HammerWorld

Feliratkozás HammerWorld hírcsatorna csatornájára
HammerWorld Forró Drót (hu/atom)
Frissítve: 19 perc 53 másodperc

BRUCE DICKINSON - Jön az önéletrajz, az első részlet és egy videó

3 óra 49 perc

What Does This Button Do? címmel október 19-én jelenik meg az Iron Maiden frontemberének önéletrajza, amelyhez most egy friss videó érkezett arról, hogy Bruce Dickinson éppen befejezi a könyvírást.

Dickinson híres arról, hogy az interjúk során nem szívesen beszél a magánéletéről, ezúttal azonban nemcsak a Maiden élén eltöltött évtizedekről számol be, hanem a korai éveiről, a gyerekkoráról, a szólópályájáról, a pilóta-karrierjéről és a nyelvrákkal folytatott küzdelméről is. A könyv mellé egy nemzetközi kőrútra is indul, amolyan író-olvasó találkozókat fog tartani. Ezek közül egyelőre csak három dátum ismert:

10/17 - Troxy - London, England (7:30pm)
10/20 - Assembly Rooms - Edinburgh, Scotland (7pm)
10/22 - The Lowry - Manchester, England (2pm)

 


Egy részlet már olvasható is az önéletrajzból, itt: 
ironmaiden.com/news/article/read-the-first-extract-from-what-does-this-button-do  

 

TARJA TURUNEN - Komor karácsonyi lemez jön az ex-Nightwish énekesnőtől

4 óra 28 perc

From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) címmel egy karácsonyi (téli) albummal jelentkezik november 17-én az ex-Nightwish énekesnő Tarja Turunen, tizenegy ismert karácsonyi dal új felvételével, komorabb, gótos hangulatú nagyzenekari hangszereléssel, de lesz a lemezen egy vadonatúj saját nóta is, a Together.

"Nagyon érdekes élmény volt nyáron rögzíteni egy darkos hangulatú karácsonyi lemezt, különösen a türkizkék Karib-tengernél. Jelentősen eltért ettől a havas Karácsonytól, amihez a szülőhazámban, Finnországban hozzászokhattam, de ez is csak azt bizonyítja, hogy a komor hangulat az ember lemélyérőről jön. Ezen a lemezen a Karácsony egy másik oldala jelenik meg, a magányosok Karácsonya és azoké, akik mellől hiányzik valaki, akiknek nem okoznak örömöt a villódzó fények és a csengettyűk..."

 www.facebook.com/tarjaofficial
 

 

TARJA TURUNEN - Beharangozó a 2017-es From Spirits And Ghosts albumhoz

CD-borító

Digi-CD
LP


F.K.Ü. - Dalpremier a svéd horror-thrasherektől: Nightmares In A Damaged Brain

5 óra 10 perc

1981 cÍmmel november 3-án jelenik meg az idén kereken 30 éves svéd horror-thrasher F.K.Ü. (Freddy Kruger’s Ünderwear) ötödik albuma, amelyről máris itt az első előzetes dal, a Nightmares In A Damaged Brain.

Az F.K.Ü. felállása:
Larry Lethal (Lawrence Mackrory - Darkane) - ének
Pete Stooaahl (Peter Lans) - gitár
Pat Splat (Patrik Sporrong) - basszusgitár
Unspeakable Emp (Emil Berglin) - dobok

 


www.facebook.com/moshoholics
 


F.K.Ü. - Nightmares In A Damaged Brain (a 2017-es 1981 albumról) 

SWEET & LYNCH - Dalpremier a Stryper énekes és a Dokken gitáros csapatától: Bridge Of Broken Lies

5 óra 33 perc

Unified címmel november 3-án jelenik meg a második albuma a Stryper frontember Michael Sweet és George Lynch gitáros (Dokken, Lynch Mob stb.) közös projekjének. A 2015-ös Only To Rise lemez folytatásán is James Lomenzo basszusgitározik (ld. White Lion, Megadeth, Black Label Society stb.), a dobos pedig Brian Tichy (ld. Whitesnake, S.U.N. stb.)

A második Sweet & Lynch lemezről már megismerkedhettél két előzetes dallal, most pedig itt a harmadik, a Bridge Of Broken Lies.

 www.facebook.com/SweetLynch
SWEET & LYNCH - Bridge Of Broken Lies (a 2017-es Unified albumról)
SWEET & LYNCH - Afterlife (a 2017-es Unified albumhoz)
SWEET & LYNCH - Promised Land (a 2017-es Unified albumról)
SWEET & LYNCH - Werk videó a 2017-es Unified albumhoz
SWEET & LYNCH - Beharangozó a 2017-es Unified albumhoz

 

NOCTURNAL RITES - A negyedik előzetes dal: What's Killing Me

6 óra 4 perc

Pontosan 10 évvel ezelőtt jött ki a power metalos svéd Nocturnal Rites nyolcadik albuma, a The 8th Sin, azóta azonban keveset lehetett hallani róluk. Nos, ez hamarosan megváltozik, ugyanis jön az új nagylemez, Phoenix címmel szeptember 29-én jelenik meg az AFM kiadó gondozásában. Most már a negyedik előzetes dallal is lehet ismerkedni.

