Rockstation

Feliratkozás Rockstation hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 5 perc 1 másodperc

Joey Jordison és Frédéric Leclercq káosza - Hat számban szórja a Sinsaenum a hamut megint

8 óra 42 perc

21740503_1546457008710600_6741242327651206945_n.jpgJoey Jordison és Frédéric Leclercq sötét és délceg death / black zenekara tavaly sokakat meglepett az Echoes of the Tortured című Sinsaenum lemezzel. Amin Csihar Attila a Mayhem frontembere is közreműködött. A kritikailag is elismert bemutatkozó lemez tehát szinte követeli a folytatást a teljes értékű zenekarrá váló projekt részéről. Így a hat zenész most hat számot dob fel. Szóval már csak egy hatos hiányzik a történetből és a hívószám végül megint ott figyel. Az Ashes című kislemez viszont november 10 - én jelenik meg az earMUSIC gondozásában, harminc percnyi új zenével, ami magában foglalja Frederic Duquesne producer a zenekar Dead Souls című számához készült remix változatát is. Ami még az előző lemezen szerepelt. S minthogy új zenét nem tudunk mutatni, kedvcsinálónak idetesszük a zenekar két tavalyi videóját.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Hallgasd meg az új Mastodon EP-t!

9 óra 42 perc

mastodon-cold-dark-place.jpgMa jelent meg a Mastodon legfrissebb anyaga, a korábbi korongokról lemaradt, Brent Hinds agymenéseit tartalmazó Cold Dark Place. Az eredetileg az Emperor Of Sand második lemezének, majd önálló albumnak tervezett, végül négyszámos EP-vé zsugorodott anyagot itt, lentebb meg is fülelhetitek, majd november 13-án irány Bécs, ahol remélhetőleg fel is csendül majd egy-két téma erről a dalcsokorról.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Trógerbélés betárazva - Ez a King Parrot videó megint bűzlik

10 óra 42 perc

king-parrot-band-2.jpgAdtunk már hírt róla korábban, hogy napjaink King Parrot galerinéven befutó ausztrál hőseinek fingszagú metálját iszonyúan fontos ügy lenne komolyan venni. Még, ha ez nem is biztos, hogy lehetséges. Minthogy az minden megmozdulással az öttagú zenekar részéről keményen akadályoztatva van. Nagyjából hat éve, mialatt kitoltak két nagylemezt és két kisebb kiadványt is. Amit most, ha jól számoltunk a harmadik nagylemez követ Ugly Produce címmel. Erről pedig már pisált bele a banda egy videóval a közelmúltban az agyunkba. Aminek, mint egy folytatásos teleregényben újabb epizódja íródott, a fröcsögő dolgok halmazállapotát tekintve sokkal sűrűbb cuccal a fókuszban. De ha egyszer a trógerbélés csúnyán be van tárazva és a fejeket meg pörgeti a kompetens crossover, akkor abból valami mindig kijön. Ami kilassítva is igazi öröm...

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Pusztulás pénteken - Négy csúnyán odadörzsölt black metal lemezen

11 óra 42 perc

a0968296845_10.jpgAhogy az elmúlt harminc évben mindig, most is szabadulnak el a pórázról olyan bestiák, amik miután rámartak és egy sötét zugig üldözték azt, remegve és sírva hagyták maguk mögött a hideg kövön kuporogva a durván legyalázott világot. Egy korrekt black metal lemez tudniillik csúnyán dörzsöli oda magát a jóhoz. Így tarthatja ugyanis a tükröt durván, egy aljas indokból elkövetett fajnak. Melyet az idealisták még ma is emberiségnek neveznek. De minthogy a kiábrándulás futótűzként terjed, a műfajnak hódoló lemezeken, a förtelem zenéje folyamatosan erjed. Napjainkban is...

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Nézd meg élőben a ma esti Satyricon lemezbemutató bulit!

