HammerWorld

Feliratkozás HammerWorld hírcsatorna csatornájára
HammerWorld Forró Drót (hu/atom)
Frissítve: 1 óra 56 perc

SZEGEDROCKS 2018 - A Dóm téren így nyomta a Tankcsapdát a közel 400 zenész

v, 04/22/2018 - 08:57

Közel négyszáz rockzenész gyűlt össze a szegedi Dóm téren egy nagy örömzenélésre. Amatőr és profi zenészek jöttek Nyírbátorból, Pestről, a Dunántúlról, Bécsből és a Vajdaságból is.

Olasz ötlet alapján hazánkban első alkalommal népszerűsítették ily módon a rockot és az élőzenét. A Szegedma beszámolója szerint a flashmobot a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Szurdi Zsolt emlékére szervezték, de dr. Sipos Zoltán előtt is tisztelegtek az összegyűlt rockerek. A szombat délutáni villámcsődület lényege az volt, hogy amatőr és profi zenészek együtt játszanak el négy ismert számot. A gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és énekesek már kora délelőtt ellepték a Dóm teret, mindenki hozta saját hangszerét, igyekeztek berendezkedni a rockerek. Jöttek Nyírbátorból, Pestről, a Dunántúlról , Bécsből és a Vajdaságból .


 


www.facebook.com/SzegedRocksSzeged szívében először két magyar szám csendült fel, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat. A nemzetközi dalokat is egy úgynevezett bejátszó zenekar játszotta fel, őket követték a résztvevők. Billy Idol White Wedding és Blur Song 2 címet viselő dalát a szegedi Czutor Zoltán énekelte el a Dóm téren.


"Gitárosok és basszusgitárosok vannak a legtöbben, a legnagyobb helyet a dobosok igényelték, hiszen ők teljes dobszerkójukat hozták – magyarázta a SzegedRocks főszervezője Gajda Ferenc.
Forrás, további fotók: www.delmagyar.hu
 

 

AZ IRODALOM VISSZAVÁG - Magyar írók és a rock/metal zene - 8. rész

szo, 04/21/2018 - 08:11

Arra, hogy sok metalos szeret olvasni, maga a HammerWorld magazin a bizonyíték. Persze, nem csak fémmel él az ember, néha jól esik elmerülni egy regényben, visszaásni a különféle mítoszokig és legendákig (melyek rengeteg metal bandára hatottak), vagy épp csak élvezni a költészet remekeit.

Ám nem csupán olvasók vannak, akik a könyveket és a rockzenét is szeretik, hanem írók és költők is. Uzseka Norbert keresett meg előbb néhányat, majd egyre többet közülük, mert kiderült, hogy a fantasy világától a szépirodalomig, az undergroundtól a mainstreamig mindenütt találni olyan alkotókat, akik nem csak azt tudják, hogyan lehet berántani az olvasót a műveikbe, de azt is, hogy a rock az jó.
1. rész: A. M. Aranth - Holló-Vaskó Péter, Babiczky Tibor, Bán Mór, Bíró Szabolcs, Bukros Zsolt
Az 1. részhez kattints ide!

2. rész: Cserna-Szabó András, Dobai Bálint, Dörnyei Kálmán, Dragomán György, Gaura Ágnes
A 2. részhez kattint ide!

3. rész: Vivien Holloway / Sasvári Vivien, Imre Viktória Anna, Kleinheincz Csilla, Kukorelly Endre,  László Zoltán
A 3. részhez kattint ide!

4. rész: Mickey Long / Rákosi Miklós, Molnár Krisztina Rita, Nemes István / John Caldwell, Jeffrey Stone, Riley E. Raines / Bódis Éva, Holden Rose / Kovács Attila
A 4. részhez kattint ide!

5. rész: Szécsi Noémi, Szöllősi Mátyás, Totth Benedek, Veres Attila, Waldmann Szabolcs / Michael Walden
Az 5. részhez kattint ide!

6. rész: Balaskó Ákos, Benyák Zoltán, Berta Ádám, Bleeding Bride, Kae Westa / Barsiné Gál Erika
A 6. részhez kattint ide!

7. rész: Leiner Laura, Kiss Balázs Kunó, Lauer Gábor, Nagy Koppány Zsolt, Nemes Z. Márió
A 7. részhez kattint ide!Ahogy arra számítani lehetett, a fantasy/sci-fi írók között sokan szeretik az ilyesmi történeteket feldolgozó metal zenéket, és az sem volt nagyon meglepő, hogy aki történelmi regényeket ír, az szívesen hallgat rockot, amikor csatajeleneteket kell írnia.

De vajon számított-e arra bárki, hogy az egyik legsikeresebb, külföldön is elismert magyar szépíró írásaira a Thy Catafalque is hatott, egy másik nagy nevű szépirodalmi író a Rammstein ütemeire szeret írni, vagy hogy egy magyar költő írta meg a világirodalom első metal mítoszát?!Mindenkinek ugyanazt a két-három alapkérdést tettem fel, s ki-ki kedve szerint válaszolt rá, hol rövidebben, hol hosszabban. Amennyiben igaz, hogy a változatosság gyönyörködtet, akkor készülj fel, mert nem akármilyen élményben lesz részed!


Az alapkérdéseim ezek voltak:

1. Kérnék egy rövid bemutatkozást, és pár szót a legutóbbi könyvedről!
2. Melyek a kedvenc rock/metal/stb. zenéid?
3. Volt-e olyan zene, amely hatott az írásaidra, esetleg konkrét jelenetet vagy történetet ihletett? (Akár idézet is jöhet.)
Poós Zoltán

1. "Poós Zoltán 1970-ben született Battonyán. 1988-ban díjazott volt a Diákírók és Diákköltők Országos találkozóján, majd 1992-ben megjelent első kötete a Cserépfalvi gondozásában.

Hat verseskötetet négy regényt és számos dizájnnal és popkultúrával foglalkozó esszékötetet publikált. 2002-ben Zelk Zoltán-díjat, 2012-ben Füst Milán-díjat kapott, Inzultusok című Örkény István ösztöndíjas drámáját beválogatták a Dramaturgok Céhe antológiájába. Az alkony fokozatai, a Szív határai és az Állami Áruház című könyveiből rádiójátékok készültek.

 
Legutóbbi könyve: az Étvágy az imákra című regény különös utazásra hívja olvasóját, bejárhatja a rendszerváltás Magyarországát, de Poós Zoltán regénye megmutatja azt is, hogy a világ közepét mindenki maga jelöli ki. Akár úgy is, hogy szerelmével együtt rámutatnak egy pontra. Kádár János temetésének napján 1989. július 14-én Vitus Istvánnak nem jut eszébe a Miatyánk néhány sora, és ahogy emlékezni próbál az imára, olyan dolgokat is felidéz, amelyek talán meg sem történtek vele.

Elhagyni készül egy számmal jelölt majorságot, mert Budapestre költözik, és ahogy egyre távolodik a gyerekkor vidékétől, úgy építi fel az egykori Pereget, ad identitást a településnek, ahogy identitását keresi az ország is, és persze maga a tizennyolc éves Vitus is, akivel ezen a bizonyos napon megtörténik minden, a szex, a drog és a rock and roll. És persze a legfontosabb is: szerelmes lesz.

Utazása közben megismerjük családját, az apját, akit kivágtak a Műszaki Egyetemről 1957 elején, mert beazonosították a Köztársaság téri ostrom képsorain, megismerjük az apja történeteit, aki hallotta Mindszenty egyik utolsó prédikációját Makón, ott volt Ribbentrop és Horthy mezőhegyesi vadászatán, megtudjuk, hogy Vitus ősei kapálták az aranyat termő szőlő földjét, és hogy Pereg mellett volt a Monarchia utolsó nagy hadgyakorlata. A könyv második részében már nem járnak autók, alig van mozgás Budapesten, a taxisblokád idején a már tizenkilenc éves fiú az esküvőjére készül, ami könnyen lehet, hogy elmarad, és olyan kudarccal végződik minden, mint amilyen elveszettnek tűnt 1990 októberében, a szabad választások után néhány hónappal a hitét vesztett Magyarország.

