AC/DC - Elhunyt George Young

Hetven éves korában elhunyt George Young zenész, producer, dalszerző, Angus és Malcom Young testvére, a Vanda&Young szerzőpáros egyik tagja.

A legendás zenekar, az AC/DC a Facebook-oldalán tette közzé a megrendítő hírt.

George Young 1946. november 6-án Skóciában, Glasgowban született. A család 1963-ban vándorolt ki Ausztráliába. George volt az első a családban, aki zenekart alapított, ám a The Easybeats hamar feloszlott. George azonban arra inspirálta az öccseit, hogy ők is zenélni kezdjenek.

George Young a Vanda&Young dalszerző páros egyik tagjaként is segítette az 1973-ban alakult AC/DC-t. A zenekar a hard rock műfaj egyik kiemelkedő úttörője. Albumaikat világszerte hatalmas számban értékesítették, az együttes első harminc éve alatt körülbelül 200 millió példányban keltek el lemezeik. Az AC/DC nevéhez fűződik minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott hard rock albuma is, amely egyúttal a második legnagyobb példányszámban eladott nagylemez, a Back In Black. Az 1980 júliusában megjelent albumból napjainkig világszerte több, mint 42 millió példány kelt el.

Angus Young egy vele készült interjúban elképesztően kreatív embernek írta le a bátyját, George-ot, aki mindig az újdonságot keresi. Az idősebb testvér volt a Let There Be Rock, a Dirty Deeds Done Dirt Cheap, a T.N.T., a Powerage és a High Voltage, valamint a 2000-ben megjelent Stiff Upper Lip című album producere, és egy rövid ideig gitározott a zenekarban.

Rockhírock

 • 2017, november 2

  5 ezer ember meghallgatás után, az amerikai X-Faktorból ismert Jeff Gutt lett a befutó. Hivatalosan is ő a Stone Temple Pilot új énekese.

  Az együttes eredeti énekesét, az azóta kábítószer

 • 2017, november 2

  Brian Johnsont is lesújtotta Malcolm Young hétvégi halála. Az AC/DC volt frontembere nyilatkozatában megerősítette a tényt, amit sokan a mai napig nem tudnak: Malcolm volt a zenekar igazi agya.

 • 2017, november 1

  Se szeri, se száma a visszaemlékezéseknek, bejegyzéseknek, rövid, személyes mondatoknak Malcolm Young halála kapcsán. „Nagyon szomorú vagyok, hogy egy újabb barátom haláláról értesültem. Nagyon hiányzik majd”, tette közzé Ozzy Osbourne.

 • 2017, november 1

  Meghalt Malcolm Young rockzenész, gitáros, dalszövegíró, az AC/DC alapítótagja – tudatta a zenekar Facebook-oldalán. Ő volt az, aki testvérével, Angus Younggal 1973 novemberében létrehozta a legendás bandát, amelynek ritmusgitárosa, vokalistája és dalszerzője is volt

 • 2017, november 1

  Harmadszor esnek egymásnak gitáros sztárjaink

  Harmincegy esztendeje annak, hogy hat gitáros mérte össze tudását a Petőfi Csarnok színpadán. Az akkori frenetikus sikeren felbuzdulva Felkai Miklós másodszor is nekiveselkedett a csörtének, amelynek

Oldalak