AC/DC - Elhunyt George Young

Hetven éves korában elhunyt George Young zenész, producer, dalszerző, Angus és Malcom Young testvére, a Vanda&Young szerzőpáros egyik tagja.

A legendás zenekar, az AC/DC a Facebook-oldalán tette közzé a megrendítő hírt.

George Young 1946. november 6-án Skóciában, Glasgowban született. A család 1963-ban vándorolt ki Ausztráliába. George volt az első a családban, aki zenekart alapított, ám a The Easybeats hamar feloszlott. George azonban arra inspirálta az öccseit, hogy ők is zenélni kezdjenek.

George Young a Vanda&Young dalszerző páros egyik tagjaként is segítette az 1973-ban alakult AC/DC-t. A zenekar a hard rock műfaj egyik kiemelkedő úttörője. Albumaikat világszerte hatalmas számban értékesítették, az együttes első harminc éve alatt körülbelül 200 millió példányban keltek el lemezeik. Az AC/DC nevéhez fűződik minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott hard rock albuma is, amely egyúttal a második legnagyobb példányszámban eladott nagylemez, a Back In Black. Az 1980 júliusában megjelent albumból napjainkig világszerte több, mint 42 millió példány kelt el.

Angus Young egy vele készült interjúban elképesztően kreatív embernek írta le a bátyját, George-ot, aki mindig az újdonságot keresi. Az idősebb testvér volt a Let There Be Rock, a Dirty Deeds Done Dirt Cheap, a T.N.T., a Powerage és a High Voltage, valamint a 2000-ben megjelent Stiff Upper Lip című album producere, és egy rövid ideig gitározott a zenekarban.

Rockhírock

Oldalak