Lángoló gitárok

Feliratkozás Lángoló gitárok hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 3 óra 6 perc

Lírai pillanatok és egy pszichedelikus utazás a tavasz közepén - dalmegosztás

k, 04/24/2018 - 17:35

qualitons_cut.jpg

Először arra gondoltam, bevezető gyanánt írok valami fellengzős hülyeséget arról, hogy tavasszal akár a természet, úgy újul meg a zene világa is. Aztán rájöttem, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, meg az ilyesmi egyébként is afféle női magazinokba való, ahol a házilag elkészített arcpakolások bárkit hozzásegítenek a kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez. Szorítkozzunk tehát a lényegre: mostanában sok új zene jutott el hozzánk, ideje volt már egy újabb dalmegosztásnak. A mostani válogatásban tárgyalt zenék közös nevezője a jó arányérzék, a letisztultság és az egyedi hangulat, bár ez mindenkinél más formában jelenik meg. A folytatásban Z!GOR, a Jónás Vera Experiment, Szilárd, Petruska, valamint a The Qualitons új anyagairól lesz szó. A zongorát nem kedvelők óvatosan, torzított gitárokra, blastbeatekre izgulók még óvatosabban közelítsenek, bár lehet, hogy kellemes meglepetésben lesz részük. (Fotó: The Qualitons Facebook / Ács Kata) 

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Lezenélte a Foo Fighterst a színpadról egy rajongó

k, 04/24/2018 - 13:00

Valószínűleg maga Dave Grohl sem gondolta, hogy mi lesz abból, ha felhív egy rajongót zenélgetni a Foo Fighters austini koncertjén. A KISS-maszkos srác ugyanis először megszólalni sem volt hajlandó, de azért Grohl a nyakába adta a gitárját, hogy nyomjanak valamit együtt. Aztán a Monkeywrench első pillanataitól kezdve teljesen megőrült a srác és vele együtt a zenekar is, ugyanis úgy tolta el a dalt, mintha ez a lehető legtermészetesebb lenne. Még jammelt is a zenekarral, meg énekelt is kicsit amellett, hogy a szólókat is eltolta a Foo Fighters tagjainak legnagyobb döbbenetére. Később kiderült, hogy Yayo Sancheznek hívják, de az nem, hogy hol zenél amúgy. Biztos egy Foo Fighters tribute zenekarban. (via HVG)

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Még mindig zseniális - Újranéztük a Kávé és Cigarettát

k, 04/24/2018 - 10:29

coffee-and-cigarettes-still-03_758_426_81_s_c1.jpg

Idén 15 éves Jim Jarmusch fekete-fehér Kávé és cigaretta játékfilmje, amiben a nyakunkba ömleszti a kávézók, kocsmák, raktári szünetek asztalánál elhangzó jelentéktelen párbeszédeit, a két-három szereplős egymásra dobált kisfilmjeiben. Semmi dolgunk nincs, csak élvezni a film különös vendégeit, zenészeit, színészeit, letüdőzni a hangulatot és érezni a friss-kávé ízét az agyban.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Ma este Misfits-dalokat (is) lehet hallgatni a Robotban

k, 04/24/2018 - 10:17

michalegraves.jpg

Sokan szentségtörésnek tartják, pedig tény, hogy a Misfits Glenn Danzig nélkül is kiadott két kiváló albumot a kilencvenes évek második felében. Ráadásul mind az 1997-es American Psycho, mind a két évvel későbbi Famous Monsters olyan fülbemászó dalokat tartalmazott, amilyenek a korai lemezeken sem voltak. Nagyban köszönhető ez a két albumot feléneklő, hatalmas dallamérzékkel megáldott Michale Gravesnek, aki a zenekarból való kilépése után szólóban kezdte el szórni a lemezeket. Ezekről, na meg az általa is írt Misfits-lemezekről is játszik majd ma este dalokat a születésnapozó Robotban, ahová még lehet belépőt kapni a Wave-ben, majd a koncert előtt a helyszínen.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Nyerj jegyet öt tetszőleges koncertre az ötéves Barba Negra Trackkel és a tízéves Lángolóval

