Fémvár.hu

Feliratkozás Fémvár.hu hírcsatorna csatornájára
femvar
Frissítve: 4 óra 5 perc

S8 Underground Club - Metalcore Thursday! Csütörtökön német, svájci, cseh és hazai "core" csapatokra bulizhatsz!

k, 11/21/2017 - 16:21

| Insects | From Void To Abyss (CZ) | The Heart’s Intent (D) | The Cake Is A Lie (D) | Circle Of Execution (CH)

Bírod a kiképzést? Szabad a csütörtök estéd? Hát akkor gyere le november 23-án a fővárosi S8 Underground Clubba, ugyanis a budapesti Insects zenekar megtöri a csendet, ami az új album felvételeivel jár. Utánuk a From Void To Abyss érkezik, egyenesen Csehországból, metalcore és hardcore keverékével. Két német melodic hardcore banda is tiszteletét teszi, a The Heart’s Intent és a The Cake Is A Lie személyében. És ha még bírod energiával, semmiképp se hagyd ki a svájci Circle Of Execution drunkcore buliját! A hétköznapra való tekintettel még hazaérsz a nappali járatokkal is!

Amberjack - Csótányokkal forgatott klipet a budapesti hard rock csapat!

k, 11/21/2017 - 15:53

Az Amberjack zenekar élete nagyon felpezsdült az utóbbi hónapokban. Amellett, hogy a Supernem előzenekaraként járják az országot, elkészült az első igazán profi klipjük a Cockroach című dalukra.

C.A.F.B. - Új nagylemez a kultikus hazai punkrock keresztapáktól!

k, 11/21/2017 - 15:41

Az 1990 óta működő ikonikus hazai indie-punk banda a C.A.F.B. közel egy évet töltött stúdióban, új nagylemezének munkálataival. Az amerikai Sliver Records kiadó által nemrég napvilágot látott korong 16 izgalmas tracket tartalmaz, amelyek mind, a zenekar 1996 utáni világat idézik, természetesen enyhén modernebb változatban.

AdryA - Klipet forgatott bemutatkozó dalához a budapesti frontcsajos "ExperiMetal" csapat!

h, 11/20/2017 - 20:33

Klipet forgatott a budapesti nő énekessel felálló önmaga stílusát "ExperiMetal"-ként meghatározó AdryA a csapat bemutatkozó dalához a 'When We Were One'-hoz. A kisfilmet Bán István (Unlimited Pictures) filmrendező vágta és editálta. A zenekar a jövő év elején szeretné megjelentetni új anyagát.

Pennhurst - Szombaton Nyíregyházán lépnek fel a Cadaveres és a Bad Habit társaságában!

h, 11/20/2017 - 20:09

A Budapesti Pennhurst ismét kiengedheti a diliház falai között felhalmozódott feszültséget! November 25-én Nyíregyházán a Club Hollywood-ban, a Cadaveres és a Bad Habit zenekarokkal karöltve fejletépős koncertre készülnek!

Quattro-X - Egy újabb dalpremier a szegedi csapat december közepén érkező 'Örökkélét' című albumáról!

h, 11/20/2017 - 18:36

December 12-én jelenik meg a szegedi önmagát "pop/rock/metal/grunge" stílusuként meghatározó Quattro-X zenekar másofik nagylemeze 'Örökkélét' címmel.  A trió az albumot még 2016 szeptemberében rögzítette a szegedi Miracle Soundban Vári Gábor segítségével. az erdeti tervben egy tavaszi megjelenés szerepelt, de a fiúk alaposan megcsúsztak, így csak az év végére kerül majd ki az anyag. Azonban ez idő alatt sem tétlenkedtek, hiszen az elmúlt időszakban négy klipet is készítettek a lemez felvezetéseként. Most pedig itt a legújabb a "Sláger". A dal érdekessége, hogy Csontos Péter billentyűs vendégeskedik rajta a The Voidból.

Utcára viszik a kultúrát a fővárosi közművelődési házak!

v, 11/19/2017 - 20:44

A budapesti közművelődési intézmények szerepe rendkívüli módon megnőtt – hangzott el a Városok jövője - közösségek művelődése című szakmai konferencián. A közösségi házak már nemcsak a falaikon belül szerveznek programokat, hanem kiviszik a kultúrát az utcákra, terekre. A rendezvényen több fővárosi intézmény is beszámolt a kulturális fejlődésről, lehetőségekről, programokról.

divideD - Megjelent a modern dallamos metalt elektronikával ötvöző csapat első nagylemeze!

v, 11/19/2017 - 20:03

“Modulus” címmel a novemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként a NAIL Records gondozásában jelent meg a modern dallamos metalt elektronikával fűszerező divideD zenekar első nagylemeze.