12 óra 42 perc

satyricon17.jpgFotelrockerek, attención! Ma este 9-kor dolgotok van! Miért is? Mert ma jelent meg a Satyricon legfrissebb korongja, a Deep Calleth Upon Deep és ezt a csapat egy online streamelt teljes albumot eljátszó lemezbemutató koncerttel fogja megünnepelni. Az egyébként az osloi KLP épület tetején tartandó buli a csapat Facebook oldalán lesz követhető, szóval 9:00-kor mindenki ciccenti a sört, készíti a nyakát és indul a buli!

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Éjszakai utazás velem, meg azzal a manussal

13 óra 42 perc

nefg.jpgA blues rock jó. Főleg, ha egy ismert black metalos koma nyomja, mert akkor még többen is képesek felfigyelni rá. Erre a receptre épül a Nergal és John Porter által alkotott Me And That Man, akiknek első (remélhetőleg nem utolsó) nagylemeze idén márciusban jelent meg. A klipeket sorra hozza is a duó, most a legújabb a Nightride című tételre készült el. Ezúttal a történetmesélés is komolyabb szerepet kapott, ahogy a videó is ígéri, folyt köv. Érdemes megvárni a végét.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Tizenhat év után újra egy színpadon játszott Gene Simmons és Ace Frehley

14 óra 42 perc

acegene.jpgA Harvey hurrikán ha másra nem, arra jó volt, hogy összehozta a Kiss két legendás tagját, Gene Simmonst és Ace Frehleyt. A két egykori csapattárs tizenhat éve állt legutoljára egy színpadon, most viszont egy jótékonysági buli kedvéért elásták a csatabárdot, hogy eljátsszanak három korai Kiss tételt, a Parasitetot, a Cold Gint és a Shock Met. Ezekről nyilván készültek felvételek is, ezeket lentebb felsorakoztattuk.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Éljen a főnök, haljon a főnök! - Új klip a Prophets Of Ragetől

15 óra 42 perc

prophetsofrage_publicityphoto_credit_travisshinn_general11.jpgMegjelent a Prophets Of Rage bemutatkozó lemeze, melyről mi is írtunk, méghozzá ITT. Az urak folyamatosan szállítják a videókat a dalokhoz, a következő kiszemelt a Trumppal és az alelnök Mike Penceszel telített Hail To The Chief lett - nyilván nem kevés iróniával fűszerezve.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Avatarium, Slayerking: progresszív doom metal a Dürer Kertben

16 óra 42 perc

avatarium2017_02.jpg

Harmadik nagylemezét mutatja be a svéd Avatarium szeptember 30-án, Budapesten. A súlyos, sötét és költői doom metal dalok mellett a görög Slayerking zenekar hasonló műfajú, de progresszív elemekkel tűzdelt koncertjére is készülhetünk a Dürer Kertben.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Sztárok egész sora lép fel Chester Bennington emlék-koncertjén

17 óra 37 perc

chester_bennington.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk október 27-én a Hollywood Bowlban emlékezik meg a Linkin Park a júliusban elhunyt Chester Bennington énekesről. Ahogy az várható volt a koncerten számos rockzenei körökben világsztárnak nevezhető vendég emlékezik majd meg az énekesről. Fellép többek között M. Shadows és Synyster Gates az Avenged Sevenfoldból, Jonathan Davis a Korn énekese, Shavo Odadjian és John Dolmayan a System Of A Downból, de ott lesz a Blink-182 teljes tagsága, Oli Sykes (Bring Me The Horizon), Ryan Key (Yellowcard), Machine Gun Kelly és Kiiara is. A bevételek egy része a nemrég létrehozott Music For Relief's One More Light Fund alapítvány számláira megy majd. Maga az esemeény ötlete egyébként állítólag a producerguru Rick Rubintól származott.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Így Carpool Karaokezott a Foo Fighters

cs, 09/21/2017 - 17:00

foo_fighters_2017_june_promo.jpgJames Corden Carpool Karaokeja egy jópofa műsor, melyben az éppen aktuális meghívott zenekarral beszélgetnek erről-arról, miközben egy kocsiban furikáznak fel-alá. A legújabb vendég a Foo Fighters volt, akik a történetmesélés mellett négy saját dalt is interpretáltak, ezek az All My Life, a Learn To Fly, a Best Of You és a Sky Is The Neighborhood, de nem maradt le a Never Gonna Give You Up feldolgozás sem.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Minden faszfejnek szüksége van Jézusra - The Goddamn Gallows a veszprémi Szigonyban

