HammerWorld

Feliratkozás HammerWorld hírcsatorna csatornájára
HammerWorld Forró Drót (hu/atom)
Frissítve: 2 óra 29 perc

GRETA VAN FLEET - A Led Zep-hangulatú rockerek sivatagos új klipje: When The Curtain Falls

sze, 08/15/2018 - 17:42

Már korábban bemutattuk a When The Curtain Falls című első lemezelőzetes dalt az utóbbi pár év egyik legnagyobb amerikai rockszenzációjától, a négy fiatal srác alkotta Greta Van Fleettől. Most már a dal hivatalos klipjével is lehet ismerkedni.

A ma is csupán 20-22 éves három Kiszka-tesó 2012-ben indította el a blues-alapú és kimondottan Led Zeppelin-hangulatú zenét játszó bandát (a most 18 éves Danny Wagner dobos 2013 óta a csapat tagja), és a tavalyi bemutatkozó EP-jük (Black Smoke Rising) Highway Tune dala tette őket igazán ismertté. From The Fires címmel egy második EP is kijött tavaly (négy új dallal és az első EP négy dalával). Az első Greta Van Fleet nagylemez megjelenés előtt áll.

 


 

www.facebook.com/gretavanfleet

GRETA VAN FLEET - When The Curtain Falls (a 2018-as albumhoz)

GRETA VAN FLEET - Highway Tune (a 2017-es Black Smoke Rising EP-hez)
 

SHIRAZ LANE - Sportos új klip a finn sleaze/hard rockerektől: The Crown

sze, 08/15/2018 - 17:03

A dallamrocker finn Brother Firetribe vendégeként tavaly október végén Budapesten is koncertezett a sleaze, hard rock vonalas finn Shiraz Lane, amelynek 2016 tavaszán jött ki a For Crying Out Loud című bemutatkozó albuma. Februárban megérkezett a Carnival Days című második lemezük is, annak The Crown című dalához pedig most egy sportos klip született.

 www.facebook.com/ShirazLane


A fiatal srácokból álló, 2011-ben alakult Shiraz Lane 2015-ben megnyerte a Wacken Metal Battle finn vetélkedőjét, majd a Frontiers kiadóhoz szerződtek. A srácok olyan bandákat tartanak irányadónak, mint a Skid Row, a Hardcore Superstar, a Santa Cruz, a Guns N' Roses vagy a The Darkness.

 

SHIRAZ LANE - The Crown (a 2018-as Carnival Days albumhoz)
SHIRAZ LANE - People Like Us (a 2018-as Carnival Days albumhoz)
SHIRAZ LANE - Carnival Days (a 2018-as Carnival Days album előzeteseként)
SHIRAZ LANE - Harder to Breathe (a 2018-as Carnival Days album előzeteseként)

 

CARNATION - Old school death metal, albumpremier: Chapel Of Carnation

sze, 08/15/2018 - 16:53

Chapel Of Carnation címmel pénteken jelenik meg a régisulis death metalt nyomató belga Carnation első nagylemeze, a korábbi előzetesek után pedig már a teljes album végighallgatható.

A 2013-ban alakult ötösnek eddig csupán egy EP-je, egy split-lemeze és egy élő albuma jelent meg, az év végén pedig a Schirenc Plays Pungent Stench, a Teotoxin és az Irdorath társaságában indulnak majd turnéra.

 


www.facebook.com/CarnationBE

 


CARNATION - Chapel Of Abhorrence (a 2018-as album)
CARNATION - Sermon Of The Dead (a 2018-as Chapel Of Abhorrence albumhoz)
 

ANAAL NATHRAKH - Új dal a szeptember végi albumról: Obscene As Cancer

sze, 08/15/2018 - 16:36

A New Kind Of Horror címmel szeptember 28-án lát napvilágot a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta keményen dolgozó Anaal Nathrakh tizedik nagylemeze. A hírhedt brit duótól máris meghallgatható a második előzetes dal, az Obscene As Cancer. Az új album Vi Coactus dalában a Bleeding Through frontembere, Brandan Schieppati a vendég.

