HammerWorld

Feliratkozás HammerWorld hírcsatorna csatornájára
HammerWorld Forró Drót (hu/atom)
Frissítve: 46 perc 34 másodperc

AXEL RUDI PELL - A Hobbit betétdal I See Fire feldolgozása

k, 04/25/2017 - 07:53

Múlt pénteken jelent meg Axel Rudi Pell ötödik ballada válogatása, amelyről korábban bemutattuk a videoklippel kísért Love's Holding On dalt, amelyben Bonnie Tyler énekesnő duettezik ARP csapatának énekesével, Johnny Gioelivel. A lírai dalok újabb gyűjteményére felkerült egy Ed Sheeran feldolgozás is, A Hobbit filmből is ismert I See Fire, ismerkedj meg vele!

 www.facebook.com/axelrudipellofficial
AXEL RUDI PELL - I See Fire (Ed Sheeran, a 2017-es The Ballads V albumról)
Axel Rudi Pell: "Mindig is rajongója voltam Bonnie Tylernek. Tökéletes a hangja ehhez a dalhoz is, remekül passzol Johnny hangjához."AXEL RUDI PELL feat. Bonnie Tyler - Love's Holding On (a 2017-es The Ballads V albumhoz)


 

 

 

HAREM SCAREM - A dallamrockerek harmadik előzetes dala: One Of Life's Mysteries

k, 04/25/2017 - 07:33

A legendás kanadai dallamrocker Harem Scarem május 12-én adja ki a tizennegyedik albumát, és máris itt a harmadik előzetes nóta, a One Of Life's Mysteries.

A 11 dalos United lemezen, a 2014-es Thirteen album folytatásán, az énekes/billentyűs Harry Hess és a gitáros/basszer/billentyűs Pete Lesperance mellett ezúttal is Creighton Doane dobol, de az egykori dobosuk, az újra a Jake E Lee féle Red Dragon Cartelben éneklő Darren Smith is vokálozik az új nótákban, a koncerteken pedig vissza is ül majd a Harem Scarem dobcucca mögé. 
www.facebook.com/harem.scarem.band


A '80-as évek második felében alakult Harem Scarem csak 1991-ben tudta kiadni az első albumát, amit 1993-ban követett az örök klasszikus Mood Swings, de a változó zenei trendek miatt inkább csak Japánban és az európai dallamrock undergroundban váltak ismertté. Ennek ellenére csaknem az egész '90-es éveket végigmuzsikálta a Pete Lesperance gitáros/énekes és Harry Hess énekes remek dalszerzői vénáját folyamatosan bizonyító csapat.

"Annak idején borzalmas volt az időzítésünk. Alighogy kijött az első lemezünk, megérkezett a Nirvana és a grunge hullám... Ha öt évvel korábban jelent volna meg a debütáló album, talán minden másképp alakult volna. A teljes világra szóló szerződésünk volt a Warnerrel, de hiába, mert ha a helyi képviseletek nem tartották trendinek a zenénket, ki sem adták a lemezt, úgyhogy a legtöbb országban csak drága importként lehetett megvásárolni a CD-inket. Még az amerikai Warner sem foglalkozott velünk..."
 


HAREM SCAREM - One Of Life's Mysteries (a 2017-es United albumról)
HAREM SCAREM - United (a 2017-es United albumról)
HAREM SCAREM - Sinking Ship (a 2017-es United albumhoz) 

NEVERGREEN - Az első dal a Monarchia albumról: Szárnyak az éjben

k, 04/25/2017 - 07:01

Monarchia címmel a májusi HammerWorld magazin extra CD-melléketeként jelenik meg az új Nevergreen album, amelyről máris meghallgathatod az első előzetes dalt, a szöveges videóval kísért Szárnyak az éjben nótát.

A 11 dalos új lemezre egy feldolgozás is felkerült: a tavaly januárban elhunyt Black (Colin Vearncombe) emlékének ajánlott Everything's Coming Up Roses. (A Nevergreen korábban már készített egy hasonló feldolgozást; Black legendás Wonderful Life dalának átirata a 2007-es Erős, mint a halál lemezen jelent meg.
 
 www.facebook.com/nevergreen.huMatláry Miklós billentyűs a Monarchia lemezről:


"Az új album amolyan ismételt felfedezése a Nevergreen power doom metal gyökereinek, egy új, korszerű, energikus hangzásvilágban, az utolsó két album mérsékelt kísérletezései után, melyekben próbálkoztunk pár új zenei elemmel, bár a klasszikus Nevergreen hangzás ezeken is megtalálható volt.

A Monarchia nagyon megdörren, ami Nikola Mijic hangmérnök, a skót Eden’s Curse és a szerb Alogia zenekarok énekesének munkáját dicséri. Nagyon szép lett a boritó, köszönet Köhler Áginak!
Egy friss, erőteljes, epikusnak mondható, nagyon metal anyag született, a riffek, a gitárszólók, az énekszólamok - úgy érezzük - 'oda lettek téve'. A szövegekben megtalálhatók az utóbbi évek történelmi folyamatai, amelyek mindenkit valamennyire megérintettek, és amelyeket nem lehet ignorálni, de vannak klasszikus Nevergreen témák a is szerelem és az élet árnyoldalárol.


A Black dal metalba oltása tisztelgés a tavaly elhunyt Colin Vearncombe - Black - előtt. A továbbiakban tervezünk még két klipet, a Szelek hátán és az Imperium dalokra."

 

NEVERGREEN - Szárnyak az éjben (szöveges videó a 2017-es Monarchia albumhoz)


 

A májusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként megjelenő lemez már előrendelhető limitált digipak formátumban a lap májusi számával, valamint ajándék passtartóval, továbbá exkluzív előrendelői póló is beszerezhető - katt ide!
 
 

 

Élőben az új lemezanyagot elsőként a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon mutatja be a Nevergreen - július 13-án.
 

 

SUNSET - Új klip a a teltházas lemezbemutató buliról: Self-Mutilation

h, 04/24/2017 - 17:58

A budapesti Sunset a márciusban We Are Eternity címmel megjelent nagylemezének nyitódalához a Self-Mutilationhöz forgatta le új klipjét. A képsorok a márciusi teltházas lemezbemutató koncertjükön készültek, amely a Sunset eddigi pályafutásának egyik legfontosabb mérföldköve volt.

A srácok rendkívül büszkék arra, hogy a közönségük ilyen odaadó közösségé avanzsált, ahogy az a klipben is látható.

 "A Self-Mutilation egy tipikus metal mészárlás, ám zeneileg az egyik legtechnikásabb tétel az albumon.

A cím negatív hangvétele valójában pozitív üzenetet közvetít. Arról az érzésről mesél a szöveg, amikor az ember életének bizonyos területe nem működik, hiába hitegeti magát.

Aztán a hitegetés átcsap bizonyságba, és annak dacára, hogy az adott dolog – legyen az barátság, párkapcsolat, munka stb. - nélkülözhetetlennek tűnik, az ember dönt és megcsonkítja magát, megválik a nem működő végtagtól, ami addig lebilincselte."SUNSET - Self-Mutilation (a 2017-es We Are Eternity albumhoz)
Május 3-án, szerdán a Sunset INGYENES koncertet ad a Gozsdu Manó Klubban. Ezután jó ideig nem fognak koncertezni a fővárosban, tehát érdemes őket most elcsípni. A koncert - a hétköznapra való tekintettel - legkésőbb este 10 órakor befejeződik.


A koncert Facebook oldala

 
A We Are Eternity című nagylemez már kapható limitált exkluzív digipak csomagolásban! Keresd a koncerteken és a jobb lemezboltokban, vagy rendeld meg most a metalshop.hu oldalon!

Hallgasd a Spotify, Deezer vagy Apple Music kinálatából, töltsd le legálisan a Google Play vagy iTunes áruházból vagy hallgasd meg teljes egészében a Sunset hivatalos YouTube csatornáján.SUNSET - We Are Eternity (a 2017-es album)
SUNSET - Motivator (a 2017-es We Are Eternity albumhoz)
SUNSET - Önfogságban (2016 - a Szívroham kislemezhez)
www.facebook.com/sunsethungary

www.youtube.com/user/SunsetHungaryMusic
 
myspace.com/sunsethungary

www.hotdog.hu/sunsethun

www.sunsetmusic.hu

info@sunsetmusic.huSUNSET - Inszomnia 

LORD - Zenekari közlemény Gidófalvy Attila kliépésével kapcsolatban

h, 04/24/2017 - 07:21

Két napja jelentette be Gidófalvy Attila, hogy kilép a Lordból, most pedig a zenekar adott ki egy terjedelmes közleményt az álláspontjukkal.