 Poós Zoltán április 21-én, szombaton, 14.00 órakor a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Kalligram standja mellett dedikálja Étvágy az imákra című új regényét.

Az esemény Facebook oldala
 


2. A gyerekkoromnak főleg a hard– és heavy rock volt a háttérzenéje, az első meghatározó élményem az 1977-es Metronom ’77 fesztivál volt, ahol a Piramis előadta az Égni kell című számát. Ezután már csak kemény riffek érdekeltek, a Rádió és Televízió Újságot átlapozva minden Tánczenei koktél listát végigbújtam és aláhúztam a rockzenekarokat, így ismertem meg már alsóban a P. Mobilt, a Korált, a Deep Purple-t.

Később a már gimis unokabátyám hatott rám, aki volt építőtáborokban, számos Beatrice és P.Mobil koncerten, és 1981-ben már nekem is volt babos kendőm, csöves farmerem, később bőrdzsekim. Az első koncertem 1981 tavaszán egy Korál-buli volt a battonyai művelődési házban.

Főleg a hard rock érdekelt abban az időben, persze az Edda, a Beatrice és a P.Mobil…, aztán a HBB is, majd hatodikban már hozzájutottam Deep Purple (In Rock, Machine Head) lemezeihez, később az Iron Maiden (The Number Of The Beast, Powerslave) albumaihoz is, ami nagy dolog volt a szocializmus kellős közepén egy dél-békési kisvárosban. Aztán 1983 és 1984 körül a tévé leadott egy Judas Priest koncertrészletet és egy Iron Maiden showt, és a Világ Ifjúsága is a műfaj mellé állt.

Számomra a legnagyobb hatású rocklemez talán a Purple Machine Head című albuma volt (talán azért is, mert még gyerek voltam, amikor megismertem), de a Black Sabbath Heaven and Hell és a Mob Rules című lemezei is etalonnak számítottak. Ugyancsak nagyon szerettem a punkos húzású Motörheadet is, az Iron Fistet a műfaj egyik csúcslemezének tartom. Anno csak kazettán volt meg a Judas Priest Unleashed In The East koncertalbuma, emlékszem, ezt hallgattam egy Sanyo-magnón 1984 tavaszán, miközben az egész kertet felástam. Ezt az albumot helyzetbe hoztam az Étvágy az imákra című regényemben is.

 
 


A Judas Defenders Of The Faith lemezét már sikerült vinylen is megszereznem, ez akkora hatással volt rám, hogy magyar szövegeket írtam a Freewheel Burning (Romlott a világ) és a Jawbreaker (Cserbenhagyásos gázolás) című számokra.
Aztán 1985 januárjában dobos lettem a TBC nevű punkzenekarban, és innen már az érdeklődésem főleg a punk és a karcosabb new wave irányába vitt, a Dead Kennedys, a Sex Pistols, a UK Subs és a Lords Of The New Church mindent vittek, de amikor a magyar rádió leadta 1984-ben az első két Metallica lemezt, már tudtam, hogy valami megváltozott a rocktörténelemben.

Voltam 1986 augusztusában Scorpionson az MTK-pályán, majd ugyanitt egy hónap múlva Iron Maidenen, szóval, nem lettem hűtlen a metalhoz, bár kétségtelen, hogy a Joy Divison, a Cocteau Twins, a Bauhaus és a The Cure elrabolták a szívemet. De a rockzene is örök szerelem maradt, része a gyerek– és kamaszkoromnak, a mai napig vinylen is gyűjtöm azokat rocklemezeket, amelyek kamaszként hatottak rám.

Amit most keresek: Uriah Heep - Abominog, Def Leppard - Pyromania, Scorpions - Tokyo Tapes. Szóval, ha leprofilozna az FBI, akkor az indie-rockot (jelentsen ez bármit) jelölné meg nálam első helyen, de soha nem fogom letagadni azt, hogy szeretem az olyan minőségi rockzenekarokat, mint a Whitesnake.

Ugyanakkor, valamennyire letapogattam a kortárs metalt is, hosszú évekig vettem a Hammert is, és ami számomra a kilencvenes években a legizgalmasabb volt, az a Paradise Lost (főleg a Draconian Times című lemezük), de bírtam az Anathemát is.

Kihagyhatatlan a Sepultura (már 1993-ban is láttam őket), de jöhet a Mastodon, a Pantera (őket is láttam), System Of A Down vagy éppen a Gojira…"
 

 

 
3. A metal közvetlenül nem hatott az írásaimra (bár Paradise Lostot szívesen hallgatok korrektúrázás közben), ugyanakkor a Táskarádió című esszékötetemben hosszan írtam a Piramisról, a Beatricéről, a P. Mobilról, az Eddáról és a Pokolgépről is."

  


 

 


Térey János

1. "1970-ben születtem Debrecenben, verset, prózát és drámát írok, húsz könyvem jelent meg idáig. (Majdnem) a legutóbbi könyvem A Legkisebb Jégkorszak. Ez a leginkább téli, és ez van a leginkább átitatva zenével:

'Befagy a Duna, és megnyílik a síparadicsom a Svábhegyen. 2019-et írunk, Európát és benne Magyarországot az izlandi vulkánok heves aktivitása nyomán bekövetkező globális lehűlés keríti hatalmába… A vulkáni tél lassanként beköszönt Magyarországra is. Vajon miként birkózik meg a magyar társadalom a váratlan katasztrófahelyzettel? Mihez kezd az épp regnáló szociáldemokrata-jobbközép kormány Magyarországon? Miközben a felső középosztály fényűző díszletek között zajló kényelmes életét felborítani látszanak a hó és jég alatt is forrongó szélsőséges csoportok. Mi történik, ha csődöt mond a logisztika, a pénz sem bizonyul hathatós cserealapnak a túléléshez, és előbújnak a hegy kísértetei is?'

(Fotó: Gálos Viktor)

 

 2. Depeche Mode. The Cure. Laibach. Nine Inch Nails. Rammstein.


 


 3. Szinte csak olyan írásom van, amelyik zenére vagy zene közelében született
(lásd a novelláim térkép- és zenemellékletét: katt ide!


És ez a bizonyos Jégkorszak is pont Metallicával kezdődik:  www.litera.hu/hirek/terey-janos-ex


  

Tisza Kata

1. "Tisza Kata, öregedéskutató, író, coach.

Legutóbb megjelent kötete az 'akik nem sírnak rendesen' a gyászt, a magányt, a gyerekkori mintákat dolgozza fel, mintegy előszobája annak a kötetnek, amely már a vívódást követő döntéshozást, a válást, és a válás traumájának feldolgozását tűzi célul. A szerző pszichológiai doktori kutatásait ötvözi coaching praxisának élményeivel, és a saját életének legfájóbb momentumaival, így jön létre a könyvfesztiválra megjelenő terápiás verseskötete.

  2. Gyerekkoromban, miután a bátyám rockdobos, egy csomó zenét tőle örököltem, ilyenek voltak a Scorpions, a Metallica, a Whitesnake. Ezek mellett elég korán kialakult a saját zenei ízlésem, amit kezdetben a grunge fémjelzett, nagy kedvencem a Nirvana volt.

Aztán egyre nagyobb hatást gyakorolt rám a magyar underground zenei világa és szövegei, és ez most már több, mint húsz éve elkísér, erre írok, dolgozom, takarítok.

 

 


3. Egészen konkrétan a Balaton, Trabant, Európa Kiadó, Sziámi, Neurotic, amiket egyvégben hallgatok, több szövegemben is megjelenik a zene, és terápiás célokra is használom, ugyanis zenével és költészettel olyan érzelmi színterekre is be tudunk jutni, ahová máshová nehezebben, és így számos elfojtás szabadítható fel.