Dave Hunt énekes: "Ez nem egy vidám album, sokkal inkább keserű, bosszúszomjas, szarkasztikus, cinikus, erőszakos, rémült és elborzadt, rémisztő és borzasztó - egyenlő mértékben. De mindenekelőtt, emberi, és minden, amit ez magában foglal. Olyan őszinte, amennyire csak tőlünk telt."

 


www.facebook.com/Anaalnathrakhofficial
 ANAAL NATHRAKH - Obscene As Cancer (a 2018-as A New Kind Of Horror albumról)
ANAAL NATHRAKH - Forward! (a 2018-as A New Kind Of Horror albumról)

 
 

ANNIHILATOR - Elhunyt az eredeti énekes, Randy Rampage

sze, 08/15/2018 - 15:42

Tegnap este, 58 éves korában elhunyt a kanadai Annihilator korai időszakának énekese, Randy Rampage. Randall Archibald haláláról egyelőre nem lehet részleteket tudni, a sajnálatos hírt a Bloodied But Unbowed nevű punk-dokumentumfilm készítője tette közzé a Facebookon.

A punk világából érkezett Randy Rampage az Alice In Hell című debütáló Annihilator albumon énekelt, de a lemez kiadását követő évben, 1990-ben már kikerült a csapatból, majd 1999-ben ismét felbukkant Jeff Waters mellett, így készült el a Criteria For A Black Widow album. Randytől azonban egy évvel később ismét megvált a csapat. Az Annihilator előtt egy Iron Gypsy nevű metal bandában is basszusozott, de első igazán sikeres bandája az 1978-ban megalapított D.O.A. volt. A vancouveri punk, hardcore punk csapatnak a basszer Randy mellett szintén alapítótagja volt Chuck Biscuits, a későbbi Black Flag, Danzig dobos is.

 


Nyugodj békében, Randy!
 

CASTLE - Új dal a doomos heavy metal csapattól: Wait For Dark

sze, 08/15/2018 - 10:04

Deal Thy Fate címmel október 19-én jelenik meg az Elizabeth Blackwell énekesnő és basszusgitáros vezette okkult doom/heavy metalos kaliforniai Castle ötödik albuma. A 2016-ban kiadott Welcome To The Graveyard lemez folytatása is Billy Anderson producerrel (Sleep, Neurosis stb.) készült, és Elizabeth, valamint a riffgyáros Mat Davis mellett a csapat legutóbbi turnédobosa, Chase Manhattan játszik a lemezen.

Első előzetesként a szöveges videóval kísért Wait For Dark tétellel lehet ismerkedni.


 


www.facebook.com/CastleSF


"Sokan a négy-öt évvel ezelőtt virágzó okkult rock/doom színtérhez sorolják az amerikai Castle-t, mások a Motörhead női frontemberes verzióját látják bennük. Mindkét állításban van igazság. Tény, hogy a csapat szövegvilága nem nélkülözi a borongós, horrorisztikus képeket, de az is biztos, hogy lényegében egy klasszikus rock'n'roll power trióról van szó."CASTLE - Wait For Dark (szöveges videó a 2018-as Deal Thy Fate albumhoz)

 
 

MAYAN - Werkfilm a szeptemberben érkező új lemezhez

sze, 08/15/2018 - 09:47

Dhyana címmel szeptember 21-én jelenik meg az Epicából ismert Mark Jansen gitáros szimfonikus death metal csapatának harmadik albuma, amelyen már egy 10 fős kollektíva lesz hallható. A 2014-es Mayan album, az Antagonise folytatása is Joost van den Broek irányításával készült, aki annak idején az After Foreverben Mark zenésztársa volt. Első előzetesként már korábban bemutattuk a szöveges videóval kísért The Rhythm Of Freedom dalt, most pedig egy friss werkfilm érkezett a lemezhez.