“Hivatalos közlemény a zenekar részéről Gidó kiválással kapcsolatban:

Optimális esetben egy ilyen szituációban, diszkréten és látszólag korrekt módon, a pontos részletek ismertetése nélkül szoktak folyni az események. Mi viszont – mivel a zenekar által szeretett és tisztelt zenésztársunkat érték komoly és sok esetben vérlázító vélemények - mégsem ezt tesszük. Ebben az esetben viszont elkerülhetetlen, hogy az eredeti tervek szerint bizalmasan kezelendő, csak a zenekarra tartozó információkat legalább kis részben érintsük, anélkül, hogy a Gidót megbántanánk.

 Az elmúlt közel 30 évben a billentyűs kérdés nehézkesen alakult a zenekar számára. Gidó egyéb elfoglaltsága miatt Őt folyamatosan helyettesíteni voltunk kényszerűek. Nem volt egyszerű elfogadni sem a közönségnek, sem a zenekarnak, hogy Gidó, amikor a másik zenekar játszik, nem oda keres helyettest, hanem a Lordba. Sok Őt helyettesítő ember megfordult a zenekarban, de ezek mindig félmegoldásnak bizonyultak.

Nyilván nehezen elvárható egy szabadúszó zenésztől, hogy az 'alkalmi tagság' elég motiváció legyen a közönség által jogosan elvárt teljes odaadásához. De Ti, a közönség a félmegoldásokat is toleráltátok, holott az sokszor a zenei minőség rovására is ment és nagyban nehezítette a színpadi munkát. De ezt a helyzetet ne mi okoztuk. Nem volt jó nekünk, de nem volt más választásunk. Azaz lett volna, de a zenekar végül is úgy döntött, hogy tolerálja ezt a helyzetet a Gidónak. Ő azt szerette volna, hogy amikor a Karthago játszik, akkor a Lord ne álljon színpadra. Ezt mi nem engedhettük meg.

Ebből is csak az látszik, hogy neki a Lord a másodlagos zenekara volt.

2015-ben a turné előtti utolsó pillanatokban derült ki, hogy az addig Gidót helyettesítő Török Józsi nem szándékozik többet jönni. Akkor jutott Gidó eszébe Márk, akit jó embernek és jó zenésznek tartott. Ezért elhívta közénk.

Márk azonnal a segítségünkre sietett és amellett, hogy az egyetlen közülünk, akinek fix, minden hétköznapot betöltő munkája is van, pár napos felkészülési idő alatt 36 dalt tanult meg. Már a próbák alatt lehetett látni, hogy nem akar megúszni helyzeteket és szakmai maximalizmusa nem megy el olyan dolgok mellett, ami felett akár a zenekar is átlendült volna. Ez más volt, mint amit eddig tapasztaltunk ezen a poszton. Komoly munkába és ötletelésekbe kezdtünk vele, aki sok dolgot jobban látott kívülről, mint mi belülről. Elkezdtünk együtt játszani. Márk hosszú ideig honorárium nélkül jött és játszott a zenekarral. Odaadása egyértelmű volt.

Akartuk őt és a szakmaiságát. Nem akartuk elveszíteni, és ezért zenekari tagságot ajánlottunk neki. Nem törtetett. Nem Ő furakodott. Gidó hívta, mi pedig a folyamatos jelenlétére tartottunk igényt. Nem akartunk több helyettest megszokni, betanítani, minden évben újra kínlódni. Szakmaisága még feljebb emelte a dalokat. Több mint két éve minden bulin játszik. Józansága, precízsége, folyamatos be- és kiszámíthatósága nélkülözhetetlen kezdett lenni.

Már-már az volt az érzetünk, hogy Gidó a vendég. Néha megjött, azután ismét nem láttuk egy ideig. Jelenléte azon múlt, hogy a másik zenekarának mennyi koncertet sikerül tető alá hoznia. Gondoljatok a gyakorlatra. Senki mással nem fordult ez elő. Mi MINDIG, MINDEN bulin Veletek voltunk. Márk is. Az egész állapotot az idézte elő, hogy Gidó rengetegszer nincs a színpadon a Lorddal. Nekünk pedig – Márknak köszönhetően - így egyetlen bulit sem kellett lemondanunk.

Erős Attila a tervezett szólólemezéhez kérte Márk szakmai segítségét már az ismeretségük elején, mert azt látta, hogy ez az iszonyú méretű lelkesedés az övéhez hasonló. Ekkor indult minden…

A zenekar időközben kérte Attilát, hogy Lord lemez készüljön, ne szólólemez. Attila azt érezte, hogy most mást szeretne. Valami olyat, amit az addigi billentyűs kollégával nem tud. Gidó világosan jelezte, hogy nem is szeretne ebben segíteni. Márk nagyon kérte Gidót, hogy játsszanak együtt az új dalokban, de Gidó végül is nem élt a lehetőséggel. Így a Lord 45 lemezen nem játszik. Nem ki lett hagyva (!!!)

2016 januárjában Márk felvetette az ötletet, hogy mi lenne, ha a 45 éves jubileumi buli a Budapest Arénában lenne. Megmosolyogtuk… Ő azt mondta, hogy megszervez egyedül mindent, csak higgyünk magunkban és a közönségben. Ismét megmosolyogtuk, de határozottsága és a benne égő tűz leírhatatlan mérete miatt áldásunkat adtuk rá. Három nap múlva szólt, hogy lefoglalta 2017 február 11-ét és talált egy szponzort, aki szinte gyerekkori barátja és hogy megcsináljuk.

Gyakorlatilag egyedül minden tekintetben - leszámítva és nem kevésbé tisztelve Zsolt barátját - tető alá hozta a 45 éves Jubileumi koncertet. Gondoljatok bele! Egy ember. Napi munkája volt vele egy éven át. Közben turné, család, munka. Ma már tudjuk, mit jelentett ez a koncert mindannyiunknak. Gidó a betegsége miatt az Aréna felkészülésben is korlátozott volt, amit mindenki tolerált. Azt is tolerálta mindenki, hogy az új lemez egyetlen dalát sem tanulta meg. Sőt azt is tolerálta volna, hogy amíg Ő nem gondolja másképp, a zenekar visszavárja és játszik vele az idők végezetéig, hiszen az állapotától függetlenül megszólalnak a billentyű szólamok a Márk által. Másként gondolta. Úgy döntött, hogy végleg elhagy bennünket.

Ezt a zenekar három tagjával közölte csak és abban is azt említi levele végén, hogyha a zenekar a betegségére hivatkozva tesz közleményt, akkor nyilvánosságra hozza az említett levelet. Ez zsarolás. Nem korrekt dolog. Erős Attilával kiválási szándékát nem is közölte. A személyes találkozást kerülte, és gyakorlatilag egyetlen összejövetelt sem szervezett meg a Lordnak, amin ezt megbeszélhettük volna, miközben a másik zenekarral már szalonnát sütögettek a napokban. 30 év után így ment el tőlünk. Nem kis kalamajkát maga mögött hagyva.

A felétek közölt Facebook-kommentje egyértelmű és akár korrektnek is mondható lenne, ha a sorok között nem lenne érezhető valami sértettség, amire egyértelmű, hogy az Őt szeretők azonnali találgatásokba kezdtek. Tudomásunk van arról is hogy sok 'ős'-rajongót félretájékoztatott a távozását kiváltó okokról. Azok már szavaikat meg nem válogatva kezdtek pocskondiázni. Nem teljesen korrekt az sem, hogy az általa indukált Facebook-kommenteket nem moderálja és nem véd meg valakit, aki Őt a kezdetektől kisegítette abban, hogy amikor máshol játszik, a Lordban ne legyen baj.

Márk nevéhez sok dolog fűződik még, de a legfontosabb, hogy mi szeretjük Őt, szeretünk vele zenélni, és szeretnénk tudatni veletek, hogy a helyzetet néhányan rosszul látjátok. A teljes igazság feltárása ugyanakkor sok sebet nyitna fel és az komoly gondot okozna sokaknak. Ezért kérünk benneteket, hogy vegyétek tudomásul egyértelmű állásfoglalásunkat, miszerint aki Márkot bántja, a zenekart bántja. Ez a srác többet tett a zenekarért az elmúlt két évben, mint a zenekar többi tagja együtt.

Nyilván lehetetlen minden kommentre konkrétan reagálni, de higgyétek el, hogy sok valótlanság terjed. Gidó magától állt a közönségnek háttal az Arénában. Nem állította Őt így be senki. Maga állíttatta így be a hangszereit. Mi sem értettük. És még sok egyéb igen furcsa gondolat terjed… Kérünk benneteket, hogy ne tegyétek. Fogjunk össze és segítsétek a zenekart. Ne engedjük, hogy rajongó és rajongó közzé ék verődjön.