"Alig várjuk, hogy mindenkinek megmutathassuk ezt az új lemezünket. Nagyon ideje volt már! Mondanunk sem kell, milyen óriási érzés, hogy visszatértünk!"

 www.facebook.com/nocturnalritesofficial


A csapat felállásában mindössze egy poszton történt változás; Nils Norberg gitáros helyén egy ideig Chris Röhrland játszott, aki 2012 óta a Sabaton tagja, a Nocturnal Rites új szólógitárosa Per Nilsson lett. Nilssont a Scar Symmetryből is ismerheted, de hamarosan ő segít ki a Meshuggah-ban is, ahol Fredrik Thordendal nem tud részt venni a Megadeth-tel közös nyári amerikai turnén.
NOCTURNAL RITES - What's Killing Me (a 2017-es Phoenix albumról)
NOCTURNAL RITES - Repent My Sins (a 2017-es Phoenix albumhoz)
NOCTURNAL RITES - A Heart As Black As Coal (a 2017-es Phoenix albumhoz)
NOCTURNAL RITES - Before We Waste Away (szöveges videó a 2017-es Phoenix albumhoz) 
 

BELPHEGOR - Cenzúra nélkül az új klip: Baphomet

6 óra 54 perc

Totenritual címmel egy hete jelent meg a salzburgi Belphegor tizenegyedik albuma, a 2014-es Conjuring The Dead lemez folytatása, amelynek borítóját ezúttal is Seth Siro Anton (SepticFlesh) készítette. Pár napja mutattuk be a friss klipjüket, amit a Baphomet dalhoz forgattak, de az még a cenzúrázott verzió volt, most azonban már itt a cenzúratlan is.

A frontember Helmuth a Totenritual lemezről: "Ez az LP az eddigi legbrutálisabb anyagunk, minden szempontból kijjebb toltuk a határokat... A Baphomet egy durva, nyaktörő pokoljárás. Nyomd le a lejátszó gombot és tekerd csutkára a hangerőt!"

 www.facebook.com/belphegor


 

BELPHEGOR - Baphomet (cenzúrázatlan klip a 2017-es Totenritual albumhoz)
BELPHEGOR - Apophis - Black Dragon (szöveges videó a 2017-es Totenritual albumhoz)
BELPHEGOR - Totenkult - Exegesis Of Deterioration (új dal, próbatermi videó)

BELPHEGOR - Stúdiós előzetes a 2017-es albumhoz #1 dobok
BELPHEGOR - Stúdiós előzetes a 2017-es albumhoz #2 basszusgitár
BELPHEGOR - Stúdiós előzetes a 2017-es albumhoz #3 ritmusgitár
BELPHEGOR - Stúdiós előzetes a 2017-es albumhoz #4 szólók
BELPHEGOR - Stúdiós előzetes a 2017-es albumhoz #5 ének
 

JAG PANZER - Dalpremier szöveges videóval: Fire Of Our Spirit

7 óra 5 perc

The Deviant Chord címmel szeptember 29-én jelenik meg a US power metal legenda Jag Panzer tizedik albuma, ami visszatérő lemeznek számít, hiszen a legutóbbi albumot, a 2011-es The Scourge Of Light-ot követően Mark Briody alapító gitáros feloszlatta a bandát. 2014-ben azonban már Joey Tafolla szólógitárossal (7 év után ment vissza a bandába) léptek fel Európában. Tafolla az új albumon is játszik - először az 1997-es The Fourth Judgement lemez óta!

A 2014-es európai koncertek után új énekest kerestek Harry "The Tyrant" Conklin helyére, végül azonban a szintén alapító tag Conklin tért vissza a bandába 2015 márciusában. A szeptember végi lemez két előzetes dalát már bemutattuk, most pedig itt a harmadik, a Fire Of Our Spirit.

 www.facebook.com/jagpanzerofficialJAG PANZER:
Harry “The Tyrant” Conklin - énekes
Mark Briody - gitáros
Joey Tafolla - gitáros
John Tetley - basszer
Rikard Stjernquist - dobos"Ez a banda olyan, mint egy család, már nagyon régóta ismerjük egymást - mondja Briody az elmúlt évek kapcsán. - Amikor két tag kiszállt, nem igazán hiányzott, hogy új arcokat találjunk és mindent újra kezdjünk. Kemény dolog lett volna új zenészeket illeszteni a rendszerbe, ezért döntöttünk a feloszlás mellett.

De a korai albumaink iránt nem szűnt meg az érdeklődés, és a társaim is észlelték, hogy az emberek még mindig hallgatják a Jag Panzer zenéjét, a közönségünk nem tűnt el. Egyre gyakrabban beszéltünk telefonon, majd jött néhány kiváló koncertes ajánlat, így aztán a visszatérés mellett döntöttünk."