Idézet: pl. Akik nem sírbak rendesen, 125. oldal:

'Tisztességes lánynak neveltek. A szüleim óvtak, féltettek. Azt akarták, hogy jó legyen nekem. Anyám egyre figyelmeztetett: erőszakos férfit sose szeressek. Apám pedig hozzátette: ne adjam könnyen magam. Egyszer megjelent álmomban egy angyal: azt mondta, a zenében van a férfiak lelke. A férfiak pedig jöttek, az éveim mentek. És nem adtam könnyen magam. A kocsijukba beültem, de a lakásukra nem mentem fel soha.

A kocsiban azt figyeltem, amire az angyal intett: hogy milyen zene szól. Ha olyan, amit én is szerettem, tudtam, hogy bennem van a lelke. De a férfiak mindig csak azt tették be, amit ők akartak hallgatni aznap este. Erről beugrott az anyám intése, hogy erőszakos férfit sohase szeressek. Nem is mentem fel a lakására egynek sem. Egyszer aztán az autót olyan férfi vezette, aki megkérdezte, mit hallgatnék szívesen. Nagyot dobbant a szívem: találkozott az anyám, az apám, meg az angyal intelme! A lakására hívott; mentem vele. Ott aztán meggyilkolt a kedvenc zenémre.'

 


1. rész
A. M. Aranth - Holló-Vaskó Péter
Babiczky Tibor
Bán Mór
Bíró Szabolcs
Bukros Zsolt
Az 1. részhez kattints ide!


2. rész
Cserna-Szabó András
Dobai Bálint
Dörnyei Kálmán
Dragomán György
Gaura Ágnes
A 2. részhez kattints ide!


3. rész
Vivien Holloway / Sasvári Vivien
Imre Viktória Anna
Kleinheincz Csilla
Kukorelly Endre
László Zoltán
A 3. részhez kattints ide!


4. rész
Mickey Long / Rákosi Miklós
Molnár Krisztina Rita
Nemes István / John Caldwell, Jeffrey Stone
Riley E. Raines / Bódis Éva
Holden Rose / Kovács Attila
A 4. részhez kattints ide!


5. rész
Szécsi Noémi
Szöllősi Mátyás
Totth Benedek
Veres Attila
Waldmann Szabolcs / Michael Walden
Az 5. részhez kattints ide!


6. rész
Balaskó Ákos
Benyák Zoltán
Berta Ádám
Bleeding Bride
Kae Westa / Barsiné Gál Erika
A 6. részhez kattints ide!


7. rész
Leiner Laura
Kiss Balázs Kunó
Lauer Gábor
Nagy Koppány Zsolt
Nemes Z. Márió
A 7. részhez kattints ide!
 

 

 

 

 

 

 

GRIMNER - A svéd viking/folk banda szeptemberben nálunk is bemutatja az új albumát

szo, 04/21/2018 - 06:49

Vanadrottning címmel februárban jelent meg a viking/folk metalos svéd Grimner harmadik nagylemeze, amit nálunk is bemutatnak majd a friss anyagot, mégpedig a folk metalos orosz Kalevala társaságában.

A koncert a Dürer Kertben lesz szeptember 20-án, és lesz két további fellépő is, a hazai Kylfingar és az argentin Vorgrum.
 


www.facebook.com/Grimnerswe


A koncert Facebook oldala
GRIMNER - Dödens Dans (a 2018-as Vanadrottning albumról)
GRIMNER - Fafnersbane (feat. Erik Grawsiö - Månegarm)(a 2018-as Vanadrottning albumról)
GRIMNER - En Fallen Jätte (a 2018-as Vanadrottning albumhoz)
GRIMNER - Alapos előzetes a 2018-as Vanadrottning albumhoz 
 

TALES OF EVENING - Előzetes az új albumhoz, már előrendelhető

szo, 04/21/2018 - 06:37

A fény nyomában címmel a májusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként lát majd napvilágot a Tales Of Evening harmadik albuma, amely már előrendelhető a zenekar honlapján.

A nagykanizsai szimfonikus metal csapat 3 év után jelentkezik most új lemezzel - a talesofevening.com oldalról is megrendelhető a digipak CD, HammerWorld magazinnal együtt, akár csomagban is, melyhez támogatói póló/pulóver is választható.

 


www.facebook.com/talesofevening


A koncert Facebook oldala

 

A felvételekért és keverésért Ádám Attila felelt, a maszterelés pedig a németországi Green Man Studiosban folyt Sebastian "Seeb" Levermann (Orden Ogan) felügyelete alatt, aki többek között a Vanishing Point és a Rhapsody of Fire lemezein is dolgozott.

A lemezborítót a Redart Illustrations grafikusa, Mihályfi-Tóth Alex készítette.

 


TALES OF EVENING - Előzetes a 2018-as A fény nyomában albumhoz
talesofevening.com
 


 A Tales Of Evening lemezbemutató koncertje a Dürer Kertben lesz november 2-án - egy nagyszabású, 5 zenekaros szimfonikus metal est keretében.

A Tales Of Evening mellett két osztrák csapat, a Serenity és a Visions Of Atlantis is teljes hosszúságú programot ad majd, további fellépők: az osztrák Dragony és az olasz Temperance. A négy külföldi csapat a 10 állomásos Symphonic Metal Nights turnéval érkezik Budapestre november 2-án.


 A Dürerben fellépő minden zenekar a friss anyagát mutatja be. A Serenity tavaly októberben adta ki a Lionheart című legutóbbi nagylemezét, a The Deep & The Dark című Visions Of Atlantis album pedig idén februárban jelent meg. Of Jupiter And Moons címmel pontosan két hét múlva érkezik a Temperance új korongja, a Dragony pedig idén tervezi kiadni a harmadik nagylemezét, melynek közönségfinanszírozását tavaly októberben indították el az Indiegogo-n, jelenleg 127%-ra teljesítve a kitűzött célt.A Hammer Concerts bemutatja:

TALES OF EVENING (HU)
SERENITY (AT)
VISIONS OF ATLANTIS (AT)
TEMPERANCE (IT)
DRAGONY (AT)


2018. november 2.
Budapest, Dürer Kert


Jegyárak:
2499 Ft - limitált early bird / csak a Rock1 online felületén
2999 Ft - elővételben
3499 Ft - a koncert napján és a helyszínen

 

 

RED SWAMP - Albumpremier a budapesti stoner/sludge csapattól: Desertdrive

p, 04/20/2018 - 17:44

A stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp zenekar Desertdrive című második albuma, a 2016-os Tiszassippi lemez folytatása a mai napon jelent meg, és azonnal végig is hallgathatod a teljes anyagot. A lemezbemutató bulijuk április 27-én lesz az Akváriumban, ahol egy görög stoner banda, a 1000mods előtt játszik a Red Swamp. A lemezbemutató koncertet egy teljes turné is követi majd.

"Nem szeretnénk klisékkel élni: életünk legbüdösebb lemezét készítettük el. A durva részek még durvábbak, a dallamos témák még dallamosabbak lettek, és mindenki fejszével szabott kockás inget fog szarni tőle. Már a demózás fázisában kiderült, hogy erre az albumra olyan dobos kell, aki jóban van a duplázójával, így Veress Márton (Aelonia, ex-Pokolgép, Armageddon) játszotta fel az anyagot, és a lemezbemutató turnén is ő fogja ütni a bőröket."

 


www.facebook.com/swamp.band.budapest


A lemezbemutató koncert Facebook oldalaRED SWAMP - Desertdrive (a 2018-as album)
Desertdrive by RED SWAMP
Kovács Gergely énekes/szövegíró, a Waste klip ötletgazdája és rendezője a Lángolónak:

"A megszokott 'próbateremben zúz a zenekar' koncepcióból akartam kihozni a legtöbbet, egyrészt mert végre van egy fasza, nagy próbatermünk, ami erre alkalmas, másrészt pedig így nem kellett helyszínkereséssel tölteni az időt. Így is hetekig gyűjtöttük a dekorációs elemeket, de abszolút megérte.