Képzeljétek magatokat a Márk helyébe egy pillanatra, aki soha semmilyen kárt nem okozott egyikünknek sem. Milyen érzés lehet olvasni a soraitokat pár héttel az általa tető alá hozott Aréna buli után, amiért rengeteget melózott.

Az, hogy maximalizmusa és muzikalitása megláttatott velünk és másokkal sok mindent, azt pedig köszönjük neki.

Aki szeretné érteni az érzéseit a zenekarba érkezéséről, hallgassa meg az új lemezről a Melletted vagyok című dalt, mert arról szól.

Két dolgot ne feledjetek!

Az egyik: A jelenlegi helyzetet nem a zenekar idézte elő. Gidó a lemez megjelenését és az Aréna koncertet még megvárva, visszaérkezését ígérve egyszer csak így döntött. Elmegy. Mert el akar menni. Elfogadjuk. De mi maradunk, mert mi maradni akarunk. Itt, Nektek, Veletek.

A másik pedig, hogy továbbra is 'SZÁMÍTUNK RÁTOK', mert Ti is mindig számíthattok ránk. A zenekar a témát ezzel lezártnak tekinti. Kérünk titeket, hogy tegyetek ti is így.

Őszinte Szeretettel, A Lord zenekar: Misi, Attila, Loi, Frenki, Márk és Pityesz." 2017.04.23.


 

DOWN FOR WHATEVER - Albumpremier: White Light

v, 04/23/2017 - 18:09

White Light címmel megjelent és végig is hallgatható a budapesti Down For Whatever első albuma. A lemezbemutató bulijuk április 30-án lesz a Dürer Kertben, ahol a New Friend Request és a Borders Of Byzantium is fellép.

"A Down For Whatever 2015 elején alakult, és a banda létjogosultságát méltán tükrözi, hogy tavaly az éves Gumizsiráf-díjátadón elhozták az első díjat az Ifjú Titánok kategóriájában. A díj elnyerése után stúdióba is vonultak, melynek végeredményét mutatják majd be április 30-án. A lemezbemutató koncertre komoly hang és show technikával készülnek."
 www.facebook.com/downforwhateverband


 

DOWN FOR WHATEVER - White Light (a 2017-es album) 

"A White Light albumhoz kapcsolódó lemezbemutató koncert a Dürer 041-es termében lesz. A színpadot a Borders Of Byzantium melegíti majd be, debütáló koncertként. Különleges vendég: New Friend Request. Ők az első lemezükön dolgoznak, amelynek megjelenése őszre várható.

A bulira jegyek már kaphatók:
- Dürer Kert jegypénztár
- online: tixa.hu  - 1290 Ft

A koncert napján, a helyszínen: 1490 Ft

Down For Whatever - White Light lemezbemutató
2017. április 30. 19:00 Bp, DürerKert

A program:
19.00 - kapunyitás
20.00 - Borders Of Byzantium
20.50 - New Friend Request
22.00 - Down For Whatever


A koncert Facebook oldala


DOWN FOR WHATEVER - White Light (a 2017-es White Light albumhoz) 

TANKCSAPDA - "Lehet, hogyha Lukács lenne Axl Rose, még hülyébb lenne"

v, 04/23/2017 - 15:16

Már csak pár nap van hátra a Tankcsapda különleges nagykoncertjéig, ami április 28-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában. A debreceni rockmafia három tagjával az arénabuli kapcsán beszélgetett Tasnádi Kata, de természetesen számos egyéb téma is felmerült az interjú során, amely az origo.hu számára készült.

A pénteki koncert egyik legérdekesebb eleme az lesz, hogy a színpadot az Aréna közepére helyezik. Két vendégzenekar is fellép majd: a Németországból érkező Reload és a magyar Pennhurst. Utóbbi banda nyerte meg azt a feldolgozásversenyt, amelyet a Tankcsapda lemezszerződéssel nem rendelkező zenekaroknak hirdetett meg.


 


A koncert Facebook oldala
 


A külföldi koncertekről:

Sidi: "Többnyire magyarok jönnek a koncertjeinkre, mondjuk 70-80 százalékban, de ez országonként változik. Nem is gondolná az ember, hogy milyen sok magyar van a világban, hogy mennyire távoli országokban sikerül szó szerint megtöltenünk klubokat magyar emberekkel, akik mindig hoznak magukkal külföldi haverokat, és legközelebb már ők is hoznak magukkal külföldieket.

Szóval egyre többen jönnek helyi erők is, de természetesen a koncepció az, hogy magyar embereknek járunk ki játszani, magyar nyelven énekelve Tankcsapda dalokat. Ezt olyan szűk öt éve kezdtük el, és nagyon szépen kiépült hál' istennek. Rengeteg helyre visszajárunk. Azt gondolom, hogy ennek még nem értünk a végére, mert ez egy folyamat, de például Németországban már 600-1200 fős klubokat tudunk megölteni elővételben. Hasonló a helyzet Angliában és Írországban is. Borzasztó büszkék vagyunk rá. De nyilván itt klubokról beszélünk, nem úgy kell elképzelni, hogy bemegyünk a sportcsarnokokba meg arénákba."


Arról, hogy bele lehet-e fásulni a koncertezésbe, a sok utazásba:

Fejes: "Abba csak belehülyülni lehet. És mi már belehülyültünk."

Lukács: "Már túl vagyunk azon a ponton."


Ezt hogy kell érteni?

Fejes: "Beülsz a buszba, és vihogsz, mint a hülyegyerek. Bármennyire is illúzióromboló, nekünk ez tetszik. Azt gondolhatják az emberek, hogy amikor a Tankcsapda zenekar beül a turnébuszba, a nagy Lukács Lászlóval, akkor micsoda nagy gondolatok hagyják el a szánkat. Pedig konkrétan általános iskolai kirándulás fíling van, csak sokkal ostobább, brutálisabb poénokkal...

A lényeg a lényeg, az a dolog hajt, hogy menjünk már turnézni, csináljuk. Beülünk egy turnébuszba, van, amikor úgy élünk, mint a csövesek, és alapjában véve minket ez a sztori kielégít."
Sidi: "Amikor év elején megvan a két hónap szünet a koncertezésben, már mindenkinek viszket a talpa. Ahogy Tomi fogalmazott a múltkor nagyon találóan, szeretjük az aszfaltot. Érdekes, hogy a komfortérzetünk akkor van rendben, ha valamilyen jármű megy alattunk. És nem véletlenül használom ezt a kifejezést, hogy valamilyen jármű, mert hajó, repülő, autó, kisbusz, nagybusz, minden volt. A zenészek ismerik ezt az érzést. Ezt a fajta cigányéletet tulajdonképpen megszokni se lehet."


Arról, hogy lesznek-e valamikor újra angol nyelvű szövegek:

Fejes: "Nagyon sok promoter mondja, hogy érdemes lenne, mert nagyon erős a zenekar zeneileg. Tudom, hogy Magyarországon pont azt gondolják, hogy a Tankcsapda a szövegei miatt működik, de a kintiek meg azt mondják, hogy kurvára üt a zene, és ha értenék, az nagyon tudna működni. De minket nem motivál, hogy az angol piacon próbáljunk betörni, mert egyrészt ahhoz már túl késő, túl öregek vagyunk. És tetszik is, hogy úgy tudjuk magunkat aposztrofálni, hogy mi vagyunk a magyar rockzenekar, aki külföldön turnézik, mint a Rammstein vagy a Die Toten Hosen, akik németül játszanak. Soha nem mondjuk azt, hogy soha, lehet, hogy kiszalad egy olyan téma, amire ráugrik egy angol szöveg, de nem fogjuk erőltetni az angol repertoárt."

Lukács: "Az anyanyelvükön tudunk leginkább úgy megszólalni, hogy annak legyen valós tartalma. Nyilván egymás mellé lehet tenni angol kifejezéseket, szavakat, és azt rímbe lehet szedni, és ezt nevezhetjük akár dalszövegnek is. Ez nem lenne feltétlenül rossz, de a gondolatainkat leginkább az anyanyelvünkön tudjuk megfogalmazni. Hogy ez éppen a magyar nyelv lett, ha úgy tetszik, egyfajta keresztünk is. Viszont mivel ezen a nyelven is tudunk hála istennek sokfelé játszani, nincs bennünk az a fajta hiányérzet, hogy bárcsak Angliába vagy Amerikába születtünk volna."


Pedig ha összehasonlítjuk az ottani, igazán népszerű zenekarok helyzetét a Tankcsapdáéval, azért elég nagy a különbség.


Sidi: "Akkor már lehet, hogy nem is élnénk."

Lukács: "Mi szoktuk ezt félig-meddig viccesen, félig-meddig komolyan mondani, hogy mi vagyunk a magyar Tankcsapda, érted.

