Hard Rock Magazin

Feliratkozás Hard Rock Magazin hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 51 perc 27 másodperc

Ez a skót zenész sem fér a bőrébe: Miller Anderson Band – Reigen Live, Bécs, 2018. 04. 17.

v, 04/22/2018 - 19:51

Akárcsak tavaly, az idén is megkerülhetetlen vendégszereplő volt a Miller Anderson Band a bécsi ’Vienna Blues Spring’ programjaiban. Miller Anderson a Keef Hartley Band tagjaként a 60-as évek végén úgy teljesített, hogy az igen csak protekcionista amerikai fesztiválszervezők, akik elvétve hívtak meg idegen országból szereplőket Woodstockba, őket beválogatták. Mindössze három brit csapat, a The Who, a Ten Years After és Keef Hartley bandája került ki a legendás koncertsorozat helyszínére. A szélesebb közönség látókörébe akkor került ismét, amikor a Jon Lord Blues Project tagja lett.

tovább

Joe Perry – „Készülünk az Aerosmith 50 éves jubileumi turnéjára”

v, 04/22/2018 - 08:15

Nemrég volt róla szó, hogy 25 éves az Aerosmith ’Get A Grip’ albuma, ám ez messze nem a kezdet volt a zenekar számára. Joe Perry nemrég arról beszélt, hogy a zenekar hamarosan útra kel, hogy megünnepelje 50. évfordulóját.

tovább

Jerry Cantrell – „Kib.szott erős lesz az Alice In Chains új lemeze!”

v, 04/22/2018 - 07:51

A banda 2013-ban adta ki előző – a szakma által is jó fogadtatásban részesült – lemezét ’The Devil Put Dinosaurs Here’ címmel, most pedig az utolsó simításokat végzik a régóta várt folytatáson.

tovább

Uriah Heep – Befejezték az új album felvételeit

v, 04/22/2018 - 07:32

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Mick Box és bandája ez év őszén adja ki huszonötödik stúdióalbumát ’Living In Dream’ címmel. A friss hírek szerint azonban már felvették az anyagot.

tovább

Lunatic Soul – Untamed: az első kislemezdal Mariusz Dudától

v, 04/22/2018 - 07:29

A Riverside főnökének projektje, a Lunatic Soul hamarosan új albummal jelentkezik, a hajtás után az első kislemezdal máris tesztelhető.

tovább

Candlemass – Különleges nagylemez érkezik ősszel

v, 04/22/2018 - 07:22

A svéd doom zászlóshajója, a Candlemass egy online játék fejlesztésében vett részt nemrégiben. A játék zenéjét teljes mértékben Leif Edling és csapata szállítja, melyből kezdetnek májusban érkezik egy három dalt tartalmazó EP.

tovább

Linnéa Vikström's QFT – A Therion énekesének új dala

v, 04/22/2018 - 07:14

A svéd szimfonikus metal csapat, a Therion énekesnője (Thomas Vikström lánya) önálló csapatot szervezett maga köré, a QFT (Quantum Field Theory) debütalbuma végigível a jelenlegi tudománytól az örök filozófiai kérdésekig a kezdetről, a végről és az életről bolygónkon. Ennek a folyamatnak egyik fontos eleme az ősrobbanás, a „nagy bumm”, erről szól a Big Bang című dal.

tovább

Satan – A Metal Blade-nél jön ki az új albumuk is

v, 04/22/2018 - 07:01

2018-ban új albummal jelentkezik a brit heavy metal legenda, a Satan. A csapat már meg is újította lemezszerződését a Metal Blade Recordsszal.

tovább

Mátyás Attila – Hallgasd meg a teljes ’Lélegzet’ albumot!

szo, 04/21/2018 - 16:44

Tegnap jelent meg a GrundRecords gondozásában a sok csapatból ismert énekes-gitáros és dalszerző akusztikus szólólemeze, amit a hajtás után hallgathatsz meg.

tovább

Sex Action – Egy igazi meglepetés a Record Store Day napjára

szo, 04/21/2018 - 16:04

A rockrajongók és a lemezgyűjtők régi vágya teljesül azzal, hogy ismét megjelenik a Sex Action legendás első nagylemeze vinylen a GrundRecords gondozásában.

tovább

Don Airey – Klipen a Lost Boys

szo, 04/21/2018 - 13:38

Új dal hallgatható meg a Deep Purple billentyűsétől Lost Boys címmel, mely Don Airey májusban érkező szólólemezén kap helyet.

tovább

Iron Angel – Blood And Leather: a harmadik dal a német speed metalosoktól

szo, 04/21/2018 - 13:22

A Mighty Musicnál jön ki májusban a német speed metal banda új albuma, mely több mint harmincéves csendet tör meg. A lemezről a hajtás után már a harmadik dal hallgatható meg.