Mark Jansen az első dalról: "Ez a szám a színtiszta szabadság hatalmas érzésére utal, amikor mondjuk motorozol vagy biciklizel. De utal az új album címére, a Dhyanára is. A dhjána az a tudatállapot, amikor az agyadat beszippantja a szíved, és teljes boldogságot érzel, anélkül, hogy picit is aggódnál a jövő vagy a múlt miatt. De az agy, akárcsak egy ragadozó, mindig várja az alkalmat, hogy visszaszerezhesse az irányítást. Ez a dal jól példázza a zenénk dinamikus hangzását, és ehhez sokat hozzátettek a Prágai Szimfonikusok, akikkel az új albumon dolgoztunk. Egy súlyos, ám dallamos tétel - élvezzétek!"

 


www.facebook.com/mayanband
MAYAN - Werkfilm a 2018-as Dhyana albumhoz

MAYAN - The Rhythm Of Freedom (szöveges videó a 2018-as Dhyana albumhoz)

MAYAN
Mark Jansen - nyers ének, nagyzenekari hangszerelés (Epica)
Henning Basse - tiszta ének (Firewind)
Laura Macri - szoprán ének
Marcela Bovio - ének (ex-Stream Of Passion, ex-Vuur)
George Oosthoek - hörgős ének
Jack Driessen - billentyűs hangszerek, hangszerelés, nyers ének (ex-After Forever)
Frank Schiphorst - gitárok (ex-Symmetry, ex-Prostitute Disfigurement)
Merel Bechtold - gitárok (Delain, Purest Of Pain)
Roel Käller - basszusgitár
Ariën van Weesenbeek - dobok, nyers ének (Epica, ex-God Dethroned)


 

DREAM CHILD - Dalpremier az ex-Dio, AC/DC, Quiet Riot zenészektől: Weird World

sze, 08/15/2018 - 09:33

Until Death Do We Meet Again címmel szeptember 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Dream Child névre hallgató új bandának, amelyben egykori Dio, AC/DC, Ozzy, MSG és Quiet Riot tagok egyesítették az erőiket. A gitáros Craig Goldy (Dio, Giuffria) a dobos Simon Wright (AC/DC, Dio, Operation: Mindcrime), a gitáros és billentyűs Wayne Findlay (MSG), a basszer Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy, Whitesnake stb.), az énekes pedig az argentin Helkerből ismert Diego Valdez. Most már az album harmadik előzetes dalával is lehet ismerkedni!

 Craig Goldy a banda megalakulásáról:

"Serafino-val, a Frontiers főnökével agyaltunk különféle dolgokon egy napon és ekkor született meg a csapat gondolata.

Az utóbbi időben számos régi kedvencemet hallgattam, Deep Purple-t, a Rising albumot a Rainbow-tól, és másokat ebben a stílusban. Azt vettem észre, hogy sokan, akik ezeket a bandákat szereti, gyakran ugyanúgy kommentelnek: 'Ilyen zenét ma már nem játszanak!' Noha ezt csak úgy futólag jegyeztem meg, Serafino feltett nekem egy olyan kérdést, ami meghatározta a jövőmet. Egyszerűen azt kérdezte: "Nos, te képes lennél rá?', én meg azt feleltem, hogy 'Igen!'.

A banda nevét Dio egyik szövege inspirálta a Dream Evil albumról, valamint az a becenév, amit ő adott nekem annak idején: Dream Child."
 DREAM CHILD - Weird World (a 2018-as Until Death Do We Meet Again albumról)
DREAM CHILD - Under The Wire (a 2018-as Until Death Do We Meet Again albumhoz)


Craig Goldy az első dalról: "Arról szól, amikor minden és mindenki összeesküszik ellened, minden ember, minden akadály és körülmény, amikor minden a legrosszabbra fordul, de bármi is történik, végül le tudunk és le is fogunk győzni mindent!"DREAM CHILD - You Can't Take Me Down (a 2018-as Until Death Do We Meet Again albumról)