cs, 09/21/2017 - 16:00

facebook_event_1442453982460528.jpgMaguk is fenegyerekek, így hát tudják mit beszélnek, mikor azt éneklik, hogy "Nektek faszfejek szükségétek van Jézusra!" Még akkor is, ha a Goddamn Gallows sem az a banda, akiket hagynának zenélni a templomkertben. Muzsikájukon állításuk szerint ugyanis a sátán keze hagyott nyomott. A közép-amerikai folk, a kirakatokat köpködő punk és a kurvapecér rock and roll hathatós nyomai mellett. Ezt a cseppfolyós keveréket pedig most Európáig hozzák egy turné keretében a detroiti arcok, aminek minő szerencse hazai állomása is lesz. A fővárostól kicsit messzebb, de a veszprémi Szigonyban. A hova ismét megéri majd levakarni a bundát november 14 - én, egy jóféle csípőzésre a színpad sarkánál. Hogy mire képes a bluegrass, ha prosztó benne a húzás, azt pedig itt lejjebb ízlelhetitek.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Hullámverés és felemelkedés - Az YLVA patetikus poszt-metáljában

cs, 09/21/2017 - 15:00

11110394_780937692023390_8605292275259031793_n.jpgZúgó hullámveréshez és egekbe kapaszkodó felemelkedéshez keres komor tanúkat vélhetőleg az YLVA zenéje. A négytagú melbournei banda ugyanis érzékeny énekdallamokat is ékel az archaikus világ visszhangzó üvöltései és a nehezen mozduló, de mindenképpen patetikus zenei törésvonalak közé, amiktől a falak végül leborulnak. A robaj pedig mindenhol hallható. A néhol sludge ízű, de inkább finoman hangolt és monumentális poszt-metálban. Melynek számszerű következményeiből először épít egész albumot az ausztrál zenekar. Méghozzá META címmel. Összesen hat számot kapcsolva össze így, egy november 17 - re tervezett megjelenési dátummal. Illetve egy nehéz öt perces előfutárral, ami Metadata cím alatt hallgatható meg alább, ha lapozol egyet lefele.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Audionerve - Burn Your System (2017)

cs, 09/21/2017 - 14:00

audionerve_burn_your_system_2017.jpg

Mikor meghallottam, hogy Hájer Gergő szóló lemezt készít igencsak kíváncsi lettem. Amúgy is, az elmúlt időkben egyre inkább sokasodnak itthon is a szóló lemezek, amiknek nincs alacsonyan a színvonala. Ebbe a sorba állt be az Audionerve márkanévvel ellátva Hájer Gergő is.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Punk dolog az újrakiadás? - Jön a 40 éves Sex Pistols reissue

cs, 09/21/2017 - 12:00

sexpistolsnevermind40thanniv2_638.jpgHamarosan a negyvenedik születésnapját ünnepli a punk alapvetés Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols. Ennek örömére október 27-én újra megjelentetik a Szexpisztolyok legendás (egyetlen) lemezét, ráadásul egy olyan fullos csomagban, amely sokak számára irigylésre méltó lenne. A három CD-t és egy DVD-t rejtő pakk egy 48 oldalas könyvecskével fog kiegészülni, ennek tartalmát lentebb láthatjátok.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kint a semmiben, egyszálgitárral - Új klippel jelentkezett Steven Wilson

cs, 09/21/2017 - 11:00

sw2017.jpgElkészítette a legújabb kisfilmjét a nemrégiben megjelent új nagylemezéről, a To The Boneról Steven Wilson. Az új koronggal nagy kereskedelmi sikert arató progrocker most a Nowhere Nowra készített egy pusztulatban sétálós, gitározós klipet. Fun fact: Stevenünk cipőt visel!

