Hard Rock Magazin

Feliratkozás Hard Rock Magazin hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 4 óra 31 perc

A Gördülő Kövek nem ragadnak a sárba: The Rolling Stones – Ausztria, Spielberg, Redbull Ring, 2017. 09. 16.

p, 09/22/2017 - 20:21

Nem csak rock and roll, történelem. Ötvenöt év. Ez idő alatt kormányok jöttek, elbuktak, háborúk dühöngtek, aztán elcsitultak, megdőlt egy világrend, megváltozott Európa térképe... de a Kövek rendületlenül gördülnek, több mint fél évszázada.

tovább

Roadcase Royale – Új dal a megjelenés apropójából

p, 09/22/2017 - 19:51

Nancy Wilson (Heart) új csapatának bemutatkozó albuma is ma került a boltokba, amiről The Dragon címmel tesztelhettek egy dalt a hajtás után.

tovább

Matt Cameron – All At Once: hangolj új dallal a szólólemezére

p, 09/22/2017 - 17:19

Ma kerül a boltokba a Pearl Jam és a Soundgarden dobosának szólóalbuma, amiről most még egy dal meghallgatható a neten.

tovább

Black Stone Cherry – Két bluesdal a kentucky-i rockerektől

p, 09/22/2017 - 09:41

Jövő héten jelenik meg az általunk már többször is beharangozott ’Black To Blues’ című Black Stone Cherry EP, amiről most két dalt hallgathatsz meg.

tovább

David Gilmour – Lehet, hogy új albumot készít a közeljövőben

p, 09/22/2017 - 09:11

A gitáros felfedte, hogy legutóbbi szólóalbumának, a ’Rattle That Lock’-nak a megjelenése után maradtak felvételek, így elképzelhető egy újabb stúdiólemez kiadása.

tovább

Von Hertzen Brothers – Vége a háborúnak

p, 09/22/2017 - 08:49

A finn rockcsapat november elején jelentkezik hetedik nagylemezével, a ’War Is Over’-rel, de ezúttal új kiadó – a Mascot Label Group – kötelékében jelenik meg az újdonság.

tovább

Gyöngyvér – Dalpremier: Elkészült a Széllel szemben

p, 09/22/2017 - 08:34

A zenekar 2016-os földbeállása előtt még készültek dalok egy majdani lemezhez, amelyek közül most néhány végleges formát kapott és folyamatosan kikerülnek a zenekar Facebook-oldalára YouTube-videók formájában.

tovább

H.E.A.T: Into The Great Unknown

cs, 09/21/2017 - 22:04
Borí­tó: 

Megjelenés: 
2017
Kiadó: 
earMUSIC
Weblap: 
http://www.heatsweden.com/
Stí­lus: 
hard rock
Származás: 
Svédország
Zenészek: 

Erik Grönwall – ének
Sky Davis (ex-Dave Dalone) – gitár
Jimmy Jay – basszusgitár
Jona Tee – billentyűs hangszerek
Crash – dob

Dalcí­mek: 

01. Bastard Of Society
02. Redefined
03. Shit City
04. Time On Our Side
05. Best Of The Broken
06. Eye Of The Storm
07. Blind Leads The Blind
08. We Rule
09. Do You Want It?
10. Into The Great Unknown

Értékelés: 

Nehezen fogtam hozzá ehhez az értékeléshez, ugyanis a H.E.A.T rajongói valószínűleg kisebb sokkban, a sarokban összegubózva szomorkodnak odahaza az új dalok hallatán, ám mivel én nem vagyok rossz véleménnyel az ’Into The Great Unknown’-ról, lehet, hogy most el leszek küldve a… Na, de ne szaladjunk ennyire előre, viszont azt előrevetíteném nyugtatóként: a srácok csak szívattak minket az ízelítőkkel, és a lemez egésze távol áll a szirupos popperkedéstől, valamint az elektronikus kütyük folytonos kerregtetésétől. Ezt mondjuk nem sokan gondolták volna az első kislemezdal, a Time On Our Side megjelenésének idején, ami olyan búval átitatott negatív indulatokat szültek, melyeket nem sokszor tapasztalni egy felvezető kampány első fázisában. Kétségtelen, hogy a svéd fiatalok nem álltak be a jól megszokott sorba, hanem onnan kilépve, inkább valami újat akartak mutatni ezúttal, pár dal pedig még így is felférne bármelyik korábbi lemezükre.