 
 

STEVE PERRY - Dalpremier a legendás Journey énekestől: No Erasin'

sze, 08/15/2018 - 09:18

No Erasin' címmel máris meghallgatható a videóval kísért első előzetes dal az ex-Journey énekes, Steve Perry harmadik szólóalbumáról, az október 5-én megjelenő Traces-ről. Steve Perry 1994-ben adta ki a második szólólemezét (For The Love Of Strange Medicine), a Journey-vel pedig az 1996-ban megjelent Trial By Fire volt az utolsó lemeze, amelyet a klasszikus, 1981 és 1985 közötti felállása készített el. A legendás amerikai dallamrock banda élén 2007 óta Arnel Pineda áll, előtte pedig Steve Augeri volt az énekes, 1998 és 2006 között.

Steve Perry azt mondta a lemezről,. hogy a legfőbb inspirációt a barátnőjének 2013-ban bekövetkezett halála jelentette: "Találkoztam valakivel és beleszerettem, majd a mellrákja miatt elveszítettem őt. Mindeközben írtam néhány dalt, és mielőtt találkoztam volna vele, megszületett néhány dalvázlat is. Aztán elkezdtem rögzíteni ezeket a dalokat. Lényegében a lemez egy érzelmi kifejezés. Egy igazán katartikus élmény volt visszatérni arra az emocionális helyre, amelyről azt gondoltam, oda sosem fogok visszatérni. És valóban mindent megtettünk annak érdekében, hogy rendesen elcsípjük ezeket a szerintem időtlen dalokat."

 STEVE PERRY - No Erasin' (a 2018-as Traces albumhoz)
 

THEM - Október végén érkezik a King Diamond-hatású power-thrasherek második albuma

k, 08/14/2018 - 18:29

Manor Of The Se7en Gables címmel október 26-án lát napvilágot a power/thrash vonalas amerikai-német Them zenekar második albuma, a King Diamons-hatású csapat első új nótája, a Witchfinder pedig szeptember 7-én kerül majd bemutatásra. A Them első nagylemeze a 2016-ban kiadott Sweet Hollow volt, az új album keverését pedig Dave Otero végezte a denveri Flatline Audio stúdióban.

"A Manor Of The Se7en Gables keményebb, sötétebb és technikai szempontból kidolgozottabb lesz, mint az első album - mondja a fő dalszerző, Markus Ullrich. - Néhány rajongót meg is fog lepni pár változás, ugyanis az elmúlt két évben hatalmasat fejlődtünk."

 


www.facebook.com/thembandofficial

 
  

KING'S X - Jövőre végre megérkezhet az új stúdióalbum!

k, 08/14/2018 - 17:31

Jerry Gaskill dobos szerint jövőre megérkezik a régóta várt új King's X album. A The Drum Shuffle podcastnek mondta el Jerry, hogy már javában készülnek a stúdiózásra, a 2008-ban kiadott XV című lemez folytatásának elkészítésére.

"Egyértelműen beszélünk a lemezről, sőt, már valójában terveket is készítünk. Szóval, nagyon valószínű, hogy lesz egy új album, várhatóan már a jövő évben. Új zenék folyamatosan születnek, és most már nem csupán az előkészületi beszélgetéseken vagyunk túl, hanem fullosan agyalunk a dolgon. De nincs semmilyen korlát, időbeli sem. Nincs feszkó. Megtörténik majd, amikor megtörténik... de meg fog történni, és szerintem hamarosan."