h, 04/23/2018 - 16:03

barba_negra_5_illusztracio.png

Április 27-én, péntekén nyit az ötödik születésnapját ünneplő Barba Negra Track. Múlt szerdán indult nyereményjátékunk második részében az idei szezon magyar szereplőire koncentrálunk, hiszen hazai részről sem akárkik állnak majd Budapest népszerű szabadtéri szórakozóhelyének színpadára: hogy messzebb ne menjünk, május 4-én mindjárt itt a Hobo Blues Band különleges koncertje, amely mellett még számos legendás hazai zenekarnak, évfordulós bulinak is otthont ad majd a hely. A Barba Negra Track és az idén tízéves Lángoló Gitárok jóvoltából öt olvasónk nyerhet jegyet az általa kiválasztott koncertre. További infók a hajtás után! 

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Állítsd meg a méhpusztulást, ültess nekik növényeket

h, 04/23/2018 - 12:04

bpv1.jpg

Életterük csökkenése miatt pusztulnak a méhek. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Budapest Voices természetbarát tagjai emiatt felhívják a lakosság és az önkormányzatok figyelmét, hogy ültessenek olyan növényeket, melyek táplálékul szolgálnak a méheknek. Minden harmadik falat étel napi étkezésünkben a méhek munkájának köszönhető.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Még van pár jegy a mai Weedeater-koncertre

h, 04/23/2018 - 11:27

weedeater.jpg

Ma este Weedeater-koncert lesz a szülinapozó Robotban. A szervezők azt írják, hogy a koncert gyakorlatilag telt házas, de van még pár jegy a Wave-ben, ami ha nem fogy el, akkor viszik a át a koncert helyszínére. Szóval nagy szerencsével még be lehet jutni az idén 20 éves, akár stoneratyaúristennek is nevezhető wilmingtoni csapat bulijára, aki a füvezés világnapja után három nappal füstölnek majd egyet az Akácfa utcában. Így:

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Magyarul szólal meg a Soulbreakers új EP-je

h, 04/23/2018 - 10:46

mis_3086.jpg

Miután a 2016-os X-Faktorban a zenekarok sorában a második helyet vívta ki magának a Soulbreakers, a csapat most egy új lemezt ad ki a heavy-soul rajongóinak. Míg az előző lemezen, elsősorban angol nyelvű dalok szerepeltek, a Tükröd vagyok címmel megjelenő EP anyaga már magyar nyelvű. A dalszövegeket a zenekar énekesnője, Pleszkán Écska írta, aki úgy nyilatkozott, hogy

nem könnyű feladat elkerülni a kézenfekvő, közhelyes képeket, amikor magyar nyelven írsz.

A zenekar szerint a Tükröd vagyok dalai lazább, emelkedettebb hangulatba kalauzolják a hallgatót, mint a debütáló Beat Up! lemez, mely még karcos, zabolázatlan hangon szólt hozzánk. A kerekebb, dalszerűbb, anyanyelven íródott EP újabb távlatokat nyithat a zenekarnak. A lemezbemutató koncertre április 27-én lesz a Muzikumban. Az este ott lesz a Soulbreakers tagjaival régi barátságot ápoló Tátrai Tibor is, a bemelegítésről pedig a Bűdi Szilárd fémjelezte Jazztelen gondoskodik.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

INVSN-koncert a Dürer Kertben - Nyerj jegyet a Refused énekesének bulijára

v, 04/22/2018 - 20:17

invsn_by_selma_gronlund.jpg

Miután az ezredforduló előtt feloszlott a kilencvenes évek legnagyobb hatású hardcore/punk zenekara, a Refused, a frontember Dennis előbb a The (International) Noise Conspiracy, majd az INVSN jogelődje, a Lost Patrol élén élte ki dalszerzői vágyait. Az ezredforduló legfontosabb garage rock himnuszai mellett így egy korábban nem tapasztalt, eleinte svéd nyelvű, intimebb zenei közeg követte, amiben a klasszikus rock, a folk és a nyolcvanas évek post-punkja is új oldalát mutatják meg az ezredforduló egyik legemblematikusabb punk rock karakterének.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