JAG PANZER - Fire Of Our Spirit (szöveges videó a 2017-es The Deviant Chord albumhoz)
Mark Briody gitáros a Foggy Dew feldolgozásról:

"Ez egy olyan nóta, amellyel felnőttem, amit a papám is gyakran énekelt. De mesélt is az írországi húsvéti felkelésről, továbbadta nekem azokat a történeteket, amiket ő hallott az édesapjától. Kihívás volt felvenni egy ilyen klasszikus dalt, amit már számtalanszor feldolgoztak, de úgy érzem, hogy sikerült hozzátennünk egy sajátos ízt."


JAG PANZER - Foggy Dew (szöveges videó a 2017-es The Deviant Chord albumhoz)
JAG PANZER - Far Beyond All Fear (szöveges videó a 2017-es The Deviant Chord albumhoz)
 
Az új album borítóját egy szerb művész, Dusan Markovic készítette, magáról az anyagról pedig ezt mondja Briody:

"Ez volt az első alkalom, hogy röbbször is feldemóztuk a dalokat. Mindenki kivette a részét a munka minden egyes fázisából, együtt tapasztaltuk meg, ahogy fejlődnek, változnak a dalok. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre rászabadíthatjuk a világra a The Deviant Chord albumot!" 

 

JAG PANZER - Iron Eagle (Bang Your Head, 2005)


 

SANTA CRUZ - Új klipes dal a finn sleaze/glam rockerektől: Young Blood Rising

7 óra 50 perc

Bad Blood Rising címmel jön ki november 10-én a sleaze/glam vonalas finn Santa Cruz harmadik albuma, a nálunk is bemutatott 2015--ös lemez folytatása. A korábban bemutatott River Phoenix dal után most itt a második új nóta, a klipes Young Blood Rising.www.facebook.com/santacruzband
 


SANTA CRUZ - Young Blood Rising (a 2017-es Bad Blood Rising albumhoz)
SANTA CRUZ - River Phoenix (a 2017-es Bad Blood Rising albumról)
SARKE - Dalpremier Nocturno Culto-ék októberi albumáról: Jutul

8 óra 9 perc

Viige Urh címmel október 13-án jelenik meg a norvég Sarke (a Darkthrone énekes/gitárosaként ismert Nocturno Culto másik csapata) ötödik albuma, a tavalyi Bogefod lemez folytatása. Nocturno Culto itt énekel, az alapító a basszusgitáros Sarke (Khold, Tulus), a gitáros pedig Steinar Gundersen (ICS Vortex, Satyricon). Az első előzetes dal után most itt a második, a szöveges videóval kísért Jutul, amelyben Lena Fløitmoen a vendégénekesnő.
 

www.facebook.com/sarkeofficial
SARKE - Jutul (szöveges videó a 2017-es Viige Urh albumhoz)


"Ez az első új dalunk és garantáltan tetszeni fog neked, mert benne van a metal igazi szellemisége: komor és súlyos. Úgy érezzük, hogy sikerült ezzel a lemezzel egy szinttel feljebb juttatnunk a bandát - a dalszerzéssel, a hangzással és az anyag súlyosságával."


SARKE - Dagger Entombed (szöveges videó a 2017-es Viige Urh albumhoz) 

L.A. GUNS - Tatabányán koncertezik a legendás amerikai banda

10 óra 24 perc

The Missing Peace címmel október 13-án jelenik meg a Frontiers kiadóhoz szerződött L.A. Guns tizenegyedik albuma, november 6-án pedig a tatabányai Roxxy klubban játszik a legendás banda. Igen, jól olvastad, ott...

A 2012-es Hollywood Forever lemez folytatása ismét az alapító Tracii Guns gitárossal készült, aki négy év kihagyás után 2016-ban tért vissza a bandába, az utolsó vele készült L. A. Guns lemez a 2002-es Waking The Dead volt.

 


www.facebook.com/officialLAGuns


A tatabányai koncert Facebook oldala"A The Missing Peace valóban egy album, a szó legnemesebb értelmében - mondja Tracii az új anyagról. - Egy olyan zenei gyűjtemény, amelyen nagyjából 12 éven át dolgoztam különféle rockzenei világokban. A bluestól a klasszikus zenei hatásokig... Ezek mind keménykötésű dalok. Nagyon büszke vagyok mindenki hozzájárulására, a társaimtól a társszerzőkig. Az L.A. Guns rajongók örülhetnek majd."


L.A. GUNS:
Phil Lewis - énekes
Tracii Guns - gitáros
Johnny Martin - basszer
Michael Grant - gitáros
Shane Fitzgibbon - dobos


 

L. A. GUNS - Christine (a 2017-es The Missing Peace albumról)
L. A. GUNS - Speed (a 2017-es The Missing Peace albumhoz)


 

WINTERSUN - "Ez nem egy tipikus zenekar, és tudom, én sem vagyok egy egyszerű figura"

19 óra 33 másodperc

The Forest Seasons címmel jelent meg a nyáron a harmadik Wintersun lemez, és az epikus metal finn mesterei ma este a Barba Negra klubban mutatják be a négy évszak hangulatát Wintersun-stílusban megfogalmazó új anyagukat. Két vendégcsapatot is magukkal hoznak: a távol-keleti folkkal kevert melodikus powert, saját megfogalmazásuk szerint szamuráj metalt játszó finn Whispered gárdáját, valamint a dallamos death metalt nyomató római Black Therapy-t.