 


 

www.facebook.com/KingsXFanPage
 


 

HATE ETERNAL - Az első dal az október végi albumról: What Lies Beyond

k, 08/14/2018 - 17:11

Upon Deasolated Sands címmel október 26-án lát napvilágot az Erik Rutan vezette Hate Eternal hetedik stúdióalbuma, a 2015-ös Infernus lemez folytatása. Első előzetesként pedig máris itt a What Lies Beyond című új nóta

A 2018-as lemezen mutatkozik be az új dobosuk, Hannes Grossmann (Alkaloid, Blotted Science, ex-Nader Sadek, ex-Obscura, Ex-Necrophagist stb.), a lemezborítót pedig Eliran Kantor (Atheist, Testament, Archspire stb.) készítette.

 


www.facebook.com/Hate.Eternal
HATE ETERNAL - What Lies Beyond (a 2018-as Upon Desolate Sands albumról)


 WOLFHEART - Az első dal és klip az őszi albumról: Breakwater

k, 08/14/2018 - 16:50

Constellation Of The Black Light címmel szeptember 28-án jelenik meg a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart negyedik albuma. A 2017-ös Tyhjyys lemez folytatásáról máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért Breakwater, amely egy videós trilógia első darabja.

Jó hír, hogy a Wolfheart az új albumot nálunk is bemutatja majd, mégpedig a Nothgard és az Omnium Gatherum társaságában. A koncert november 12-én lesz a Dürer Kertben.
"Korai fagynak nézünk idén elébe, ezt ígéri legalábbis, hogy novemberben Budapestre is eljön a hamisíthatatlan északi dallamokkal teli melodikus death metalt játszó Omnium Gatherum az új lemezével, akiket a szintén finn Wolfheart és a német Nothgard kísér el az Európa-turnéra."www.facebook.com/WolfheartRealm/


A koncert Facebook oldala


 

WOLFHEART - Breakwater (a 2018-as Constellation Of The Black Light albumhoz)
 "Az Omnium Gatherum 1996 óta töretlenül ad ki minőségi lemezeket, augusztus 31-én már a nyolcadik érkezik, melyet The Burning Cold címre kereszteltek, és 11 új dalt fog tartalmazni. A korai tiszta dallamos death metalt későbbi lemezeiken progresszív elemekkel egészítették ki, a fő dalszerző, alapító gitáros Markus Vanhala pedig emellett az Insomnium zenekarban is aktív, a felállásnak tagja a néhai To/Die/For alapító gitárosa, Joonas "Jope" Koto is."OMNIUM GATHERUM - Gods Go First (a 2018-as album előzeteseként)

A Hammer Concerts bemutatja:
OMNIUM GATHERUM
The Burning Cold Over Europe 2018 Tour

vendégek: WOLFHEART & NOTHGARD

2018. november 12. Dürer Kert - Room 041


 
Jegyár:
4999 Ft - elővételben
5999 Ft - a koncert napján

Jegyrendelés:
jegy.rock1.hu/omniumgatherum_wolfheart_nothgard-durerkert_20181112

"A műfaj rajongói számára Tuomas Saukkonen neve sem lehet ismeretlen, aki számtalan melankolikus hangvételű melodic death lemezzel bizonyított már a Before The Dawn és hasonló projektje, a Black Sun Aeon élén, majd amikor minden eddigi aktív zenekarát sírba tette 2013-ben, hamvaiból létrehozta a Wolfheartot. Azóta már három, korábbiakhoz képest nem kevésbé erős nagylemezt rögzített, melyek méltóak a finn zenész örökségéhez.

A finnekhez csatlakozik egy német csapat is, a hasonló stílusban utazó Nothgard, akik három dallamos, neoklasszikus és progresszív elemeket is tartalmazó lemezzel érdemelték ki helyüket , a legutóbbi The Sinner's Sake című két éve jelent meg. Jelenleg a negyediken dolgoznak, ami 2018 második felében fog megjelenni a Metal Blade kiadásában, ahova idén szerződtek le több albumra
."
 


