ShockRock

Feliratkozás ShockRock hírcsatorna csatornájára
Shockmagazin
Frissítve: 5 óra 27 perc

Harem Scarem: United

szo, 07/22/2017 - 08:19

haremscarem_cAzt hiszem, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nálam melodikus rockban már évtizedek óta a kanadai Harem Scarem zenekar csücsül annak a bizonyos képzeletbeli dobogónak a tetején. Ezt még a viszonylag sok töltelékdalt tartalmazó anyagaik (Hope, Higher, Big Bang Theory, Rubber-projekt) sem tudtak gyökeresen befolyásolni. Az említetteket leszámítva esetükben abszolút 9-10 pontos albumokról kell beszélnünk, kiindulva a több mint huszonöt éves dalokkal operáló bemutatkozó lemeztől a 2014-es Thirteenig, de ezt talán felesleges is leírnom. Egyrészről már az is döbbenetes, hogy csak úgy elröppent három esztendő a legutóbbi, kiválóan sikerült gyűjtemény óta, másrészről pedig szinte minden egyes alkalommal tudja már az ember előre, hogy nagyjából mire számíthat egy friss lemez megjelenésnél. Harry Hessék mégis képesek még ezek után is meglepetést okozni aktuális szerzeményeikkel.

Bővebben...

Sevendust-, Alter Bridge- és Tremonti-tagokkal jön a Projected dupla albuma

szo, 07/22/2017 - 05:44

Ignite címmel megtekinthető egy új klip a Projected július 21-én megjelent új, dupla albumáról. A zenekarban a Sevendust két tagja egyesítette erőit az Alter Bridge és a Creed dobosával és a Tremonti másodgitárosával.

Bővebben...

„A dalok súlyosak, melodikusak és őszinték, bennük sok kockázatos húzással”

szo, 07/22/2017 - 05:32

Josh Todd & The Conflict nevű csapat, amelyet anyazenekara egyik gitárosa, Stevie Dacanay segítségével hozott össze a Buckcherry énekese. A debütáló albumról most meghallgatható a Fucked Up című dal.

Bővebben...

„Ez a csapat mindig is Lovecraft birodalmában alkot majd”

szo, 07/22/2017 - 05:28

Cosmic Reawakening címmel jelenik meg a denveri Crafteon debütáló nagylemeze augusztus 25-én. A zenekar black metalos alapú, H.P. Lovecraft-inspirálta muzsikában utazik.

Bővebben...

Új hard rock reménység Angliából a Frontiersnél

szo, 07/22/2017 - 05:17

Október 13-án jelenik meg a Frontiers gondozásában a brit Bigfoot első albuma. A zenekar klasszikusabb vonalvezetésű hard rockban utazik, és egy dal máris meghallgatható tőlük.

Bővebben...

Halala

p, 07/21/2017 - 09:31

chester_bennington_halalaÍgy, ékezet nélkül jött a hír Chester Benningtonról, akinek "halala" most mindenkit lesokkolt. Még fel sem ébredtünk Chris Cornell feketeségéből, mire éppen Chris Cornell születésnapján Bennington felakasztja magát. Fekete év, ahol minden fekete, de nem csak kívül, hanem csontig, velőig fekete.

Bővebben...

Tool: „Akkora nyomás nehezedik ránk, hogy már a félelem is közrejátszik a csúszásban”

p, 07/21/2017 - 06:34

Justin Chancellor szerint nagyjából 90 százalékos készenlétben állnak a Tool új dalainak hangszeres alapjai, de idén már biztosan nem jelenhet meg a 2006-os 10,000 Days folytatása. Maynard James Keenan énekest néha bosszantja társai lassúsága, de mára elfogadta, hogy így dolgoznak.

Bővebben...

Escalation 666: újabb dal a Masterplan Helloween-feldolgozáslemezéről

p, 07/21/2017 - 06:33

1016mpPumpKings lesz a címe a Masterplan új albumának, amely július 28-án jelenik meg az AFM gondozásában. A kiadvány kizárólag Helloween-feldolgozásokat rejt, amelyek közül most bemutatták a másodikat is.

Bővebben...

Tizedik albumát jelenteti meg az End Of Green, két dal meg is hallgatható

p, 07/21/2017 - 06:29

Augusztus 18-án jelenteti meg új nagylemezét az End Of Green. A német dark rockerektől immáron két dal is meghallgatható a Void Estate című albumról.

Bővebben...

„Ahogy öregszel, úgy kellene lenyugodnod, de nem érzem úgy, hogy okom lenne erre”

p, 07/21/2017 - 06:01

Love From With The Dead címmel jelenik meg szeptember 22-én a Lee Dorrian-féle With The Dead új albuma. A csapat kiadója természetesen továbbra is a Rise Above.

Bővebben...

„Kicsit kalandozósabb, sötétebb, hidegebb hangzású az anyag”

p, 07/21/2017 - 05:54

Szeptember 8-án jelenik meg a Lynch Mob új nagylemeze. Az album a The Brotherhood címet viseli, és némileg kísérletezősebbnek ígérik, mint az előző pár kiadványt.

Bővebben...

Végzett magával Chester Bennington

cs, 07/20/2017 - 20:39

1109chesA TMZ információi szerint öngyilkosságot követett el Chester Bennington. A Linkin Park énekese 41 éves volt.