A Tormentor visszatért, mit visszatért, visszarobbant a zenei életbe

v, 04/22/2018 - 15:28

img_0046.jpg

Fura érzés volt szombat este az A38-on lenni. Olyan, mintha valami nyolcvanas évekbeli metálpanoptikumba érkezett volna az ember. Voltam már rengeteg metálkoncerten, de itt mintha időutazáson vettem volna részt. Az ember azt gondolná, hogy a Tormentor visszatérő koncertjére csupa negyvenes, de inkább az ötvenhez közeli ember megy majd, de nem velük volt tele a hajó. Rengeteg huszonéves rajongó akarta látni a legendás magyar blackmetal-zenekar visszatérését, és ehhez durván autentikusan öltöztek fel. Pumacipők, szűk farmerek, hosszú haj, nagy bajusz, felvarrók, olyan embereken, akik még meg sem születtek, mikor a Tormentor már nem létezett, de hogy nagyon kicsik voltak, az biztos. Köztük mászkálva viszont feltűnt, hogy szinte mindegyikük külföldről jött. Nem túlzás, hogy a teletömött hajó fele nem magyar volt, szóval ha valakinek kétségei lettek volna afelől, hogy a Tormentor tényleg nemzetközi legenda, az itt rögtön rádöbbenhetett a valóságra. (Képek: Kozmári Attila)

A Tormentor úgy írta bele magát a történelembe, hogy gyakorlatilag csak két demót adott ki (bár a második már nagylemeznek készült). Amikor viszont ezek kijöttek, az underground kazettamásolgatás, cserélgetés éppen a csúcson járt világszerte, szóval annyira nem meglepő, hogy eljutott például Norvégiába is, ahol akkor éledezett a black metal második hulláma. A nevük bekerült a körforgásba, az éppen zenekar nélkül tengődő Csihar Attila énekes meg a Mayhembe, majd a norvég blackmetal-balhék végleg meghozták Csiharnak és a Tormentornak is a hírnevet. Azt mondjuk el nem tudom képzelni, hogy a népszerűsége csúcsán földbe állt Tormentor után Csiharnak milyen érzés volt, hogy beszáll egy egyre jobb nevű norvég zenekarba, ami a lemezfelvétel után fel is oszlik, mert a basszusgitáros meggyilkolta a gitárost. Most már végül is mindegy, Csihar 2004-ben visszament a Mayhembe, azóta is ott van, plusz a többi zenekarának köszönhetően is a zenei élet egyik legérdekesebb figurája lett belőle.

Szóval az underground legenda Tormentor most azért éledt újjá, hogy megünnepelje az Anno Domini című lemezük harmincadik születésnapját. Ráadásul csaknem abban a felállásban, ahogy 1991-ben feloszlottak. Azért csaknem, mert csatlakozott hozzájuk az a Buday Tamás is, aki az első demó, a The 7th Day Of The Doom idején gitározott a csapatban, így lett gyakorlatilag teljes a klasszikus felállás. Ebből eredően már a buli meghirdetésekor tudni lehetett, hogy a 2000-ben megjelent, Csihar és Machát Zsolt Tormentor-dobos által összerakott, black metalnak nem nevezhető Recipe Ferrum! 777 című Tormentor-lemezről szó sem lesz.