Jócselekedetre buzdít az állami gondozott gyerekek kórusa!

p, 11/17/2017 - 20:04

Kezdd el tenni a jót! címmel második lemezét jelenteti meg Magyarország egyetlen állami gondozottakból álló énekkara, a Lélekzuhany Gospel Kórus. Vezetőjük és az együttesben éneklő gyerekek célja, hogy üzenetükkel elérjék az emberek szívét, és jócselekedetre buzdítsák őket. Lemezükön és annak bemutatóján kiváló hazai zenészek muzsikálnak.

S8 Underground Club BLACK - Dark Side Tour! Holnap átállhatsz a klub sötét oldalára!

p, 11/17/2017 - 18:42

Per-Form Band | Spacedust | Five More Minutes | Polvere | Rockbuli

A 18-ai szombati buli két részre szakad a fővárosi S8 Underground Clubban. A BLACK színpadán köszönthetjük a lelkes Per-Form Band-et, akiket az űr-rocker Spacedust követ. A Földre való visszatérést a Five More Minutes vezényli le, majd az alternative metal Polvere-é a terep. Mint általában, most sem kell szaladni az első éjszakai járatokhoz, ugyanis hideg italok és rockbuli szórakoztatja tovább a díszes társaságot.

Green Hell – A 'Zárkózz fel!'lemez már elérhető az online zenei platformokon is!

p, 11/17/2017 - 18:21

Idén tavasszal, magánkiadásban jelent meg a budapesti thrash banda a Green Hell második albuma 'Zárkózz fel!' címmel. Mától a lemez elérhető olyan zenei áruházakban, mint a Deezer, a Spotify, vagy az iTunes.

Élőben legközelebb december 2-án, a Siberia, és a Stonecold társaságában fognak zenélni az S8 Underground Clubban.

Magor - “A menedék” címmel megjelent a jászberényi zenekar második nagylemeze!

p, 11/17/2017 - 17:44

“A menedék” címmel megjelent a jászberényi Magor zenekar második nagylemeze, mely az előzőhöz hasonlóan ezúttal is az EDGE Records gondozásában, a HammerWorld magazin mellékleteként látott napvilágot.

Barcsik Vali - A kis herceget november 19-én vetítéssel kombinált élő előadásban mutatja be Budakeszin!

p, 11/17/2017 - 16:42

Barcsik Vali - “A kis herceg” című albuma tavaly decemberben exkluzív digipak CD+DVD kiadványként jelent meg a Hammer Records gondozásában, mely a regényíró eredeti grafikáinak felhasználásával készült igényes csomagolásban látott napvilágot.

S8 Underground Club - Pénteken Punk'n'Alter estét tartanak!

k, 11/14/2017 - 20:49

VEvývoji! (CZ) | BENDER (F) | Damodar | Faterkiller | Bullet Ants | NoGenre | Tamirel | Újvilág Utca | Lépjünk a holdra | Rockbuli

Ismét hosszú péntek estére számíthatnak azok, akik november 17-én lelátogatnak a fővárosi S8 Underground Clubba. Nem kevesebb, mint kilenc fellépő gondoskodik a zenei aláfestésről, köztük a cseh VEvývoji! és a francia BENDER. Hazai fronton sem kell szégyenkezni, a BLACK színpadán köszönthetjük a Damodart, a Faterkillert és a Bullet Ants - Sex Pistols Tribute/Cover zenekart. A RED teremben a NoGenre fűt be elsőként, majd a Tamirel, a szombathelyi Újvilág Utca és a Lépjünk a holdra következik. Akik pedig még bírják energiával, a szokásos rockbuli szól a hangfalakból a frissítő italok mellé.

Iron Maiden - Péntektől a nappalinkban koncertezhet a csapat!

k, 11/14/2017 - 18:50

A legendás rockbanda az Iron Maiden egy igazi különlegességgel készül a rajongók számára: pénteken egy élő koncertfelvétel-lemezt dob piacra. A ’Book of Souls Live’ az elmúlt két év koncertjeinek legemlékezetesebb pillanatait gyűjti egy lemezcsokorba.

Queen és Depeche Mode a Lemezjátszó programsorozatban!

k, 11/14/2017 - 16:02

A poptörténelem két nagyon fontos lemeze kerül terítékre a Lemezjátszó programsorozatban, novemberben. A B32 Galéria és Kultúrtérben 15-én a Queen Queen, 21-én pedig a Depeche Mode Songs of Faith and Devotion albumát lehet meghallgatni. Előbbiről Németh Jucival, utóbbiról Milkovich Mátyással beszélget Horváth Gergely az estéken.