A koncert menetrendje:
18:00 - kapunyitás
18.30 - Black Therapy
19.20 - Whispered
20.30 - Wintersun


 www.facebook.com/wintersun


A koncert Facebook oldala
A Wintersun főnökével, Jari Mäenpää-val a szeptemberi HammerWorld magazinban egy interjút is találsz. Részlet a beszélgetésből: 

Az öt éve kiadott Time I albumotok után a Time II lemezt várta mindenki. Hogyhogy mégis egy teljesen más anyaggal rukkoltatok elô?


"A Time II album is készül, csak jóval lassabban, mint szeretném. A zene már régen felvételre került, de a keveréssel elégedetlen voltam. Ahhoz, hogy úgy szóljon a lemez, ahogy szeretném, szükségem volna egy nagyobb saját stúdióra és egy jobb felszerelésre. A Time I turné után ráadásul ki is készültem, túlhajtottam magam... Ezért gondoltam azt, hogy valami egész másba kezdek, amíg le nem tisztul, hogy miképpen oldhatnám meg ezt a stúdiós problémát."


WINTERSUN - Awaken From The Dark Slumber (Spring) (szöveges videó a 2017-es albumhoz)Ezt a The Forest Seasons lemezt végül közösségi finanszírozásból készítettétek el?


"Igen, és nagyon sikeres volt a kampány. Már régebb óta agyaltunk azon, hogy ez lehetne a megoldás az összes gondunkra, és ez amolyan kísérlet is volt. Még jobb eredménnyel is járt, mint előzetesen gondoltuk. Az így befolyt összeg már lehetővé teszi, hogy elkezdjük építeni az új, nagyobb stúdiót, közben pedig elindítjuk majd a második kampányt, ami már konkrétan a Time II albumhoz kapcsolódik és abból szeretném felszerelni a stúdiómat. Előbb azonban jön a turné, szóval unatkozni biztosan nem fogok."A turnén már egy új gitáros is játszik majd veletek, Asim Searah. Hárman fogtok gitározni?


"Arra semmi szükség! (nevet) Az igazság az, hogy évek óta fejlesztem a hangomat és ahogy például az új anyag Winter tételében is hallható, ennek meg is van az eredménye. Mostantól a színpadon is csak az éneklésre, a frontemberségre szeretnék koncentrálni, mert már régóta azt érzem, hogy ha a bulikon énekelek és gitározom is, akkor egyik téren sem tudom kihozni magamból a maximumot. A stúdiómunkák során persze továbbra is gitározni fogok, csak a koncerteken nem."Hogy találtatok Asimra?


"Már jó régóta ismertem, mert gyakran megfordul Finnországban. A helyi színtéren szerintem mindenki ismeri. Amúgy Németországban él, és van egy bőrdzsekiket forgalmazó cége. Valójában nem is tudtam, hogy gitározik, így aztán nagyon meglepett, amikor láttam, hogy jelentkezett az online hirdetésünkre. Ráadásul elsőként! Megnéztem a videóját, beszéltünk, egyeztettünk egyet, és most már készülünk a turnéra."Két évvel ezelőtt egy kisegítő dobossal turnéztatok, mert Kai Hahto akkor a Nightwish-sel koncertezett. A Nightwish most pihenőt tart, mégsem Kai a koncertdobosotok. Ennek mi az oka?

"Csak és kizárólag az a sajnálatos kézsérülése, amiről talán te is hallhattál. Egyelőre nem tudja rendesen megfogni a dobverőket, így továbbra is nélkülöznünk kell őt."


WINTERSUN - The Forest That Weeps (Summer) (szöveges videó a 2017-es albumhoz)


Stúdiózni tudott azért veletek?

"Nos, az az igazság, hogy ezt a Forest Seasons anyagot teljesen egyedül vettem fel, programozott dobokkal. Ez egy igazi 'csináld-magad' lemez, egyedül néhány vokáltémában hallható Teemu és Jukka, illetve a Summer kórusában néhány barátunk olyan bandákból, mint az Ensiferum, a Moonsorrow vagy a Tyr. A Wintersun nem egy tipikus zenekar, és tudom, hogy én sem vagyok egy egyszerű figura. Szeretek egyedül alkotni, így a Forest anyagának java is a kis házi stúdióm­ban került felvételre. Egyedül az éneket vettem fel a Sonic Pumpban, ahol Teemi dolgozik. A keverést és a masztert is én magam készítettem."


A teljes interjút megtalálod a HammerWorld magazin szeptemberi számában.
 
 
WINTERSUN - Summer Breeze 2017 (2017/08/18 - a teljes koncert) 

A Hammer Concerts bemutatja:

WINTERSUN - FOREST TOUR 2017
+
WHISPERED (szamuráj metal, FI)
BLACK THERAPY (melodikus death metal, IT)
Budapest, Barba Negra Music Club
2017.szeptember 22. péntek

Jegyek -
katt ide!