Sidi: "...Mindig keresünk egy új célt, és közben tényleg a szerelmünk a munkánk. Ami ezzel járt itt nekünk Magyarországon, meg amerre jövünk-megyünk, az minket maximálisan kielégít. Nem képmutató akarok lenni, hogyha én születtem volna Slashnek, akkor most boldogtalan lennénk, mert valószínűleg akkor is ilyen boldog lennék."

Fejes: "De nem biztos, ez benne a vicc. A siker meg a boldogság nem feltétlenül jár együtt. Megadatott nekünk egy napot eltölteni Duff McKagannel (a Guns N' Roses basszusgitárosa - a szerk.), akit sikerült vendégül látnunk. Elég komoly beszélgetéseket folytattunk, és rájöttünk arra, hogy jó az, ami nekünk van. Ha belegondolsz a George Michael vagy Prince halála után kiderült dolgokba... Folyamatosan szenvedtek. Az, hogy Madonna Hollywoodban testőrrel fut, meg álcáznia kell magát, az szerintem nem jó. Vagy az, ahogy Axl Rose-zal is bánik a média - lehet, hogyha Lukács lenne Axl Rose, még hülyébb lenne. Ki tudja, kiből mit vált ki."

Sidi: "Nem az, hogy hülye lenne, még hülyébb."

Lukács: "Ezt akartam mondani, hogy ez azt jelenti, hogy hülye vagyok."


Úgy tűnik, hogy a mostani korszellem nem kedvez kifejezetten a rockzenének. Ez nyilván nem nagyon érinti a Tankcsapda népszerűségét, de ti mit gondoltok erről?

Lukács: "Rockzenét játszani, rockzenésznek lenni, vagy - ha nagyon magasztosan akarok fogalmazni – rockernek lenni nem annak a kérdése, hogy éppen a világban milyen zenei irányzatok mennek. Ez egyfajta életérzés, hovatartozás kérdése. Éppen ezért egy olyan zenekart, mint a Tankcsapda, soha nem befolyásolt az, hogy a rockzene éppen aktuálisan mennyire sikeres. Mi hittünk és hiszünk abban, amit csinálunk.

Ebben az elmúlt majdnem harminc évben voltak már olyan időszakok, mikor az elektronikus szcéna sokkal divatosabb volt, a rockzenét gyakorlatilag megköpködték, sőt ciki volt rockzenésznek lenni. Mi akkor is ezt csináltuk, meg akkor is, amikor a műfaj népszerűbb volt, mint amilyen mondjuk most. Igazából minket ilyen értelemben véve nem érint. Természetesen, hogyha olyasmit csinálunk, ami népszerűbb, akkor a szcéna, maga a közeg is jobban működik, és értelemszerűen nekünk is könnyebb a dolgunk.

De szerintem a rockzene alapvetően sem volt soha egy divatos műfaj. Ha volt a rockzenének divatos korszaka, akkor is azok a zenekarok voltak népszerűek, amelyek a műfajon belül populáris dolgok csináltak: a Bon Jovi, az Aerosmith vagy a Guns N' Roses. Ezzel nincs az égvilágon semmi baj, mert én is szeretem ezeket a zenekarokat, de az a fajta gondolkodásmód, amit a rockzene képvisel, soha nem volt mainstream."

Fejes: "Az a zenekar tud népszerűvé válni stílustól függetlenül, amellyel foglalkozik a média. Pedig nagyon sok jó zenekar van. Alapjában véve nem a stílusnak a nem jelenlétéről van szó, hanem a nem a helyén kezeléséről. Viszont ettől is működik a műfaj, mert abban a pillanatban, hogy mostohává válik a műfaj helyzete, azok az emberek, akik szeretik, még jobban ragaszkodnak hozzá.

Európában a rockzenei fesztiválokra öt perc alatt elfogynak a jegyek úgy, hogy van, amikor még be sem jelentik a fellépőket. Most ha belegondolsz, melyik a jobb? Az a habos-babos szar, amin a média dolgozik, és működik valahogy, vagy ha mostohán kezelik az egészet, mégis olyan szinten működik gerillában, akár a YouTube-on és a Facebookon, hogy folyamatos telt házakat tudsz csinálni?"


A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

 Az arénabuliról korábban:

“Most nincs sem lemezbemutató, sem kerek évforduló, egyszerűen egy tökös rock and roll koncertet akarunk csinálni. Méghozzá a számunkra és a közönség számára egyaránt szokatlan körülmények között, úgy, hogy a színpadot az Aréna közepére helyezzük, a nézők körülöttünk fognak állni a megnövelt küzdőtéren. Nem lesz vendég, két és fél órán át hárman zúzunk a színpadon” – fejtette ki az énekes-basszusgitáros.


Sidi arról beszélt, hogy a középre helyezett színpaddal, a klubkoncert hangulattal a lehető legemberközelibbé akarják tenni a koncertet.

“Újítunk a látványon is, mert ugyan a lángokkal a Tankcsapda szinte össze van nőve, most kétszer annyi pirotechnika lesz, mint szokott”.


Fejes Tamás dobos szerint eddig azért nem volt önálló Tankcsapda-nagykoncert az Arénában, mert számunkra hagyományosan a debreceni Főnix Csarnok a nagyobb szabású fellépések helyszíne, másrészt szinte folyamatosan turnéznak és fesztiváloznak.

“De tartoztunk a közönségnek egy Aréna-bulival. A színpad középre helyezése nemcsak a komfortérzetünk számára lesz szokatlan. A hangosítás, a közönség mögé vetített vizuál, a technika profi kezelése is komoly kihívást jelent, akárcsak az, hogy trióban ezt végig tudjuk csinálni. Mivel a küzdőtér is nagyobb lesz a szokásosnál, telt ház esetén 12 ezer ember fér be a koncertre” – tette hozzá Fejes Tamás. Az Arénában két előzenekar lesz, a német Reload és a hazai Pennhurst. A koncertet rögzítik, elképzelhető, hogy a kép- és a hanganyagot később kiadják.

A dobos megjegyezte, hogy középen elhelyezett színpadot már sokan használtak a rockzene történetében, az elsők között a Beatles alkalmazta ezt 1965-ben a New York-i Shea Stadiumban, de a technikai feltételek akkor még nem álltak rendelkezésre a megfelelő hangosításhoz. Magyarországon az Arénában az Irígy Hónaljmirigynek volt már középen elhelyezett színpaddal koncertje.


A Tankcsapda legutóbbi fellépése decemberben volt Debrecenben; április 28-án egy teljesen megújult műsorral lépnek színpadra és 2,5 órán keresztül nyomják a rock and rollt.

 

THE JOYSTIX - Az első dal az új dobossal: Boogie

v, 04/23/2017 - 13:07

Egy hónappal ezelőtt még az volt a hír, hogy dobost keres a The Joystix, de azóta ismét teljes a punkos rock'n'roll trió felállása, és már van is egy új daluk, a Boogie, amit azonnal meghallgathatsz.

A Joystix új dobosa Pintér Zsolt lett, aki az utóbbi pár évben a Tóth Gabi és a Supernova zenekarban játszott. A Boogie című friss dal a 2017 nyarán megjelenő EP előfutára.

 www.facebook.com/thejoystix


"FIGYELEM!!!

Csak, hogy lássátok, a munka folyik... Ahogy ígértük, itt egy kis előzetes a nyáron megjelenő EP-ről az új felállástól: egy szöveges videó kíséretében a Boogie! Osszátok, nézzétek, véleményezzétek, és ne felejtsétek, a nyáron a következő dátumokon találkozhattok velünk:

Július 22. Esztergomm Sportalshow Fesztivál
Augusztus 5. Székesfehérvár, FeZen Fesztivál
Augusztus 11. Esztergom, Szent István Napi Zenei Fesztivál
Augusztus 25. Alsóörs, Zorall Sörolimpia.


 

THE JOYSTIX - Boogie (a 2017-es EP előfutáraként)
 

DYING WISH - "A sok megélhetési politikusra, párttól függetlenül, ráfér egy seggberúgás"

v, 04/23/2017 - 12:33

11 hosszú év után egy Tükörország című új albummal jelentkezett tavaly novemberben a Dying Wish. A csapatot április 25-én, most kedden a Peter Tägtgren (Hypocrisy, Lindemann) vezette Pain vendégeként el is csípheted majd a Barba Negrában.

A novemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként megjelent és immáron magyar nyelvű dalokkal teli új album kapcsán Kiss T. Attila készített egy alapos interjút a Dying Wish tagjaival.

 www.facebook.com/dyingwishhungary


A Pain - Dying Wish koncert Facebook oldala


 

Pár hónapja a HammerWorld magazin extra CD-mellékletként jelent meg - 11 év szünet után - a Dying Wish új nagylemeze. Az eddig – egyetlen dal kivételével – angolul megszólaló csapat hatalmas váltásként, a huszadik születésnapját egy teljes egészében magyar nyelvű szövegeket tartalmazó, és kissé módosult zenei irányvonal mentén megírt új anyaggal ünnepelte.