 

SNAKES IN PARADISE - Dalpremier a svéd dallamrockerektől: Things

k, 08/14/2018 - 15:03

Things címmel már a második előzetes dal is meghallgatható a svéd dallamrocker Snakes In Paradise szeptember 14-én megjelenő új nagylemezéről, amely nem kevesebb, mint 16 évvel a harmadik, és eddig utolsó lemezük, a Dangerous Love után született meg. A Snakes In Paradise a 90-es évek elején még Mark Free háttérzenekaraként szolgált, majd 1994-ben kijött a debütáló lemezük, amit 1999-ben követett a Garden Of Eden album. A 2002-ben kiadott harmadik nagylemez után azonban leállt a csapat, Stefan Berggren énekes pedig a Company Of Snakes-ben kezdett zenélni az ex-Whitesnake-arcokkal, Bernie Marsdennel, Micky Moody-val és Neil Murray-val, valamint Lee Kerslake dobossal (ex-Uriah Heep, Ozzy Osbourne).

A 2016-ban újra összeállt csapat nekilátott egy új albumnak, a klasszikus AOR-t és a 80-as évek hard rockját keverve, Stefan Bergreen szerint az ismerős Snakes In Paradise hangzás és stílus várható a teljes nagylemeztől, bár talán vastagabb megszólalással és érettebb formában.

 


www.facebook.com/SnakesInParadiseSNAKES IN PARADISE:
Stefan Berggren - ének, akusztikus gitár, billentyűs hangszerek
Thomas Jakobsson - gitárok
Stefan Zimman Jonsson - szólógitár
Tomas Pomma Thorberg - basszusgitár
Peter Petterson - dobok


SNAKES IN PARADISE - Things (a 2018-as Step Into The Light albumról)

SNAKES IN PARADISE - Will You Remember Me (szöveges videó a 2018-as Step Into The Light albumhoz)

 


 

EVERWOOD - Új dallal jelentkezett a budapesti csapat: In The Name Of The Liar

k, 08/14/2018 - 14:42

In The Name Of The Liar címmel egy új dallal jelentkezett a budapesti Everwood - szinte a klasszikus felállásában. A csapat tavaly ünnepelte fennállásnak 20 éves évfordulóját. Három világszerte megjelent nagylemez és számtalan koncert után, egy hosszabb pihenőt követően most egy új stúdiófelvételt rögzítettek, és a dalhoz egy szöveges videó is született.

"Megjelent a legújabb Everwood dal. A szinte klasszikus felállásban rögzített stúdiófelvételen a debütáló Mind Games lemezünkről ismert Rábel Tamás tért vissza a dobok mögé. Emellett örömünkre szolgált, hogy a Gyöngyvér és Imágó zenekarokból jól ismert Mazán Attila gitárosként működött közre a dal felvételénél. Erdős Viktor az éneklés mellett a basszusgitáros teendőket is ellátta, Tänczer Attila billentyűs-dalszerző pedig a tőle megszokott módon a szintetizátort kezelte...

 


www.facebook.com/everwoodtheband


...Úgy gondoljuk, hogy ebben a dalban minden benne van, ami a zenénket valaha is meghatározta: rock, dallam, ritmus, érzés és hangulat. Dallamorientált klasszikusan modern hard rock zene lett a stúdiózás végeredménye."


EVERWOOD - In The Name Of The Liar (2018) 

 

HELSOTT - Folkos, pagan, melodikus death metal, dalpremier: Slaves And Gods

k, 08/14/2018 - 11:42

Slaves And Gods címmel október 12-én jelenik meg a melodikus, folkos death metalt játszó kaliforniai Helsott második albuma, a 2014-es Woven lemez folytatása. Az anyag keverését és maszterizálását Jean-François Dagenais (Kataklysm) végezte, a borítót pedig ezúttal is Felipe Machado Franco (Iced Earth, Blind Guardian, Rhapsody Of Fire stb. készítette. Vendégként felbukkan majd a lemezen Masha Scream és Lazar (Akona), Dr. Leif Kjonnsfleis és Trollmannen (TrollfesT), továbbá Damna és Lothien az Elvenkingből , valamint Dom Crey (Equilibrium). A szöveges videóval kísért első előzetes dal a címadó tétel - ismerkedj meg vele!