A Jari Mäenpää vezette Wintersun legutóbbi lemeze a 2012-es Time I volt, az újról pedig ezt mondják: "Ez az album a mi Négy évszak verziónk, de zeneileg semmi köze Vivaldihoz, sem a klasszikus zenéhez. 100 százalékosan a saját zenénk és töményen Wintersun! Ez egyszerre valami új és valami más. Fogalmazzunk úgy, hogy általánosabban valamivel komorabb a hangulata."WINTERSUN - Loneliness (Winter) (szöveges videó a 2017-es albumhoz)
WINTERSUN - Eternal Darkness (Autumn) (szöveges videó a 2017-es albumhoz)
WINTERSUN - Beautiful Death (a 2017-es Live At Tuska 2013 anyaghoz)
A turné vendégzenekarai:


 

 

DEPRESSZIÓ - Már előrendelhető a Válaszok után... album

19 óra 46 perc

Válaszok után... címmel október 20-án jelenik meg a nyolcadik Depresszió album, amit máris előrendelhetsz a csapat honlapján. A CD ára: 990 Ft. Hamarosan be is mutathatjuk majd az első előzetes dalt!

Előrendelés:
depressziomusic.hu


Az új album felvételei ismét a klasszikus négyes felállásban zajlottak, hiszen hét év közös munka után a zenekar és a sampleres Soda útjai még az év elején különváltak. Az új lemez Tudom miért dalában Besnyő Gabi vendégszerepel majd, a kecskeméti Nova Prospect énekesnője.

 


www.facebook.com/depressziomusic


"depressziomusic.hu oldalra kattintva már előrendelhető tőlünk az október 20-án megjelenő Válaszok után... című új lemezünk. Minden előrendelőnek dedikált ajándékposztert küldünk.

A 999 forintos áron beszerezhető CD mellé csak az előrendelők számára elérhető pólót is tudtok rendelni, valamint
a december 16-i Depresszió - Budapest (Barba Negra) lemezbemutató koncertre is megrendelhetitek kedvezményes áron a jegyeteket."


Az őszi turné:


11.03. Depresszió - Szombathely / Végállomás / Vendég: USEME
11.04. Depresszió / Fish! / Rómeó vérzik / USEME - Pécs - E78
11.10. Depresszió - Miskolc / Helynekem / vendég: USEME
11.11. Depresszió / Fish! / Rómeó vérzik / USEME - Debrecen - Lovarda
11.17. Depresszió - Győr / Bridge / vendég: USEME
11.18. Depresszió / Fish! / Rómeó vérzik / Useme - Szeged - IH
11.24. Depresszió - Eger / BRDWY / vendég: USEME
11.25. Depresszió - Tatabánya / Roxxy / vendég: USEME
12.01. Depresszió - Veszprém / Expresszó / vendég: USEME
12.08. Depresszió - Szolnok / Váróterem / vendég: USEME
12.09. Depresszió - Kecskemét / Teka / vendég: USEME
12.16. Depresszió - Budapest / Barba Negra / Lemezbemutató Koncert
"Soda, a sampleresünk 2009 óta volt a zenekar tagja, egészen az idei év januárjáig - mondta Halász Feri Humelnek az új album kapcsán. - A vele készült lemezek esetében is az a módszer volt jellemző, hogy mi négyen írtuk a dalokat, ő ezekhez adta aztán hozzá a saját elképzeléseit. Tehát a zeneszerzést illetően nem érzek nagy változást. Voltak persze olyan dalok is, amiket együtt írtunk, mint például a Jön a reggel, ami egy zongorás tételre épül, de ez egy ritkább példa.

A különbséget most talán abban érzem, hogy a korábbi lemezeknél mindig volt egy adott tag, aki aktívabb volt a többieknél. Most mindenki egy emberként ugyanannyi munkát tett bele a dalokba, sőt, kétszer-háromszor annyi munkát fektettünk bele ebbe a lemezbe, mint bármely korábbi album esetében. Ezen kívül sikerült újabb módszereket is kipróbálnunk, a demózás kellős közepén például lementünk vidékre egy egész hétre, kibéreltünk egy házat, vittünk magunkkal egy kis házi stúdiót, és csak a zenéléssel foglalkoztunk.

A lemez rögzítésének a metódusa is változott, most nem mentünk le a dalok megírása után másfél hónapra a stúdióba. Próbálunk kicsit frissíteni a dalok szemléletén. Varga Zoltán korábban is részt vett már a produceri munkában, most volt végre időnk több ötletet és javaslatot is kidolgozni vele. Nem kellett azon görcsölnünk, hogy nem lesz elég időnk. Volt olyan időszak, amikor csak egy adott dal felvételén dolgoztunk, és a felvetett ötleteket és javaslatokat próbálgattuk."
 