A Tükörország címet kapott album ugyanis inkább nevezhető szimplán modern metal stílusban fogant – jó néhány helyen gazdag billentyűjátékkal tűzdelt, kísért, és heavy elemeket is felmutató – fülberagadó groove-okkal felvértezett dalcsokornak, mint a tőlük eddig megszokott skandináv típusú szigorú melo-death muzsikának.

Letisztultabb lett a zene, viszont maradt az extrémitást adó kettős (tiszta/hörgős) ének előadás, amelyek zöméhez intelligensen megfogalmazott, a társadalmi problémákra reflektáló, és a politikai vezetés tevékenységét kritizáló, odamondó, karakteres szövegek íródtak. Az utóbbi időben egyre nagyobb fordulatszámra kapcsoló zenekar, és a majd’ háromnegyed óra játékidőt kilenc tétellel kitöltő CD bemutatásában Dömötör Balázs énekes, szövegíró, Papp Lajos 'Maci' gitáros/énekes, és Ács Sándor gitáros volt a partnerünk.


 Pár mondattal felvázolnátok a Dying Wish angol nyelvű korszakának történetét a 2006 környéki pihenőre vonulásig?

Maci: "1996 őszén alakultunk Püspökladányban. Az országban akkor még alig-alig létező skandináv típusú metalt próbáltunk összehozni, két énekkel (tiszta és hörgő), valamint hangsúlyos billentyűs alátámasztással. Két demókazetta megjelentetése után létesítettünk munkakapcsolatot az akkori HMP-vel, ami azóta is tart, hiszen minden további anyagunk a Hammer Records gondozásában jelent meg. Szerencsére hamar megtaláltuk a közös hangot a közönséggel, irdatlan sok koncertünk volt. De ezt az időszakot rengeteg tagcsere kísérte, nem volt két olyan anyagunk, amit ugyanaz a társaság rögzített volna. Balázs 2007-es kiválása után pedig szép csendben pihenőre küldtük a zenekart."


Az ebben az érában elért legfontosabb eredmények, sikerek közül miket emelnétek ki?


Maci: "Minden pillanatát élveztük, lemezeket jelentethettünk meg, szinte a legjobb helyeken koncertezhettünk, külföldi és magyar kedvenceikkel, a közönség pedig vevő volt a muzsikánkra. A klubbuliktól kezdve a legjobb fesztivál színpadokig eljutottunk (pl.: Sziget Hammer színpad, Gothica/Heavy Metal fesztiválok, Summer Rocks fesztiválok, stb.). Legnagyobb eredménynek és természetesen sikernek könyvelhetjük el azt, hogy a 2011-es visszatérésünkkor rengetegen nosztalgiáztak velünk együtt a mögöttünk hagyott éveken, és a kellemes emlékek mellet az új dolgainkra is nyitottak az emberek."

 

DYING WISH - Nem leszek mártír (a 2016-os Tükörország albumhoz)
Az első magyar nyelvű dalotok, a Lopott idők a Tükörország lemezre is felkerült, valamint a Crimson Blood EP címadója is, de már az is magyar szöveggel. A lemezanyag többi tétele mennyi idő alatt, hogyan született meg?

Balázs: "Kicsit összefolyik az idő, de a Lopott idők, Vörösre festi nagyjából egyben született meg. Aztán eltelt egy-két év és elkezdtek jönni az ötletek Macitól meg Csétől, de valami miatt olyan emlékeim vannak, hogy a lemez nagy részét valamikor 2014 vége és 2015 vége között raktuk össze, írtuk meg. Valahogy az maradt meg, hogy az az időszak egy igazán sűrű korszak volt."

Maci: "A lemezfelvétel előtti egy-másfél év volt rendkívül termékeny, sőt az albumot nyitó Nincs kiút közvetlenül a stúdiózás előtt született és még a felvétel közben is csiszolódott."

DYING WISH - Tükörország (szöveges videó a 2016-os Tükörország albumhoz)Sokak szerint egy rock/metal zenekar ne politizáljon a dalszövegeiben. Ti elég markáns véleményt formáltok meg a lemez dalainak nagy többségében a mai magyar közéletet és a politikai vezetést illetően. Ezzel kapcsolatban milyen pro és kontra visszajelzéseket kaptatok?

Ács: "Ez azért érdekes kérdés, mert a zenekarban sosem politizálunk, sőt a tagok politikai nézetei is teljesen különbözőek. Ahogy én érzékelem, van köztünk a baltól a jobbig mindenféle vélemény, de vagyunk annyira intelligensek, hogy politikai vitákba, egymás meggyőzésébe sosem megyünk bele. Abban meg szerintem mindannyian egyetértünk, hogy a sok megélhetési politikusra, párttól függetlenül, ráfér egy seggberúgás. Balázs egyébként nagyon érzi ezeket a témákat, és a politikai utalások csak egy részét képezik a szövegeknek, társadalmi problémákat, belső vívódásokat is feszeget jócskán."

Balázs: "Alapvetően egy zenekar akkor a leghitelesebb, ha arról ír, zenél, amit lát, gondol, érez, érzékel. Persze ugyanennyire fontos, hogy mindez rezonáljon a közönséggel. Nem azért lettek a szövegek közéletiek, mert ez most menő, hanem, mert ez fogalmazódott meg bennem, és mivel a srácok is elfogadták, talán írhatom azt, hogy bennünk. Én mindig is vonzódtam a közélethez, idegesít is kellőképpen, ami most, vagy akár ezt megelőzően történt. A szövegek – még, ha fel is ismerhetőek ilyen vonások – nem feltétlenül a jelenlegi hatalomról szólnak, hanem mindarról a huszonvalahány évről, amit átéltem.

Vannak olyan dalok, amik bőven a mostani uraságok hatalomra jutása előtt íródtak, és tökéletesen illik a sorba, hisz mindegy mibe csomagoljuk, milyen jelzőt ragasztunk rá, a semmi az semmi marad. A visszajelzések eddig pozitívak voltak, sőt volt olyan beszélgetésem, ahol egy srác megjegyezte, hogy vélhetően mi a jelenkori értelemben vett (és meglehetősen erőltetett) politikai palettán távol esünk egymástól, de milyen érdekes, hogy elolvasva a szövegeket, valójában ugyanaz bántja, zavarja, és ennek mentén máris tudunk beszélgetni, nem pedig azonnal megbélyegezni a másikat valamilyen értékítélet mentén. Valójában ez lenne a jó felfogás."

DYING WISH - Fohász (szöveges videó a 2016-os Tükörország albumhoz)Hogy látjátok, valamilyen szinten konkrét újrakezdésnek számít ennek az új lemeznek a kiadása? Igaz, hogy már 2011-ben visszatértetek, de az azóta tapasztalt lájtosabb tevékenységet, úgy tűnik, egy tervszerűbb és jóval aktívabb időszak váltja, aminek első kézzelfogható jele a Tükörország nagylemez.

Ács: "Nem nevezném újrakezdésnek, de tény hogy kb. két éve egy magasabb sebességfokozatba kapcsoltunk, és próbáljuk ezt a lendületet tovább is vinni. Szervezés alatt vannak az őszi koncertek, illetve Maci már elkezdett dolgozni az új témákon, Balázsnak is vannak már új szövegötletei, szóval nem állunk meg!"


A teljes interjúhoz kattints ide!

 


DYING WISH


Dömötör Balázs - énekes
Papp "Maci" Lajos - gitáros, vokál
Belá Olivér - basszusgitáros
Ács Sándor - gitáros
Kocsis Krisztián - dobos

REX BROWN - Az első dal az ex-Pantera basszer nyári szólóalbumáról: Crossing Lines

v, 04/23/2017 - 11:53

Annak már tavaly híre ment, hogy az egykori Pantera basszusgitáros, Rex Brown, aki 2011-ben lépett ki a Downból, jelenleg pedig a Kill Devil Hill tagja, egy szólóalbum kiadására készül. A Smike On This lemez július 28-án lát majd napvilágot, a szöveges videóval kísért első előzetes dallal, a Crossing Lines nótával pedig máris megismerkedhetsz.