Eric Dow énekes: "Büszkén mutatjuk be az új albumunk címadó dalát, a Slaves And Gods-ot! Mérhetetlen sokat dolgoztunk ezen a lemezen, és úgy érzem, hogy ez a dal remekül példázza mindazt, amiért az utóbbi több mint nyolc éven át melóztunk. Ebben a számban Dr. Leif is gitározik a TrollfesTből, és irgalmatlanul zúzós lett! Az Ecliptic Visions-től Raf pedig egy nagyon szórakoztató élménnyé változtatta a szöveges videóban Felipe Machado artworkjét és a dalunkat. Nyomjátok rá a hangerőt!"

 


www.facebook.com/helsott
HELSOTT - Slaves And Gods (szöveges videó a 2018-as Slaves And Gods albumhoz)

 
 

BLACK TUSK - Pénteken új album, dalpremier: Closed Eye

k, 08/14/2018 - 10:29

Closed Eye címmel máris meghallgatható a negyedik előzetes dal a Savannah-beli sludge/thrash metalos Black Tusktól, amelynek új albuma T.C.B.T. címmel jön majd ki most pénteken, augusztus 17-én.

A 2016-ban kiadott legutóbbi Pillars Of Ash albumon még hallható volt a 2014 novemberében halálos motorbalesetet szenvedett Jonathan Athon basszer/énekes játéka. Jonathan utódja aztán Corey Barhorst (ex-Kylesa) lett, vele készült a friss lemez is.

 


www.facebook.com/BlackTusk


 

BLACK TUSK - Closed Eye (a 2018-as T.C.B.T. album előzeteseként)
BLACK TUSK - Scalped (a 2018-as T.C.B.T. album előzeteseként)
BLACK TUSK - Burn The Stars (a 2018-as T.C.B.T. album előzeteseként)
BLACK TUSK - Agali (a 2018-as T.C.B.T. album előzeteseként)
 

CAULDRON - Friss dal a kanadai metal triótól: No Longer

k, 08/14/2018 - 10:08

No Longer címmel már a harmadik előzetes dal is meghallgatható a tradicionális metalt játszó kanadai Cauldron ötödik albumáról, amely szeptember 7-én lát majd napvilágot New Gods címmel. A 2016-os In Ruin lemez folytatásának producere Chris Stringer (Timber Timbre, Wooden Sky) volt.

Jason Decay énekes/basszer: "Nagyon büszke vagyok az egész új albumra, a dalokra, a hangzásra, a saját teljesítményünkre. Sosem voltam még ennyire magabiztos egy új lemezünk elkészítése után. Komor a hangulata, súlyos is lett, de van egy AOR-osan melodikus jellege is, és ami a legfontosabb, továbbra is tisztára Cauldron. Bizonyos vagyok abban, hogy akinek az In Ruin tetszett, annak ez a lemez is legalább annyira bejön majd. Ha nem jobban!"

 


www.facebook.com/CAULDRONmetal
CAULDRON - No Longer (a 2018-as New Gods albumról)
CAULDRON - Never Be Found (a 2018-as New Gods albumról)
CAULDRON - Letting Go (a 2018-as New Gods albumról)
BILLY GIBBONS - Ősszel új szólóalbum a ZZ Top főnökétől, új dal: Missin' Yo' Kissin'

p, 08/10/2018 - 18:49

The Big Bad Blues címmel szeptember 21-én jelenik meg Billy Gibbons új szólóalbuma, amelyre friss saját dalok mellett klasszikus blues tételek feldolgozásait is felsorakoztatta a ZZ Top gitáros/énekese. A 11 tételes lemezen a társproducer Joe Hardy basszusozik, Matt Sorum és Greg Morrow dobol, Mike "The Drifter" Flanigin billentyűzik, James Harmon pedig harmonikázik. Az első előzetes dal egy Muddy Waters feldolgozás volt, a Rollin' And Tumblin', most pedig itt a második, a Missin' Yo' Kissin' - ismerkedj meg vele! Billy Gibbons legutóbbi szólólemeze a 2015-ben kiadott Perfectamundo volt.