 

ARCHSPIRE - Kanadai technikás death metal, albumpremier: Relentless Mutation

20 óra 4 perc

Relentless Mutation címmel a mai napon jelenik meg a technikás death metal vonalon jól ismert kanadai Archspire harmadik albuma, és a 2014-es The Lucid Collective lemez Eliran Kantor borítójával kísért folytatását azonnal végig is hallgathatod.

 


www.facebook.com/Archspireband
 
 

ARCHSPIRE - Relentless Mutation (a 2017-es album)
 


 

DRAGONFORCE - Éjféli őrület

20 óra 17 perc

Még májusban jött ki a Dragonforce hetedik albuma, a 2014-es Maximum Overload lemez folytatása, és a Reaching Into Infinity című lemez Midnight Madness dalához most előrukkoltak egy stúdiós klippel. Az apropó az októberi brit turnéjuk.

A nagyrészt az örebrói Fascination Street stúdióban Jens Bogren producerrel (Opeth, Devin Towensend, Amon Amarth stb.) felvett Reaching Into Infinity már a harmadik lemezük Marc Hudson énekessel. Hudson elődje, ZP Theart jelenleg a Skid Row énekese.

 www.facebook.com/dragonforce

 

DRAGONFORCE - Midnight Madness (a 2017-es Reaching Into Infinity albumhoz)
DRAGONFORCE - Ashes Of The Dawn (a 2017-es Reaching Into Infinity albumhoz)
DRAGONFORCE - Curse Of Darkness (a 2017-es Reaching Into Infinity albumról)
DRAGONFORCE - Judgement Day (a 2017-es Reaching Into Infinity albumról)
DRAGONFORCE - Operation Ground And Pound
(a 2017-es Reaching Into Infinity album bónusz DVD-jéről)
 

BLACK STONE CHERRY - Dupla dalpremier az egy hét múlva érkező blues EP-ről

20 óra 24 perc

Back To Blues címmel egy 6 tételes blues feldolgozás EP-vel jelentkezik szeptember 29-én a southern rocker Black Stone Cherry, és máris meghallgatható egy Willie Dixon átiratuk, valamint annak az 1967-es Albert King nótának - Born Under A Bad Sign - a BSC-féle verziója, amit 1968-ban a Cream is feldolgozott. A 60-as évek blues vonala előtt tisztelgő anyagon Muddy Waters és Freddie King dalok is lesznek

"A Born Under A Bad Sign nótát a Cream átirata miatt dolgoztuk fel - mondja a basszer Jon Lawton. - De alapvetően olyan számokat válogattunk ki, amelyek kevésbé ismertek, viszont nem annyira obskúrusok, hogy ne lennének valamennyire ismerősök. Nem volt könnyű a feladat, ahogy az sem, hogy a riffeket úgy módosítsuk egy kicsit, hogy a végeredmény BSC-s legyen..."

 


www.facebook.com/blackstonecherry


Chris Robinson énekes/gitáros:

"A blues annyira őszinte zene. Amikor meghallasz egy jó kis blues nótát, amelyben arról énekel valaki, hogy mennyire szerencsétlenül alakult a sorsa, egyből azt érzed, hogy 'tessék, valaki tökéletesen leírta, amit érzek'. Remélem, hogy ezzel az új EP-vel egy új generációhoz is el tudjuk juttatni a blues zenét."

 

BLACK STONE CHERRY - Born Under A Bad Sign (Albert King, a 2017-es Back To Blues EP-ről)
BLACK STONE CHERRY - Built For Comfort (Willie Dixon, a 2017-es Back To Blues EP-ről)


 

GRAVE PLEASURES - Apokaliptikus dark rock, dal- és klippremier: Joy Through Death

cs, 09/21/2017 - 14:04

Motherblood címmel jelenik meg szeptember 29-én a finn-brit Beastmilk utódjának számító Grave Pleasures új albuma, amelyről már a harmadik klipes előzetes dallal is megismerkedhetsz

"A komor, new wave-es, gótikus rockos, poszt-punkos zenéjével hamar kultstátuszba katapultált Beastmilk 2015-ben némiképp átalakult és nevet is váltott. Grave Pleasures néven a Dreamcrash volt az első lemezük, annak folytatása pedig már a Century Media kiadónál jön majd ki szeptember végén. A brit születésű, de az utóbbi bő tíz évet skandináv zenekarok élén eltöltő Mat 'Kvohst' McNerney elegánsan egyensúlyozik a darkos pop, a metal és a punk határán."www.facebook.com/gravepleasvres
GRAVE PLEASURES - Joy Through Death (a 2017-es Motherblood albumhoz)
GRAVE PLEASURES - Be My Hiroshima (a 2017-es Motherblood albumhoz)
GRAVE PLEASURES - Infatuation Overkill (a 2017-es Motherblood albumhoz)
TRIVIUM - Friss werkfilm az októberi lemezhez, a második epizód

cs, 09/21/2017 - 06:04

The Sin and The Sentence címmel október 20-án jelenik meg az új Trivium album, a 2015-ös Silence In The Snow folytatása. A Josh Wilbur producerrel és az új dobossal, Alex Benttel felvett anyagról már bemutattunk két dalt, most pedig az album werkfilmjének második epizódja érkezett meg.