"Nekem is megvoltak a magam csúcs- és mélypontjai, akárcsak mindenki másnak a zeneiparban - mondja az album kapcsán Rex. - Újra egy igazi művész akartam lenne, aki anélkül írhatja meg és veheti fel a dalait, hogy aggódnia kéne bármilyen üzleti baromság miatt."

 www.facebook.com/rexbrown


"Nem feltétlenül a metal rajongókat szólítja meg ez az anyag, de akik a Panterával nőttek fel, azok közül sokan szeretik mindazokat a zenéket, amelyeken én is felnőttem. Ez szimplán valami más, amit jó érzéssel készítettem el, szórakozásból. És zenei szabadsággal. Az élvezetnek is benne kellett lennie, különben bele sem kezdtem volna. Remek pályafutásom volt és most úgy érzem, hogy ismét harminc vagyok. Ez a lemez megadta nekem azt a szabadságot, amire szükségem volt."

 A Smoke On This anyagát Rex egy régi barátjával, Lance Harvill gitárossal és dalszerzővel készítette el, a stúdióban pedig maga énekelte fel a nótákat, de a basszus mellett a ritmusgitárt is kezelte. Dobokon Christopher Williams játszik, aki funktól a punkig mindent játszott már. A lemez producere Calen Sherman volt, egy multihangszeres, aki dolgozott korábban a Little Big Townnal, de Porter Blockkal is. Néhány dalban Peter Keyes is zenél, aki többek között a Blackfoottal is dolgozott korábban.
 

 

REX BROWN - Crossing Lines (szöveges videó a 2017-es Smoke On This albumhoz)

 
A brit Hammernek tavaly így fogalmazott Rex Brown a lemez kapcsán:

"Le kellett szállnom arról a buszról 25 vagy még több év után - utalt arra Rex, hogy kiégett a turnéélettől, és ezután kezdett dolgozni az első saját lemezén. - Elértem egy olyan pontra, hogy egy kis szabadságot akartam kivenni, nézni, ahogy a gyerekeim felcseperednek, egyszerűen csak otthon lenni és kitalálni, hogy mi is legyen a következő utazásom.

A múlt nyáron Nashville-be mentem, ahol van egy jó barátom, aki a hálószobájában üldögélve hihetetlen jó témákat ír. Mivel ráakadtam egy régi kazettára vagy 80 különféle riffel, elkezdtük közösen összerakni ezeket a dalokat. Úgy tavaly szeptembertől rendszeresen utazgattam Nashville-be. A leghosszabb idő, amit ott töltöttem úgy 11 nap lehetett, hogy kialakuljon az a bandázós érzés.

Élvezem, hogy újra zenélek - és ehhez azért kellett némi idő". 

Rex szerint egy igazi "szörnyeteg" született:

"Ez egy rock'n'roll lemez. Nem egy szokványos cucc, és nem is egy tipikus metal album. Mindig is nagy Led Zeppelin rajongó voltam, és noha némileg azt is érinti a cucc... Ez egy új utazás, amiben ott van a Foghat típusú dolgoktól Tom Waits-ig sok minden. A 70-es évek gyermeke vagyok és szeretem az olyan jellegű dalokat.

Mostanra megvolt már nálam minden csúcs- és mélypont, ami csak lehetséges. Zenészként nem akarom, hogy annyit gondoljanak rólam, hogy 'csak az a basszer a Panterából'. Vannak még olyan dolgok az életben, amiket meg akarok valósítani, és ez a lemez az egyik közülük. És ez nem amolyan fellángolás, már van elég anyag a következő két, esetleg három lemezre."
 
 

HANDOUT - A szegedi modern metal banda új dala és klipje: Encounter

v, 04/23/2017 - 11:21

A modern metalos szegedi Handout az első nagylemezr kiadására készül, és a nyárra várható Off The Beaten Path anyagról máris megismerkedhetsz az Encounter című előzetes dallal, amelyhez klip is született, a csapat második nagyszabású videoklipje.

"Manapság egyre többször tapasztaltuk azt, hogy a körülöttünk élő emberek és a közhangulat azok ellen fordul, akik tenni szeretnének valamit egy célért, egy ügy előrehaladásáért. Véleményünk szerint ezen mindenképp változtatni kell, így egyfajta mentsvárnak szánjuk ezt a klipes nótát azoknak, akik ennek sem adják fel...

 www.facebook/handoutband.com


...ezért került az új számunk középpontjába a belső vívódásunk, aminek az az oka, hogy az egyik oldalunk folyamatosan akadályoz minket a céljaink elérésben, meggátolja az előrehaladásunkat, míg a másik azért küzd, hogy át tudjuk lépni a saját árnyékunkat, és véghez vigyük azokat a dolgokat, amikre hivatottak vagyunk.

A vizuális megjelenítést Csenki Zoltán segítségével hoztuk létre, aki nagyszerűen érzett rá arra, hogy mit is képzeltünk el, és tökéletesen valósította meg."

 

HANDOUT - Encounter (a 2017-es Off The Beaten Path előzeteseként)
 

HANDOUT biográfia:

A kezdetek (2013-2014)

"A banda Handout néven 2013. március 9-től létezik, miután az 1210 elnevezésű szegedi rendezvényen a bemutatkozó koncertjével pályafutását megkezdte. Ekkoriban a csapat négy tagot számlált: Bene Balázs – basszusgitár, Busa Balázs – gitár, Lele Gergő – ének, Virág Levente – dobok.

A kezdeti zenei paletta tartalma hamar gomba módjára kezdett szaporodni, hála a banda lendületének, szorgalmának és a zene iránt érzett mindent elsöprő szerelmének. Az új zeneszámok egymást követték a hosszú hónapok alatt, a tagok mindinkább összeszoktak, lassan már egy kőkemény metalcsaládot alkotva.

2013 júliusában a belga Resurrection és az angol In Ruins zenekarokat fogadták vendégként. Első komolyabb megmérettetésük egy regionális tehetségkutató volt, ahol a harmadik helyet érték el. Ezáltal lehetőség nyílt az első kislemez rögzítésére. Az EP a Keep Sinking címet kapta, a legsikeresebb dala, a Swamp Of Sorrow pedig rövid idő alatt elérte a 10 ezres Youtube-nézettséget.

HANDOUT - Swamp Of Sorrow (2013)


Szeptemberben Soós Hannó Soma ritmusgitáros csatlakozásával kialakult az ötös felállás. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, Soma rövid időn belül szerves részévé vált a zenekarnak.A második kislemez (2014-2016)

2014 januárjában bemutatkozhattak a fővárosban a 4. alkalommal megrendezett Dubs & Cores sorozaton, amelyen olyan zenekarok játszottak még, mint a Till We Drop vagy az Orion Dawn. Eközben készült az új stúdiófelvétele, a Violent Addiction, mely ugyanezen év februárjának elején látott napvilágot és vonzott újabb rajongókat. A következő hónapokat koncertezéssel, és új dalok írásával töltötte a zenekar, majd 2014. június 14-ei nyárindító bulijuk után visszavonultak a próbatermükbe, hogy tökéletesítsék a Curved Mirror EP-jük dalait.

Július első hetében megkezdték a hat zeneszám felvételét, ismét az Our Sound Recroding Studio falain belül. A nyarat a stúdióból kimozdulva a C+ fesztiválon zárták, majd megkezdték a lemezbemutató koncertre való felkészülést. A kislemez utómunkálatai szeptemberre befejeződtek, október másodikán pedig megjelent az első dala is, az Articifial Paradises. A Curved Mirror teljes egészében október 22-én vált elérhetővé. A zenekar október 4-én bemutatkozott a Budapest Music Expón, ahonnan a Jólhallod nevezetű tehetségkutatón szerzett értékes nyereményekkel tért haza. Az új EP számait, mind a szegedi, mind a fővárosi közönség előtt bemutatták - nagy sikerrel.


Visszatérés (2016-2017)

Később, a zenekarból kiváló Lele Gergőt - alapos keresés után - Tari Balázs követte, amely eddig még nem ismert lendületet adott a zenekarnak, és egy bemutatkozó nótával tértek vissza. Az Empty Soul című számhoz leforgatták az első videoklipüket, melyet 2016 májusában hoztak nyilvánosságra.

HANDOUT - Empty Soul (2016)


 

Ezt követően július elején egy teltházas koncerttel tértek vissza a szegedi Ifjúsági Házba. Az év hátralévő részében már elkezdődött a nagylemez megírása, de emellett volt idő koncertekre is, például a Phreniával vagy Ausztriában (a zenekar első külföldi koncertje).Off The Beaten Path (2017-)

A 2017-es év komoly munkával kezdődött. A 10 számból álló LP felvételei a No Silence stúdióban folytak, az első dalt, az Encoutert pedig egy videoklip kíséretében mutatták be."