Az elejétől fogva egy jó hangulatú, viccesebb sztoriban gondolkodtam, ami tükrözi a zenekar egyébként sem túl komolykodós mivoltát. A történet önmagában az ideális Red Swamp próba karikatúrája, amikor mindenki sikeresen elérte már azt az állapotot, hogy felszabadultan tudja élvezni a zenét. Titkon minden tagban van egy rejtett szereplési vágy, a hallucinációkkal erre akartam rájátszani és szerencsére kiderült, hogy mindannyian Oscar-esélyesek lennénk egy másik életben.

Igazi baráti-családi hangulatú forgatás volt, ezúton is köszönjük mindenki segítségét. A klippet Császár Róbert barátunkkal forgattuk, akivel majdnem az összes eddigi videóanyagunkat csináltuk - nagyon jól tudunk együtt dolgozni.


A szám tükrözi a dalíráshoz való új fajta megközelítésünket: a gitárok mellett az ének több teret kapott és többet kísérleteztünk a dinamikával, ezeket Zoli gitártémái és Marci dobolása is kihangsúlyozzák."
 RED SWAMP - Waste (a 2018-as Desertdrive albumhoz)
RED SWAMP - Queen Of The Dirt (szöveges videó a 2018-as Desertdrive albumhoz)"Április 27-én az eddigi legnagyobb klubkoncertjére, az A38 Hajó tetőteraszára tér vissza Görögország leghangosabb stoner rock zenekara, a 1000mods! A korábban az A38 Sessions keretein belül a Gozsdu Manó Klubban és a Dürer Kertben is teltháznak játszó zenekar az A38 Hajó 15. születésnapi hétvégéjének részeként nyitja majd meg a tetőteraszt.


RED SWAMP


A stoner/sludge metalos budapesti Red Swamp zenei hatásai között a Lamb Of God, a Pantera, a Crowbar, a Down és a Clutch is. Április 20-án jelentetik meg a második albumukat Desertdrive címmel - a Hangfoglaló program támogatásával. A banda nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Karma To Burn és a Clutch után újra a stoner színtér egyik híressége előtt bizonyíthat, és bár ezen az estén az új lemez bemutatása kapja a főszerepet, első albumuk, a Tiszassippi legjobb riffjei is felhördülnek majd."

 

RED SWAMP - Tiszassippi (a 2016-os Tiszassippi albumhoz)
 

GUS G. - Új klipes szám az ex-Ozzy gitárostól: Fearless

p, 04/20/2018 - 17:38

Fearless címmel a mai napon jelent meg a Firewind és ex-Ozzy gitáros Gus G. új szólóalbuma, amelynek címadó dalához megérkezett a friss klip. Gus G. legutóbbi szólólemeze a 2015-ös Brand New Revolution volt.

A Fearless dalai Dennis Ward basszerrel (Pink Cream 69, Unisonic) készültek, aki énekel is a nótákban, a dobos pedig Will Hunt az Evanescence-ből. A 2018-as lemezre több instrumentális dal kerül fel, mint Gus előző anyagaira, továbbá a trió a Dire Straits sikernótáját, a Money For Nothing-ot is feldolgozta.  Áprilistól már Európában turnézik a gitáros, a bulikon azonban nem Will Hunt dobol, hanem
Felix Bohnke az Edguyból.
 


www.facebook.com/officialgusg

  

GUS G. - Fearless (a 2018-as Fearless albumhoz)
GUS G. - Mr. Manson (szöveges videó a 2018-as Fearless albumhoz)
GUS G. - Letting Go (a 2018-as Fearless albumhoz) 

IRON ANGEL - Új dal és klip a kultikus speed hordától: Blood And Leather

p, 04/20/2018 - 17:23

33 évvel a Winds Of War című második album után egy új stúdiólemezzel jelentkezik a 80-as évek kultikus speed metal bandája, a 2014 óta ismét aktív német Iron Angel.

Az eredeti énekes, Dirk Schröder vezette Iron Angel visszatérő lemeze Hellbound címmel jelenik meg május 4-én a Mighty Music gondozásában és most már a harmadik előzetes dallal, a videóval kísért Blood And Leatherrel is megismerkedhetsz!

 


www.facebook.com/IronAngel.hh


 

IRON ANGEL - Blood And Leather (a 2018-as Hellbound albumhoz)
IRON ANGEL - Ministry Of Metal (a 2018-as Hellbound albumhoz)
IRON ANGEL - The Unnamed One (szöveges videó a 2018-as Hellbound albumhoz)

IRON ANGEL:
Dirk Schröder - ének
Didy Mackel - basszusgitár
Mitsch Meyer - gitár
Robert Altenbach - gitár
Mäx Behr - dobok
IRON ANGEL - Hellish Crossfire (1985, a kultikus első album)


 

 

OVERKILL - Májusban új koncert DVD, premier: Thanx For Nothin'

p, 04/20/2018 - 17:05

Live In Overhausen címmel egy új koncert DVD-vel jelentkezik május 18-án az Overkill, és a Hammerhead nóta felvétele után most már a Thanx For Nothin' nótával is lehet ismerkedni róla. A felvételt tavaly április 16-án a németországi Oberhausenben, a Turbinenhalle 2-ban rögzítették. A 21 dalos koncertanyag dupla CD+DVD, és dupla CD+Blu-ray formátumban is kijön, akárcsak LP-n.

Két szülinapot is ünnepelnek Blitzék ezzel a kiadvánnyal, a Horrorscope lemez 25 éves jubileumát és a Feel The Fire című debütáló album 30 éves jubileumát.

 

OVERKILL - Thanx For Nothin' (a 2018-as Live In Overhausen DVD-ről)
OVERKILL - Hammerhead (a 2018-as Live In Overhausen DVD-ről)
OVERKILL - Előzetes a 2018-as Live In Overhausen DVD-hez #1


 

APEY & THE PEA - Itt az új videoklip: Belphegor

p, 04/20/2018 - 16:39

Az Apey & The Pea harmadik albuma Hex címmel jelent meg tavaly szeptemberben, a rövid, de gyilkos Belphegor dalhoz pedig most elkészült a klip.

 


www.facebook.com/apeyandthepea 


APEY & THE PEA - Belphegor (a 2017-es Hex albumhoz)  A trió frontemberével, Áron Andrissal egy januári Magyar Narancs számban jelent meg egy interjú, amit Soós Tamás készített. Részletek a beszélgetésből.A Jobbik sátánistának bélyegezte őket, a Petőfi nem játssza a dalaikat, de az Apey & the Pea igyekszik a háta mögött hagyni a botrányokat. Frontemberük szólóban és a zenekarral is a legjobb lemezét hozta ki az ősszel. Áron András politikáról, pánikbetegségről és Neil Young jedi­trükkjeiről is mesélt a Narancsnak.
Magyar Narancs: Szeptemberben a Jobbik kecskeméti képviselője be akarta tiltatni az ottani koncerteteket, mert kereszténygyűlölőnek találta a zenekart. De csak annyit ért el, hogy nem árulhattatok pólót és CD-t az egykori zsinagógában rendezett koncerten, az esetet pedig felkapta a sajtó. Megköszöntétek az ingyenreklámot?

"Próbálunk nem lemenni erre a szintre. A reklám a legjobbkor jött, ez tény, de az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy már előtte eladtuk az összes jegyet az A38-as lemezbemutatóra. Ha visszamehetnénk az időben, azt választanám, hogy inkább ne törjön ki a botrány."
 


APEY & THE PEA - Hex (a 2017-es Hex albumhoz)
MN: Rosszul élted meg?

"Először megijedtem. A politikai elit manapság azt akarja elérni, hogy féljél, és bár nem tudtam, hogy pontosan mitől kéne, ott mocorgott bennem a rossz érzés, hogy ebből baj lehet. De amikor kiderült, hogy pontosan miről van szó, már ironikusan fogtuk fel a dolgot. Egy abszurd eset volt, olyasmiket akartak, hogy takarjuk le a tetoválásainkat. Végül megegyeztünk a hellyel, hogy nem kell letakarni semmit, és megtartottuk a koncertet. De nagyon nem szeretek erről beszélni, mert eltereli a figyelmet a zenéről."MN: A hétköznapjaidba mennyire szól bele a politika?