 www.facebook.com/Trivium
TRIVIUM - Werkfilm a 2017-es The Sin And The Sentence albumhoz #2
TRIVIUM - Werkfilm a 2017-es The Sin And The Sentence albumhoz #1
TRIVIUM - The Heart From Your Hate (a 2017-es The Sin And The Sentence albumhoz )
TRIVIUM - The Sin And The Sentence (az új album előzeteseként)


 

WINDHAND - Új klip az énekesnős doom/stoner csapattól: Forest Clouds

cs, 09/21/2017 - 05:54

Ma este Koppenhágában indítja új Európa-turnéját a Dorthia Cottrell énekesnő vezette richmondi stoner/doom brigád Windhand. A turné vendégcsapata a szintén doomos Satan’s Satyrs, akikkel egy split anyaga is kijön majd a Windhandnek 2018 elején. Magyar buli nem lesz, de október 3-án a bécsi Arénában elcsíphető a két csapat.

A turné kapcsán született egy új Windhand klip is, mégpedig a legutóbbi album, a 2015-ös Grief's Infernal Flower lemez Forest Clouds dalához.www.facebook.com/WindhandVA
 WINDHAND - Forest Clouds (a 2015-ös Grief's Infernal Flower albumhoz)
WINDHAND - Two Urns (a 2015-ös Grief's Infernal Flower albumhoz)
WINDHAND - Crypt Key (a 2015-ös Grief's Infernal Flower albumhoz)
>


  

PROPHETS OF RAGE - Új klip Tom Morellóék bandájától: Hail To The Chief

cs, 09/21/2017 - 05:34

Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és Brad Wilk dobos - vagyis a Rage Against The Machine háromnegyede -  még tavaly hozta össze a Prophets Of Rage szupergruppot a Public Enemy és a Cypress Hill egy-egy tagjával. 2016-ban ki is jött egy 5 dalos EP-jük, a Brendan O’Brien producerrel felvett első nagylemez pedig szeptember 15-én látitt napvilágot. Az új album Hail To The Chief dalához készült el a banda új klipje.

 A Prophets Of Rage-ben a RATM három tagja mellé Chuck D (Public Enemy), B-Real (Cypress Hill) és DJ Lord (Public Enemy) sorakozott fel.


A RATM frontembere, Zack de la Rocha tehát nem vesz részt ebben az akcióban. A Rage Against The Machine legutóbb 2011-ben állt színpadra; a basszer Timmy C. 2015-ben úgy fogalmazott, hogy elképzelhető a további koncertezés is, sosem tudni, mit hoz a jövő.


PROPHETS OF RAGE - Hail To The Chief (a 2017-os Prophets Of Rage albumhoz)
PROPHETS OF RAGE - Strength In Numbers (a 2017-os Prophets Of Rage albumról)
PROPHETS OF RAGE - Radical Eyes (a 2017-os Prophets Of Rage albumhoz)
PROPHETS OF RAGE - Living On The 110 (a 2017-os Prophets Of Rage albumhoz)
PROPHETS OF RAGE - Unfuck The World (a 2017-os Prophets Of Rage albumhoz)
 

APEY & THE PEA - Egy jobbikos képviselő gigareklámot intézett a "sátánista" bandának

cs, 09/21/2017 - 04:56

Pénteken játszik Kecskeméten a nemrég kiadott Hex albumával turnézó Apey & The Pea, de a bulin nem árulhatják majd a pólóikat és a lemezeiket, miután Radics Tivadar, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője előbb a saját Facebook oldalán kelt ki a banda ellen, majd megkereste a TEKA (Technika Háza Kávézó) illetékeseit azzal, hogy szerinte egy sátánista zenekar nem való az egykori zsinagóga helyén kialakított koncerthelyszínre. 

A jobbikos képviselő nyomására a TEKA bérlője kifejezetten azt kérte a zenekartól, tudta meg a Lángoló Gitárok blog, hogy Kecskeméten közösen beszéljék meg a felmerült problémát. Radics Tivadar és a TEKA bérlője, valamint tulajdonosa azt mondták a tárgyaláson az Apey szervezőjének, hogy betiltani nem tudják a koncertet, de kizárólag azzal a kompromisszummal léphet fel a zenekar, ha semmiféle kereszténygyalázó szimbólum nem jelenik meg az eseményen.  

 


www.facebook.com/apeyandthepeaA HVG azt írja az eset kapcsán, hogy Apey-ék szervezője szerint a jobbikos képviselő az angol dalszövegek magyar fordításával érkezett a megbeszélésre, melyeket 'verselemezve' - és a zenekar vizuális világát sajátosan górcső alá véve - továbbra is azzal érvelt, hogy az Apey & The Pea "sátánista".

"A szervező hiába érvelt azzal, hogy szó sincs erről, ez a szövegvilág és vizuális készlet esetükben a művészi kifejezés eszköze (sok esetben ironikus eszköze), és hiába utalt arra, hogy ennek mi a tágabb összefüggése a hard rock/heavy metal kultúrában, a megbeszélés egyre abszurdabb fordulatokat vett.