A lemezt indító Bastard Of Society például simán lehetne a ’Tearing Down The Walls’ lecsengése, mivel egy dallamos rocknóta, ami ugyan nem annyira vaskos és húzós, mint az elődön található dalok, de stílusban mindenképpen oda passzol. Ezután viszont érkezik az éles váltás a Redefineddal, ami azonnal hozza a jelen koncepció járulékos elemeit, méghozzá a megszokottnál több elektronikát, mely kissé olcsóvá, műanyaggá teszi az élményt. Amúgy a dal rendben van, szóval fanyalogni kár, de érthető, hogy nem mindenki elégedett, mivel nem ezt szoktuk meg a bandától. Ha már megszokás, akkor érdemes azon is elgondolkodnunk, hogy mennyi értelme van ugyanazt a lemezt elkészíteni újra meg újra. Ez a srácok harmadik dobása Tobias Lindell producerrel, és felettébb üdvözlöm azt, hogy minden egyes alkalommal képesek voltak változtatni: az ’Adress The Nation’ arénarockos, AOR-es világa után egy sokkal szikárabb hard rockba fordultak a ’Tearing Down The Walls’-zal, amit most egy kicsit kibővítettek a mai korban oly népszerű elektronikus megoldásokkal. Valljuk be, sokan nem merik ezt bevállalni, és inkább maradnak a jól bevált receptnél. (Ha már ennyire példáért kiált ezen állításom, akkor vegyük is mondjuk a Kamelotot, akik a ’The Fourth Legacy’ óta (1999-et írunk!) ugyanazzal a producerrel dolgoznak, és bizony az utóbbi két-három albumuk igencsak összemosódik a jellegtelenség miatt.)

Visszatérve a lemezhez, érdekes sormintával találkozunk az album elején, mivel a folytatásban a Shit City megint inkább a régebbi vonalat követi, míg az ominózus, több fogyatékossággal is rendelkező Time On Our Side a modernebb érához kapcsolódik. Teljesen olyan érzése van az embernek, mintha a jó öreg Hammond-orgonát elcserélték volna a piacon egy műanyag Casio-szintire, nyoma sincs a Laurens mester által összerakott hangszernek, ellenben az olykor idegesítő szintihangzás sokszor fel-felböffen, ahogy a szűk ötvenperces lemezen végig. Ide kapcsolódóan muszáj megemlíteni az érdekes színfoltnak számító Blind Leads The Blindot, ami a lemez egyik legjobb tétele, ugyanakkor a kezdése erős Edda-ízt hordoz magán, egy pillanatra azt hittem, hogy Gömöry Zsolti játszik a dalban.

A három-négyperces dalok egyébként annak ellenére, hogy egy egzotikus helyen, Thaiföldön készültek, igen rideg, Skandináv hangulatot árasztanak magukból, ami ugye köszönhető a modernebb megszólalásnak és az utópisztikus tematikának, amihez ezúttal a Sky Davisszé átkeresztelt Dave Dalone (eredeti nevén David Axelsson) biztosít játékos riffeket és szólókat, már ha van azokra szükség, ugyanis egy-két számban annyira lecsupaszították a szerkezetek a fiúk, hogy a szólót is kiiktatták. Mondjuk ezzel addig nincs baj, amíg a dalok rendben vannak, ám egyes esetben hiába vannak remek dallamok, néhány szerzemény sajnos ingerküszöb alá esik, így a Do You Want It és az indokolatlanul hosszúra nyújtott címadó a végén nálam egyáltalán nem talált be. Az album háromnegyede viszont egészen kiegyensúlyozott, az olyan dalok kellemes perceket okoznak, mint a már-már Queent idéző We Rule vagy a tipikusan H.E.A.T-esnek mondható, ugyanakkor bődületesen eltalált ballada, az Eye Of The Storm.

Akárhogy is osztok-szorzok, ugyan nem ez a srácok legjobb anyaga, még így is képesek voltak némileg elkápráztatni remek dallamérzékükkel és néhány tőlük szokatlan, remek húzással. Ennek ellenére nagyon örülnék, ha legközelebb több olyan nótával találkoznék, mint mondjuk a Point Of No Return vagy a Living On The Run.

Összegzés: 

Tudtuk, hogy nem olyan lesz, mint az eddigi lemezek, de egyáltalán nem lehet köpködni az ’Into The Great Unknown’-t a könnyedebb hangvétel és a modern zenei összetevők felhasználása miatt, ugyanis Erik Grönwallék még mindig tudnak zenélni és dalokat írni, amit most is bizonyítottak. Ami nekem hiányzik, azok az igazán bődületes slágerek, az az egy-két húzós dal, melyek még magasabb szintre tudnák emelni ezt az albumot.

Dátum: 
2017. szeptember 21
Pontszám: 
7
Szerző: 
TAZ

Warrel Dane – Tíz év után jön a második szólólemeze

cs, 09/21/2017 - 09:21

A Nevermore és Sanctuary énekese 2018 elejére ígéri új szólóalbumát, mely állítólag gótikusabb és sötétebb lesz elődjénél, a 2008-as ’Praises To The War Machine’-nél.

tovább

Metallica – Hallgasd meg For Whom The Bell Tollst '86-ból!

cs, 09/21/2017 - 08:51

Rengeteg bónusszal nyakon öntve érkezik novemberben a ’Master Of Puppets’ újrakiadása, amiről most a For Whom The Bell Tolls egy 1986-os élő felvétele hallgatható meg.

tovább

Jeff Scott Soto – Ismerkedj tovább a szólólemezével!