"Semennyire. Figyelemmel követem, hogy mi történik, de ezzel a politikai szemfényvesztéssel, ami manapság zajlik, szerintem nincs értelme foglalkozni."


APEY & THE PEA - Slaves (a 2017-es Hex albumhoz)
MN: Nem is jut eszedbe ilyenkor, hogy külföldön próbálj szerencsét? Biztos mondták már, hogy ezzel a füstös hanggal amúgy is amerikai kocsmákban kéne játszanod.


"Akkor sem mennék, ha fizetnének érte. 2018-ban csak romantikus gondolat, hogy Amerikában vár a nagy lehetőség. A folkos szólóanyagommal azért lenne nehéz fellépni, mert ott minden útszéli csehóban van egy ilyen zenész, az Apey & the Pea-vel pedig értelme sincs megpróbálni, mert utoljára a 2000-es évek elején volt pénz az amerikai keményzenében. Az ottani metal zenekarok is inkább Európába menekülnek, mert nálunk éli reneszánszát a stílus.

Nyugaton most könnyű megvetni a lábadat, mert ott az emberek nem aggódnak, hogy a hó végén be tudják-e fizetni a lakbért, és a zenére is több pénzük és idejük jut. Külföldön nincs kiadónk, de nem is kell, mert ha hosszú évek munkájával bekerültél a köztudatba, akkor csak egy jó koncertszervező ügynökségre van szükség. Mi meg többel is kapcsolatban állunk. Világéletünkben az volt az álmunk, hogy aktívan turnézhassunk külföldön. A Weedeater például 200–600 ember előtt játszik rendszeresen, ezt a szintet szerintem mi is el tudjuk érni."MN: Telt házas klubturnék, többezres rajongótábor, Fonogram-díj: Magyarországon mindent elértetek, amit egy metal zenekar elérhet?


"Úgy érzem, sikerült bekerülnünk egy biztos pozícióba, amire azért vagyok büszke, mert nem csináltunk mást, csak lemezeket írtunk és koncerteztünk. Sok lehetőség van még előttünk – márciusban lesz például az eddigi legnagyobb koncertünk az 1200 férőhelyes Barba Negrában –, de nincsenek világmegváltó terveink, csak hogy zenéljünk, és még jobbak legyünk. A következő lemezünk egy brutális eljövetel lesz. A Hex már majdnem eljött… Sokat tanultam belőle."MN: Például?

"Ezoterikusnak hangzik, de a lemezeink önálló életre szoktak kelni, ők irányítanak minket. A Hex olyan volt, mint egy MMA-harcos, ami ránk csimpaszkodik, és levisz a földre. Nehéz volt kibújni a szorításából, de végül legyűrtük. Nyolc verziót kevertünk ki belőle, de egyre rosszabb lett. A stúdiózás olyan, mint a puzzle: ha nem szól jól a dob, állítunk rajta, de akkor kitakarja a gitárt, úgyhogy visszaállítjuk, és rácsodálkozunk, hogy valamiért jobb lett, mint előtte. Nehéz volt ilyen apró lépésekben kisakkozni a Hexet, de egyszer csak megadta magát. Ez lett a legundorítóbb lemez, amit csináltunk, a hideg ráz tőle még mindig."APEY & THE PEA - Death (a 2017-es Hex albumról)
MN: A Stranger viszont a legpopulárisabb szólóanyagod, amit ráadásul egy hónap alatt raktál össze.

"A metalban a káosz izgat, mert úgy érzem, hogy a zseniális stoner bandákból – a Weedeaterből, az Electric Wizardból – már kivontam a felhasználható fűszereket. Most a pokoli atmoszférát keresem az olyan együttesekben, mint a Nails, a Converge vagy az All Pigs Must Die, mert azt még nem tudtam megfejteni. Viszont a könnyűzenében egyre inkább az egyszerűség gyönyörködtet, és ahogy idősödöm, a történet, a mondanivaló válik fontossá.

Nem véletlen, hogy előbújt a Neil Young-rajongó énem a Strangeren. Először őt is, Bob Dylant is rossz énekesnek és gitárosnak tartottam, de aztán átjött, miről szól a zenéjük, és akkor összeállt a kép. Sokáig tanulmányoztam azokat az apró ropogtatásokat, rezdüléseket, tempóingadozásokat a játékukban, ami egy laikus számára hibának tűnhet vagy bizonytalanságnak, pedig valójában ezek azok a jeditrükkök, amiktől zseniális lesz a zenéjük. 14 év után most jutottam el odáig, hogy úgy érzem, nem gyalázom meg Neil Youngot, ha eljátszom az Old Mant vagy a Down The Rivert, ezért is kerültek rá a Strangerre."MN: Az mennyire gáncsolja a zenekart, hogy a Petőfi rádió még akkor sem játssza a zenéteket, ha behívnak egy beszélgetésre?

"Ez a Petőfi szegénységi bizonyítványa. Náluk a metal kimerül a Linkin Parkban, pedig egy közszolgálati rádiónak nem kéne aggódni a hallgatottság miatt. Ha lennének olyan rádiók Magyarországon, amelyek játszanak más, radikálisabb műfajokat, akkor nem kéne a Petőfivel foglalkozni. De sajnos itt torzult a piac, a mainstreamen kívül nincs semmi más. A Klubrádió játssza néhány számunkat, de nincsenek olyan platformok, ahol megmutathatnánk magunkat."

A teljes interjúhoz kattints ide!
APEY & THE PEA - Fishing on Orfű 2017 (teljes koncert) 

NOCTURNAL GRAVES - Dalpremier az ausztrál death/black négyestől: Souls Tribulation

p, 04/20/2018 - 14:52

Titan címmel jelenik meg május 18-án az egykori és jelenlegi Denouncement Pyre és Deströyer 666 tagokból álló ausztrál Nocturnal Graves harmadik albuma, a 2013-as …From The Bloodline Of Cain lemez folytatása.

A death/black metalt thrashes elemekkel vegyítő négyes második lemezelőzetes dala a Souls Tribulation címet viseli és máris meghallgatható.


 


www.facebook.com/nocturnalgraves


NOCTURNAL RITES - Souls Tribulation (a 2018-as Titan albumról)
NOCTURNAL RITES - Ecdysis, Shedding Weak Flesh (a 2018-as Titan albumról)


ANGELUS APATRIDA - Új klip és új dal a spanyol thrasherektől: Farewell

p, 04/20/2018 - 11:29

Cabaret de la Guillotine címmel május 4-én jelenik meg a spanyol thrasher Angelus Apatrida hatodik nagylemeze, a 2015-ös Hidden Evolution folytatása, amelyről már a klippel kísért harmadik előzetes dallal, a Farewell című power balladával is lehet ismerkedni. A lemezborítót ezúttal is Havancsák Gyula k.