tovább

Overkill – Thanx For Nothing: új dal a koncertanyagról

szo, 04/21/2018 - 11:21

Május derekán új koncertlemezzel jelentkeznek Bobby Blitzék, amiről ismét legurult egy felvétel. Természetesen a hajtás után meg is nézheted.

tovább

Five Finger Death Punch – Mindenkinek beszólnak az új dalban

szo, 04/21/2018 - 07:04

Sham Pain címmel új dalt mutattak be Báthory Zoliék. A dalban odaszólnak egykori kiadójuknak, akikkel végül sikerült megegyezniük peres ügyeik után, de egy-két internetes magazin is megkapja a magáét.

tovább

Amorphis – Dal- és klippremier: Wrong Direction

szo, 04/21/2018 - 06:43

Még egy hónap van hátra a ’Queen Of Time’ megjelenéséig, amit egy új klip publikálásával népszerűsít a Nuclear Blast.

tovább

SOTO – Új basszusgitárossal állnak neki a harmadik lemeznek

szo, 04/21/2018 - 06:40

A Jeff Scott Soto vezette SOTO zenekar elvesztette basszusgitárosát, amikor az Adrenaline Mob balesetet szenvedett és David Z meghalt. A zenekar most dolgozik harmadik albumán, melynek megjelenését 2019-re tervezik. Az új basszusgitáros az a Tony Dickinson (Trans-Siberian Orchestra), aki már az előző SOTO-albumokon is szerepelt társszerzőként és közreműködő vendégként, mint pl. a Freakshow című dalban.

tovább

Gus G. – Nézd meg a címadó dalt a tegnap megjelent albumról!

szo, 04/21/2018 - 06:37

Tegnap került boltokba a Firewind gitárosának új albuma, a megjelenés apropójából pedig Gus G. lerántotta a leplet a címadó dalról.

tovább

Issa – Klipen a címadó

szo, 04/21/2018 - 06:21

Tegnap jelent meg a norvég énekesnő új albuma Run With The Pack címmel, amiről a hajtás után a címadó tesztelhető le klippel együtt.

tovább

Beth Hart: Live From New York - Front And Center (DVD)

p, 04/20/2018 - 13:52
Borí­tó: 

Megjelenés: 
2018
Kiadó: 
Mascot Label Group
Weblap: 
http://www.bethhart.com/
Stí­lus: 
blues, soul
Származás: 
USA
Zenészek: 

Beth Hart – ének, zongora, akusztikus gitár
Jon Nichols – gitár, vokál
Bill Ransom – dob
Bob Marinelli – basszusgitár

közreműködik:

Sonny Landreth – gitár

Dalcí­mek: 

CD:

01. Let’s Get Together
02. Baddest Blues
03. Jazz Man
04. Delicious Surprise
05. Broken And Ugly
06. St. Teresa
07. Isolation
08. Tell Her You Belong To Me
09. Fat Man
10. Love Gangster
11. Leave The Light On
12. As Long As I Have A Song

DVD:

01. Let’s Get Together
02. Baddest Blues
03. Jazz Man
04. Delicious Surprise
05. St. Teresa
06. Tell Her You Belong To Me
07. Fat Man
08. Leave The Light On
09. Can't Let Go
10. As Long As I Have A Song

Értékelés: 

Ha nem számítjuk az énekesnő közös koncert DVD-jét Joe Bonamassával 2014-ből, akkor ez a kiadvány csak a második hivatalos élő album Beth Hart pályafutása során. Pedig ő eklatáns példája azoknak a művészeknek, akik nem a stúdió falai közt, hanem a deszkákon élnek igazán. Tudom, láttam őt három évvel ezelőtt Pakson, azóta is a zsigereimben érzem azt a száz percet. A 2005-ben kiadott ’Live In Paradiso’ elementáris erejű koncertfilm, Bethről szakad a víz, olyan erővel, szenvedéllyel énekel, hogy beleremeg a kultikus amszterdami koncertterem közönsége, a színpad majdnem felgyullad. És még a végére fokozni is tudta, amikor a képünkbe vágta a Zep Whole Lotta Love-ját. Nekem ez volt az első találkozásom vele, azonnal rajongója lettem a már akkor is a kivarrt, de akkor még farmernacis, mezítlábas, vad csajszinak.