HANDOUT:
Tari Balázs – ének
Soós Hannó Soma – gitár
Busa Balázs – gitár
Virág Levente – dobok
Bene Balázs – basszusgitár
ETERNAL BORK - Az új budapesti csapat első EP-je: Blurry Morning Shapes

v, 04/23/2017 - 10:56

Blurry Morning Shapes címmel készült el egy új budapesti csapat, az Eternal Bork 3 tételes bemutatkozó EP-je. A dalaikkal máris megismerkedhetsz, élőben pedig májusban csípheted el őket az Angertea vendégeként. A dátumok: május 19. Berettyóújfalu, Kulacs terasz, május 20. Debrecen, Kaptár klub.

"Eredetileg stúdióprojektnek indultunk: Szandai Dani (Testify) és Nagy Zoli 'mókából' kezdtek el rockszámokat írni. Később kiegészültünk Szandai Ádám (Testify) dobossal, tehát trióként lépünk majd színpadra. A Blurry Morning Shapes kislemez 3 lendületes számot tartalmaz, amelyekben dallamos gitárszólók, tiszta ének és screamek váltogatják egymást. Nem szeretnénk műfajilag behatárolni az anyagot, ezt inkább a hallgatókra bízzuk!

 www.facebook.com/eternalbork
 


ETERNAL BORK - Blurry Morning Shapes EP (2017)


 

 

ANDREW LENHARD - Albumpremier: Thy Keeper

v, 04/23/2017 - 10:42

Andrew Lenhard, azaz Kulutácz Endre Lenhárd korábban olyan bandákban zenélt, mint a Silent Homes, a Sirens Chant, a Hybrid Reality, a Heroes Never Die, most azonban újra szólóban alkot, és máris megismerkedhetsz az első szólóalbumával, a 9 dalos Thy Keeperrel.

 www.facebook.com/andrewlenhardproject


"Thy Keeper lemezt 2015 vége környékén kezdtem el tervezgetni. Eredetileg csak egy négy vagy öt dalos EP-t szerettem volna felvenni, de mivel nem voltam időhöz kötve, nagyon sokat kísérleteztem. A tavalyi év elején már úgy éreztem, hamarosan célba érek és végre befejezem az anyagot, de valami bekattant és négy dalból hármat kidobtam, majd szépen lassan írtam három másikat. Decemberre ez a szám kilencre duzzadt.

Ez az anyag számomra egy összegzés az elmúlt néhány évem pozitív és negatív élményeiről és azoknak a következményeiről. Vannak dalok, amelyeket érzelmileg egyszerűen megterhelő volt megírni és felénekelni és vannak pillanatok, amikor ezeket végighallgatni sem egyszerű.

Nem tartom magam jó zenésznek, énekesnek vagy zeneszerzőnek, de minden nehéz időszakban a zene, a zeneírás, a próbák, a szövegírás, a tabolás és a folyamatos agyalás az új témákon volt az, ami képes volt egyben tartani és megkönnyíteni a nehézségeket. Éppen ez az, amiért én magam szerettem volna a hangzást és az arculatot is felépíteni. A borítót készítő Alapi Zsolt munkájától eltekintve, közel sem profi az anyag, sőt a jóhoz sem áll teljesen közel. De épp ez volt az egész lényege, hogy én magam építsem fel az egészet."

 

ANDREW LENHARD - Thy Keeper (2017)


"A lemezborítóért, mint az elmúlt pár év során mindig, most is Alapi Zsolt volt a felelős és ismét remek munkát végzett. Szívvel ajánlom mindenkinek a munkáját!
 

A hangszeres felvételek, a keverés és a maszter otthon készültek. Az énekfelvételek során Mede György (Silent Homes) segített. Eltöltöttünk együtt néhány hétvégét a Revolver Stúdióban. Egy élmény volt. A közös munka nyomán egy közös dal is született, ami néhány hete jelent meg Youtube-on.

Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani néhány embernek: Alapi Zsoltnak a borítóért, Fejei Zsenattnek a logóért, Mede Györgynek, hogy segített az énekfelvételek során, valamint Székely Petinek, hogy ehhez garantálta a jó hangulatot. Köszönet a szüleimnek, Herbák Bélának, Lengyel Péternek, Mihály Dávidnak, Medovarszki Norbertnek és Bittó Máténak hogy az elmúlt évben végig kitartottak mellettem és jó tanácsokkal láttak el a zenével kapcsolatban."
 


ANDREW LENHARD - Swimming In The Smoke (a 2017-es Thy Keeper előzeteseként)
Bio:


"Név: Kulutácz Endre Lenhárd | Andrew Lenhard
Született: 1990.11.22. Pécs, lakhely: Budapest
Korábbi zenekarok: Silent Homes | vokál, dalszövegek Sirens Chant | vokál, dalszövegek Hybrid Reality | gitár, vokál, dalszövegek, zeneszerzés Heroes Never Die | gitár, vokál, dalszövegek, zeneszerzés

Az első próbálkozásom szólóprojekttel 2007 körnnyékére tehető. Összeraktam néhány demót és kiadtam Theatre Of Shades név alatt, de nem igazán tetszettek, így motiváció és tapasztalat hiányában félretettem a dolgot. De természetesen továbbra is kísérletezgettem.

Pár évvel később egy Message From The Otherside nevű zenekarban kezdtem el énekelni és gitározni. A közös munka nem ment, így bedobtam egy saját dalomat, ami végül ahhoz vezetett, hogy a továbbiakban is az én szerzeményeimet játszottuk. A csapat feloszlását követően nem szerettem volna zenével foglalkozni egy ideig, de nyár végén valami bekattant és újra szólóprojektbe kezdtem.

Befejeztem négy dalt, amit még a zenekarnak írtam és 2013 elején megjelent a Hybrid Reality bemutatkozó anyaga, az Infinity. Időközben pedig a Message From The Otherside volt gitárosával, Szegvári Andrással csatlakoztunk a pécsi Heroes Never Die zenekarhoz. Néhány koncertet követően megjelent a Rémálom című kislemezünk, majd ismét szétváltak útjaink.

2013 végén ismét kísérletezni kezdtem, aminek eredményeként megszületett a Hybrid Reality második lemeze, az Nexus Of Eden. Ugyanezen a napon a project színpadon és debütált Pécsett, az olasz Liez Of Nazca vendégeként. Később a Hybrid Reality zenei világa olyan irányt vett, ami többé már nem képviselte azt, ami ezt a nevet viselte. Időm sem igazán akadt már az új zenei felfedezésekre a munkám és az új csapatom, a Heroes Never Die dobost, Bíró Zsombort és basszusgitárost Gájer Gergőt is magáénak tudó Sirens Chant mellett.

Amikor végre úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem a zenei világban, a munkám miatt Budapestre, majd fél évre az Egyesült Királyságba költöztem. Így a közös munka megszakadt. Miután visszatértem Budapestre megismertem Mede György gitárost és némi ismerkedés után csatlakoztam a szólóprojektjéhez. Az első közös demó felvételét követően hamar zenekarrá duzzadt a Silent Homes és megjelent az első kislemez Soul Harbour címmel.

Néhány koncert után, olyan remek zenekarok társaságában, mint a Silent Planet, Cedron, Dryvia, Shell Beach és a The Southern Oracle, az újabb külföldi terveim és a zenekarral kapcsolatos elképzelések közti különbségek miatt úgy döntöttem, hogy egyedül folytatom a pályafutásomat."
 
 

Facebook: https://www.facebook.com/andrewlenhardproject

Instagram: https://www.instagram.com/andrewlenhard

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqrI5lxphZLXQrtY90Jr-dA 

GIDÓFALVY ATTILA - Fájó szívvel, de kilépett a Lord zenekarból

szo, 04/22/2017 - 06:58

Gidófalvy Attila billentyűs (Karthago, Fáraó, ex-Beatrice) a Facebookon jelentette be, hogy távozik a Lord zenekarból. Gidó 1987-ben szállt be a csapatba, majd három album elkészítése után 1990-ben távozott a Lordból, de 2000-től egészen mostanáig ismét a zenekar aktív tagja volt.Gidófalvy Attila közleménye:

„Magyarország egyik legcsodálatosabb rajongótáborához, a LORD KÖZÖNSÉGÉHEZ!!

Ebben a rövid közleményben szeretném tudatni VELETEK, mert nagyon fontos számomra, hogy tőlem halljátok: 30 év után, 2017. április 21-től nem vagyok a LORD zenekar tagja.

Döntésemet hosszadalmas mérlegelés után (hiszen volt időm most bőven) fájó szívvel hoztam meg, amiben nem játszik szerepet a betegségem, mert továbbra is zenélek, és aki szereti azt, amit nyújtani tudok a színpadon, megtalál. A részletek, úgy gondolom kizárólag rám és a zenekarra tartoznak, és nem kívánom nyilvánosságra hozni.

MINDENKINEK köszönöm azt a sok-sok szeretetet, amit 30 éven keresztül kaptam TŐLETEK!