Jó hír, hogy az új albummal is eljönnek hozzánk: a koncert május 19-én lesz a Dürer Kertben, két nappal korábban pedig Pozsonyban lépnek majd fel. A 2018-as Európa-turnéra a spanyol thrashereket a honfitárs és szintén thrasher Trallery, valamint a death metalt nyomató kaliforniai Skeletal Remains kíséri el. A Düreres buli magyar nyitóbandája a Purulent Rites lesz.


www.facebook.com/angelusapatrida


A koncert Facebook oldala
ANGELUS APATRIDA - Farewell (a 2018-as Cabaret de la Guillotine albumhoz)
ANGELUS APATRIDA - Downfall Of The Nation (a 2018-as Cabaret de la Guillotine albumhoz)
ANGELUS APATRIDA - Sharpen The Guillotine
(szöveges videó a 2018-as Cabaret de la Guillotine albumhoz)

ANGELUS APATRIDA, SKELETAL REMAINS, TRALLERY
European Tour 2018

04.05.2018 Essen (Germany) - Turock
05.05.2018 Roeselare (Belgium) - De Verlichte Geest
06.05.2018 Drachten (The Netherlands) - Iduna
07.05.2018 Köln (Germany) - Jungle
09.05.2018 Rostock (Germany) - Peter-Weiss-Haus
10.05.2018 Sebnitz (Germany) - Wonnemond Festival
11.05.2018 Prague (Czech Republic) - Modrá Vopice
12.05.2018 Wroclaw (Poland) - D.K. Luksus
14.05.2018 Ostrava (Czech Republic) - Barrák  
16.05.2018 Vienna (Austria) - Viper Room
17.05.2018 Bratislava (Slovakia) - British Rock Star
18.05.2018 Brno (Czech Republic) -  Eleven Club
19.05.2018 Budapest (Hungary) -  Dürer Kert
20.05.2018 Milano (Italy) - Blue Rose Saloon   
21.05.2018 Barcelona (Spain) - Razzmatazz
22.05.2018 Valencia (Spain) - Rock City


 

AMORPHIS - Dal- és klippremier: Wrong Direction

p, 04/20/2018 - 11:18

Május 18-án jelenik meg a finn Amorphis új stúdióalbuma, a 2015-ös Under The Red Cloud lemez folytatása. A Queen Of Time lemez producere ismét Jens Bogren (Opeth, Kreator, Amon Amarth) volt, a máris közzétett borítót pedig ezúttal is a francia Jean "Valnoir" Simoulin készítette. A Queen Of Time albumon ismét az alapítótag Olli-Pekka Laine basszusozik, aki tavaly tért vissza a csapatba, hogy átvegye Niclas Etelävuori helyét. A lemez első előzetes dalát, a szöveges videóval kísért The Bee nótát már bemutattuk, most pedig itt a második nóta, a klippel kísért Wrong Direction.

Szemben azonban a legutóbbi anyaggal, az új albumon igazi vonósok, fuvolások szerepelnek majd, valamint kórusok is. Különlegesség az is, hogy a szövegíró Pekka Kainulainen első ízben lesz majd hallható: egy finn nyelvű szöveget ad elő az új albumon, amelyen vendégként az ex-Gathering, ma Vuur énekesnő, Anneke Van Giersbergen is szerepel vendégként.

 


www.facebook.com/amorphis
AMORPHIS - Wrong Direction (a 2018-as Queen Of Time albumhoz)
AMORPHIS - The Bee (szöveges videó a 2018-as Queen Of Time albumhoz)
AMORPHIS - Előzetes a 2018-as Queen Of Time albumhoz #2
AMORPHIS - Előzetes a 2018-as Queen Of Time albumhoz #1Esa Holopainen gitáros:


"Úgy hiszem, hogy a Queen Of Time mindannyiunkat nagyon meglepett. A próbák és a felvételekre készülés során fogalmunk sem volt arról, hogy Jens Bogrennek mennyire alapos elképzelése van arról, hogy hogyan kéne szólnia az új albumunknak. Ez az anyag egy nagyon is természetes folytatása lesz az Under The Red Cloud-nak, de tele szteroiddal!

A dalok agresszívebbek, de több a dinamika bennük, több a harmónia és több a nagyzenekari kíséret is. A végeredmény pedig egy olyan Amorphis lett, amilyet még sosem hallhattál. A lényeg az, hogy nagyon bevált a közös munka Jens-szel! Emberileg is nagyon hasonló hozzánk, ugyanolyan bizarr a humora, mint nekünk, és az is közös bennünk, hogy ő is szereti a kemény munkát."


Az új album szövegeiről:

"Kultúrák emelkednek és virágoznak fel, majd elpusztulnak. Az emberiség története a keresés, a megtalálás és a feledés története. Egyetlen szikra elég ahhoz, hogy lángra robbantsa a világot, egyetlen ötlet révén is megszülethet egy új kultúra. Még a legnagyobb dolgok is eljelentéktelenedhetnek, és a legkisebb dolgok is elvezethetnek a változáshoz..."

 


PALLBEARER - Augusztusban Budapesten az arkansasi doom banda

p, 04/20/2018 - 09:59

Heartless címmel még tavaly tavasszal jelent meg az arkansasi doomster Pallbearer harmadik - igen kiváló - nagylemeze, amellyel aztán az ősz folyamán hozzánk is eljutottak a Paradise Lost egyik vendégeként, pár napja pedig egy vadonatúj dallal jelentkezett a négyes.

Jó hír, hogy a Pallbearer augusztusban Európában játszik és bennünket is meglátogatnak. A koncert az A38 Hajón lesz augusztus 8-án.

 


www.facebook.com/pallbearerdoom

 
A koncert Facebook oldala


"A Paradise Lost előtti tavalyi, teltházas koncertje után visszatér Budapestre napjaink egyik legizgalmasabb doom zenekara, a Pallbearer!

A klasszikus értelemben vett progresszív rockzenét, a kilencvenes évek alternatív rockját és a doom időtlen súlyát ötvöző zenekar augusztus 8-án az A38 Hajón ad majd teljes értékű koncertet - másodmagával. És hogy ki lesz a másik fellépő?

Májusban mindent leleplezünk."

  

"Április elején Dropout címmel új kislemezt adott ki az arkansasi zenekar, amit a Zeal & Ardorhoz hasonlóan az Adult Swim single-sorozatának ajánlott fel Brett Campbell idén tíz éve alapított zenekara.

A Pallbearer már első nagylemezével magára irányíthatta a nemzetközi sajtó és a közönség figyelmét: a 2012-es Sorrow and Extinction dalait a Pitchfork, az NPR és a Spin is előszeretettel méltatta, és a Profound Lore gondozásában megjelent albumra mindmáig az utóbbi évek egyik legüdítőbb debütálásaként tekinthetünk.

Második nagylemezén a zenekar már a legendás producerrel, Billy Andersonnal dolgozhatott (Sleep, Swans, Neurosis), aki tovább bátorította a zenekart abban, hogy időtlen zenei utazásában forrhasson ki saját tónusa: nem véletlen, hogy a Foundation of Burden már a Billboard 100-as listájáig és a Rolling Stone évzáró listájáig vitte a zenekar hírét.PALLBEARER - Dropout (2018)


Legutóbbi albumán, a Heartless dalain a Pallbearer nemcsak saját gyökereihez tért vissza - szó szerint is, hiszen az albumot hazai pályán, Arkansasban rögzítették -, hanem zenei értelemben is mindeddigi legérettebb anyagát írhatta meg.


 A doom metal hangzásvilágának egészen új dimenziókat nyithatott a Pallbearer, útjuk pedig töretlen fejlődésről tesz tanúbizonyságot - ezért is örömteli, hogy a zenekar nyári fesztiválturnéját egy exkluzív budapesti klubkoncerttel szakítja meg, ahol egy másik, nem kevésbé meghatározó zenekarral karöltve garantálják majd a doom szerelmeseinek a nyár legsúlyosabb klubkoncertjét az A38 Hajón."

 

SLEEP - Meglepetésalbum a stoner mesterektől, végighallgatható a The Sciences album

p, 04/20/2018 - 07:39

2003-ban adott ki utoljára nagylemezt a Matt Pike (High On Fire) vezette stoner legenda Sleep, és a Dopesmoker lemez óta csupán egyetlen dallal jelentkeztek, a The Clarity-vel, de már annak is négy éve. Most azonban váratlanul itt az új album, a 6 tételes The Sciences, amit a stonerek napjára, április 20-ra időzítettek. A teljes album végig is hallgatható. 