Bővebben...

Stone Sour: Hydrograd

cs, 07/20/2017 - 07:48

stonesour_cChad Kroeger és Corey Taylor elég jó extra kampányt biztosított mind a Feed The Machine-nek, mind a Hydrogradnak egymás kölcsönös lefikázásával, és ugyan a mondás szerint jó bornak nem kell cégér, mind tudjuk, hogy a zeneiparban azért másképp működnek a dolgok. Itt sokkal inkább a mickjaggeri alapvetés az irányadó, miszerint mindegy, mit írnak rólad, csak te legyél a címlapon. Valamennyire érdekes amúgy, hogy ebben az esetben a nagyobbik hal szállt bele először a kisebbikbe, hiszen a Nickelback és a Stone Sour státusza eléggé nincs szintben, de hát ilyenek ezek a rocksztárok, folyamatosan dumálnak, az újságírók meg természetesen kapva kapnak a szépen kiemelhető tételmondatokon. Én mindenesetre jót röhögtem az egész afféron, és simán lehet, hogy a háttérben a két főhős is váltott pár vidám üzenetet...

Bővebben...

„Akad néhány messzebbre merészkedő dalunk, amelyek nagyon kísérletezősek”

cs, 07/20/2017 - 07:23

0727qrUtoljára 2015-ben jelentetett meg új albumot a Queensyrche, így lassan itt az ideje elgondolkodni a Condition Hüman folytatásán. Michael Wilton szerint a banda ütős, energikus albumon dolgozik.

Bővebben...

Lesz új Ratt-lemez, de 2019 előtt biztosan nem jelenik meg

cs, 07/20/2017 - 07:12

Már nagyban gondolkodik egy új nagylemezen a Ratt, akik Bobby Blotzer dobos nélkül kezdtek új fejezetet. Nagyon korai megjelenésben azonban nem érdemes várakozni…

Bővebben...

Az új albummal alighanem véget ért a Vallenfyre története

cs, 07/20/2017 - 06:40

0118vallenfyreNemrég jelent meg a Vallenfyre harmadik nagylemeze, ám ha hihetünk Gregor MacKintoshnak, a Fear Those Who Fear Him egyben valószínűleg az utolsó is lesz a sorban az old school death metalban utazó projekttől. Különösebb ok nem húzódik meg a döntés mögött, a srácok egyszerűen így érzik kereknek a történetet.

Bővebben...

„Úgy 90 százalékig biztosak vagyunk benne, hogy konceptalbum készül”

cs, 07/20/2017 - 06:39

Még idén be szeretné fejezni új nagylemezét a Shinedown. A zenekar következő produkciója a mostani állás szerint 2018 tavaszán kerülhet a boltokba, az első single pedig januárban érkezik.

Bővebben...

Nézz bele a Unisonic wackeni koncertanyagába!

cs, 07/20/2017 - 06:09

Két dal felvétele is megtekinthető a Unisonic új koncertlemezéről. A Live In Wacken július 21-én jelenik meg az earMUSIC gondozásában.

Bővebben...

Huszonkét év után tér vissza új nagylemezzel a World Trade

cs, 07/20/2017 - 06:02

0712worldtradeAugusztus 4-én jelenik meg a Frontiersnél a World Trade visszatérő albuma. A Unify lemezről már három dalt is bemutattak.

Bővebben...

Suffocation: ...Of The Dark Light

sze, 07/19/2017 - 07:42

suffocation_cÚjabb négy év, újabb lemez, újabb tagcserék. A Nagy Alma rohamosan rothadó belsejéből mintegy huszonkilenc éve előtekergett Suffocation nem nagy híve a változatosságnak, és ez sajnos az utóbbi néhány lemezeikre is igaz. Az egykoron szebb napokat megélt csapat mára tényleg kezd totálisan átállni a gyorsfogyasztói mentalitásra, mással legalábbis nem tudom megmagyarázni, hogy az aktuális albumuk nálam rendre elsikkad a recenzió megírása után, mert jóformán semmi nem marad meg az aktuális dalfüzérből a lyukacsos memóriámban. Profin összerakott, de kilúgozott és sablonos az a death metal, ami felé Frank Mullenék elfordultak, és ez nagy kár.

Bővebben...

Oldalak

Rockhírock

 • 2017, július 20

  Chester Bennington 41 éves volt, és évek óta küzdött alkohol-, és drogproblémákkal.

  A hírt először a TMZ osztotta meg, a lapnak a Los Angeles-i rendőrség erősítette meg, hogy helyi idő szerint csütörtök délelőtt 9 órakor találtak rá az énekes holttestére,

 • 2017, június 25


  Az earMUSIC kiadó gondozásában The Last Night Of The Electrics címmel július 14-én jelenik meg a brit rock legenda Status Quo koncertanyaga. Az anyagot a tavalyi évben rögzítették, a Status Quo nagyszabású, érzelmileg felfűtött londoni koncertjén, a világhírű

 • 2017, június 16

  Sting brit énekes, dalszövegíró és Wayne Shorter amerikai jazzszaxofonos, zeneszerző kapja idén a zenei világ Nobel-díjaként emlegetett svéd Polar-díjat.

  A híres énekes-dalszerző a kivételes művészi teljesítményekért járó zenei Polar-díjat XVI. Károly

Oldalak