Köszönöm, hogy a kórházi megpróbáltatások alatt is, lélekben mindvégig mellettem voltatok! További sok sikert kívánok a LORD zenekarnak!

Ui.: "Ki tisztel, megköszönöm, ki nem tisztel, azt elkerülöm, de én nem haragszom senkire…… és csak a szépre emlékezem!!!!! És továbbra is, csak azért is VIDÁMSÁG ÉS ROCK AND ROLL és ÖRÖKKÉ SZÓLJON A ROCK!!!!!!!"

További őszinte szeretettel gondolok Rátok! - Gödi Gidó.

 

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Ivan közleménye: nem akar kilépni a bandából

szo, 04/22/2017 - 06:44

Közleményt adott ki Ivan Moody énekes, miszerint nem szándékozik kilépni a Five Finger Death Punch-ból, a denveri rádiónak elmondott szavait félreértelmezték. Mindössze egy új projektről beszélt, továbbra is marad a Death Punch énekese.

 Ivan Moody közleménye:

"Nem titok, hogy kemény év van mögöttem és a Five Finger Death Punch-beli társaim mögött. Amikor mindent beleadsz a zenélésbe, színpadon és színpadon kívül egyaránt, nagyon frusztráló lehet, hogy a zene, amit olyan kemény melóval megírtál, mégsem kerülhet nyilvánosságra. Tudom, hogy ez ugyanígy frusztrálja a rajongókat is, akik várják tőlünk a friss zenéket - számunkra a rajongók jelentenek mindent.

Igaz, hogy a Five Finger Death Punch egy keresztúthoz érkezett - és ez mindannyiunkra érvényes: sosem fogjuk újra megengedni, hogy valaki vagy valami visszatartson minket attól, hogy zenélhessünk a rajongóinknak.

A Prospect Park kiadó által elindított per túszként fogva tartja az új lemezünket és ez rossz hatással van rám. Amikor a Prospect Park úgy döntött tavaly, hogy pert indít a banda ellen, rehabon voltam, és nagyon nehéz volt számomra, hogy ezeket a dolgokat egyszerre kellett kezelnem.

Tegnap tettem egy kijelentést, amit a média kiragadott a szövegösszefüggésből - a média mindig keresi a lehetőségét annak, hogy hangzatos főcímeket kreáljon annak érdekében, hogy az emberek oda klikkeljenek az adott cikkre.

Annyi az igazság, hogy egy mellékprojektet akarok beindítani, mint például Corey Taylor a Stone Sour-ral vagy Maynard az A Perfect Circle-vel, és ezt akkor akarom megtenni, amikor a Five Finger Death Punch-nak véget ér a szerződése a Prospect Parkkal, amikor már lezárul ez a mostani per.

 

EZ NEM JELENTI AZT, HOGY KILÉPNÉK A FIVE FINGER DEATH PUNCH-BÓL!

Ha manapság zenész vagy, abban az az óriási, hogy számos módon kiélheted a kreativitásodat, anélkül hogy kompromisszumokra kényszerülnél az elsődleges fókuszod tárgyát illetően. Ezt az olyan embereket látva tanultam meg, mint Corey és Maynard, és úgy gondolom, a rajongóik örülnek annak, hogy ők ketten még több zenét tudtak adni a világnak. Remélem, hogy a rajongóim is örülnek ennek.

Mindössze annyit mondtam, hogy a Five Finger Death Punch rajongók számíthatnak a Prospect Parknál megjelenő új albumra és hogy arra készülünk, hogy 2017-ben mindvégig turnézzunk. Hamarosan elindulunk Dél-Amerikába, majd Európába megyünk és vannak még bejelentésre váró további koncertjeink is.

A bandában mindannyian rettentő keményen dolgoztunk az utóbbi tíz évben, hogy felépítsük ezt a zenekart és ezt egyikünk sem akarja elengedni csupán azért, mert a kiadónk igyekszik szabotálni a munkánkat. Sajnálom, hogy a média távozási szándékként értelmezte a kijelentésemet, de biztosíthatlak benneteket, hogy erről nincs szó."

 
 


 

GHOST BATH - Black metal klippremier: Seraphic

p, 04/21/2017 - 17:27

Starmourner címmel a mai napon jelent meg a depressziós, nyomasztó post-black metalt játszó amerikai Ghost Bath harmadik albuma. A Nuclear Blast kiadóhoz szerződött csapat új klipje a Seraphic nótához készült és máris megnézheted!www.facebook.com/blackghostbath
 


GHOST BATH - Seraphic (a 2017-es Starmourner albumhoz)
GHOST BATH - Ambrosial (a 2017-es Starmourner albumról)
GHOST BATH - Throne (a 2017-es Starmourner albumról)

 

DANZIG - Május végén új album, az első dal: Devil On Hwy 9

p, 04/21/2017 - 17:23

Az új Danzig album május 26-án jelenik meg és máris meghallgatható az első előzetes dal. A Black Laden Crown című lemez az első, kizárólag friss nótákat tartalmazó anyag lesz a 2010-es Deth Red Sabaoth óta.

A Danzig III: How The Gods Kill lemez 25 éves jubileuma alkalmából Evil Elvis és csapata néhány nyári fesztivál fellépés alkalmával főként az 1992-es harmadik album anyagára koncentrál majd.

 

DANZIG - Devil On Hwy 9 (a 2017-es Black Laden Crown albumról)

 
 

WARRANT - Új előzetes nóta az amerikai dallamrockerektől: Perfect

p, 04/21/2017 - 17:09

Május 12-én jelenik meg a 80-as évek végén, a 90-es évek elején óriási sikereket arató amerikai dallamrocker Warrant új lemeze, a Louder Harder Faster, amelyről most egy új előzetes dallal ismerkedhetsz meg.

 www.facebook.com/warrantrocks
 


WARRANT - Perfect (a 2017-es Louder Harder Faster albumról)
WARRANT - Devil Dancer (a 2017-es Louder Harder Faster albumról)
 

A CD-verzió bónusztétele a country ikon Merle Haggard 1980-as sikernótájának feldolgozása lesz. Az I Think I'll Just Stay Here And Drink nótához egy bikalovaglós klip is született.WARRANT - I Think I'll Just Stay Here And Drink
(Merle Haggard, a 2017-es Louder Harder Faster albumhoz)
Az 1984-ben Hollywoodban megalakult Warrant legutóbbi lemeze a 2011--es Rockaholic volt, amely már Robert Mason énekessel (Lynch Mob, Cry Of Love) készült. A csapat klasszikus korszakának frontembere, Jani Lane 2011 augusztusában hunyt el.


Az eredeti tagok közül a két gitáros, Erik Turner és Joey Allen, valamint Jerry Dixon basszer és Steven Sweet dobos ma is a bandában játszik, az új album producere pedig a Dokken basszer Jeff Pilson (Last In Line, Foreigner, Starship, Adler's Appetite stb.) volt.
WARRANT - Only Broken Heart (a 2017-es Louder Harder Faster albumról) 

PARADISE LOST - Már a nyár végi album címe is megvan

p, 04/21/2017 - 17:05

Már a stúdiómunkálatok végénél tart a brit Paradise Lost, a Jaime Gomez Arellano producerrel Angliában, a wiburni Orgone stúdióban készülő új album pedig a nyár végére várható. A death metalos gyökerekhez visszakanyarodó 2015-ös The Plague Within lemez folytatásának címe Medusa lesz, Greg Mackintosh gitáros pedig így fogalmazott a friss anyag kapcsán:

"Az új lemez lassabb, sludge-osabb és doomosabb lesz, mint valaha voltunk. Nyolc riff-vezérelte szörny-nóta, színtiszta északi nyomorúsággal."

 További részletek hamarosan...

Paradise Lost:
Nick Holmes - ének
Greg Mackintosh - szólógitár
Aaron Aedy - ritmusgitár
Steve Edmondson - basszusgitár
Waltteri Väyrynen - dobok

 

Oldalak

Rockhírock

Cseke László 90 éves

Tinédzser parti - ennek hallatán nem a mai tiniknek, hanem a hatvanasoknak, hetveneseknek ver hevesebben a szívük. E korosztályoknak Magyarországon a Tinédzser parti az

2017, március 24
Meghalt Chuck Berry

90 éves korában, missourii otthonában elhunyt Chuck Berry. A legendás zenész élettelen testéhez először mentők érkeztek, akik megpróbálkoztak az újraélesztéssel, de már csak a

2017, március 19
742 ezer forint a legdrágább belépő a budapesti Metallica koncertre

Három VIP-csomag vásárolható a jövő áprilisi Metallica-koncertre, ezek közül a legdrágább 742 ezer forintba kerül. Ez a következőket tartalmazza, idézzük:

- Egy

2017, március 17

Oldalak