cs, 09/21/2017 - 08:07

Inside/Outside címmel már a második dal is legurult Jeff Scott Soto új szólóalbumáról, ami novemberben kerül a boltokba ’Retribution’ címmel.

tovább

Marilyn Manson – KILL4ME: új dal a hamarosan érkező albumról

cs, 09/21/2017 - 07:49

A Spotify-on hallgatható meg Marilyn Manson legújabb dala, ami szintén az október 6-án megjelenő ’Heaven Upside Down’ című lemezen kap majd helyet.

tovább

Iron Maiden – Novemberben jelenik meg a ’The Book Of Souls: Live Chapter’

cs, 09/21/2017 - 07:13

A 2016-2017-es turnéról egy tizenöt dalt tartalmazó élő felvétel érkezik majd novemberben, melyet a világ különböző pontjain rögzített a legendás heavy metal csapat.

tovább

Delain – Októberben jön a jubileumi koncertkiadvány

cs, 09/21/2017 - 06:57

Október végén jelenik meg a holland szimfonikus metal banda új koncertkiadványa, melyen fennállásuk tizedik évfordulója előtt tisztelegnek.

tovább

Avatarium – Kétzenekaros doom metal est a Dürer Kertben (x)

cs, 09/21/2017 - 06:48

Harmadik nagylemezét mutatja be a svéd Avatarium szeptember 30-án, Budapesten. A súlyos, sötét és költői doom metal dalok mellett a görög Slayerking zenekar hasonló műfajú, de progresszív elemekkel tűzdelt koncertjére is készülhetünk a Dürer Kertben.

tovább

Első Hallásra – 2017. július - augusztus

sze, 09/20/2017 - 18:57

Ha csak elkezdeném valakinek sorolni a fenti listában látható neveket, valószínűleg az első reakciója az lenne, hogy kérdőre vonna, hogy ezek az előadók még egyáltalán alkotnak? Nos, igen, de ahogy ránézünk az elért pontszámokra, akkor úgy látszik, lassan tényleg megtörténik az őrségváltás. Ez számomra nagy öröm, mert bebizonyosodik, hogy bizony van tartalék a keményebb műfajokban is, de szerencsénkre azért a nagy öregek is odateszik máig magukat.

tovább

Jeff Loomis – Van esély a Nevermore-reunionra, de egyelőre nem most

sze, 09/20/2017 - 14:09

Már egy jó ideje nincs Nevermore, azonban néha-néha Warrel Dane és Jeff Loomis is megszólal a banda ügyeit illetően. Ezúttal Jeff volt a soros, ugyanis egy interjúban az új Arch Enemy-lemez mellett természetesen korábbi bandájáról is kérdezték.

tovább

Marco Mendoza – A Mighty Musichoz igazolt új szólóalbumára

sze, 09/20/2017 - 13:46

A The Dead Daisies basszusgitárosa jelenleg Dániában dolgozik Soren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp) gitáros-producerrel és Morten Hellborn dobossal régóta várt új szólóalbumának, a 'Viva La Rock'-nak felvételein. Dániai tartózkodása alatt Mendoza aláírt egy sokrétű lemezszerződést a vezető skandináv rock/metal kiadóval, a Mighty Music-kal.

tovább

Rammstein – Richard Kruspe szerint az utolsó lemezükön dolgoznak

sze, 09/20/2017 - 10:51

Már hosszú ideje dolgozik a ’Liebe Ist Für Alle Da’ folytatásán a germán metalbanda, viszont a gitáros, Richard Kruspe szerint lassan, de kezdenek egyenesbe jönni a dolgaik a lemezzel kapcsolatban, bár neki van egy olyan érzése, hogy ez lehet az utolsó Rammstein-album.

tovább

Angel Nation – Októberben jelenik meg a tavaly óta várt stúdiólemez

sze, 09/20/2017 - 08:02

Elina Siirala (Leaves' Eyes) dallamos metal csapata október végén jelentkezik új nagylemezzel, a kiadvány információi mellett egy klipes dalt is megismerhetünk.

tovább

Oldalak

Rockhírock

 • 2017, szeptember

  1987-ben jelent meg a Pokolgép „Pokoli színjáték” albuma, ami után rájuk ragadt a sátánista jelző. Három évtized elteltével az együttes akkori énekese az általa alapított Kalapács zenekarral lép fel Budapest legnagyobb rockfesztiválján.

  Kalapács József neve a ’80-as

 • 2017, szeptember

  Ősszel friss szólólemezzel jelentkezik Robert Plant, a Led Zeppelin egykori frontembere.

  Október 13-án kerül a boltok polcaira a zenész tizenegyedik, Carry Fire címre keresztelt új albuma, melyről most meghallgatható a Bones Of Saints című szerzemény. Az

 • 2017, augusztus

  Ismét visszatért a színpadra az AC/DC énekese, aki a Back in Blacket adta elő Matt Bellamyék kíséretében. Videó.

  Hatalmas meglepetésre vasárnap ismét színpadra lépett az AC/DC legendás frontembere: Brian Johnson, aki “hivatalosan” azóta nem zenél, hogy

Oldalak