Igazából el nem tudtam képzelni, hogyan fog szólni egy olyan zenekar, ami 27 éve nem játszott együtt. Minden benne volt a pakliban, az is, hogy kegyetlen égés lesz, meg az is, hogy az év koncertje. Utóbbi lett, eddig legalábbis biztos, hogy nem voltam ennél jobb buliban idén. Egész egyszerűen tökéletes volt minden. Pedig féltem, hogy berozsdásodott, széteső lesz az előadás, de alig lehetett érezni a majdnem harminc év szünetet, a legtekerősebb témákat is precízen adták elő, úgy ahogy a stúdióverziókon van. Az elején még azért feszült volt kicsit mindenki, de a szövegeket is kiabáló közönség lelkesedése elsöpörhette minden félelmüket, és a végére csak vigyorgó fejeket lehetett látni a színpadon. Ez egyébként Csihartól kifejezetten érdekes volt, lévén az utóbbi időben leginkább színházi előadást kapunk tőle akár a Mayhemet, akár a Sunn O)))-t, akár a szólóprojektjét nézzük, de itt a Tormentorban, az arcfestés ellenére klasszikus frontemberként viselkedett, aki többször beszélt is a közönséghez. A gitárosok közül Buday görcsmentesebbnek tűnt, de a Dead Kennedys-pólós Szigeti Attila is felengedett menet közben. Talán csak Farkas György basszusgitáros volt végig nagyon komoly. Mondjuk fura lett volna, ha ezzel a hellraiseres fejfestéssel vigyorog. Az egyedüli érthetetlen momentum egy lány színpadon való átvonulása volt, aki a végén még meg is hajolt a zenekarral, de lehet csak én nem figyeltem eléggé, hogy mi is volt a szerepe. (Ő szintizett néhány dalban, mint kiderült.)

A Tormentor ezután a klubbuli után csak nyári fesztiválokon játszik majd (köztük a Rockmaraton pénteki napján), aztán hogy utána mi lesz, az rejtély, de nem csodálkoznék, ha valahogy folytatnák a közös zenélést. Az viszont biztos, hogy az A38-on diadalt arattak. Egy rakás ember most láthatta őket először élőben (megkockáztatom, hogy csaknem a teljes hajó), és ezt nem múltidéző haknival hálálták meg. Inkább végre igazságot szolgáltattak a régi dalaiknak, mert így, élőben azért teljesen más hallani ezeket a számokat, mint a ki tudja már milyen forrásból sokszorosított lemezverziókat. Szóval aki kihagyta, irány a Rockmaraton, nehogy lemaradjon az egyetemes metáltörténelem egyik fontos szeletéről.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Same in english - Massza-dal- és klippremier

szo, 04/21/2018 - 18:00

massza_mu_oterem_fehe_urha_utte_ur2_preview.jpeg

"Massza meg!" - kiáltottunk fel ijedtünkben, ugyanis tavaly megjelent egy klassz album Full Szervíz címmel a Masszától és mi alig írtunk erről. De most mindent pótolunk a kattintás után, az apropó pedig egy új klip, ami az említett lemezhez készült és van szerencsénk bemutatni nektek.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Megérdemelt vastaps - A Dj Bootsie Trio és a Talamba közös koncertje a Várkert Bazárban

szo, 04/21/2018 - 17:51

img_6257.jpg

Dj Bootsie több évtizede úttörő a hazai hip-hop és elektronikus zenei szcénákban egyaránt. Az Árral Szembennel elsőként nyerték meg a Fila Rap Jamet, majd jelentettek meg két albumot nagykiadónál, mikor ez még csak keveseknek sikerült. Előbb a Yonderboi Quintett tagjaként az európai-, majd a Zagar scratch-mestereként a hazai fesztiválszínpadokat járta be. Tagja volt annak a szűk körnek, aki az UGAR Records gondozásában külföldi figyelemre is érdemes nagylemezt jelentethetett meg (The Silent Partner), majd, a világsztárokat is soraiban tudó londoni BBE Records ajánlott neki szerződést. Tizennegyedikén este a Várkert Bazárban, zenekara a DJ Bootsie Trio, a Talamba ütőegyüttes tagjaival adott úttörő, Tempóviadal névre keresztelt koncertet, amely két órás audió-vizuális utazás közepette mosta el a határokat bass music, hip-hop, kortárs elektronika és komolyzene közt. (Fotók: Lékó Tamás)