 


www.facebook.com/officialsleep
 SLEEP - The Sciences (a 2018-as album)

SLEEP - The Sciences
(04/20 - Third Man Records)

1. The Sciences
2. Marijuanaut's Theme
3. Sonic Titan
4. Antarcticans Thawed
5. Giza Butler
6. The Botanist

 

PENNYWISE - Végighallgatható az új album: Never Gonna Die

p, 04/20/2018 - 07:12

Never Gonna Die címmel a mai napon jelenik meg a kaliforniai punk rocker Pennywise tizenkettedik albuma, amit ezúttal is Cameron Webb producerrel rögzítettek. Azonnal végig is hallgathatod. A címadóról Jim Lindberg énekes (akit 2010 és 2012 között Téglás Zoli helyettesített), az alábbiakat mondta:

"Ezzel a dallal az a célunk, hogy megpróbáljuk rávenni a fiatalokat, végre mondják azt, hogy elég, és hogy a rendszer nem működik. Egy hatalmas evolúciós tudatváltozásra van szükség, ami a fiatalokkal kezdődik, mert ha mi nem tesszük meg, csak további vérontás jön, olyan, amilyet most is látni szerte a világban, és ami minden generációval újjászületik."

 


www.facebook.com/pennywise


PENNYWISE - Never Gonna Die (a 2018-as album)

 

 

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Dalpremier a májusi albumról: Sham Pain

p, 04/20/2018 - 07:00

Még a tavalyi év végén jött ki a Five Finger Death Punch válogatása, az A Decade Of Destruction, amelyre két új felvétel is felkerült, a Trouble és a Gone Away című 1997-es Offspring nóta feldolgozása. Azt azonban már jó ideje tudni lehetett, hogy a hetedik stúdiólemezük kiadása is küszöbön van, és most végre itt a hivatalos infó: az And Justice For None című album május 18-án lát majd napvilágot. És máris itt a második új dal, a Sham Pain.

Az And Justice For None lemezre az Offspring feldolgozás is felkerül, akárcsak olyan friss tételek, mint a Sham Pain, a When The Seasons Change, a Blue On Black és az I Refuse. A digipak változaton három extra tétel lesz, a már ismert Trouble mellett két friss szám.  
  


FIVE FINGER DEATH PUNCH - Sham Pain (a 2018-as And Justice For None albumról)
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Fake (a 2018-as And Justice For None albumról)
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Gone Away (Offspring, 2017)
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Gone Away (Offspring, szöveges videóval, 2017)

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Trouble (új dal, szöveges videóval, 2017)

 

 

 Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Five Finger Death Punch és az eredeti kiadója, a Prospect Park, valamint a csapat ex-menedzsere, Jeff Kwatinetz pontot tett a régóta húzódó jogi vita végére. A friss megállapodás szerint a novembertől Európában turnézó banda következő soralbuma, amit a kiadónak már 2016 decemberében leadtak, 2018 tavaszán lát majd napvilágot.


Korábban így fogalmaztak a jogi bonyodalomról és a rég elkészült albumról:

"Vannak talán páran, akik nem tudják, hogy jogi bonyodalmaink vannak a kiadónkkal - mondta egy friss interjúban Jason Hook gitáros. - 2016 decemberében leadtuk nekik az albumot. A befejezett lemezt. Náluk van, és azóta próbálják eldönteni, hogy mit akarnak kezdeni vele, ami szívás.

De a lényeg, hogy van egy kész lemezünk, ami gyilkos lett. 16 új dal van rajta. Néhányuk olyasmi, amit az emberek akarnak és elvárnak ettől a bandától, de most is vannak olyan számok köztük, amelyeknél kipróbáltunk dolgokat, kinyújtózkodtunk kicsit. Néhány ilyen merészebb dolog is felkerült az anyagra."


A Prospect Park kiadó még 2016-ban perelte be a zenekart, azt állítva, hogy a nekik szánt utolsó lemezt elkapkodja a Rise Records-hoz átszerződő Five Finger Death Punch. A banda áprilisban indított pert a Prospect Park ellen, hogy megszabaduljon a kiadótól, és egymillió dollár kártérítést is akar a cégtől.


Jason Hook az interjú során a függősége miatt tavaly és idén néhány koncertet kihagyni kényszerülő énekesre, Ivan Moodyra is kitért.


"Nézd, a helyzet sosem annyira borzalmas. Nem olyan rossz. Úgy értem, lényegében mindig a közönség szemei előtt vagy, s bármilyen baklövést követsz el, az nem marad észrevétlen. Ez része az életünknek, ezt meg kell tanulni kezelni.

Mindenkinél előjöhet a 'hétfő reggel a melóhelyen' érzés, és néha nálunk ez szombat este következik be..."

 

STRYPER - Holnap új album, dal- és klippremier: The Valley

cs, 04/19/2018 - 19:07

God Damn Evil címmel holnap jelenik meg a Stryper új stúdióalbuma, a 2015-ös Fallen lemez folytatása, egyben az első albumuk a Steve Gaines helyét 2017-ben átvevő Perry Richardson basszusgitárossal, akit a legtöbben a Firehouse-ból ismerhetnek. Perry a Firehouse elődjének számító Maxx Warrior zenekarral már 1985-ben zenélt a Stryper előtt, és mindig is nagy rajongó volt.

Az új album nyitódalában, a Take It To The Cross-ban vendégként a Shadows Fall gitárosa, Matt Bachand hozza az extrém énektémákat, és most már a negyedik új nótával, a klipes The Valley-vel is lehet ismerkedni.
 


www.facebook.com/StryperMichael Sweet énekes:

"Elmondhatom, hogy ez a Stryper eddigi legjobb lemeze. Van egy dal, ami hasonló a Yahweh nótához (Fallen album), de tőlünk nagyon szokatlan és sokakat meglep majd. Az album címe is megosztó, talán sokkoló is egyeseknek, de épp olyan találó, mint a To Hell With The Devil volt annak idején.

És van egy új dal, a Take It To The Cross, amelyben Matt Bachand a vendég, a Shadows Fall gitárosa, aki az Act Of Defiance-ben is bőgőzik, és akinek remek hörgős hangja van. Ezt hallatja a nótánkban. Az emberek el sem fogják hinni, hogy a Strypert hallják! Annak a nótának inkább köze van a thrash-hez, a death metalhoz, de anélkül, hogy túltoltuk volna a dolgot..."STRYPER - The Valley (a 2018-as God Damn Evil albumhoz)
STRYPER - Lost (a 2018-as God Damn Evil albumról)
STRYPER - Sorry (a 2018-as God Damn Evil albumhoz)
STRYPER - Take It To The Cross (a 2018-as God Damn Evil albumhoz)

 


 

KATAKLYSM - Friss előzetes a júniusi Meditations albumhoz

cs, 04/19/2018 - 12:45

Meditations címmel június 1-jén jelenik meg a Maurizio Iacono vezette kanadai Kataklysm friss albuma, a 2015-ös Of Ghosts And Gods folytatása, az pedig friss hír, hogy októberben Budapestre jönnek, méghozzá a Hypocrisy társaságában. Az új albumnál a Kataklysm visszatért a régi munkamódszeréhez, jó tíz év után most először mind a négy zenész kivette a részét a dalszerzésből.

A 10 tételes lemeznek két producere is volt, J-F Dagenais gitáros és Oli Beaudoin dobos, a keverést azonban Jay Rustonra (Anthrax, Stone Sour stb) bízták, a masztert pedig Paul Logus (Pantera stb.) készítette. Az első dalt már be is mutattuk a lemezről, most pedig a második előzetes videó is megérkezett.

