt, mint júliusban: 

"arra ébredtem, hogy nem működik a jobb lábam, de nem akartam rögtön dokihoz menni. Azt gondoltam, elmúlik." 

Som Lajos végül segítséggel orvoshoz jutott. Már alig tudott lábra állni. Akkor radikális gyógytornát írtak elő neki, amit állítólag egyedül is tudott végezni, és azt mondta: 

"Még nem adtam fel, hogy visszatérjek a színpadra."

a végsőkig kitartó reménynek tudható be az is, hogy Som Lajos 2016 végén visszavette híres Rickenbaker gitárját, amelyet még 2014-ben maga ajándékozott az angyalföldi Rockmúzeumnak másik két gitárja mellett. A Blikknek nem árulta el, hogy pontosan mi a célja a gitárral, de arról sem beszélt, hogy 8 napon belül visszavinné a gitárt a múzeumnak, ahogy arra az általa is aláírt ajándékozási szerződés egyébként kötelezné őt.

Utolsó születésnapján, október elején több barátja, többek között az egykori Piramis-társ, Závodi János is meglátogatta. 

Egy nagy magyar rocklegenda távozott. Legyen neki könnyű a föld.

Rockhírock

 • 2018, június 10

  "Az életcélom jelenleg az, hogy életben maradjak"

  Az utolsó nagy turnéjával (No More Tours 2) már pár napja Európában turnézó Ozzy Osbourne Helsinkiben adott interjút az ITV News-nak, és egy

 • 2018, április 24

  2018. április 25-én, szerdán Dunaszerdahelyen, a sportcsarnokban kezdi szlovákiai koncertturnéját a skót hard rock veterán zenekar, a Nazareth. A koncert vendége a magyarországi Republic. Belépő elővételben 24 euró, helyszínen 30 euró.

 • 2018, április 16

  A hírek szerint stabil Joe Lynn Turner állapota, akit szívproblémákkal szállítottak kórházba a hétvégén Minszkben. Az énekest ugyanakkor továbbra is bent tartják.

  Enyhébb infarktussal

 • 2018, április 14

  86 éves korában elhunyt Milos Forman cseh rendező, akinek a nevéhez olyan kultikus filmek fűződnek, mint a Hair, a Száll a kakukk fészkére vagy Tűz van, babám! Forman egy ideje beteg volt a felesége szerint, és az Egyesült Államokban

 • 2018, április 13

  Türelemmel viselt betegség után, április 12-én, 68 éves korában elhunyt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár - közölte az Előadóművészi Jogvédő Iroda. 

   1949. június

Oldalak