AC/DC - Elhunyt George Young

Hetven éves korában elhunyt George Young zenész, producer, dalszerző, Angus és Malcom Young testvére, a Vanda&Young szerzőpáros egyik tagja.

A legendás zenekar, az AC/DC a Facebook-oldalán tette közzé a megrendítő hírt.

George Young 1946. november 6-án Skóciában, Glasgowban született. A család 1963-ban vándorolt ki Ausztráliába. George volt az első a családban, aki zenekart alapított, ám a The Easybeats hamar feloszlott. George azonban arra inspirálta az öccseit, hogy ők is zenélni kezdjenek.

George Young a Vanda&Young dalszerző páros egyik tagjaként is segítette az 1973-ban alakult AC/DC-t. A zenekar a hard rock műfaj egyik kiemelkedő úttörője. Albumaikat világszerte hatalmas számban értékesítették, az együttes első harminc éve alatt körülbelül 200 millió példányban keltek el lemezeik. Az AC/DC nevéhez fűződik minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott hard rock albuma is, amely egyúttal a második legnagyobb példányszámban eladott nagylemez, a Back In Black. Az 1980 júliusában megjelent albumból napjainkig világszerte több, mint 42 millió példány kelt el.

Angus Young egy vele készült interjúban elképesztően kreatív embernek írta le a bátyját, George-ot, aki mindig az újdonságot keresi. Az idősebb testvér volt a Let There Be Rock, a Dirty Deeds Done Dirt Cheap, a T.N.T., a Powerage és a High Voltage, valamint a 2000-ben megjelent Stiff Upper Lip című album producere, és egy rövid ideig gitározott a zenekarban.

Rockhírock

 • 2018, június 10

  "Az életcélom jelenleg az, hogy életben maradjak"

  Az utolsó nagy turnéjával (No More Tours 2) már pár napja Európában turnézó Ozzy Osbourne Helsinkiben adott interjút az ITV News-nak, és egy

 • 2018, április 24

  2018. április 25-én, szerdán Dunaszerdahelyen, a sportcsarnokban kezdi szlovákiai koncertturnéját a skót hard rock veterán zenekar, a Nazareth. A koncert vendége a magyarországi Republic. Belépő elővételben 24 euró, helyszínen 30 euró.

 • 2018, április 16

  A hírek szerint stabil Joe Lynn Turner állapota, akit szívproblémákkal szállítottak kórházba a hétvégén Minszkben. Az énekest ugyanakkor továbbra is bent tartják.

  Enyhébb infarktussal

 • 2018, április 14

  86 éves korában elhunyt Milos Forman cseh rendező, akinek a nevéhez olyan kultikus filmek fűződnek, mint a Hair, a Száll a kakukk fészkére vagy Tűz van, babám! Forman egy ideje beteg volt a felesége szerint, és az Egyesült Államokban

 • 2018, április 13

  Türelemmel viselt betegség után, április 12-én, 68 éves korában elhunyt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár - közölte az Előadóművészi Jogvédő Iroda. 

   1949. június

Oldalak