 


www.facebook.com/kataklysm


A koncert Facebook oldala


"Október 23-án Budapestet is érinti a Kataklysm és a Hypocrisy közös őszi turnéja! A montreali Kataklysm az új albumát mutatja be, ennek alkalmából álltak össze a melodikus death metal svéd legendájával, a Hypocrisy-vel egy 26 állomásos európai körútra. Peter Tägtgren (Pain, Lindemann) több év kihagyás után aktivizálta újra a Hypocrisyt, a Kataklysm pedig június 1-jén engedi szabadjára a Meditations című új stúdiólemezét. A turné elnevezése a Nuclear Blast népszerű válogatáslemez kiadványaira utal."KATAKLYSM - Előzetes a 2018-as Meditations albumhoz #2
KATAKLYSM - Előzetes a 2018-as Meditations albumhoz #1
Maurizio Iacono (Kataklysm):

"Már vagy két éve beszélünk róla, de most végre egyeztetni tudtuk a Hypocrisy-s testvéreinkkel az időbeosztásunkat, hogy újra egyesített erővel vágjunk neki az útnak! Legutóbb majdnem 15 éve turnéztunk együtt, s akkor felejthetetlen élményeket szereztünk. Most pedig újra itt az idő…

A Kataklysm és a Hypocrisy újra együtt indul világ körüli turnéra, ami idén ősszel kezdődik Európában! S hogy még jobban előrevetítsük az esemény hangulatát, a kiadónk, a Nuclear Blast a Death... Is Just The Beginning névre keresztelte a turnét, megemlékezve a régi válogatáslemezeikre, amelyek annak idején annyi emberhez eljuttatták többek között a mi zenénket is. Most, hogy egyúttal ezek a válogatáslemezek is újra visszatérnek, itt az ideje hogy mi is megadjuk más előadóknak az esélyt hogy felfedezzék őket, pont ahogy minket. KI NE HAGYJÁTOK EZT A TURNÉT, EZ AZ EGY LEHETŐSÉGETEK VAN!"Peter Tägtgren (Hypocrisy):

"Remélem, hogy pont olyan izgatottak vagytok mint mi, ugyanis mi nagyon boldogok vagyunk, hogy ősztől újra felhevíthetjük a Hypocrisy motorjait, hiszen a Kataklysm-beli barátainkkal fogunk Európában turnézni! A koncertsorozat teljes áttekintése lesz mindannak a káosznak és zavarnak, amit az évek során teremtettünk. Ott találkozunk!"

 A Hammer Concerts bemutatja:

DEATH... IS JUST THE BEGINNING TOUR 2018
Kataklysm
Hypocrisy
+ vendég


Budapest, Barba Negra Music Club
2018. október 23.Jegyárak:
4999 Ft - limitált early bird / csak a Barba Negra online felületén
5999 Ft - elővétel augusztus 31-ig
6999 Ft - elővétel szeptember 1-től
7999 Ft - a koncert napján és a helyszínenKATAKLYSM - Guillotine (szöveges videó a 2018-as Meditations albumhoz)


  

 

 

DEGRAGORE - Új dal a brutális death metal / goregrind formációtól: Newborn Sacrifice

cs, 04/19/2018 - 12:25

Máris meghallgatható egy új dal a brutális death metalt nyomató budapesti Degragore formációtól. A Newborn Sacrifice nóta az idén érkező új lemez előzetese. A legutóbbi anyaguk a 2017 őszén megjelent Kissing - Pissing - Vomiting EP volt.

"A budapesti Degragore - brutal death metal/goregrind projekt - úgy döntött, hogy az idén megjelenő új lemezének előzeteseként kidobja a Newborn Sacrifice dalt. A tétel különlegessége, hogy Nemes Norbert bugyog rajta a Paediatrician bandából. Ingyen letölthető a Bandcampről és a Youtube videó alatti linkről."

 


www.facebook.com/degragoreofficial

DEGRAGORE - Newborn Sacrifice (a 2018-as lemez előzeteseként)

DEGRAGORE - Kissing - Pissing - Vomiting EP (2017)
Kissing - Pissing - Vomiting by Degragore


 

DIMMU BORGIR - A harmadik videós előzetes a májusi Eonian albumhoz

cs, 04/19/2018 - 11:16

Május elején jön majd ki az új Dimmu Borgir album, a Jens Bogren producerrel felvett 10 tételes Eonian, amelyről két dalt már be is mutatott a norvég banda, a harmadik videós előzetesben pedig Shagrath és Silenoz a lemezborítóról beszél, amit Zbigniew M. Bielak készített.

Shagrath a dalszerzésről: "Elég komoly kihívást tud jelenteni a thrash vagy black metal riffek kombinálása a szimfonikus elemekkel. De mi így szeretünk zenét írni, a váratlan elemeket összekeverve. Ez csaknem olyan, mintha a vizet próbálnád olajjal mixelni - mindenki tudja, hogy az nem igazán működik - mi mégis összehozzuk!"

 


www.facebook.com/dimmuborgir

 

A 25 éves norvég banda frontembere, Shagrath: "Az Eonian az idő illúzióját jeleníti meg, mindent ami van és mindig is volt. Számunkra egyben a Dimmu Borgir 25 éves jubileumát is jelzi, a lemez maga pedig amolyan tisztelgés a saját történelmünk és a norvég black metal történelme előtt."


Shagrath korábban ezt mondta az új lemezről:


"Annyit mondhatok a készülő lemezről, hogy a Dimmu Borgir minden periódusából vannak benne elemek. Ilyen például az a riffelés, amelyről 1994 óta ismertek vagyunk, de ugyanígy ott vannak az új dalokban az Abrahadabrán hallott cuccok is.

Amolyan kombinációja lesz egy csomó különféle világnak, hangulatnak, szóval, izgatott vagyok miatta. Az biztos, hogy a legjobb anyagaink egyike lesz.

A Dimmu Borgir mindig is az előrehaladásról szólt, nem a visszalépésről. Sosem szabad félni az új megközelítések, az új témák kipróbálásától. A legutóbbi lemeznél fehér ruháink voltak, ami sok rajongót megijesztett. Most ugyanez történt a visszafogott, komor új fotó közzétételénél. Bármit is csinálunk, mindig lesznek olyanok, akik panaszkodnak, kárognak, és az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy haladunk előrefelé, mégpedig abba az irányba, amit jónak tartunk. Önmagunkhoz kell hűnek lennünk."

 

DIMMU BORGIR - Előzetes a 2018-as Eonian albumhoz #3
DIMMU BORGIR - Előzetes a 2018-as Eonian albumhoz #2
DIMMU BORGIR - Előzetes a 2018-as Eonian albumhoz #1
Shagrath: "A Council Of Wolves And Snakes dal más, mint az új album többi tétele, itt a Dimmu Borgir egy kísérletezős irányt vesz, de a nóta középrészében azért jó sok black metalos inspiráció is megjelenik. Egy olyan csapat vagyunk, amelyik sosem félt attól, hogy új irányokat is kipróbáljon és művészi szempontból ez kétségtelenül egy nagyon érdekes és nagyon más jellegű szám."
 


DIMMU BORGIR - Council Of Wolves And Snakes (a 2018-as albumhoz)
DIMMU BORGIR - Interdimensional Summit (a 2018-as albumhoz)
DIMMU BORGIR - Progenies Of The Great Apocalypse
(a 2017-es Forces Of The Northern Night DVD-ről)

 

Oldalak

Rockhírock

 • 2018, április 24

  2018. április 25-én, szerdán Dunaszerdahelyen, a sportcsarnokban kezdi szlovákiai koncertturnéját a skót hard rock veterán zenekar, a Nazareth. A koncert vendége a magyarországi Republic. Belépő elővételben 24 euró, helyszínen 30 euró.

 • 2018, április 16

  A hírek szerint stabil Joe Lynn Turner állapota, akit szívproblémákkal szállítottak kórházba a hétvégén Minszkben. Az énekest ugyanakkor továbbra is bent tartják.

  Enyhébb infarktussal

 • 2018, április 14

  86 éves korában elhunyt Milos Forman cseh rendező, akinek a nevéhez olyan kultikus filmek fűződnek, mint a Hair, a Száll a kakukk fészkére vagy Tűz van, babám! Forman egy ideje beteg volt a felesége szerint, és az Egyesült Államokban

 • 2018, április 13

  Türelemmel viselt betegség után, április 12-én, 68 éves korában elhunyt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár - közölte az Előadóművészi Jogvédő Iroda. 

   1949. június

 • 2018, április 12

  Talán erőszakolt naphoz kötni a rock and roll születését, amit a források többsége 1954. április 12-ében jelöl meg, de tény: ezen a napon vette fel New Yorkban a Rock Around The Clock című dalát Bill Haley és kísérőegyüttese, a Comets.

Oldalak