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Súly kell? Itt a teljes nyolcadik Ufomammut lemez!

cs, 09/21/2017 - 10:00

ufomammut17.jpgAki nem ismerné az Ufomammutot, ők egy olasz súlybrigád, akik leginkább a pszichedelikus és a tonnás doom témákat vegyítik a korántsem kétperces szerzeményeikben. A pénteken megjelenő nyolcadik nagylemezük, az 8 már szabadon meg is hallgatható a kiadó jóvoltából, ezt lentebb mi is felkínáljuk fogyasztásra.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Lemásolt napok - Dal az új Fotocrime kislemezről

cs, 09/21/2017 - 09:00

20294233_326169851141197_2708144198804284127_n.jpgA Coliseum egy évtizednyi létezése után úgy tűnik eljött az idő, hogy Ryan Patterson énekes valami új dologba engedje bele magát. Ezért fogott egy szintetizátort, dobgépet és persze gitárt, aztán az így létrejött új hangzású kompozícióra természetesen rá is énekelt. Követve a new wave / dark wave harmóniára törekvő útkeresését. Amely most Fotocrime néven fut és idő közben zenekarrá bővült. Nick Thieneman gitáros és Shelley Anderson basszusgitáros részvételével. Akikkel együtt Ryan anyának hívja az őket vezető dobgépet. Ebben a dallamközpontú komor, mégis örömteli zenében. Ahol az első fejezet az Always Hell Ep volt az év elején, amit most az Always Night kislemez követ november 3 - án. Ennek lesz a nyitótétele az a Dublicate Days című szám, amit itt hallgathattok meg lejjebb. Társítva hozzá a zenekar korábban elkészített első videóját.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Ősszel újabb koncertanyag jön az Iron Maidentől

cs, 09/21/2017 - 08:00

boslc.jpgNovember 17-én friss koncertvideóval, hanganyaggal jelentkezik az Iron Maiden. A The Book Of Souls: Live Chapter a nálunk, a tavalyi Volt Fesztiválon is megfordult turné anyagát örökíti meg, a lista tizenöt dalát mind másik állomáson rögzítették (magyar sajnos nincs közöttük). Az anyaghoz már meg is érkezett az első kisfilm, ami a legutóbbi album kislemezes dalának, a Speed Of Lightnak fokvárosi előadását tartalmazza, ezt a dallista és a csomag előzetes képei mellett lentebb találjátok.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Ölj egyet Manson bácsi kedvéért! - Új dal Marilyn Mansontól

cs, 09/21/2017 - 07:00

hud.jpgNagy nehezen, körülbelül fél év csúszással, de október 7-én végre tényleg megjelenik Marilyn Manson legújabb nagylemeze, az eredetileg Say10 címre tervezett Heaven Upside Down. Erről a We Know Where You Fucking Live már videót is kapott a napokban, most pedig itt a második huncut mézesmadzag a Kill4me képében. És hogy milyen a dal? Nem a súlyosabb vonalról való (elvileg ez a lemez nem arról fog szólni az ígéretek szerint), de egész biztató!

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Oldalak

Rockhírock

 • 2017, szeptember

  1987-ben jelent meg a Pokolgép „Pokoli színjáték” albuma, ami után rájuk ragadt a sátánista jelző. Három évtized elteltével az együttes akkori énekese az általa alapított Kalapács zenekarral lép fel Budapest legnagyobb rockfesztiválján.

  Kalapács József neve a ’80-as

 • 2017, szeptember

  Ősszel friss szólólemezzel jelentkezik Robert Plant, a Led Zeppelin egykori frontembere.

  Október 13-án kerül a boltok polcaira a zenész tizenegyedik, Carry Fire címre keresztelt új albuma, melyről most meghallgatható a Bones Of Saints című szerzemény. Az

 • 2017, augusztus

  Ismét visszatért a színpadra az AC/DC énekese, aki a Back in Blacket adta elő Matt Bellamyék kíséretében. Videó.

  Hatalmas meglepetésre vasárnap ismét színpadra lépett az AC/DC legendás frontembere: Brian Johnson, aki “hivatalosan” azóta nem zenél, hogy

Oldalak