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Lángol a Fishing #3 - Bemutatkozik a Kassandra

szo, 04/21/2018 - 17:06

kassandra_zsigapal.jpg

Folytatódik két hete indult sorozatunk, amiben a Fishing On Orfű fesztivál szervezőivel együttműködve bemutatunk a Lángolón tíz olyan zenekar, amiről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta arra őket, hogy fellépjenek a fesztiválon, ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni léten-nyomon a nyári fesztiválokon. A sorozatban még nyolc héten át kaptok egy-egy izgalmas előadót, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői megmondják miért hívták meg őket, és természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. Harmadiknak most jöjjön a Kassandra, az eddig megjelentekért pedig ide kell kattintani. (Nyitókép: Zsiga Pál)

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Ismét megjelenik bakeliten a Sex Action első nagylemeze

szo, 04/21/2018 - 11:13

sex_action_lp_cd.jpg

A Record Store Dayre időzítette a Grund Records a hírt, hogy ismét kijön a Sex Action első nagylemeze vinylen. A kiadó ezt írja az új verzióról:

Nagyon sok munka áll a produkció mögött, mert szerettünk volna tökéleteset és maradandót alkotni. Kezdenénk azzal, hogy az eredeti mesterszalagról készült az újrakiadás. Sikerült megszerezni a CD bónuszdalát is ugyanilyen minőségben, így az LP egy dallal hosszabb lesz, mint az első kiadás. A zenei anyag korszerűsítését Rozgonyi Péter és Mátyás Attila végezte. Az aprólékos munka annyira jól sikerült, hogy a zene felrobbantja a hangszórót. 

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Meghalt Avicii

p, 04/20/2018 - 19:46

avicci.jpg

28 éves korában elhunyt Tim Bergling, vagy ahogy az egész világ ismerte Avicii. A producer holttestére péntek délután találtak rá Omán fővárosában, Maszkatban. A halálhírt a DJ sajtósa is megerősítette, de az okáról egyelőre nem tudni, de 2016-ban egészségügyi okokra hivatkozva visszavonult a fellépésektől. Akkor bevallotta, hogy az alkoholizmusa okozta hasnyálmirigy gyulladása és epe- valamint vakbélműtéte miatt kényszerül pihenőre. Tavaly viszont újra elkezdett zenét írni és készült a harmadik nagylemezére. 

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Terápia, egymásra találás, hip-hop - Mulató Aztékok-albumpremier és -interjú

p, 04/20/2018 - 17:00

fullsizerender_4.jpg

Az innovatív és kivételes hangvételű fiatal magyar hip-hop-csapat a Lángolón mutatja be új albumát, a Szobanövényt. A Mulató Aztékok tagjai (Tink, pHLaT, emekajji) legendás, többször megénekelt Balzac utcai rezidenciájukon nyilatkoztak nekünk. Volt kazettaválogatás a konyhában, vers-, dal- és könyvelemzés, itt meg lesz dalbemutatás, track by track, filozófikus dumálás, a kérdező pedig közben még fotózott is.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Legsötétebb lemezét mutatja be nálunk a Silverstein

p, 04/20/2018 - 16:00

silverstein.jpg

Április 25-én mutatja be a Dürer Kertben legutóbbi albumát a kétezres évek egyik legnépszerűbb post-hardcore formációja, a Silverstein. A tavaly megjelent Dead Reflection az énekes, Shane Told életének legsötétebb szakaszából merített ihletet, és jelentette egyben kiutat is belőle. A fajsúlyos anyag élőben sem akármilyen élményt ígér, ráadásul a Lángolóval most egy páros belépőt is nyerhettek a koncertre! Olvass tovább! 