Nos, Beth Hart az elmúlt években lenyugodott, leállt a savas utazásokkal, egy kis vallás, egy kis spiritualitás sem áll tőle távol. Ha összehasonlítjuk ezt és az amszterdami felvételt, szembeötlő a különbség, nemcsak megjelenésében, hanem énekében is. Férfiszemeket gyönyörködtető jelenléte a pántos ruhában és a magas sarkú cipőben. Az őserő háttérbe szorult (azért nem teljesen), hangjának finomságait, sokszínűségét kamatozatja, tény, hogy ez is nagyszerű élmény. Nem egy esetben egészen távolról énekel a mikrofonba, játszva a dinamikával is. Talán a hely is erre predesztinálja, hiszen a Front And Center egy 2013 óta futó televíziós zenei műsorsorozat, mely klubkoncerteket mutat be New Yorkban körülbelül egy órában, így a képi anyag rövidebb, mint a hang.  A szériában az évek során fellépett Paul Rodgers, Buddy Guy, a The Rides, Zakk Wylde vagy Joe Satriani is, így Beth Hart e DVD-je is a sorozat része.

Tudatosan megszerkesztett anyag, hiszen populárisabb dalokkal indít, aztán jöhet egy kis vadság, majd akusztikus blokk gitárral, zongorával. Itt válik igazán személyessé ez az amúgy is intim koncert. Hősnőnk leül egy székre, miközben társai az akusztikus gitárokhoz nyúlnak, később maga is a zongorához ül. És hogy még belsőségesebbé tegye az élményt, sokat mesél a dalok közt, örömmel osztja meg élményeit a nem túl nagyszámú közönséggel.

A vége felé egy illusztris vendég is feltűnik a színpadon: a legendás bluesgitárossal, Sonny Landrethszel osztják meg a színpadot. Igazán kedvelem Landreth albumait, ám ezúttal úgy érzem, nem találták meg a közös hangot. Idegenül mozog Beth Hart világában, láthatólag magába zárkózott személyisége nem érvényesül, bár szívélyesen megölelik egymást a közös muzsikálás után. És mivel is zárhatná a fellépést, mint a No Place Like Home balladájával? Talán a legőszintébb, legszívbemarkolóbb melódia az énekesnő pályafutása során.

Azért az a bizonyos letisztultság nem borít el mindent. Beth bivalyerős hangjából, jellegzetes hajlításaiból most is ízelítőt kapunk. Blues koncert ez a javából, hiszen egy kocsmában vagyunk, igaz, nem füstös a hely, nem csörögnek a poharak. Nem sok hangszer szól, ám nem is kell több egy ekkora helyre. Nem sokban különbözik egy szoba-örömzenéléstől, és ettől is jó ez a koncert.

Összegzés: 

Beth Hart megtalálta saját útját, stílusát a blues muzsika palettáján. Tavalyelőtt kiadta pályafutásának egyik legjobb albumát, ’Fire On The Floor’ címmel – négy dal szerepel itt is róla –, mely hetedik volt a Billboard listáján. Ezzel a koncertlemezzel is ugyanazt a jazzes-soulos vonalat képviseli a műfajon belül. Bár a zsűri nem nagyon látható, mégis az emberben ott motoszkál az érzés, hogy ott van a klubban, és érti-érzi az énekesnő minden egyes rezdülését.

Dátum: 
2018. április 20
Pontszám: 
9
Szerző: 
Bigfoot

Lizzy Borden – „Úgy tekintek az új albumra, mint egy új kezdetre”

p, 04/20/2018 - 10:21

11 év után új lemezzel jelentkezik Lizzy Borden. A ’My Midnight Things’ című albumról a hajtás után egy dal máris tesztelhető.

tovább

Oldalak

Rockhírock

 • 2018, április 16

  A hírek szerint stabil Joe Lynn Turner állapota, akit szívproblémákkal szállítottak kórházba a hétvégén Minszkben. Az énekest ugyanakkor továbbra is bent tartják.

  Enyhébb infarktussal

 • 2018, április 14

  86 éves korában elhunyt Milos Forman cseh rendező, akinek a nevéhez olyan kultikus filmek fűződnek, mint a Hair, a Száll a kakukk fészkére vagy Tűz van, babám! Forman egy ideje beteg volt a felesége szerint, és az Egyesült Államokban

 • 2018, április 13

  Türelemmel viselt betegség után, április 12-én, 68 éves korában elhunyt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár - közölte az Előadóművészi Jogvédő Iroda. 

   1949. június

 • 2018, április 12

  Talán erőszakolt naphoz kötni a rock and roll születését, amit a források többsége 1954. április 12-ében jelöl meg, de tény: ezen a napon vette fel New Yorkban a Rock Around The Clock című dalát Bill Haley és kísérőegyüttese, a Comets.

 • 2018, április 10

  Pénteken jelenik meg a Kalapács tizedik, Örökfekete címre keresztelt friss nagylemeze a Hammer Records gondozásában, erről meghallgatható a lemez nyitó tétele.

  Az album előrendelhető a

Oldalak