Billy Gibbons: "A Perfectamundo lemezen kubai ízek jelentek meg, ami újdonság volt számomra, és miután sikerrel vettük azt az akadályt, befejeztük az utazásunkat. Természetes módon kanyarodtunk most vissza a blueshoz..."

 


BILLY GIBBONS - Missin' Yo' Kissin' (szöveges videó a 2018-as The Big Bad Blues albumhoz)
BILLY GIBBONS - Rollin' And Tumblin' (Muddy Waters, a 2018-as The Big Bad Blues albumhoz)

 

MONSTER TRUCK - Dalpremier a kanadai rockerektől: Thundertruck

p, 08/10/2018 - 18:23

True Rockers címmel szeptember 14-én jelenik meg a kanadai Monster Truck új albuma, a 2016-os Sittin' Heavy folytatása, amelyről már megismerkedhettél két előzetes dallal, most pedig itt a harmadik, a szöveges videóval kísért Thundertruck.

 


www.facebook.com/ilovemonstertruck
MONSTER TRUCK - Thundertruck (szöveges videó a 2018-as True Rockers albumhoz)
MONSTER TRUCK - Evolution (a 2018-as True Rockers albumhoz)

Az előző albummal rengeteget turnézott a hard rock banda, többek között a Nickelback, a Billy Talent, a Deep Purple, a Black Stone Cherry, a Volbeat, Rob Zombie és az Alter Bridge társaságában, közben pedig nemcsak írták, hanem rögzítették is az új dalokat, majd a felvételeket továbbították Dan Weller producernek (SiKth, Young Guns, Enter Shikari). A tényleges lemezfelvétel 2017 nyarán zajlott, a True Rocker dalban pedig vendégként felbukkan Dee Snider is, a legendás Twisted Sister frontember.


"Amikor jön az inspiráció, azonnal élni kell vele, mert ha nem teszed, elpocsékolod. Amint úgy érzed, hogy az ötletből egy jó dal születhetne, dolgozz rajta, haladéktalanul. Az inspiráció értéke felbecsülhetetlen..."
 


MONSTER TRUCK feat. DEE SNIDER - True Rocker (a 2018-as True Rockers albumról)


 

 

Oldalak

Rockhírock

 • 2018, augusztus

  A Kex egyszeri, megismételhetetlen zenekar volt a magyar rockéletben, amely 10 évvel megelőzte korát és a zenei közízlést, hogy aztán másfél éves csillagszóró tündöklés után nyomtalanul tűnjön el a hetvenes évek langyos slágerhullámaiban

 • 2018, július 30

  Hosszú, súlyos betegség után 75 éves korában elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere - jelentette be Littvay Imre zenekarvezető.

  Első, 100 Folk Celsius című lemezük 1982-ben

 • 2018, július 28

  Van egy dal, amely nélkül nincs Karthago-koncert. A Requiem egy fiú emlékére íródott, aki a zenekar székesfehérvári koncertjén halt meg 1981-ben. De ki volt ő, és mi okozta a halálát? Ennek a rejtélynek járt utána Hatala Csenge, és egy

 • 2018, július 25

  Cső alakúra szűkített farmernadrág és térdig érő kockás flaneling, alföldi papucs és western csizma, műbőrdzseki és szimatszatyor, biztosítótű és bőrékszer, almabor és Technokol Rapid, no meg a kedvenc együtteseket ábrázoló kitűzők és

 • 2018, július 21

  Beszélgetés Som Lajossal(†) a Piramis egykori alapítójával

  A Taurus ex-T:25-75-82 és a Piramis alapítója alighanem

Oldalak