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Mi ez a tánc? - Hallgasd végig a Siketfajd teljes második lemezét!

p, 04/20/2018 - 15:00

siketfajd_cut.jpg

Ma jelenik meg Siketfajd második lemeze, mely a debütáló Dürgéshez képest már egy jóval komolyabb, sötétebb, és szomorkásabb hangvételű korong. Sűrű ritmusok, gyors tempó, ütős, húzós témák, helyenként keleties, balkáni dallamok, egyszerű punk témák, pszichedelika és funky – ha jól éreznéd magad egy ilyen olvasztótégelyben, mindenképpen érdemes meghallgatnod a Mi ez a tánc? című albumot, amelynek a lemezbemutató koncertjét egyébként épp holnap tartja a zenekar a Mika Tivadar Mulatóban. Hogy az ismerkedést megkönnyítsék, most dalról dalra is bemutatják nekünk a friss anyagot. Premier a hajtás után.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Jack White az anyukájával lépett fel Detoritban

p, 04/20/2018 - 13:46

jack-white-and-his-mom.jpg

Jack White éppen nagyban turnéztatja új, Boarding House Reach című nagylemezét. A nyitóállomás White szülővárosában, Detroitban volt, ahol olyan vendéget hívott színpadra White, amitől mindenki elolvadt. A White Stripes Hotel Yorba című dalába ugyanis nem más szállt be vokálozni, mint White édesanyja, Teresa Gillis, aki aztán egy táncot is lejtett fiával a szípadon. Ennél cukibb dolgot ma már biztos, hogy nem tudunk kitenni a Lángolóra. Képek lentebb is vannak. (Videó nincs, mert White kitiltotta a mobilokat a koncertjeiről, szóval csak a hivatalos fotókat kapjuk.)

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Csillagok - Itt az Evviva!, Tóth Evelin zenekarának új klipje

p, 04/20/2018 - 13:31

evviva.jpg

Tóth Evelint eddig is szerettük, előző lemezéről itt írtunk jókat, sőt az év végi világzenei topba is beleraktuk, most viszont itt a tavasz és az újjászületés. A Tóth Evelin Trió is reneszánszát éli, az ehhez dukáló új névvel és új formában: Tóth Evelin, az összetéveszthetetlen hangú énekesnő, Mogyoró Kornél, a zseniális ütős, és Frankie Látó, a lélegzetelállító jazz hegedűs társaságában a "virtuóz életöröm" és a "progresszív humor" hirdetését tűzték ki világzene és jazz lengette zászlajukra. Az  Evviva! jelentése: Hurrá! Ezentúl tehát őket is érdemes fókuszban tartani, első körben pedig a "Csillagok" című debütáló videoklipjükkel alapozhatunk itt a Lángolón. Őszre várható az új nagylemez, addig pedig sorban jönnek majd róla a dalok. Legközelebb élőben, május 5-én  Etyeken az EtyekM DownTown-ban muzsikálnak.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Oldalak

Rockhírock

 • 2018, április 24

  2018. április 25-én, szerdán Dunaszerdahelyen, a sportcsarnokban kezdi szlovákiai koncertturnéját a skót hard rock veterán zenekar, a Nazareth. A koncert vendége a magyarországi Republic. Belépő elővételben 24 euró, helyszínen 30 euró.

 • 2018, április 16

  A hírek szerint stabil Joe Lynn Turner állapota, akit szívproblémákkal szállítottak kórházba a hétvégén Minszkben. Az énekest ugyanakkor továbbra is bent tartják.

  Enyhébb infarktussal

 • 2018, április 14

  86 éves korában elhunyt Milos Forman cseh rendező, akinek a nevéhez olyan kultikus filmek fűződnek, mint a Hair, a Száll a kakukk fészkére vagy Tűz van, babám! Forman egy ideje beteg volt a felesége szerint, és az Egyesült Államokban

 • 2018, április 13

  Türelemmel viselt betegség után, április 12-én, 68 éves korában elhunyt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár - közölte az Előadóművészi Jogvédő Iroda. 

   1949. június

 • 2018, április 12

  Talán erőszakolt naphoz kötni a rock and roll születését, amit a források többsége 1954. április 12-ében jelöl meg, de tény: ezen a napon vette fel New Yorkban a Rock Around The Clock című dalát Bill Haley és kísérőegyüttese, a Comets.

Oldalak