'Azt kérték tőlünk, hogy ne áruljunk lemezeket és pólókat, mert azok sértik a keresztények érzéseit. Mire mi megkérdeztük, hogy a fiúk a tetoválásaikat is takarják-e le. Erre azt a választ kaptuk, hogy ha lehet, igen. Mire azt is megkérdeztük, hogy a közönség tagjai viselhetik-e a pólóikat. Erre azt mondták, hogy abba nem szólhatnak bele.' - mondja Marosi Nikolett, Apey-ék szervezője."


A jobbikos képviselő már szeptember 12-én az alábbi szöveget posztolta ki a Facebook oldalára:


"Hmm. Érdekes. Egy nemzeti rock zenekar (Hungarica) szellemisége nem fér bele a rabbi számára, hogy a régi zsinagógában a mostani technika házában koncertet adjon, de egy sátánista, a kereszténységet gyalázó zenekar (Apey & the Pea) már belefér... Pentagrammok, kecskefejek és fordított keresztek. Ez való egy zsinagógába ezek szerint. ?"

A Hungarica 2010 őszén valóban nem léphetett fel a Tekában, mert több szervezet tiltakozott a koncert ellen.


Az Apey & The Pea egy kompromisszumos megoldás mellett döntött, tekintettel a kecskeméti rajongókra, erről szól a Facebook posztjuk:


"Pénteken nem árulhatunk merchöt, sem az új lemezünket, nagyon sajnáljuk, de egy nem várt fordulat folyományaképp egy helyi politikai képviselő olyan helyzetbe hozta a TEKA döntéshozóit, hogy ne árulhassuk a termékeinket a klubban az este folyamán, mivel sért egyes vallási csoportokat.

Nem igazán értjük a problémát, és a nyomás hatására fontolgattuk, hogy inkább lemondjuk a koncertet, és nem megyünk bele ebbe a méltatlan kompromisszumba. De tudnotok kell, hogy nekünk ez az este ennél fontosabb, szóval a tanácsunk holnap estére: ha szeretnétek vásárolni a HEX merchből, a webhsopon tudjátok megtenni, mi pedig kárpótlunk titeket élőben egy kisebb mészárlással."


Budapesten is lesz lemezbemutató koncert,
szeptember 30-án az A38 Hajón a Stubborn társaságában, de a bulira már minden jegy elkelt.
 
 

APEY & THE PEA - Hex (a 2017-es album)
HEX by Apey & The Pea
"Több mint két éve jelent meg a legutóbbi Apey & The Pea album, a Hellish, a Hex című folytatás pedig a Bandcampről megrendelhető.

Apey-ék februárban a szegedi Miracle Sound Stúdióban rögzítették az új dalokat.

'Tavaly nyáron kezdtünk ezen a lemezen komolyabban dolgozni - mondta a frontember Apey a Lángolónak. - A 'Hex' az egyik legősibb latin kifejezés az átokra, innen jött a koncepció ötlete, hogy ha már az előző lemezzel eljutottunk Cerberusig, a pokol kapujához, akkor igazán kár lenne nem kinyitni azt.

Tíz próbatételen át vonszol minket a pokol hét hercege egészen a purgatórium mélyéig. Egyelőre számomra még teljesen leírhatatlan ez az egész album, de az biztos, hogy a hideg kiráz tőle, és nem hívőként néha azért elmélázom, hogy talán olyan energiákkal játszom, amik ha esetleg léteznek, akkor elég nagy szarban vagyok.'


A banda fontosnak érzi leszögezni:

'Továbbra sem vagyunk sátánisták. A Hex tematikája és narratívája inkább csak egyfajta művészeti elképzelés, egy olyan koncepció, amit szerettünk volna jobban kibontani és elmesélni a közönségünknek. Úgy hisszük, ez az eddigi legjobb lemezünk.'
Oldalak

Rockhírock

 • 2017, szeptember

  1987-ben jelent meg a Pokolgép „Pokoli színjáték” albuma, ami után rájuk ragadt a sátánista jelző. Három évtized elteltével az együttes akkori énekese az általa alapított Kalapács zenekarral lép fel Budapest legnagyobb rockfesztiválján.

  Kalapács József neve a ’80-as

 • 2017, szeptember

  Ősszel friss szólólemezzel jelentkezik Robert Plant, a Led Zeppelin egykori frontembere.

  Október 13-án kerül a boltok polcaira a zenész tizenegyedik, Carry Fire címre keresztelt új albuma, melyről most meghallgatható a Bones Of Saints című szerzemény. Az

 • 2017, augusztus

  Ismét visszatért a színpadra az AC/DC énekese, aki a Back in Blacket adta elő Matt Bellamyék kíséretében. Videó.

  Hatalmas meglepetésre vasárnap ismét színpadra lépett az AC/DC legendás frontembere: Brian Johnson, aki “hivatalosan” azóta nem zenél, hogy

Oldalak