Stula Rock - Győrben játszanak, Vendég: Dudás Ivett (Tales of Evening)!

k, 11/14/2017 - 15:54

December elsején a győri To the Rock Music & Drink Barban lép fel a Stula Rock. A zenekar 2016.novemberében alakult és 2017. január 6-án debütáltak a Backstage Pubban. A zenekar márciusban rögzítette lemezét, mely várhatóan jövő év elején lát majd napvilágot. Az Őserő című lemezről viszont már Győrben is hallhatnak ízelítőt, és a koncert vendége Dudás Ivett lesz, a Tales of Evening zenekarból.

XXIX. Hopplá Fesztivál, Szentgotthárd – Kész a program! - Road, Zorall, P. Mobil, Lord, Rómeó Vérzik, és még sokan mások!

k, 11/14/2017 - 15:42

29. alkalommal kerül megrendezésre a Hopplá Zenei Fesztivál Szentgotthárdon, 2018. július 6-7. között. A nagy hagyományokkal rendelkező fesztivál jövőre olyan headlinerekkel büszkélkedhet, mint a Road, a P. Mobil, a Zorall, a Lord, a Rómeó Vérzik, és az Omen. A feltörekvő zenekarok között olyan neveket találunk, mint a Stula Rock, a Steroid, a Vadvágány, a Red Rockets, a Tuzsu Junior Trió, a Méd in Csájná és a Deresedő Wild Gerlicék.

Rudán Joe Band & Stula Rock - Dupla lemezbemutató koncert februárban a Crazy Mamában!

h, 11/13/2017 - 21:06

2018. elején Rudán Joe és zenekara, illetve Molnár Stula Péter bandája is új lemezzel jelentkezik. Hogy még nagyobbat szóljon ez a két új korong, a két csapat dupla lemezbemutató koncertet szervez, február 17-én, a Crazy Mamában.

Hellhammer Festival 2017 - Winter Edition Budapesten és Győrben!

h, 11/13/2017 - 20:05

HARAKIRI FOR THE SKY [AT, post black metal]/WELICORUSS [RU, symphonic black metal]/LYCHGATE [UK, avant-garde black metal]

A Hellhammer Festival idei téli turnéja ezúttal Magyarországot is eléri, méghozzá egyből két várost is! A black és post-metal egyre elismertebb zenekarait összehozó turné dec. 5-én Budapestre, dec. 7-én pedig Győrbe ér. A turné három utazó zenekara a mára már Közép-Európa vezető post-black metal zenekarának tekinthető osztrák Harakiri For The Sky (ők Győrben nem lépnek fel), az egyre elismertebb orosz-cseh szimfonikus black/pagan brigád Welicoruss és az angol avantgárd black metalos Lychgate, akikhez helyi előzenekarok csatlakoznak majd. A budapesti koncertet a szegedi Gyepű nyitja majd. A feltörekvő post-black metal csapat nemrég megjelent demójával érkezik az eseményre.

Oldalak

Rockhírock

 • 2017, november 2

  Brian Johnsont is lesújtotta Malcolm Young hétvégi halála. Az AC/DC volt frontembere nyilatkozatában megerősítette a tényt, amit sokan a mai napig nem tudnak: Malcolm volt a zenekar igazi agya.

 • 2017, november 1

  Se szeri, se száma a visszaemlékezéseknek, bejegyzéseknek, rövid, személyes mondatoknak Malcolm Young halála kapcsán. „Nagyon szomorú vagyok, hogy egy újabb barátom haláláról értesültem. Nagyon hiányzik majd”, tette közzé Ozzy Osbourne.

 • 2017, november 1

  Meghalt Malcolm Young rockzenész, gitáros, dalszövegíró, az AC/DC alapítótagja – tudatta a zenekar Facebook-oldalán. Ő volt az, aki testvérével, Angus Younggal 1973 novemberében létrehozta a legendás bandát, amelynek ritmusgitárosa, vokalistája és dalszerzője is volt

 • 2017, november 1

  Harmadszor esnek egymásnak gitáros sztárjaink

  Harmincegy esztendeje annak, hogy hat gitáros mérte össze tudását a Petőfi Csarnok színpadán. Az akkori frenetikus sikeren felbuzdulva Felkai Miklós másodszor is nekiveselkedett a csörtének, amelynek

 • 2017, november 1

  A legendás rádiósra emlékezünk. 

  November 13-án, 90 éves korában Münchenben elhunyt Ekecs Géza (1927–2017) , a Szabad Európa Rádió emblematikus szerkesztője, műsorvezetője, a Teenager Party Cseke Lászlója – tudta meg a nemzetikonyvtar.blog.hu Ekecs

Oldalak